Mozi, filmek

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Mozi, filmek

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2022. március 7., hétfő 22:06

babaking írta: Ez a Batman illeszkedik vlaami univerzumba/ visz tovább szálakat, vagy önállóan is élvezhető? Néhány DC-s filmet láttam, de messze nem az összeset.
Az előző kommentem nagyrészt hülyeség volt. Ez elvileg egy "Batman univerzum" lesz és már most készülőben is van egy Pingvin és egy Arkham spinoff-sorozat. Mindkettőt Reeves rendezi és a filmben szereplő színészek is játszanak majd benne.
Utóbbi egy, a korrupt gothami rendőrséget bemutató sorozat helyét vette át. Itt is van róla egy jó kis cikk (szó esik benne a "cseréről" is): https://hu.ign.com/gotham-pd/75139/news ... izgalmasna
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”
:salute:

halamadrid
Kedvenc játékosaid: C. Ronaldo, Modrić, Asensio, Ramos, Casemiro, Marcelo, Håland, Fede

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2022. március 6., vasárnap 13:11

babaking írta: Ez a Batman illeszkedik vlaami univerzumba/ visz tovább szálakat, vagy önállóan is élvezhető? Néhány DC-s filmet láttam, de messze nem az összeset.
Sokkal inkább az utóbbi, de legmerészebb pletykák szerint később a 19-es Jokerhez is kapcsolódhat, ami viszont szerintem nagy hülyeség-->Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Főleg a "nevetős" Joker jelenet Barry Keoghan-ja miatt, akivel a megtévesztés érdekében még kamu jeleneteket is forgattak, amelyek alapján ő lett volna Gordon asszisztense vagy mi, sőt a Wikipédián is ehhez a szerephez írják. Az lenne csak még nagyobb fordulat, ha Keoghan is csak egy "báb" lenne (Reeves elmondása szerint amúgy is egy fiatalabb Jokert láttunk) és végül összemosnák Phoenix filmjével :lol: . Már egy ideje meg akarom nézni a Joker filmet, de nem jutottam hozzá, szóval nem tudom ez lehetséges-e, de szerintem enyhén szólva is megvalósíthatatlan.
Ceballos: “When I saw all those players — Karim, Carvajal, Modric… — playing cards just a few hours before the game I thought ‘wow, well, there’s calmness anyway’. I couldn’t even sleep.”

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. március 6., vasárnap 12:58

A Batman akkor a jo szuperhosos film, amirol egyeb megjegyzes nelkul lehet beszelni, a Marveles meg a rossz?

Just kidding :sziv: :mrgreen:

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. március 6., vasárnap 12:45

Ez a Batman illeszkedik vlaami univerzumba/ visz tovább szálakat, vagy önállóan is élvezhető? Néhány DC-s filmet láttam, de messze nem az összeset.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

halamadrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2022. március 6., vasárnap 12:40

db97 írta: The Batman

Szerintem egy mestermű, minden hibájával együtt. Nagyon más, mint Nolan filmek, nem is tudom egyértelműen meghatározni, hogy melyik a jobb, mert teljesen másképp közelítik meg a témát mindketten. Annyit tudok csak, hogy a moziban, a film nézése közben nekem hozta azt az élményt, mint amikor a Dark Knightot láttam először. Annak ellenére, hogy objektíven nézve utóbbi egy kicsit profibb, kiforrottabb film, de a Begins-szel összevetve az én szememben nem marad alul az új film.

Pattinson mint Batman nálam all time best, pedig ez elképzelhetetlennek tűnt korábban, mert Bale Bartmanjén "nőttem fel".

Bruce Wayne-ként kicsit komplikáltabb a dolog, ebben a tekintetben is nagyon más az új megközelítés, ott azért Bale-t még nem taszította le összességében.

A film amúgy nálam 10/10 mint Batman film, mint sima mozi, reálisan olyan 8/10, mert azért voltak egyértelmű hibái. De az biztos, hogy mindenképp többször néző, és engem nem érdekel a hossza sem. :mrgreen:
Nagyon nagy+

Hihetetlen gyorsan elment ez a 3 óra és egy ponton sem fogta vissza a tempót. Én csak a kimerültségem miatt kalandoztam el benne egyszer-kétszer :mrgreen: .

