Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
sander
Kedvenc játékosaid: Varane
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: sander » 2022. március 6., vasárnap 13:24

kodo írta:
sander írta:

Kina, India, Pakisztán, Iraq, Szíria, Egyesült Arab Emirátusok, Irán, Venezuela, Brazilia.
Elég sok fideszes van a világban.
Impozáns névsor.
Körülbelül a föld népességének a fele. Az hogy számodra mennyire impozáns vagy hogy a világpolitikába ezek az országok mennyire számottevőek egy egészen más kérdés. Azért mondjuk egy Kinát és Indiát lenzézni elég hajmeresztő.
Vagy mondjuk Venezuela esete.... egyes információk szerint az USA szeretne megegyezni velük mert nem áll rendelkezésükre annyi kőolaj amennyi a saját lakosságának kell és orosz koolajat visznek be az USA-ba mert egyrészt olcsobb másrészt biztosabb a kitermelés. Hirtelen gondolom Venezuela sem lesz már annyira rossz ország..... a bökkenö sztem majd ottlesz hogy amikor mindenki elfordult tőlük, akkor az oroszok és irániak nagyon sokat segített nekik, főleg az olajkutatás és termelésbe.
Tehát ami számodra nem tul impozáns, az a világpolitikában és az érdekekben lehet hogy felértékelődik.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. március 6., vasárnap 13:04

tibi18 írta:
gutihaz14 írta:

írd át fideszesekre és akkor igaz is
Nem kell átírnia, hiszen csak a fideszes magyarok, magyarok. :mrgreen:
:lol: igaz
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2022. március 6., vasárnap 12:59

gutihaz14 írta:
hogy pont a magyarok állnak ki az oroszok mellett.
Nem kell átírnia, hiszen csak a fideszes magyarok, magyarok. :mrgreen:

kodo

HozzászólásSzerző: kodo » 2022. március 6., vasárnap 12:50

sander írta:
gutihaz14 írta:

Kina, India, Pakisztán, Iraq, Szíria, Egyesült Arab Emirátusok, Irán, Venezuela, Brazilia.
Impozáns névsor.

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2022. március 6., vasárnap 12:48

gutihaz14 írta:

M1Ö írta: Nem az lett volna a lényeg, hogy mkst bezárni kéne vagy kiiktatni. Hanem, hogy szerintem borzasztó szomorú, hogy pont a magyarok állnak ki az oroszok mellett. Nem is tudom mi jó szó erre... De pont ez volt a magyar jeti e heti egyik témája, hogy a Fidesz milyen sikeresen irányt váltott és már nem az oroszok az ellenség, hanem nyugat. Ezért gondoltam, hogy Fideszes oldal. Lényeg a lényeg engem elszomorít. Alapból a pártállás, de főleg, hogy ezek szerint semmi emberség nincs bennük az ártatlan halottakért...
Szerintem nincs olyan értelmes ember a földön aki ne itélné el azt ha ártatlanok meghalnak egy háborúba.
Szerintem amit itt páran kifogásolnak az az hogy mennyire felelősek ezért csak és kizárolag az oroszok, és mennyire felelős a világpolitika. Vagy mennyire felelős a világsajtó ebben ami bár mindenki szerint független, mert a nyugati sajtó csak és kizárolag jó és független lehet, a hiradásokban szinte csak és nőket és gyerekeket mutatnak, az iraqi háborurol hány ilyen hiradást láttal ? Ajánlom figyelmetekbe ezt a videot -> https://www.youtube.com/watch?v=hbxNHFk1qTA
https://www.youtube.com/watch?v=fDjdO6viSWU

2020.03.3-10 között, az ukrán kormány hivatalos oldalán aláírást kezdenek gyűjteni, a kárpátaljai magyarok deportálására!
Pont egy évvel ezelött, hol voltak a nagy emberjogi aktivisták ?

