Jöjjenek a minuszok, meg hosszú is lesz.
Megnéztem, hogy kit buktunk, akár Carlo, akár Zizu, akárki miatt.
Jobbhátvéd: Hakimi és ideveszem Llorentét, mert nem egyszer játszott akár a Ticoban, akár a válogatottban. Mindkettő előrelépés lenne jelenleg. Felállást is lehetne velük váltani, 3-5-2-ben mindkettő elrombolná a jobboldalt. Igen, tudom, hogy Hakimiből pénzt kellett csinálni. De lehetett volna szerintem találni mást akiből csináltunk volna. Meg amúgy is, elvileg Zidane sem számolt vele, kezdőként legalábbis semmiképp.
Balhátvéd: Theo (igen lehet röhögni, de ez van
) és Regu. Bármekkora beton Mendy védekezésben (bár mostanában az orvosi szobában betonkodik inkább) mindkettő használható opció lenne. Szintén, akár egy 3-5-2-ben is.
Középpálya: csak hármat említek: Kovacic, Llorente, Odegaard. Ment a röhögés mindegyiknél mikor eladtuk őket, meg hogy milyen szánalmasak mert nem akarnak padon ülni.
Kovacic azóta EL-t és BL-t nyert, szezon játékosa lett, stb. TUDOM, egy Chelseaban, de jelenleg a Chelsea jobb csapat nálunk. (Majd a BL-ben meg lehet mutatni).
A spanyolt nem részletezem, bevethető védekező középpályásként, jobbhátvédként, jobbszélsőként, box-to-box, játszott másodikszámú csatárt is tavaly.
A norvég az Arsenal (igen, tudom, Arsenal, évek után először kerülhetnek BL-be, ami nagyban a norvégnak köszönhető) egyik legjobbja idén.
Ebből a hármasból kettő, bőven bizonyított Madridban, de aztán el lettek felejtve. Mert jöttek a kiskedvencek, jött a CKM 0-24-ben, meg Isco és Asensio.
(Röhögtem tegnap amikor Asensio meg Lucas jött 4-0-nál. Ég a ház a Bernabeuban és olyan arcok akik egy Sevillában nem lennének kezdők a titkos tartalékok.)
Lehet itt jönni azzal hogy Camavinga 18 éves, meg ami ment Odegaardnál meg Kovacicnál, hogy várd ki a sorod stb. De ahogy írtam már egyszer korábban, egy Pedri, Gavi, Musiala, Bellingham és még sorolhatnánk, miért tart előrébb? Mert játszanak. Aztán mindenki róluk beszél, Camavinga dugójára meg már kb senki nem is emlékszik.
Meg lehet nézni akár Tuchel-t, akár Klopp-t, akár Guardiola-t, bárkit ebből a fiatalabb, tökösebb edzői rétegből. Kb két meccsen egymásután nincs az a kezdő. Múltkor Salah volt pl padon, előtte Mane, kezdő a 18 éves sérülésből felépült Elliott stb. Az öreg meg orrba-szájba ugyanazt tolja.
Csak Madridban sajnos ez a módi egy ideje: kapsz 10 percet, sz*r voltál? Naaa látjátok, ezért nem játszik. Három hét után meg kezdeni kell, mert valaki lesérül. Nem váltottad meg a világot? Ücsörögj csak a padon.
Jovic, jól játszott Benzema sérülésekor, el lett felejtve. Bale, jól játszott a Villarreal ellen, azóta semmi. Hazard, szintén volt egy-másfél jó meccse szintén semmi azóta. De a DuaLipa hegesztő meg "csupaszív" csakfutokdebeadninemtudok Vazkez mindig megkapja a perceket. Aztán a Jovic, Bale, Hazard hármasból bármelyiket előbb kéne berakni mint ezeket.
Nálam ez a generációváltás projekt nagyon megragadt. És ez köszönhető ZZ-nek meg Carlonak is keményen. Na jöjjenek a minuszok.