1 hónap múlva lesz fent HBO-n vagy hol, nem? Nincs kedvem ismét moziba menni, de amint lehet újra megnézem, ezúttal eredeti nyelven. Remélem a folytatás túlnő az első filmen, akárcsak Nolan trilógiájában. Bazinagy potenciál van benne. Eleinte egyáltalán nem érdekelt, az előzetes sem fogott meg igazán, de most már nagyon örülök, hogy kukázták a Batflecket és jött ez a remekmű.

db97

HozzászólásSzerző: db97 » 2022. március 6., vasárnap 10:57

The Batman

Szerintem egy mestermű, minden hibájával együtt. Nagyon más, mint Nolan filmek, nem is tudom egyértelműen meghatározni, hogy melyik a jobb, mert teljesen másképp közelítik meg a témát mindketten. Annyit tudok csak, hogy a moziban, a film nézése közben nekem hozta azt az élményt, mint amikor a Dark Knightot láttam először. Annak ellenére, hogy objektíven nézve utóbbi egy kicsit profibb, kiforrottabb film, de a Begins-szel összevetve az én szememben nem marad alul az új film.

Pattinson mint Batman nálam all time best, pedig ez elképzelhetetlennek tűnt korábban, mert Bale Bartmanjén "nőttem fel".

Bruce Wayne-ként kicsit komplikáltabb a dolog, ebben a tekintetben is nagyon más az új megközelítés, ott azért Bale-t még nem taszította le összességében.

A film amúgy nálam 10/10 mint Batman film, mint sima mozi, reálisan olyan 8/10, mert azért voltak egyértelmű hibái. De az biztos, hogy mindenképp többször néző, és engem nem érdekel a hossza sem. :mrgreen:

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. március 6., vasárnap 10:28

halamadrid írta:

A szemfestéket nem sikerült megfejtenem. Annak mi lett volna a funkciója?
Semmi komoly, jó sok közeli volt Batman maszkban az arcáról, annyira kellett, hogy ne látszódjon a maszk alatt a szeménél a bőrszíne, hogy darkosabb legyen a maszk. Azt hittem, hogy mikor leveszi egy emos kis szarnak fog tűnni elmosódott szemfestékkel, de maradt depis dark baszó állat elmosódott szemfestékkel :mrgreen: Eddig is ki volt festve a Batmaneknek a szeme a filmekben, de ahogy levették a maszkot hirtelen eltűnt mindig, most volt az első, hogy ezt így direkt rajtahagyták és használták is.

Legviccesebb eset ez volt, Keaton-féle Batman, rajta volt a szemfesték, majd jött egy scene, ahol le kellett vennie a maszkját, ott volt a szemfesték, átnézünk a macskanénire, vissza Batman és hopp nincs is rajta, mielőtt leveszi a maszkot :mrgreen:

Ez egy ilyen senki nem beszél erről téma volt, most vállalták fel így nyíltan először a filmekben és adott is plusz hangulatot szerintem, ha megnézitek látszik Bale is ki volt festve, ahogy kb mindenki.

halamadrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2022. március 6., vasárnap 9:42

ferni írta:
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
ez a Riddler tudja ki Batman aztán mégse.

Pattinson meg adta, ügyesen megoldotta, a szemfestékes ötlet meg zseni volt sztem, trailerbe fura volt, de a filmben kiadta nagyon, főleg a sok közelin látszott a maszk mögött mire is kell alapból.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Ez a "tudja, de mégse" sokakat jól be is csapott :lol:. A magyar IGN-nél értékelőjében vagy miben is azt hitték, hogy tudja.

A szemfestéket nem sikerült megfejtenem. Annak mi lett volna a funkciója?

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. március 6., vasárnap 4:44

Nekem tetszett a Batman.
Sokáig súlytalan volt a film számomra, ment, ment de nem éreztem, hogy itt valami nagy dolog történik, aztán egyszer nehezen, de csak berántott a film.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Autós üldözés az komoly volt nagyon, nálam ott kezdett el valamit is megmozgatni, amit megspékeltek az árvaházzal és hogy Thomas Wayne mit művelt és rögtön más volt az egész, hogy a főszereplőnek is tétje lett a dolognak és ezt innentől végig is vitték hibátlanul, de hát rohadt lassan jutott el ide a dolog.

Rohadtul nem érdekelt, hogy egy random polgival meg rendőrfőnökkel meg valami ügyésszel mi történt/történik. Polgi felütésnek és indítónak jó volt, de jóval rövidebben fel lehetett volna vázolni a sztorit meg az alaphelyzetet, a besúgónak megteremteni a lényegét stb. Vagy esetleg az árvaházas részt előrébb hozni, hogy a főszereplő is ne csak mászkáljon nyomok után, hanem érezzük neki is van miért menni, érdekelt az egészben, mert így átvettem én is Batman leszarok igazából mindent, faszt érdekli kik döglöttek meg stílusát :mrgreen:

A film sztem ennél a résznél nyúlt el hosszúra a kelletténél, 200 rendőr vs Batman is inkább vicces volt, mint lényeges, értettük, hogy nem szeretik.