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. március 6., vasárnap 11:54

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2022. március 6., vasárnap 11:47

Nem az lett volna a lényeg, hogy mkst bezárni kéne vagy kiiktatni. Hanem, hogy szerintem borzasztó szomorú, hogy pont a magyarok állnak ki az oroszok mellett. Nem is tudom mi jó szó erre... De pont ez volt a magyar jeti e heti egyik témája, hogy a Fidesz milyen sikeresen irányt váltott és már nem az oroszok az ellenség, hanem nyugat. Ezért gondoltam, hogy Fideszes oldal. Lényeg a lényeg engem elszomorít. Alapból a pártállás, de főleg, hogy ezek szerint semmi emberség nincs bennük az ártatlan halottakért...
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2022. március 6., vasárnap 11:45

ferni írta: https://youtu.be/eQENiNJGR2I

Már rég bezárhatták volna, lett volna miért párszor :lol:
Ez is kötelező tananyag kéne hogy legyen, meg az új magyar jeti rész is:

https://www.youtube.com/watch?v=fNuG2AASnuk

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. március 6., vasárnap 11:14

https://youtu.be/eQENiNJGR2I

Már rég bezárhatták volna, lett volna miért párszor :lol:

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. március 6., vasárnap 11:08

M1Ö írta: Ez valami Fideszes oldal? Mert hihetetlen számomra, hogy a ~170 hozzaszóló szinte 100%a nem zárná életfogytig börtönbe Putyint... :/
Nem bezárni kell. Kiiktatni.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. március 6., vasárnap 11:07

M1Ö írta: Ez valami Fideszes oldal? Mert hihetetlen számomra, hogy a ~170 hozzaszóló szinte 100%a nem zárná életfogytig börtönbe Putyint... :/
persze hogy az.

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2022. március 6., vasárnap 10:45

Ez valami Fideszes oldal? Mert hihetetlen számomra, hogy a ~170 hozzaszóló szinte 100%a nem zárná életfogytig börtönbe Putyint... :/
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2022. március 6., vasárnap 6:20

kiserik írta: Most hallottam fél füllel a TV-ben, hogy a tank, ami direkt rahajtott egy civil személyautóra majd visszatolatott és tovább állt (kb mindenki látta a videót a háborús bűnösről) nagy valószínűséggel inkább ukrán volt. Az a típus az ukrán seregben rendszeresített az oroszok szinte nem használják, illetve akkor még nem is volt orosz tank Kijevben. Kíváncsi vagyok mi fog még kiderülni, de úgy látszik a nyugati propaganda gépezet nem volt túl alapos...
Erről tudsz küldeni linket? :|
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. március 6., vasárnap 1:43

Swineherd írta: Ez egy kiváló videó arról, hogy mit tekinthetünk az úgynevezett ukránok etnogenezisének:

https://www.youtube.com/watch?v=9KYvrTbSiVM

Amikor egy nép ide eredeztetheti vissza a létrejöttét, akkor mindenki elgondolkodhat arról, hogy van-e létjogosultságuk.

És továbbra is, a budapesti ukrán nagykövet egy megátalkodott féreg, aki elmehet oda, ahol a patkányok tanyáznak...
Valoszinuleg, te sosem fogod megerteni mirol beszelnek azok, akik nem osztjak a nezeteidet. Sajnalom. A gyulolettel kapcsolatban eleg tanulsagos az Amerikai Historia X. Az tokeletesen leirja, az egesznek miert nincs ertelme, es miert kene elfeledni a serelmeket.

node
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane

HozzászólásSzerző: node » 2022. március 5., szombat 23:33

Idézet innen: https://24.hu/kultura/2022/03/05/oroszo ... -irodalom/:

Szergej Loznyica, a Donyecki történetek Cannes-ban is díjazott ukrán rendezője is azok közé tartozik, akik egyenesen károsnak tartják az orosz nemzet művészeinek ilyen jellegű mellőzését. ... Loznyicánál nem is saját honfitársai, hanem az Európai-filmdíj (EFA) húzta ki igazán a gyufát egy, a rendező szerint túlságosan finomkodó közleménnyel, melyben elítélték ugyan a konfliktust, de nem merték háborúnak nevezni. Ezt követően már csak hab volt a tortán, mikor az EFA bejelentette, hogy Cannes-hoz hasonlóan ők is bezárnak az oroszok számára. Loznyica válaszul lemondott az EFA-tagságáról, a Varietynek eljuttatott nyílt levelében pedig azt írta:
Amikor ma hallottam a híreket az orosz filmek kizárásáról, azokra a filmrendezőkre gondoltam, akik jó emberek. Ők is ugyanúgy az agresszió áldozatai, ahogy mi. (…) Ami a szemünk előtt történik, borzasztó, de arra kérek mindenkit, hogy ne zuhanjunk bele az őrületbe. Nem szabad az útlevelük alapján megítélnünk az embereket, csak a tetteik alapján ítélkezhetünk felettük. Az útlevél csak azt mutatja meg, hol születtünk, a tettek határozzák meg, milyen emberek vagyunk.

node
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane

HozzászólásSzerző: node » 2022. március 5., szombat 23:18

Swineherd írta: Ez egy kiváló videó arról, hogy mit tekinthetünk az úgynevezett ukránok etnogenezisének:

https://www.youtube.com/watch?v=9KYvrTbSiVM

Amikor egy nép ide eredeztetheti vissza a létrejöttét, akkor mindenki elgondolkodhat arról, hogy van-e létjogosultságuk.

