Politika
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Politika
Jó lenne már túl lenni ezen a választáson, ez a belpol topik egy métely lett.
-
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Ez a probléma, hogy te ebből ennyivel törődsz hogy hát a média túlsúlyban van-e vagy nem. Azt hogy az adófizetők pénzéből megy a média egyik fele, az neked nem baj. Leszarnám hogy hány csatorna nyomja a Fidesz propagandát, ha nem az én pénzemből menne.Fernando írta:
A másik, az összes hozzászólásod 2010 előtthöz hasonlítgat. Foglalkozhatnál azzal mit csinál Orbán jól - mert van olyan is szerintem is - de nem ezt teszed, teszi sok Fideszes, hanem megy a Gyurcsányozás. Folyamatosan.
[/quote]
Nehéz nem összehasonlítani, egyrészt mert épp készülnek vissza a hatalomba külföldi segítséggel, másrészt elég jól látható így a különbség számomra, ha már csak ebből a kettőből lehet választani. Az pedig, hogy azzal foglalkozzam mit csinál jól Orbán: na, az nagyjából senkit nem érdekel
Csak a fórumon nézz körül: kit érdekel, hogy az állami vagyon mennyivel nőtt, külföldtől kellett vissza venni stratégiai ágazatokat, nemzetbiztonsági tényezőket, gáztárolókat, gázszolgáltatókat, vízműveket, Molt. Ha lenne itt egy szavazás, hogy ha újból eladnák akkor is rájuk szavaznál-e, szerintem lennének itt nem kevesen, akik akkor is, mert bukjon a Zorbán. Gyimesbükktől Őrvidékig szinte minden templom, zsinagóga, temető, kastély, vár, stadion felújítva. Legalább 50 új uszoda épült, tornacsarnokok százai, stb..És ezek lehet nem is leglényegesebb dolgok.De az ellenzékre szavazok, mert a köztévé. Én Magyarország egyik leghátrányosabb régiójában élek, de az ismeretségi körömben (falu, rokonok,barátok, munkahely, focicsapat, stb) nem nagyon látni olyat, akinek ne lenne sokkal jobb, mint 10 éve akárhová is szavaz.
[/quote]
Ez a legnagyobb baj, hogy csak azt nézik, hogy "nekem jobb legyen", "10 éve rosszabbul éltem". Érthető ez is, de ha tovább gondolnák a dolgot, rájönnének, lehet jobban élnének ha pl. a NER-es cégek nem 60-70%-os haszonnal dolgoznának, hanem 20-30%.
-
- Kedvenc játékosaid: Modric
- Kedvenc csapatod: Real
1. Az ellenzéki média szerint az M1 nézettsége mínuszos, de azért agymosottak tömegeit fertőzi.
2. Az ellenzéki média szerint közpénzen ideológiát gyártani propaganda, de azért az Amnesty International, Migration Aid, Helsinki Bizottság, Európai Bizottság által finanszírozott cikkek független véleményt tükröznek.
3. Az ellenzéki média szerint a fideszesek java csak kormánypárti forrásból tájékozódik, de azért a Borkai ügy az nagyon sok fideszest kiábrándított.
Vegyük már észre, hogy ezek ugyanolyan suttyók, mint a kormánypártiak, csak nem mondják be pacekba hogy kire szavaznak.
Kedvencem a fórumon:
"Apa/Anya/Papa/Mama beszűkült, mert kizárólag TV2-Hírtv-Origo-Mandiner világban él. Na persze én nem nézek ilyeneket, hiszen propaganda "
Biztos, hogy csak ők laknak buborékban?
2. Az ellenzéki média szerint közpénzen ideológiát gyártani propaganda, de azért az Amnesty International, Migration Aid, Helsinki Bizottság, Európai Bizottság által finanszírozott cikkek független véleményt tükröznek.
3. Az ellenzéki média szerint a fideszesek java csak kormánypárti forrásból tájékozódik, de azért a Borkai ügy az nagyon sok fideszest kiábrándított.
Vegyük már észre, hogy ezek ugyanolyan suttyók, mint a kormánypártiak, csak nem mondják be pacekba hogy kire szavaznak.
Kedvencem a fórumon:
"Apa/Anya/Papa/Mama beszűkült, mert kizárólag TV2-Hírtv-Origo-Mandiner világban él. Na persze én nem nézek ilyeneket, hiszen propaganda "
Biztos, hogy csak ők laknak buborékban?