Sokat lehetett volna ebből a filmből kifaragni így azért egy nehezen emészthető darab lett a hossza miatt.

A vége is érdekesen hosszú volt.
A tetőn az áradás meg a buli után mikor mondta a monológot egy tökéletes lezárás lett volna, a diliházas rész meg mehetett volna after creditbe. Így sajna ez is túl lett húzva időben sztem.

Vagy ha nagy facuk lett volna az áradásnál vége azt majd jön a folytatás :mrgreen:

Cica néni komoly volt :mrgreen:
Colin Farrell pingvinjét éltem, elkapták.
Gordon elég súlytalan volt végig, csak ott volt kb, ahol kellett lennie.
Falcone is elment egynek.
Riddler se jött át mint színész teljesen, a ruha meg a sztori fasza volt, de ez mellé ment sztem, mint választás, ez a Riddler tudja ki Batman aztán mégse is inkább cringe volt, mint faszán megvalósítva, pedig így a sztoriba faszán be volt építve és volt is szerepe.
Majd jött a kis megszeppent rendőr, aki pont tudta mi az a fémdildó.
Vetekedett az elratatadalada szárnyaspatkányos sztorival, az volt még ennyire rágcsa nekem a végére már.

Pattinson meg adta, ügyesen megoldotta, a szemfestékes ötlet meg zseni volt sztem, trailerbe fura volt, de a filmben kiadta nagyon, főleg a sok közelin látszott a maszk mögött mire is kell alapból.

Sokat vártam, főleg hogy nem rég daráltam le a Gothamet, így benne is voltam jobban ebben a világban, összességében nem kellett csalódnom szerencsére :)

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. március 5., szombat 23:40

batman letudva.

hat nekem nem jott annyira at, valahogy nem kapott el a sztori, pedig teljesen kovetheto volt eredeti nyelven is.

ha egy kicsit rovidebb, tomorebb, akkor jobban elvitt volna a hatan, mert amugy tipik moziban nezos cucc a hang es latvany miatt.
pattinson nem volt zavaro, de nekem bale a kedvenc.

paran feladtak kb 2 ora utan, paran felsohajtottak a vegen, szoval ahol en neztem, ott sem aratott osztatlan sikert.

halamadrid

HozzászólásSzerző: halamadrid » 2022. március 5., szombat 22:56

lordgabi írta: A srebrenicai mészárlásról főleg. :'(
"Quo Vadis, Aida?"

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2022. március 5., szombat 22:33

Ukrán-orosz-lengyel vonatkozású filmeket említettetek a politika topikban, én éjszaka olvasgattam a délszláv háborúról már sokadjára, de érdekelne majd egyszer bővebben is a dolog. Még nem igazán keresgéltem, bennetek bízom a legjobban, szóval film, dokumentumfilm, minden jöhet. A srebrenicai mészárlásról főleg. :'(
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

chronic
Kedvenc játékosaid: R9, Modric
Kedvenc csapatod: fehér balett

HozzászólásSzerző: chronic » 2022. március 5., szombat 18:17

atesz írta: Kifejezetten utálom és brutál mód tudja rontani a filmezést számomra, ha nagyképernyőn a kép aljára kell fókuszálnom a felirat miatt.
Nézd kis képernyőn. :D

A szemét filmeket én is szoktam magyar szinkronnal nézni, de egy olyan film esetében amit komolyan akarok venni, csak az eredeti nyelv jöhet szóba.
A sorozatoknál - szerintem - sokkal rosszabb a helyzet, borzasztó hangokat tudnak adni egyes színészeknek.

atesz

HozzászólásSzerző: atesz » 2022. március 5., szombat 17:55

Kifejezetten utálom és brutál mód tudja rontani a filmezést számomra, ha nagyképernyőn a kép aljára kell fókuszálnom a felirat miatt.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. március 5., szombat 17:50

persze, hogy nem jok a szinkronok, de arra utaltam, hogy van, akiknek ez nem akkora minusz, mint hogy olvasni kell, ami faraszto lehet es ugyanugy ronthat rajta.
hacsak nem tud valaki anyanyelvi szinten, eleg sokszor kell lepillantani, sot, meg konkretan sok angolt is ismerek, aki just in case fel-felteszi a feliratot is bizonyos filmeknel, soriknal.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. március 5., szombat 15:08

