Politika
- Swineherd
- Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno
Re: Politika
Ez egy kiváló videó arról, hogy mit tekinthetünk az úgynevezett ukránok etnogenezisének:
https://www.youtube.com/watch?v=9KYvrTbSiVM
Amikor egy nép ide eredeztetheti vissza a létrejöttét, akkor mindenki elgondolkodhat arról, hogy van-e létjogosultságuk.
És továbbra is, a budapesti ukrán nagykövet egy megátalkodott féreg, aki elmehet oda, ahol a patkányok tanyáznak...
https://www.youtube.com/watch?v=9KYvrTbSiVM
Amikor egy nép ide eredeztetheti vissza a létrejöttét, akkor mindenki elgondolkodhat arról, hogy van-e létjogosultságuk.
És továbbra is, a budapesti ukrán nagykövet egy megátalkodott féreg, aki elmehet oda, ahol a patkányok tanyáznak...
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Ez mar regota megdolt, ukran legvedelmi cucc volt.kiserik írta: Most hallottam fél füllel a TV-ben, hogy a tank, ami direkt rahajtott egy civil személyautóra majd visszatolatott és tovább állt (kb mindenki látta a videót a háborús bűnösről) nagy valószínűséggel inkább ukrán volt. Az a típus az ukrán seregben rendszeresített az oroszok szinte nem használják, illetve akkor még nem is volt orosz tank Kijevben. Kíváncsi vagyok mi fog még kiderülni, de úgy látszik a nyugati propaganda gépezet nem volt túl alapos...
És még valami. Aki most nagyon ki van akadva, hogy háború van 2022-ben, az utána nézhetne a dolgoknak. Ukrajnában 2014 óta háború van. Ja, hogy egy állam a saját területén faji alapon öli a lakosságot az rendben van? Azok az orosz nemzetiségű civilek, akiket kelet Ukrajnában ölnek halomra 8 éve, azok nem számítanak? Sajnos ez a gyomorforgató a nyugati propagandában. Továbbra sem mentem fel az oroszokat és nem vagyok orosz parti, de azért na.
A kigyo sziget is megdolt, a mig29 ász tortenet is megdőlt, ra kene jonni, hogy szepen kerlel meg szó szerint szineszkedik zelenszkij a kamerák elott, de ott is van boven geci dolog a hatterben, nem csak az orosz oldalon.
thereisonly1ronaldo
Most hallottam fél füllel a TV-ben, hogy a tank, ami direkt rahajtott egy civil személyautóra majd visszatolatott és tovább állt (kb mindenki látta a videót a háborús bűnösről) nagy valószínűséggel inkább ukrán volt. Az a típus az ukrán seregben rendszeresített az oroszok szinte nem használják, illetve akkor még nem is volt orosz tank Kijevben. Kíváncsi vagyok mi fog még kiderülni, de úgy látszik a nyugati propaganda gépezet nem volt túl alapos...
És még valami. Aki most nagyon ki van akadva, hogy háború van 2022-ben, az utána nézhetne a dolgoknak. Ukrajnában 2014 óta háború van. Ja, hogy egy állam a saját területén faji alapon öli a lakosságot az rendben van? Azok az orosz nemzetiségű civilek, akiket kelet Ukrajnában ölnek halomra 8 éve, azok nem számítanak? Sajnos ez a gyomorforgató a nyugati propagandában. Továbbra sem mentem fel az oroszokat és nem vagyok orosz parti, de azért na.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Oldalt fél mp választani: Putin 1G..reeed_ati írta: Próbálom minél jobban beleásni magam, hogy tudjak oldalt választani a történetben, de minél jobban bele ásom magam, annál inkább csak elbizonytalanodok, gondolok itt a 2014-es eseményekre.
Ha az ukránok szemszögéből nézem, akkor nekik van igazuk, ott voltak az euromaidan tüntetések..
Ha a népszavazásokat(nem tudom mennyire volt ez tiszta), akkor meg ugye Luhankszban és Donyeckben, több mint 80% el akart szakadni Ukrajnától..
Emiatt meg az oroszok küldtek oda csapatokat.
Van egy oldal, ahol fenn vannak a mészárlások, amiket a fenti városokban követtek el elvileg az ukránok(ha azt mondják, hogy az oroszok voltak, azt sem tudom cáfolni..). Hát az valami kegyetlen gyomorforgató és elszomorító..
Amiket olvasni, hogyan bántak arra a kisebbségekkel, vagy akár Kárpátalján, az alapján nehéz az ukránokkal szimpatizálni.
De ha megnézem mit műveltek az oroszok is Givi/Pavlov féle kutyák, akkor nehéz lenne az oroszok mellé állni.
A jelenlegi helyzetben is, ha putyin csak az oroszokat akarta megmenteni, akkor mit keresnek most Kijevben?, miért nem vették be a donyecki régiókat, aztán csatolták volna hozzá Oroszországhoz?
Putyinnak ez csak egy baromi jó ürügy volt, hogy belekezdjen ebbe, a nagyobb cél az, hogy Ukrajnát "jobb belátásra" térítse, nem számít milyen áldozatok árán.
Na meg az is biztos, hogy nem számított ekkora ellenállásra, szerintem azt gondolta, hogy mostanra már rég letudják ezt a történetet.
Mivel meghátrálni nem fognak, ez csak azt vetíti előre, hogy még inkább eldurvul majd a szitu..
Egyelőre nem igazán látom a kiutat a mostani helyzetből..
(Visszatérve 2014-re, ha valaki tud valami hiteles és pártatlan olvasnivalót a témából, akkor ne kíméljen, szívesen elolvasnám )
De tök jogos amit Swine boncolgat, hogy a nyugat a nagy (egyébként jogos) oroszutálatban mekkora szarból mosdatja ki az ukránokat(miket felejt el, hogy megtörtént), mert a Gonosz ellen küzdenek..
Érjen véget ez a szar minél hamarabb, a szomszédos országban emberek halnak meg. a 21. században!! MINEK? MIÉRT?
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
- reeed_ati
- Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane
Próbálom minél jobban beleásni magam, hogy tudjak oldalt választani a történetben, de minél jobban bele ásom magam, annál inkább csak elbizonytalanodok, gondolok itt a 2014-es eseményekre.
Ha az ukránok szemszögéből nézem, akkor nekik van igazuk, ott voltak az euromaidan tüntetések..
Ha a népszavazásokat(nem tudom mennyire volt ez tiszta), akkor meg ugye Luhankszban és Donyeckben, több mint 80% el akart szakadni Ukrajnától..
Van egy oldal, ahol fenn vannak a mészárlások, amiket a fenti városokban követtek el elvileg az ukránok(ha azt mondják, hogy az oroszok voltak, azt sem tudom cáfolni..). Hát az valami kegyetlen gyomorforgató és elszomorító..
Amiket olvasni, hogyan bántak arra a kisebbségekkel, vagy akár Kárpátalján, az alapján nehéz az ukránokkal szimpatizálni.
De ha megnézem mit műveltek az oroszok is Givi/Pavlov féle kutyák, akkor nehéz lenne az oroszok mellé állni.
A jelenlegi helyzetben is, ha putyin csak az oroszokat akarta megmenteni, akkor mit keresnek most Kijevben?, miért nem vették be a donyecki régiókat, aztán csatolták volna hozzá Oroszországhoz?
Putyinnak ez csak egy baromi jó ürügy volt, hogy belekezdjen ebbe, a nagyobb cél az, hogy Ukrajnát "jobb belátásra" térítse, nem számít milyen áldozatok árán.
Na meg az is biztos, hogy nem számított ekkora ellenállásra, szerintem azt gondolta, hogy mostanra már rég letudják ezt a történetet.
Mivel meghátrálni nem fognak, ez csak azt vetíti előre, hogy még inkább eldurvul majd a szitu..
(Visszatérve 2014-re, ha valaki tud valami hiteles és pártatlan olvasnivalót a témából, akkor ne kíméljen, szívesen elolvasnám )
- Swineherd
Az a helyzet, hogy eszem ágában sincs mentegetni a Putyin-féle agressziót.csababarca írta: Swine, én értelek és ebben igazad van.
De ez most konkrétan nem a Bandera-kultusz miatti háború, szerintem.
Nem releváns.
Van egy szuverén ország, aminek vitathatjuk a legitimitását, és a határait. Azt is, hogy miért támadták, meg az USA, CIA, szabadkőművesek közül el lehet dönteni.
De a tény, hogy megtámadtak az oroszok egy országot. Még csak nem is az orosz lakta régiókat, hanem a teljes országot.
Ezt nem lehet magyarázni semmivel, és ettől még el lehet ítélni az ukrán nacionalizmust, de a lényegen nem sokat változtat.
Csupán arra merészeltem rámutatni, hogy nem az égből pottyant le oda a konfliktus.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Dąbrowa Rzeczycka:Drikko írta: Melyik irányban ? Nisko felé vagy még Tarnobzeg - Stalowa Wola között?
Anno a volt párommal, aki stalowa wolai rengeteg időt töltöttem Rudnik nad Sanem falujában
Swine, én értelek és ebben igazad van.
De ez most konkrétan nem a Bandera-kultusz miatti háború, szerintem.
Nem releváns.
Van egy szuverén ország, aminek vitathatjuk a legitimitását, és a határait. Azt is, hogy miért támadták, meg az USA, CIA, szabadkőművesek közül el lehet dönteni.
De a tény, hogy megtámadtak az oroszok egy országot. Még csak nem is az orosz lakta régiókat, hanem a teljes országot.
Ezt nem lehet magyarázni semmivel, és ettől még el lehet ítélni az ukrán nacionalizmust, de a lényegen nem sokat változtat.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Melyik irányban ? Nisko felé vagy még Tarnobzeg - Stalowa Wola között?csababarca írta:
Stalowa Wola? Na mellette kis faluból van a menyasszonyom:D
Tényleg nacionalista a lengyel nép, tapasztalom a páromon.
És igen, alapesetben az ukránokat sem kedvelik, sőt. De az oroszok elleni gyűlöletük az minden felett áll.
Anno a volt párommal, aki stalowa wolai rengeteg időt töltöttem Rudnik nad Sanem falujában
- Swineherd
Nem lépett fel ellene, legitimálta, mindezzel eszkalálta az etnikai konfliktust.csababarca írta: Én lehet rosszul tudom, de nem Zelenszkij kezdte el a Bandera-kultuszt.
Mondjuk felléphetett volna ellene, persze, ez tény.
Nagyjabol az, ami a fidesz - horthy viszonyrol.Swineherd írta:Nem, hanem hogy hova lehet visszavezetni a mostani önérzetes ukrán államiság legitimitását.zsuninnyo írta: Melyik tenyre, hogy a multban elkovetett ukran bunok hogyan legitimizaljak artatlan emberek halalat?
A Zelenszkij-féle Bandera-kultuszról mi a véleményed?
Az nem a múlt, hanem a jelen valósága.
Ertem a fantasztikus ukran hozaallast, amivel nem ertek egyet. De annak, hogy a mostani hatalom, ezt a szemelyt hosnek tekinti (aki szinten egy rohadek volt), vagy nem, semmi koze ahhoz, hogy az oroszok artatlanokat meszarolnak masfel hete.
Alapvetoen ez a multra mutogatas, az abbol merites az emberiseg egyik legnagyobb hibaja, ebbol fakad a konfliktusok 95%-a, es 2022ben meg mindig ezert hal meg egy csomo arrtatlan ember.
- csababarca
Én lehet rosszul tudom, de nem Zelenszkij kezdte el a Bandera-kultuszt.Swineherd írta: Engem csupán az a kérdés foglalkoztat, hogy a Bandera-kultusz, lembergi monumentális szoborállítás, amit Zelenszkij nyugtáz/nyugtázott, az hogyan illeszkedik a mostani fekete-fehér világképbe?
