a banki díjakat és költségeket emelhetik a bankok az infláció mértékével, ami a hitel egyéb költségein keresztül drágíthatja a hitelt (pl előtörlesztési díj magasabb lesz), viszont effektíve a kamat (szerintem) nem változik ettől, így az az állítás, hogy a fix kamat sem fix, nem állja meg a helyét szerintemHalfkey írta:Írtam magyarázatot, aztán rájöttem mások ennél biztos jobban leírják, és valóban, itt is a link:kierkegaard írta:
Miért vagy benne biztos illetve a fixesek még is hogy?
Nem értek hozzá, kiváncsiságból kérdezem.
Politika
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Politika
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
egy 64 éves Real Madrid drukker
Nincs a szerzõdésed felrúgva, törvényben és a bankod szerzõdési feltételeiben szabályozott módon van igazítva. Az elsõ posztok egyikében linket is raktam, azthittem elolvastad és annak ellenére fejezed ki a nem tetszésed - elnézést ha félreértettelek.
Hol mondtam, hogy gecik? Olyat sem emlitettem, hogy en mindenkeppen nyerni akarok rajta, es fizesse meg mas. Csak kivancsi lennek egy ilyen szerzodest egyoldaluan hogy az istenbe modosithat egy bank. Mert ugye amikor en befektetem a penzem naluk (vagy ha van fix hitelem es mondjuk pont en szopom meg az arfolyammal), akkor termeszetesen alairom a szerzodesben, hogy van az a helyzet, hogy baszhatom a penzem, mert igy jartam. Erre most meg en vagyok a fasz, mert nem tudom elkepzelni, hogy talan forditva is igy van, es en nehogymar elvarjam, hogy a bankok bukjanak basszammeg, de ha en bukom mindenem, az kurvara rendben van. Ennyi volt a kerdesem HOGYAN TEHETI MEG. Nem azt mondtam, hogy barki is egy geci es rohadjon meg, meg menjen csodbe. De innentol le is szarom, mert semmi ertelmeset nem irtal, csak nehogy elvarjam hogy a bank "veszteseges" legyen.Halfkey írta:Kapálózni lehet, de jogilag minden lehetőségük megvan ahhoz hogy áprilisban emeljenek, és várhatóan emelni is fognak.Mitol csodolne be? Mitol lenne veszteseges? A bankokat nem hulyek iranyitjak, ennyi erovel attol is becsodolhetne, hogy a fix hitel visszafizetesenek realerteke messze alacsonyabb, mint a felvett osszege. Ha lenne hiperinflacio, vulkankitores, arviz, tornado es haboru akkor ertenem, de nehogy mar itt gondolkodni kelljen bankok becsodoleserol egy kis inflacio meg forintgyengules miatt
Hogy te a jelenlegi gazdasági helyzetet, ami tavaly nyáron indult és a háború csak ráerősített, "kis infláció meg forintgyengülésnek" érzed, azzal sokmindent nemtudok kezdeni, az általános vélemény hogy egy kibontakozó világválságban vagyunk. A bankok nem fognak természetesen becsődölni, de pontosan azért mert nincsenek kényszerítve arra hogy ha a szar dealjeik válnak az általános állapottá, akkor kitartsanak mind mellett.
A legszebb az hogy ezek a "bankok" akik most emiatt nálad gecik valójában nem is a bankok miatt gecik, hanem azok a magán emberek (kis és nagy befektetők) akik tartják a részvényeket, a tulajdonosok. Vagy gondolom te elvárnád hogy ők csak azért mert az earnings átfordul pirosba, azért tartsák csak boldogan a részvényt, hisz a te hiteled fix.
Ha valami miatt hupákoljunk az az amit írtam, hogy a fix hitelt lehet módosítani és valszeg fogják is, bezzeg a lakossági betétemelésről semmi hír. Ez egy abszolút egyenlőtlen játék így sajnos, na ezzel kéne kezdeni valamit.
Es raadasul kozjegyzo hitelesitette hogy x evig x ft-ot fizetek. Nem hiszem, hogy ezt csak ugy egyoldaluan fel lehet rugni, kulonben a picsanak van.