Az in brugesnek nem feltetlenul a szinkronja jo, csak sokat karomkodnak benne, amire a magyar nyelv a legalkalmasabb. Amugy tenyleg rohadt jo. :mrgreen:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. március 5., szombat 15:01

Van csomo szinkron, ami király, nyilvan egyik se manapsag készült. (Igen, regen jobb volt minden)
Ponyvaregeny, tango & cash, in bruges (zseni a magyar cime idióta balfaszok istenem :fpalm: ) vagy akar a ford fairlane, kuldom minden pc nyomorultnak. :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2022. március 5., szombat 14:45

Faust írta:
'shutterisland írta: a felirat temahoz annyit, hogy azert ha valakinek sokat kell olvasni (es eros angol tudassal is sokszor a feliratra kell tamaszkodni) annak azert az is vehet el a filmelmenybol.
szoval en megertem, akik szinkronosan neznek filmet, nem mindenkinek ad annyit az egyik oldal amennyit elvesz a masik.

en ugye ma megyek megnezni, angolul, de barmilyen felirat nelkul.
en csak angol felirattal nezek filmeket, hogy ne csak kb 80%-at ertsem, igy jo kis kihivas lesz. :mrgreen:

azert a feliratozott disabled verziora nem ulok be. :mrgreen:
Miert, az nem vesz el a filmelmenybol, hogy kozepesen tehetsegtelen emberek 3 ora alatt felmondjak gyorsba’ a szinkront ket reklamszinkron kozott, mindenfele ateles, jatek vagy valtozatossag nelkul? Ez nem csak az o hibajuk, jol tudom hogy a szinkronszakmaban (is) csak a daralas megy manapsag, igenyesseg vagy ido nulla. Arrol mar nem is beszelve hogy kb mindent ugyanaz a 10-12 ember szinkronizal.

Kb ket kezemen meg tudom szamolni azokat a filmeket, amiket inkabb megeri szinkronnal nezni, de tobbsegeben csak ervagas a filmnek.
Nekem elsore az In Bruges ugrik be, ami sztem jol sikerult. Hatalmas szovegek vannak benne. :lol:

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. március 5., szombat 14:28

'shutterisland írta: a felirat temahoz annyit, hogy azert ha valakinek sokat kell olvasni (es eros angol tudassal is sokszor a feliratra kell tamaszkodni) annak azert az is vehet el a filmelmenybol.
szoval en megertem, akik szinkronosan neznek filmet, nem mindenkinek ad annyit az egyik oldal amennyit elvesz a masik.

en ugye ma megyek megnezni, angolul, de barmilyen felirat nelkul.
en csak angol felirattal nezek filmeket, hogy ne csak kb 80%-at ertsem, igy jo kis kihivas lesz. :mrgreen:

azert a feliratozott disabled verziora nem ulok be. :mrgreen:
Miert, az nem vesz el a filmelmenybol, hogy kozepesen tehetsegtelen emberek 3 ora alatt felmondjak gyorsba’ a szinkront ket reklamszinkron kozott, mindenfele ateles, jatek vagy valtozatossag nelkul? Ez nem csak az o hibajuk, jol tudom hogy a szinkronszakmaban (is) csak a daralas megy manapsag, igenyesseg vagy ido nulla. Arrol mar nem is beszelve hogy kb mindent ugyanaz a 10-12 ember szinkronizal.

Kb ket kezemen meg tudom szamolni azokat a filmeket, amiket inkabb megeri szinkronnal nezni, de tobbsegeben csak ervagas a filmnek.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. március 5., szombat 13:24

Kerlon írta: Na, szerintem a szinkron borzalmas.

Maga a film végig lekötött, de nincs tőle katarzís érzésem.

Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!Engem pl. zavart, hogy a rendőrséggel való viszony ennyire összesimult volt. És bár hangsúlyozták, hogy nem egy kezdő Batmanről beszélünk, azért inkább kezdő+-nak ítélném meg és a többször felmerült bosszú is ezt mutatja, hogy Brucet itt még a düh vezérli.

A maszkja szerintem nagyon elcseszett volt az páncél mellett.

A playboy Bruce Wayne-nek sajnos nem osztottak szerepet.

A történet szerintem erős volt és jól felépített, de meglepő, hogy nem happy enddel végződött.

Felirattal még megnézem hónapok múlva, de ez kb. egy 7,5 környéke nálam.
Spoiler következik, olvasáshoz jelöld ki a szöveget!
Ja és stílusra ez egy Year Onehoz hasonlito film lett. Nem kezdő Batman, de nagyon fiatal.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Vissza: