Viszont ha piaci áron futna akkor sokkal nagyobb bevétel lenne ÁFA teren, akkor is ha csak ugyan annyi a fogyasztás. Ha kicsit utána számolnunk akkor sztem nem sokkal nőtt meg a bevétel, de ez 1-2 hónapon belül ki fog derülni az aht számaiból.kiserik írta:Pedig csak ki kellene húzni a fejeket a narancs sapka alól, és néha mögénézni a dolgoknak. Mit eredményesett az üa árstop? Nem azt, hogy Józsi bácsi továbbra is el tudott menni a Tescoba heti egyszer, hanem, hogy boldog boldogtalan Magyarországon tankolt. Olyan szinten megemelkedett a fogyasztás, hogy nem bírta tölteni a kutakat a MOL. Régen mi jártunk gázolajárt Ukrajnába, most mindenki más járt hozzánk. Rohadtul kíváncsi lennék az árstop utáni forgalom növekedésre. Mivel az árstopot áthárították a kiskereskedelemre, így sokkal több adó forint folyt be. Ja bocs, csökkentették a jövedéki adót. Kevesebb, mint 5%-kal. Az üzemanyag fogyasztás pedig nem 5%-kal nőtt, abban biztos lehet mindenki. Eszméletlen nagy húzás. Ezért mondom mindig, hogy baromi nagy koponyák ülnek most közel a tűzhöz.El Sie7e írta:
Üzemanyag árstop hatására hogy lesz több pénze az államnak?
Csökkentettek a jövedéki adót is ami alapból kiesés az allamkasszabol, aztán az ÁFA is jóval több bevételt generálna 650 Ft- os üzemanyag mellett mint 480-nal. Szóval nem ertem h honnan jön emiatt több? Lehet csak nekem kerülte el valami a figyelmem
Az államcsődnek pedig van egy definíciója, ami ha teljesül megvalósul az államcsőd. Ti lehet másra gondoltok és nem az államcsődre.
Egyébként nem attól nőtt meg a fogyasztás drasztikusan h minden határ menti átjött ide tankolni hanem a tranzit forgalmat iranyitottak erre, az dobta meg nagyon.
Vegeztem a kedvedért egy kis számítást is: piaci ár szerint egy liter üzemanyagon 80 Ft-tal több bevétele lenne az államnak a jelenlegi helyzethez képest. Ez azt jelenti hogy egy liter uzemanyagon a kb 300 Ft helyett csak 220-230 bevétele van az államnak, innentől már könnyű kiszámolni h mekkora forgalom növekedés kell ugyan annyi bevétel eléréséhez