Ezt te találtad ki, itt senki se mondta hogy csak a köztévé miatt az ellenzékre szavaz. Konkrétan most te hoztad fel a ‘médiaegyensúlyos’ faszságot, azért beszélünk arról hogy köztv, mert egyébként ez a korrupciónak sajnos egy igen kis szelete, sokkal kiterjedtebb ennél.De az ellenzékre szavazok, mert a köztévé.
Én füst álláspontját el tudom fogadni (nem értek vele egyet de elfogadom), hogy elismeri a korrupciót de más dolgok miatt nem az nála a prioritás. Te úgy tűnik el sem ismered, és ez baj, így nem lehet normális társalgást folytatni. Úgy is nehéz, hogy kormányérdemnek tulajdonítjuk a világgazdaság általános trendjeit, vagy az EU pénzekből végzett felújításokat.
Csak hogy megmutassam hogy lehet tényszerűen: az adósság belföldivé tétele jó, és az állampapír rendszer megújítása nagyon hasznos eszköz. Az viszont hogy mennyivel nőtt az államvagyon megintcsak egy vicces állítás, mert tekintve az állam ingatlanállományát és a világ ingatlanpiacának változásait az elmúlt évtizedben, viszonylag nehéz lenne ha nem így lenne - egy ráadásul inflálódó forintban, inflációval nem korrigálva kifejezett értékben.
PS: és ezt úgy mondom hogy nem az összefogásra fogok szavazni, tehát nem elvakít a Gyurcsány és Soros iránt érzett látens szerelmem.
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
https://telex.hu/direkt36/2022/03/29/pu ... itani-oket
"Amikor Szijjártó Péter átvette a Barátság Érdemrendet Lavrovtól, akkor már rég tudta, hogy Oroszország titkosszolgálatai megtámadták és feltörték az általa vezetett Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai rendszereit. Már 2021 második felére kiderült, hogy az oroszok teljesen kompromittálták a külügy számítógépes hálózatát és belső levelezését, és feltörték a „korlátozott terjesztésű” és „bizalmas” minősítésű állami és diplomáciai információk továbbítására használt, csak szigorú biztonsági előírások betartásával használható titkosított hálózatot is."
Ha esetleg véletlenül egy figyelmetlen nézőnek még mindig lennének kétségei afelől, hogy Orbán Viktor kormánya melyik nemzet érdekeit is szolgálja a valóságban.
"Amikor Szijjártó Péter átvette a Barátság Érdemrendet Lavrovtól, akkor már rég tudta, hogy Oroszország titkosszolgálatai megtámadták és feltörték az általa vezetett Külgazdasági és Külügyminisztérium informatikai rendszereit. Már 2021 második felére kiderült, hogy az oroszok teljesen kompromittálták a külügy számítógépes hálózatát és belső levelezését, és feltörték a „korlátozott terjesztésű” és „bizalmas” minősítésű állami és diplomáciai információk továbbítására használt, csak szigorú biztonsági előírások betartásával használható titkosított hálózatot is."
Ha esetleg véletlenül egy figyelmetlen nézőnek még mindig lennének kétségei afelől, hogy Orbán Viktor kormánya melyik nemzet érdekeit is szolgálja a valóságban.
Akkor mar mindent ertek.Fernando írta:Én Udo Ulfkotte-t olvastam.
Igen, az Afd-s, populista, konteos media szerencsere nem szamottevo Nemetorszagban, de ez mondjuk nem is nagy baj, mert az ujsagiras mashol kezdodik.
-
- Kedvenc játékosaid: Butragueno, Redondo, Raul, R.Carlos, Di Maria, Guti
Én Udo Ulfkotte-t olvastam.géza írta: Az utcankban el egy par es ok ezt meg azt mondtak az maximum erdekesseg, de nem teny. En is eltem ott, en meg mast mondok. De akkor ha felhoztad, melyik nemet ujsagokat olvastad az elmult ot evben, hogy ezt igy megfogalmaztad? Mert en olvastam joparat, es volt benne negativ es pozitiv is a menekult temarol, olvastam a kolni esetrol is, olvastam a brandenburgi repter korrupciojarol, olvastam az Elbphilharmoniet erinto lopasokrol, es nem kellett szelektalnom a mediumok kozott, hogy talalkozzak ezekkel.
-
[/quote]
Ez a probléma, hogy te ebből ennyivel törődsz hogy hát a média túlsúlyban van-e vagy nem. Azt hogy az adófizetők pénzéből megy a média egyik fele, az neked nem baj. Leszarnám hogy hány csatorna nyomja a Fidesz propagandát, ha nem az én pénzemből menne.