-
Bocsi de errol tudnal linkelni egy forrast h utana olvassak? En eddig tokre azt hittem, hogy a fix azert fix mert fix.;DwZoLee7 írta:Itt szlovakiaban ez mar iden el is kezdodott, szovan az azt hogy reszre a valasz az hogy simanzsuninnyo írta:
Aztan azt hogyan? Nincs olyan, hogy jon a bank egyoldaluan majd o eldonti, hogy na akkor modositjuk a szerzodest, mert... A banknak be kell nyelni a veszteseget, ahogy a maganszemelynek is (a banknak nincs vesztesege btw)
Kapálózni lehet, de jogilag minden lehetőségük megvan ahhoz hogy áprilisban emeljenek, és várhatóan emelni is fognak.Mitol csodolne be? Mitol lenne veszteseges? A bankokat nem hulyek iranyitjak, ennyi erovel attol is becsodolhetne, hogy a fix hitel visszafizetesenek realerteke messze alacsonyabb, mint a felvett osszege. Ha lenne hiperinflacio, vulkankitores, arviz, tornado es haboru akkor ertenem, de nehogy mar itt gondolkodni kelljen bankok becsodoleserol egy kis inflacio meg forintgyengules miatt
Hogy te a jelenlegi gazdasági helyzetet, ami tavaly nyáron indult és a háború csak ráerősített, "kis infláció meg forintgyengülésnek" érzed, azzal sokmindent nemtudok kezdeni, az általános vélemény hogy egy kibontakozó világválságban vagyunk. A bankok nem fognak természetesen becsődölni, de pontosan azért mert nincsenek kényszerítve arra hogy ha a szar dealjeik válnak az általános állapottá, akkor kitartsanak mind mellett.
A legszebb az hogy ezek a "bankok" akik most emiatt nálad gecik valójában nem is a bankok miatt gecik, hanem azok a magán emberek (kis és nagy befektetők) akik tartják a részvényeket, a tulajdonosok. Vagy gondolom te elvárnád hogy ők csak azért mert az earnings átfordul pirosba, azért tartsák csak boldogan a részvényt, hisz a te hiteled fix.
Ha valami miatt hupákoljunk az az amit írtam, hogy a fix hitelt lehet módosítani és valszeg fogják is, bezzeg a lakossági betétemelésről semmi hír. Ez egy abszolút egyenlőtlen játék így sajnos, na ezzel kéne kezdeni valamit.
Mitol csodolne be? Mitol lenne veszteseges? A bankokat nem hulyek iranyitjak, ennyi erovel attol is becsodolhetne, hogy a fix hitel visszafizetesenek realerteke messze alacsonyabb, mint a felvett osszege. Ha lenne hiperinflacio, vulkankitores, arviz, tornado es haboru akkor ertenem, de nehogy mar itt gondolkodni kelljen bankok becsodoleserol egy kis inflacio meg forintgyengules miattHalfkey írta: Bocs a sok ismétlőposztért, de még annyi, hogy bár alapvetően nekem az a rész kúrja fel az agyam amit már korábban írtam is, hogy a betéteket valahogy nem csipkedik emelgetni, alapvetően a fix hitel emelésére való törvény adta lehetőségre tényleg szükség van.
Neked mint adós is érdeked ez, mert bár nyilván mindenki szeretné azt az állapotot hogy velem szemben bukjon a bank aztán majd máson megkeresi, ez nem reális forgatókönyv ebben az esetben. Itt széles körben buknának a bankok szinte minden hitelesen, ami pedig oda vezetne hogy becsődölnek. Az meg nem érdeked mint ügyfél hogy a hiteleződ becsődöljön, mert aki átveszi, nem kell hogy ugyanazokat a feltételeket nyújtsa. Szóval azt lássuk be nem egy jó forgatókönyv ha a bank nagy jófejségében elkezd veszteséges lenni, 2 év múlva becsődől, a hiteledből van még hátra 15 év, és kopogtat egy másik bank hogy na, akkor most vagy a duplája a törlesztő vagy tessék visszafizetni mindent.
Ennél a kontrollált, indexált emelkedés nyilván jobb.
- wZoLee7
- Kedvenc csapatod: REAL MADRID
Itt szlovakiaban ez mar iden el is kezdodott, szovan az azt hogy reszre a valasz az hogy simanzsuninnyo írta:Aztan azt hogyan? Nincs olyan, hogy jon a bank egyoldaluan majd o eldonti, hogy na akkor modositjuk a szerzodest, mert... A banknak be kell nyelni a veszteseget, ahogy a maganszemelynek is (a banknak nincs vesztesege btw)Halfkey írta:
Szerk: egyébként készüljetek, biztos vagyok benne hogy áprilisban mindenki kapja majd a levelet a bankoktól, a fix hitelesek is, hogy emelkednek a törlesztők.