És továbbra is, a budapesti ukrán nagykövet egy megátalkodott féreg, aki elmehet oda, ahol a patkányok tanyáznak...
Túl sok benned a gyűlölet, ez nagyon ritkán vezet jóra. Ha a személyes tragédia váltotta ki, érdemes elmenni terápiára, sokat segíthet. Komolyan mondom; nem trollkodásból, hanem segítő szándékkal.

Meg kellene értenünk, hogy nincsen olyan, hogy jó vagy rossz nemzet. Vannak jó és rossz emberek, meg a legtöbben jók is és rosszak is vagyunk, helyzete válogatja. Ha esetleg nem hallottál volna még arról, hogy milyen rémtetteket követtek el a magyarok Kárpátalja "visszavételekor", akkor olvasd el ezt: https://hvg.hu/itthon/20130306_A_magyar ... tottak_veg

Ritkán értek egyet Hehével, de amit legutóbb írt, abban nagyon sok igazság van: ha mindig a (vélt vagy valós) sérelmeinket akarjuk megtorolni, az végeláthatatlan gyűlölködéshez vezet, ami mindenki életét tönkreteszi generációkon keresztül.

Egy-egy személyről pedig hogyan alkothatnánk olyan véleményt, hogy "megátalkodott féreg", ha egyszer-kétszer látjuk, akkor is speciális kontextusban?

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. március 5., szombat 22:06

hehetheoriginal írta:
Tjacks írta:

Így igaz. De engem nem traumatizáltak az ő történetei, csupán felhoztam hogyha élne ő elfogult lenne a saját tapasztalatai alapján, abszolút érthető módon.
Nem nagypapadat venembereztem le, gondolom o csak elszenvedoje volt a tortenteknek.
Ellentetben a buzi putyinnal, aki age of empirest jatszik eloben.
Értjük egymást, nyugodtság van. :)

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. március 5., szombat 21:54

Tjacks írta:
hehetheoriginal írta:
Pont ezert jo. Ezert nincs normal esetben trianonozas meg felvidekezes, lehet latogatni a rokonokat, lehet szabadon dolgozni, elni menni, a hataroknak nincs akkora jelentosege mar.
De a venember most visszahozta, traumat es gyuloletet okozva egy par ujabb generacionak.
Így igaz. De engem nem traumatizáltak az ő történetei, csupán felhoztam hogyha élne ő elfogult lenne a saját tapasztalatai alapján, abszolút érthető módon.
Nem nagypapadat venembereztem le, gondolom o csak elszenvedoje volt a tortenteknek.
Ellentetben a buzi putyinnal, aki age of empirest jatszik eloben.
thereisonly1ronaldo

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. március 5., szombat 21:12

hehetheoriginal írta:
Tjacks írta:

Biztos egyszerű elengedni kamaszként egy világháborút, 30 évesen 56ot, a megszállást mindent.

A mi generációnk lófaszt nem élt meg ilyet, a monitor előtt ülve írjuk a nagy okosságokat. :lol:
Pont ezert jo. Ezert nincs normal esetben trianonozas meg felvidekezes, lehet latogatni a rokonokat, lehet szabadon dolgozni, elni menni, a hataroknak nincs akkora jelentosege mar.
De a venember most visszahozta, traumat es gyuloletet okozva egy par ujabb generacionak.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. március 5., szombat 21:04

hehetheoriginal írta:
Tjacks írta:

Nagyapám ha élne és most meghallaná hogy a ruszkik mit csinálnak görcsbe rándulna a gyomra az emlékektől. 20-30as generációban nagyon mély nyomokat hagyott a szovjet nép.

Zsigerből gyűlölik őket.

A lényeg hogy nem vagy leereszkedő. :roll:
Ezt kene mar elengedni, ezt kene mar megerteni, a sok venember a regmult fajdalmaival, ami ujra es ujra gyuloletet szul. Sosem lepunk igy elore, csak ha ezek kihalnak es nem terjed at az uj generaciora a faszsag
Teljesen adom, ebbol adodik a kurva sok problema

Vissza: