- Consumer Prices in Augsburg are 65.58% higher than in Budapest (without rent)rikko írta:Az utóbbi fél évben voltam Kazanban, Barcelonában, Dublinban, Augsburgban. Dublin vitt mindent árakban, a többi szerintem kb magyar árakkal dolgozik. Az étterem Barcelonában drágább egy hangyafasznyit. Kazan lényegesen olcsóbb és Augsburg is valamivel.zsuninnyo írta:
Az, hogy mennyi egy ingatlan egy dolog, de mellette ott van az ingatlanokat ero terhek, amik kulfoldon nagyon messze magasabbak, es a cost of living ami meg aztan sokszor eg es fold.
Szoval jo, hogy van penze az embernek majomra, csak mar bananra nem telik majd /by kopasz/.
Ha mindehhez hozzávesszük, hogy Dublinban egy alap melós 2000+ jurót visz haza, de pl egy villanyszerelő 27-35 eurót keres/ óra... Augsburgban egy közepes melóban 3000 körül kap az ember. Barcelonában ismét jók a fizetések. Kazan , nos az más világ. Alacsonyabbak a fizetések, de az ún. cost of living is. Pl egy szép belvárosi kecó 15k rubel, ha hosszú távra bérled. Viszont az Airbnb az durva , ott napi 2-5K is lehet.
Ergo odahaza az a gond, hogy a cost of living , meg lassan minden is EU+ szint , csak a fizetések durván keletiek.
- Consumer Prices in Barcelona are 44.33% higher than in Budapest (without rent)
- Consumer Prices in Dublin are 89.48% higher than in Budapest (without rent)
- Consumer Prices in Kazan are 40.47% lower than in Budapest (without rent)
by https://www.numbeo.com/cost-of-living/
Szerintem ez alapjan itt elni messze nem eu+ szint. Ezt megerositve a kulfoldi fizetesembol magasabb szinvonalon elek, mintha az adott orszagban elnek.
Az ingatlanarak elkepesztoen magasak, nekunk, akik ehhez nem vagyunk hozzaszokva, legalabbis en ezt egy kulturalis kulonbsegnek latom. (en is amellett vagyok, hogy rohadt szomoru, hogy kb eselytelen mar lassan egy sajat lakashoz/hazhoz hozzajutni, meg latom miket kinalnak mennyi penzert - Debrecenben 1 millios negyzetmeterar egy full atlagos lakasert, ez azert elkepeszto..)