Bocs a sok ismétlőposztért, de még annyi, hogy bár alapvetően nekem az a rész kúrja fel az agyam amit már korábban írtam is, hogy a betéteket valahogy nem csipkedik emelgetni, alapvetően a fix hitel emelésére való törvény adta lehetőségre tényleg szükség van.
Neked mint adós is érdeked ez, mert bár nyilván mindenki szeretné azt az állapotot hogy velem szemben bukjon a bank aztán majd máson megkeresi, ez nem reális forgatókönyv ebben az esetben. Itt széles körben buknának a bankok szinte minden hitelesen, ami pedig oda vezetne hogy becsődölnek. Az meg nem érdeked mint ügyfél hogy a hiteleződ becsődöljön, mert aki átveszi, nem kell hogy ugyanazokat a feltételeket nyújtsa. Szóval azt lássuk be nem egy jó forgatókönyv ha a bank nagy jófejségében elkezd veszteséges lenni, 2 év múlva becsődől, a hiteledből van még hátra 15 év, és kopogtat egy másik bank hogy na, akkor most vagy a duplája a törlesztő vagy tessék visszafizetni mindent.
My sweet summer childzsuninnyo írta:Aztan azt hogyan? Nincs olyan, hogy jon a bank egyoldaluan majd o eldonti, hogy na akkor modositjuk a szerzodest, mert... A banknak be kell nyelni a veszteseget, ahogy a maganszemelynek is (a banknak nincs vesztesege btw)Halfkey írta:
Szerk: egyébként készüljetek, biztos vagyok benne hogy áprilisban mindenki kapja majd a levelet a bankoktól, a fix hitelesek is, hogy emelkednek a törlesztők.
Írtam magyarázatot, aztán rájöttem mások ennél biztos jobban leírják, és valóban, itt is a link:kierkegaard írta:Miért vagy benne biztos illetve a fixesek még is hogy?Halfkey írta:
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Az apróbetűs apróbetűje + vismajor gondolom.zsuninnyo írta:Aztan azt hogyan? Nincs olyan, hogy jon a bank egyoldaluan majd o eldonti, hogy na akkor modositjuk a szerzodest, mert... A banknak be kell nyelni a veszteseget, ahogy a maganszemelynek is (a banknak nincs vesztesege btw)Halfkey írta:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Aztan azt hogyan? Nincs olyan, hogy jon a bank egyoldaluan majd o eldonti, hogy na akkor modositjuk a szerzodest, mert... A banknak be kell nyelni a veszteseget, ahogy a maganszemelynek is (a banknak nincs vesztesege btw)Halfkey írta:
- kecsu10
- Kedvenc játékosaid: Guti, Figo, Iker
Elsősorban lelkész vagyok én, de nagyon megszerettem az ókori nyelveket, (mondjuk tudni is kell őket egy teológusnak, no nem feltétlenül ezen a szinten), sokat foglalkoztam vele, aztán ma már Istennek hála kutatóként is dolgozom az egyetemen. Alapvetően ezek a kérdések most egzisztenciálisan érdekelnek, de episztemológiai szempontból is, mert a filozófia is nagy szerelem. Aztán ha az embernek így működik az agya, akkor mindent szeretne megérteni, kritikusan elemezni, csak ugye esetemben nincs mögötte sajnos lényegi matematikai és gazdasági ismeret. De ha az alapvető mechanizmusokat kicsikét értem, az már jó. S ugyebár a modern európai társadalmakba a Kálvinista teológia hozta vissza a kamatot a középkor után, mint ami jó hatással lehet a gazdaságra. Az már egy másik kérdés, hogy mennyire távol vagyunk már azoktól az elvektől, amiket akkor lefektettek. (Tisztességes mértékű legyen a kamat, nem mehet a szegények segítésének a rovására stb. Max Weber ezt ki is fejtette a Protestáns Etika és a Kapitalizmus Szelleme című munkájában. Ezt nem tudom mennyire tanítják a gazdasági karokon, de érdekelne). Szóval röviden ennyi.babaking írta:Nem kellene meglepődni, végül is elég nagy a fórum, de azért még is meglepődtem egy kicsit. Talán azért mert viszonylag ritka hivatás. Laptoppüfölő irodistából van bőven a fórumon, de ez mégis csak egy kicsit különlegeskecsu10 írta:
Mondjuk ezen ne lepődj meg, a világ legnagyobb szurkolótábora ez, annak is a magyar verziója. De remélem nem írtam nagy butaságokat.