Mondjuk felléphetett volna ellene, persze, ez tény.
Stalowa Wola? Na mellette kis faluból van a menyasszonyom:D
Tényleg nacionalista a lengyel nép, tapasztalom a páromon.
És igen, alapesetben az ukránokat sem kedvelik, sőt. De az oroszok elleni gyűlöletük az minden felett áll.
- Swineherd
Nem, hanem hogy hova lehet visszavezetni a mostani önérzetes ukrán államiság legitimitását.zsuninnyo írta: Melyik tenyre, hogy a multban elkovetett ukran bunok hogyan legitimizaljak artatlan emberek halalat?
A Zelenszkij-féle Bandera-kultuszról mi a véleményed?
Az nem a múlt, hanem a jelen valósága.
Melyik tenyre, hogy a multban elkovetett ukran bunok hogyan legitimizaljak artatlan emberek halalat?Swineherd írta:Megint nem sikerült érdemben reagálnod egy tényre.zsuninnyo írta: Szamomra mindig fura, amikor egy magyar probalja megmondani, kinek, hol, mennyi joga van lenni a vilagban. Ha ezt aszerint osztanak, te itt se lehetnel.
Es keves ennel fekete-feherebb helyzet van, mint a mostani, hiaba probalja barki mosdatni az oroszokat (vagy legalabbis a felelosseget szetosztani). Az embereknek, akiket az arokba lottek vagy eppen az uton kiszallva a kocsijukbol, akik a romok alatt haltak meg vagy eppen csak egy "strategiai csapas" kovetkezteben eltalata oket vmi (lol), nekik mind joguk van elni. Aki ezt a jogot megszegi, az a gonosz. Ennyi a tortenet.
Nem újdonság.
- Swineherd
Megint nem sikerült érdemben reagálnod egy tényre.zsuninnyo írta: Szamomra mindig fura, amikor egy magyar probalja megmondani, kinek, hol, mennyi joga van lenni a vilagban. Ha ezt aszerint osztanak, te itt se lehetnel.
Es keves ennel fekete-feherebb helyzet van, mint a mostani, hiaba probalja barki mosdatni az oroszokat (vagy legalabbis a felelosseget szetosztani). Az embereknek, akiket az arokba lottek vagy eppen az uton kiszallva a kocsijukbol, akik a romok alatt haltak meg vagy eppen csak egy "strategiai csapas" kovetkezteben eltalata oket vmi (lol), nekik mind joguk van elni. Aki ezt a jogot megszegi, az a gonosz. Ennyi a tortenet.
Nem újdonság.
Szamomra mindig fura, amikor egy magyar probalja megmondani, kinek, hol, mennyi joga van lenni a vilagban. Ha ezt aszerint osztanak, te itt se lehetnel.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Przemysl , Zamosc , Stalowa Wola környékén rengeteg lengyel ismerősöm van. Ahogy Csaba mondta, ott ha orosz szót hallanak vagy meghallják az Oroszország-ot az embereken kb pánik lesz úrrá.
Ha valaki, akkor ők biztosan nem akarják, hogy a ruszkik a szomszédba ugorjanak. Azonban akármilyen jóban vagyunk mi magyarok a lengyelekkel, náluk nem sok rasszistább és nacionalistabb nép van Európában.
Ott végeztem el az főiskolát, volt lengyel barátnőm 9 évig. Én imádom őket, de a tények attól még tények.
Ha valaki, akkor ők biztosan nem akarják, hogy a ruszkik a szomszédba ugorjanak. Azonban akármilyen jóban vagyunk mi magyarok a lengyelekkel, náluk nem sok rasszistább és nacionalistabb nép van Európában.
Ott végeztem el az főiskolát, volt lengyel barátnőm 9 évig. Én imádom őket, de a tények attól még tények.
- Swineherd
Kedves Csaba, szerintem nincsen köztünk vita ebben.csababarca írta: Ez ilyen sajnos, most ezzel mit tudsz csinálni?
Akkor egész kelet-közép eu lángba borulhatna, ha mindenki most vissza akarná hirtelen állítani a határait.
Annyi a tanulság (amit sose fognak megérteni a nagyhatalmak), hogy nem kellene önhatalmúlak határokat húzogatni, figyelmen kívül hagyva az ott élő etnikumokat. Mi már csak tudjuk ezt.
Engem csupán az a kérdés foglalkoztat, hogy a Bandera-kultusz, lembergi monumentális szoborállítás, amit Zelenszkij nyugtáz/nyugtázott, az hogyan illeszkedik a mostani fekete-fehér világképbe?
- csababarca
hát annyi joguk van, mint amennyi a románoknak Erdélyre, vagy a lengyeleknek Pozen környékére, stb.Swineherd írta:
Teljesen egyetértek.
Csak a Wolyn c. film pluszban azért is hiánypótló, mert segít annak a megismertetésében, hogy hogyan is alakult ki az úgynevezett ukrán nemzet, hova lehet kötni annak gyökerét, és mennyi joguk van ott lenni Nyugat-Ukrajnában, ahol most annyira önérzetesen vannak.
végeláthatatlan ebbe belemenni, a térképeket átrajzolták, főleg a lengyel térségben elég rendesen ugye a 18.sz.tól kezdve amikor leradírozták, majd amikor az első vh után vissza, a másodiknál újra tervezték.
Ez ilyen sajnos, most ezzel mit tudsz csinálni?
Akkor egész kelet-közép eu lángba borulhatna, ha mindenki most vissza akarná hirtelen állítani a határait.
Annyi a tanulság (amit sose fognak megérteni a nagyhatalmak), hogy nem kellene önhatalmúlak határokat húzogatni, figyelmen kívül hagyva az ott élő etnikumokat. Mi már csak tudjuk ezt.
- Swineherd
Teljesen egyetértek.csababarca írta: Mindegy, ez a film kiváló alkotás, de akkor említsük meg Katyn-ról készült filmet is, ahol meg az oroszok kegyetlenkedtek a lengyelekkel.
Az is egy kimagasló film, és egy gusztustalan történet, csak úgy mint a Wolyn.
Csak a Wolyn c. film pluszban azért is hiánypótló, mert segít annak a megismertetésében, hogy hogyan is alakult ki az úgynevezett ukrán nemzet, hova lehet kötni annak gyökerét, és mennyi joguk van ott lenni Nyugat-Ukrajnában, ahol most annyira önérzetesen vannak.
- csababarca
Nekem erős lengyel kötődésem van, révén a menyasszonyom lengyel.
Maga mondta, hogy ez se egy fekete-fehér sztori, és a lengyelek is ott ártottak akkor azon a környéken az ukránoknak ahol tudtak.
Emelett a lengyelek (legalábbis az a 100 ismerősöm) egyként ítéli el Putyint, és az oroszokat, mivel ők még ennél is jóval többet ártottak a lengyel népnek.
Nem véletlen félnek, konkrétan ott a dél-keleti vidéken már azon megy az aggódás, hogy mi lesz ha az oroszokkal megint határosak lesznek, abból sok jó sose sült ki nekik.
Mindegy, ez a film kiváló alkotás, de akkor említsük meg Katyn-ról készült filmet is, ahol meg az oroszok kegyetlenkedtek a lengyelekkel.
Maga mondta, hogy ez se egy fekete-fehér sztori, és a lengyelek is ott ártottak akkor azon a környéken az ukránoknak ahol tudtak.
Emelett a lengyelek (legalábbis az a 100 ismerősöm) egyként ítéli el Putyint, és az oroszokat, mivel ők még ennél is jóval többet ártottak a lengyel népnek.
Nem véletlen félnek, konkrétan ott a dél-keleti vidéken már azon megy az aggódás, hogy mi lesz ha az oroszokkal megint határosak lesznek, abból sok jó sose sült ki nekik.
Mindegy, ez a film kiváló alkotás, de akkor említsük meg Katyn-ról készült filmet is, ahol meg az oroszok kegyetlenkedtek a lengyelekkel.