A másik, az összes hozzászólásod 2010 előtthöz hasonlítgat. Foglalkozhatnál azzal mit csinál Orbán jól - mert van olyan is szerintem is - de nem ezt teszed, teszi sok Fideszes, hanem megy a Gyurcsányozás. Folyamatosan.
[/quote]
Nehéz nem összehasonlítani, egyrészt mert épp készülnek vissza a hatalomba külföldi segítséggel, másrészt elég jól látható így a különbség számomra, ha már csak ebből a kettőből lehet választani. Az pedig, hogy azzal foglalkozzam mit csinál jól Orbán: na, az nagyjából senkit nem érdekel
Csak a fórumon nézz körül: kit érdekel, hogy az állami vagyon mennyivel nőtt, külföldtől kellett vissza venni stratégiai ágazatokat, nemzetbiztonsági tényezőket, gáztárolókat, gázszolgáltatókat, vízműveket, Molt. Ha lenne itt egy szavazás, hogy ha újból eladnák akkor is rájuk szavaznál-e, szerintem lennének itt nem kevesen, akik akkor is, mert bukjon a Zorbán. Gyimesbükktől Őrvidékig szinte minden templom, zsinagóga, temető, kastély, vár, stadion felújítva. Legalább 50 új uszoda épült, tornacsarnokok százai, stb..És ezek lehet nem is leglényegesebb dolgok.De az ellenzékre szavazok, mert a köztévé. Én Magyarország egyik leghátrányosabb régiójában élek, de az ismeretségi körömben (falu, rokonok,barátok, munkahely, focicsapat, stb) nem nagyon látni olyat, akinek ne lenne sokkal jobb, mint 10 éve akárhová is szavaz.
Ez a probléma, hogy te ebből ennyivel törődsz hogy hát a média túlsúlyban van-e vagy nem. Azt hogy az adófizetők pénzéből megy a média egyik fele, az neked nem baj. Leszarnám hogy hány csatorna nyomja a Fidesz propagandát, ha nem az én pénzemből menne.
[/quote]
Az utcankban el egy par es ok ezt meg azt mondtak az maximum erdekesseg, de nem teny. En is eltem ott, en meg mast mondok. De akkor ha felhoztad, melyik nemet ujsagokat olvastad az elmult ot evben, hogy ezt igy megfogalmaztad? Mert en olvastam joparat, es volt benne negativ es pozitiv is a menekult temarol, olvastam a kolni esetrol is, sot olvastam hireket olyan esetekrol ami a helyi menekultgyulolo mediahoz el se jutott, olvastam a brandenburgi repter korrupciojarol, olvastam az Elbphilharmoniet erinto lopasokrol, es nem kellett szelektalnom a mediumok kozott, hogy talalkozzak ezekkel.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára géza 2022. március 29., kedd 11:17-kor.
-
Ki mit nem hoz le. Olyanokra gondolsz, hogy napok óta csend van odaát (itt is) Szabó Tímea kokós kampány finanszírozásáról? A híres német média, ahol nem lehet megírni a valóságot a migránsokról? Vagy a kölni erőszakolás titokban tartásáról? Az utcában van egy 50-es pár, echte német, kb. 3 éve költöztek Németországból ide. Valahogy nem azt mesélték milyen független ott a média. Ez persze nem azt jelenti, hogy itt minden jó, mert nagyon nem. De azt igen, hogy mindenki tud tájékozódni mindenről, ha akar. Ti pl. a 444, Telex, Rtl, Atv vonalon, a szüleitek meg a M1, Hír tv-n. Máshol pedig sokkal kisebb az esélye.gutihaz14 írta:jovohet keddig sorolhatnank hogy a jobbos sleppmedia mit nem hozott le, tartott titokban, ferditett el. felesleges bizonygatnunk barmit is mert teljesen remenytelen ha at van mosva az agygéza írta: Es ellenpeldanak ott van Nemetorszag. Ha ott valakinel csak felmerul a korrupcio gyanuja az osszes ujsagiro raszall a temara. Itt bazmeg arrol nem tudositottak amikor egy hetig tuntettek az mtv szekhaz elott emberek.
- h3x0r
(a mostani temahoz kepest kicsit off, de ha mar begepeltem.. )haszi írta: Kérdem én, ha annyira kolbászból lenne a kerítés Romániában, akkor miért dönt rengeteg frissen végzett erdélyi magyar egyetemista amellett, hogy Magyarországon telepedik le és ott kezdi el a szakmai karrierjét?