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Nem kellene meglepődni, végül is elég nagy a fórum, de azért még is meglepődtem egy kicsit. Talán azért mert viszonylag ritka hivatás. Laptoppüfölő irodistából van bőven a fórumon, de ez mégis csak egy kicsit különlegeskecsu10 írta:Mondjuk ezen ne lepődj meg, a világ legnagyobb szurkolótábora ez, annak is a magyar verziója. De remélem nem írtam nagy butaságokat.babaking írta:
Ismét bebizonyosodott, hogy a madridom népe mindenhez is ért. Mondjuk űrhajósunk ha jól tudom nincs.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
-
Miért vagy benne biztos illetve a fixesek még is hogy?Halfkey írta:
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Felesleges ezen rugúzni, mert amíg azonnal egymás torkának ugrik a 2 oldal, hogy: te libsi, ukránbarát rohadék illetve: te ukránellenes, oroszbarát jobbos k*csög és nem hajlandó belátni senki, hogy egy fullkorrupt szarhalom ukrajna, akit betámadott egy megalomániás diktátor, nem nagyon lesz konszenzus..tcskhun írta: 7 éves, és mint, ha ma reggel vették volna fel.
Ebből látszik, hogy milyen "süket" a világ és mennyire nem érdekel senkit az igazság.
Döbbenetes ez a pár perc, döbbenetes 7 év.
Mennyi mindent lehetett volna másképpen csinálni, ha az európai problémákat, nem genderfluid washingtoni szemüvegeken kereszül kezelnénk.
https://youtu.be/fh3tmp6q8Ew
Inkább azon kéne gondolkodni, hogy ukrajna beadja-e végre a derekát, hogy a ruszkik (legalábbis ugye kifele most ezt mondják) visszavettek a követelési listából:
-krím oroszország része
-a 2 szakadár megye legyen önálló (amit egyébként ugye ukrajna aláírt (valószínűleg a halántékának szorított fegyverek miatt, de akkoris) minszkben), vagy mivel ők most az új szupersztárok, inkább vállalják a nehezebb utat és szétlövetik a fél országukat..
Kíváncsi vagyok..
Én továbbra is mindkét felet iszonyú hibásnak érzem.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
Nagyon kevés a példa a világtörténelemben arra, hogy egy állampapír bedőljön, főleg nem organikusan, gazdasági okok miatt.Állampapírt én nem mernék venni, kockázatosnak tartom, hogy miből fogja az állam majd kifizetni.
Természetesen hitelből fizeti majd az állam ahogy tette azt eddig is, ideálisan új állampapírok kibocsátásából szerzett jövedelemből, rossz esetben "IMF hitelből", vagyis valamilyen külső adósságból. Az állampapír földön fekvő magyar gazdaság esetén is 99,99% hogy vissza lesz fizetve, ami reálisabb veszély inkább az hogy a jelenlegi, nagyon kedvező likviditási opciók eltűnnek (most ugye 1%-ért cserébe bármikor továbbadhatod, tehát az időtáv max tájékoztató jellegű, még 1 évre is megéri betenni az 5 éves papírba a pénzt).
A kamatlábemelés meg nyilván persze segít az árfolyamon mindig, de nem azért szarabb a forint mint a többi keleti valuta mert nálunk elmaradna. Többet és gyakrabban is emeltünk mint a régióban, ezért is erősödött az elmúlt hónapokban. Matolcsy kurva sok mindent elbaszott, de most normálisan, konzervatívan, szigorral állt hozzá - például egyébként az állam pénzsszórását is kritizálta (szja visszatérítés) mint ami az MNB ellen dolgozik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Halfkey 2022. március 7., hétfő 15:52-kor.
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio
fura, hogy egy jobboldali, konzervatív ember Kruaszra hivatkozik (akit személy szerint kiváló történésznek tartok és jártam hozzá ,órára, egyéb élőadásaira), mikor az megegyezik az ő véleményével, amúgy 12 éve csak a szidása, meg hülyének nézése megytcskhun írta: 7 éves, és mint, ha ma reggel vették volna fel.
Ebből látszik, hogy milyen "süket" a világ és mennyire nem érdekel senkit az igazság.
Mennyi mindent lehetett volna másképpen csinálni, ha az európai problémákat, nem genderfluid washingtoni szemüvegeken kereszül kezelnénk.
egyébként pedig picit sem elfogult Oroszországgal, egy kis forrás kritika nem ártana
-
- Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,
7 éves, és mint, ha ma reggel vették volna fel.
-
- Kedvenc játékosaid: Raul, Zidane, Benzema, CR7,
https://youtu.be/bkNA5IY5lmk
Érdekes ez is
Érdekes ez is