Hol mondtam, hogy gecik? Olyat sem emlitettem, hogy en mindenkeppen nyerni akarok rajta, es fizesse meg mas. Csak kivancsi lennek egy ilyen szerzodest egyoldaluan hogy az istenbe modosithat egy bank. Mert ugye amikor en befektetem a penzem naluk (vagy ha van fix hitelem es mondjuk pont en szopom meg az arfolyammal), akkor termeszetesen alairom a szerzodesben, hogy van az a helyzet, hogy baszhatom a penzem, mert igy jartam. Erre most meg en vagyok a fasz, mert nem tudom elkepzelni, hogy talan forditva is igy van, es en nehogymar elvarjam, hogy a bankok bukjanak basszammeg, de ha en bukom mindenem, az kurvara rendben van. Ennyi volt a kerdesem HOGYAN TEHETI MEG. Nem azt mondtam, hogy barki is egy geci es rohadjon meg, meg menjen csodbe. De innentol le is szarom, mert semmi ertelmeset nem irtal, csak nehogy elvarjam hogy a bank "veszteseges" legyen.Halfkey írta:Kapálózni lehet, de jogilag minden lehetőségük megvan ahhoz hogy áprilisban emeljenek, és várhatóan emelni is fognak.Mitol csodolne be? Mitol lenne veszteseges? A bankokat nem hulyek iranyitjak, ennyi erovel attol is becsodolhetne, hogy a fix hitel visszafizetesenek realerteke messze alacsonyabb, mint a felvett osszege. Ha lenne hiperinflacio, vulkankitores, arviz, tornado es haboru akkor ertenem, de nehogy mar itt gondolkodni kelljen bankok becsodoleserol egy kis inflacio meg forintgyengules miatt
Hogy te a jelenlegi gazdasági helyzetet, ami tavaly nyáron indult és a háború csak ráerősített, "kis infláció meg forintgyengülésnek" érzed, azzal sokmindent nemtudok kezdeni, az általános vélemény hogy egy kibontakozó világválságban vagyunk. A bankok nem fognak természetesen becsődölni, de pontosan azért mert nincsenek kényszerítve arra hogy ha a szar dealjeik válnak az általános állapottá, akkor kitartsanak mind mellett.
A legszebb az hogy ezek a "bankok" akik most emiatt nálad gecik valójában nem is a bankok miatt gecik, hanem azok a magán emberek (kis és nagy befektetők) akik tartják a részvényeket, a tulajdonosok. Vagy gondolom te elvárnád hogy ők csak azért mert az earnings átfordul pirosba, azért tartsák csak boldogan a részvényt, hisz a te hiteled fix.
Ha valami miatt hupákoljunk az az amit írtam, hogy a fix hitelt lehet módosítani és valszeg fogják is, bezzeg a lakossági betétemelésről semmi hír. Ez egy abszolút egyenlőtlen játék így sajnos, na ezzel kéne kezdeni valamit.
Es raadasul kozjegyzo hitelesitette hogy x evig x ft-ot fizetek. Nem hiszem, hogy ezt csak ugy egyoldaluan fel lehet rugni, kulonben a picsanak van.