Ha az ismerosi koromet nezem, a legtobben azert telepedtek le Magyarorszagon, mert nem tudnak es nem is akarnak jobban megtanulni romanul. Aki a gazdasagi szempontokat vette figyelembe, az Angliat vagy Nemetorszagot valasztotta. (nyilvan van ellenpelda is)
Egyik szulod, nagyszulod se roman, magyar kozossegben nosz fel, magyar ovodaba - iskolaba jarsz; Attol, hogy erettsegire felkeszulve megtanulsz verset elemezni meg bemagolod tizeniksz műnek a 2-3 oldalas elemzeset, meg nem fogsz tudni romanul beszelni. En is (roman nyelvu) egyetem alatt rendesen szivtam a roman nyelvvel, de ha valaki a munkaeropiacon talalkozik ezzel, mert az egyetemet is magyarul vegezte, az konnyebben mondja, hogy na jo, inkabb en huztam innen. Az angol nyelv annyival masabb, mert azt vegig idegen nyelvkent tanulod, mig ennel 5. osztalytol ugyanazt tanulod, mint a roman anyanyelvuek. (Mintha azota mar lettek volna jo iranyu valtoztatasok, vagy inkabb csak beszeltek rola es tervezik? nem tudom, annyira nem kovettem ezeket a hireket)
Hogy micsoda, hogy hol es mi? Legkiegyenlitettebb? Micsoda? Maximum az nb2 kozepmezonye. A fuggetlen media akkora hatranyban van, mint Kosa egy iq teszten. Ezt megis hogy gondolod, mibol jott ez ki?Fernando írta:Médiatúlsúly Németországban , Oroszországban, az Usában van. Magyarországon talán a legkiegyenlítettebb a nyugati világban. Magyarországon 2010-ig volt médiatúlsúly.Caraway írta: Pedig tenyleg rohadt sokat szamit a mediatulsuly. Egyszeruen bele verik az emberek fejebe a sok faszsagot. En mar csak latom, hisz sajnos szuleimnel csak az m1-tv2-hirtv harmas megy, meg is latszik a velemenyukon , total bekajalnak kb mindent.
Van itt van peldaul a radio1. Munkahelyemen vagyok epp, megy a balazsek, napi 1 millio ember hallgatja oket, erre a szunetekbe az uj orbani nyilatkozatot jatssza a radio, hogy az a tet vasarnap, hogy haboruba keveredunk vagy sem. Aki a baloldalra szavaz, az a haborura szavaz. Rengeteget szamit ez, es nagyon elszomorito.
Cáfoljatok meg tényekkel.
Teny: kozszolgalati mediumok, amik mindenhol ingyenesen elerhetok (m1-2-3 lofasz joskaig, radiok, internetes portalok (origo, index a nagyobbak kozul, de meg szamtalan masik kinevelt "influenszer" vagyeppen a MEGAFON :DDD) varosi/megyei napi/heti/havi/ anyaknapi lapok, plakathelyek eszmeletlen donto tobbsege). Ha ez nem tulsuly akkor semmi. Ja, hogy az eleresuk kb ugyanannyi lehet? Hat igen, mert attol emrt van egy x ezer rakas fosod, meg nem fogjak nezni annyian, mint a maroknyi igenyes tartalmat a masik oldalrol. Ez nem azt jelenti, hogy nicns tulsuly, hanem pont azt, hogy kurvara de van
jovohet keddig sorolhatnank hogy a jobbos sleppmedia mit nem hozott le, tartott titokban, ferditett el. felesleges bizonygatnunk barmit is mert teljesen remenytelen ha at van mosva az agygéza írta:Es ellenpeldanak ott van Nemetorszag. Ha ott valakinel csak felmerul a korrupcio gyanuja az osszes ujsagiro raszall a temara. Itt bazmeg arrol nem tudositottak amikor egy hetig tuntettek az mtv szekhaz elott emberek.gutihaz14 írta: nincs jobbos mediatulsuly eszem megall.
