HozzászólásSzerző: Torquemada » 2013. november 2., szombat 23:18
Ritka szar meccset sikerült behúzni. A középpálya hiánya miatt majdnem bebuktuk. Rayot csak azért nem tudom dicsérni, mert sosem értettem ezt a mentalitást, amikor egy kiscsapat minden áron a Realt (vagy a Barcát) akarja megverni, Almeríáknak, Betiseknek meg lefekszenek. Ilyen felkészüléssel, teljesítménnyel bármelyik alsóházas csapatot csapták volna könnyedén, három pontért. Amikor az Almería vagy akárki verte őket, biztos vagyok benne, hogy nem fakadt sírva a lecserélt játékos. De nem csodálkozom, tavaly is ugyanilyenek voltak. Egyébként meggyőződésem, hogy a legjobb közönsége ennek a csapatnak van, már rég óta.
Jobbak: López (szokásos módon), Ramos (főleg az utolsó, beívelgetős szakaszban volt látványos, mindent mentett fejjel, többnyire emberhez, ezt a rongy védelmet többnyire ő tartotta össze úgy-ahogy), rossz kimondani, de Arbeloa, becserélése után a jobb oldal le lett zárva, plusz a kiállítást is megúsztuk, Carvajal nem fejezte volna be a meccset, Bale (amit lehetett, megtett, támogatás nélkül ennyi fért bele, két gólpassz.)
Bűnrosszak: Marcelo (élete legrosszabb meccse), Carvajal, Coentrao, DM (középen nem megy)
Semleges: Illarra jó lesz, de egyenlőre feltűnő, hogy rendszeresen elszórja a labdákat, hatalmas hibaszázalékkkal passzol, ível. 35 millióért ez elfogadhatatlan egyenlőre.
Nagytudású Ancelotti elhozta a csapatot igazi ütközőember (Khedira, Casemiro) nélkül. Bár a sérülések fazont szabtak a cseréknek, a végén lehetett volna javítani a felállást azzal, ha DM le, Modric feljebb, vkpba meg Casemiro/Khedira (előbbit jobban szeretem). Erre összeállítja a keretet Jesé, Morata, Isco kispaddal, úgy, hogy Bale, CR, Benz, DM, Modric fent van. A három támadó szellemű cseréből egyet otthon kellett volna hagyni, mivel komoly esély úgysem volt minden támadó bevetésére ebben a felállásban, de ha lett volna egy védekező kp. a padon, a végén jót tett volna a csapatnak, nagyobb lett volna a variációs lehetőség. Szerintem már a keret összeállításánál hibázott.
A legnagyobb hibája viszont az, hogy olasz edző létére meglepő módon nem tud masszív védelmet kialakítani. A játékosok összevissza kószálnak a tizenhatoson belül, szervezetlenül, és ami dühítő minden meccsen, az ellenfél játékosai rendre üresen maradnak, a hátvédeink meg egy csomóban vannak, mindig van szabad ember. Ez sajnos jellemző hiba edzőváltás óta, rendre nem követik le az embereiket a védőink, vagy amire gondolni sem merek, nem tudják megfelelően elosztani a támadókat menet közben újabban, és ezért van a zűrzavar.
Fogjuk fel úgy ezt a meccset, könnyebb az ember szívének, hogy BLre pihentünk, meg ezeket az új fajta felállásokat is egyszerűen ki akarja próbálni, papíron gyenge ellenfeleken.
""Pff, was heißt nicht selbstverständlich? Wir haben gewonnen, fertig!" (T.Kroos)