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
-
- Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem
Ha mar az ellenzék Nagyon hangoztatja az euro bevezetését… Aki jobban kutakodott a témában, attól kerdeznem: mi az előnye meg a hátránya az euro bevezetésének? Olvastam egy-két oldalt de mindegyiken a kormány nyalasa volt a fő mondanivaló. Szoval aki esetleg tudna ebben néhány pro és kontrat mondani azt megköszönném
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
eleg az hozza, hogy 3 politikust kovetek fb-n, kozuluk mind ellenzeki, de megis mikor vegigporgetem a hirfolyamot, szinte 50-50 aranyban jon szembe a ket part.
par olyan oldal vagy szemely is beleszallt a fidesz buliba, akik nem is politikai oldalak lennenek.
pl legjobban a beolt sajnaltam, mert szamomra bekes megyei szarmazasukent erdekes dolgokat posztoltak, de kenytelen voltam kikovetni oket is, miutan azt lattam, hogy egy jol elkapott evil mzp keppel mar a napi 2. lejarato cikket hozzak le es az osszes komment gyulkolkodo fideszes, a tobbi delete.
par olyan oldal vagy szemely is beleszallt a fidesz buliba, akik nem is politikai oldalak lennenek.
pl legjobban a beolt sajnaltam, mert szamomra bekes megyei szarmazasukent erdekes dolgokat posztoltak, de kenytelen voltam kikovetni oket is, miutan azt lattam, hogy egy jol elkapott evil mzp keppel mar a napi 2. lejarato cikket hozzak le es az osszes komment gyulkolkodo fideszes, a tobbi delete.
Es ellenpeldanak ott van Nemetorszag. Ha ott valakinel csak felmerul a korrupcio gyanuja az osszes ujsagiro raszall a temara. Itt bazmeg arrol nem tudositottak amikor egy hetig tuntettek az mtv szekhaz elott emberek.gutihaz14 írta: nincs jobbos mediatulsuly eszem megall.
nincs jobbos mediatulsuly eszem megall.
valamelyik univerzumban:
- h3x0r
Szerintem pont annyira nem jogos a bezzegromaniazas, mint ahogy te irod a jelentos gazdasagi lemaradast.haszi írta: Ettől lehet másképp gondolni, csupán ezt a "bezzezromániázást" nem érzem jogosnak, mivel jelentős gazdasági és életminőségbeli lemaradás tapasztalható még mindig Magyarországhoz képest, a fentebb felsorolt tényezőket figyelembe véve..
Kolozsvar, Temesvar vagy Brasso korzeteben mivel van kevesebb lehetoseged, mint Debrecen vagy Gyor kornyeken? A moldvai/olteniai vagy a borsodi/szabolcsi el rosszabbul? Elo lehet venni, hogy a magyar minimalber 15 ezer forinttal tobb, hogy a roman lakhatas mennyivel kerul kevesebbe. Van 1000 fajta mutato, mindegyikben minimalis kulonbseg a ket orszag kozott, mindket orszagban vannak jobban es rosszabbul teljesito regiok, viszont a "bezzegromania"-nak is annyi ertelmet latom, mint a "bezzegmagyarorszag"-nak.
Aki ezt nem látja, az nem ebben a valóságban él.Caraway írta: Pedig tenyleg rohadt sokat szamit a mediatulsuly. Egyszeruen bele verik az emberek fejebe a sok faszsagot. En mar csak latom, hisz sajnos szuleimnel csak az m1-tv2-hirtv harmas megy, meg is latszik a velemenyukon , total bekajalnak kb mindent.
Van itt van peldaul a radio1. Munkahelyemen vagyok epp, megy a balazsek, napi 1 millio ember hallgatja oket, erre a szunetekbe az uj orbani nyilatkozatot jatssza a radio, hogy az a tet vasarnap, hogy haboruba keveredunk vagy sem. Aki a baloldalra szavaz, az a haborura szavaz. Rengeteget szamit ez, es nagyon elszomorito.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
Ez a probléma, hogy te ebből ennyivel törődsz hogy hát a média túlsúlyban van-e vagy nem. Azt hogy az adófizetők pénzéből megy a média egyik fele, az neked nem baj. Leszarnám hogy hány csatorna nyomja a Fidesz propagandát, ha nem az én pénzemből menne.Fernando írta:Médiatúlsúly Németországban , Oroszországban, az Usában van. Magyarországon talán a legkiegyenlítettebb a nyugati világban. Magyarországon 2010-ig volt médiatúlsúly.Caraway írta: Pedig tenyleg rohadt sokat szamit a mediatulsuly. Egyszeruen bele verik az emberek fejebe a sok faszsagot. En mar csak latom, hisz sajnos szuleimnel csak az m1-tv2-hirtv harmas megy, meg is latszik a velemenyukon , total bekajalnak kb mindent.
Cáfoljatok meg tényekkel.