Halfkey írta:
De az ellenzékre szavazok, mert a köztévé.
Ezt te találtad ki, itt senki se mondta hogy csak a köztévé miatt az ellenzékre szavaz. Konkrétan most te hoztad fel a ‘médiaegyensúlyos’ faszságot, azért beszélünk arról hogy köztv, mert egyébként ez a korrupciónak sajnos egy igen kis szelete, sokkal kiterjedtebb ennél.
Én füst álláspontját el tudom fogadni (nem értek vele egyet de elfogadom), hogy elismeri a korrupciót de más dolgok miatt nem az nála a prioritás. Te úgy tűnik el sem ismered, és ez baj, így nem lehet normális társalgást folytatni. Úgy is nehéz, hogy kormányérdemnek tulajdonítjuk a világgazdaság általános trendjeit, vagy az EU pénzekből végzett felújításokat.
Csak hogy megmutassam hogy lehet tényszerűen: az adósság belföldivé tétele jó, és az állampapír rendszer megújítása nagyon hasznos eszköz. Az viszont hogy mennyivel nőtt az államvagyon megintcsak egy vicces állítás, mert tekintve az állam ingatlanállományát és a világ ingatlanpiacának változásait az elmúlt évtizedben, viszonylag nehéz lenne ha nem így lenne - egy ráadásul inflálódó forintban, inflációval nem korrigálva kifejezett értékben.
PS: és ezt úgy mondom hogy nem az összefogásra fogok szavazni, tehát nem elvakít a Gyurcsány és Soros iránt érzett látens szerelmem.
"Médiaegyensúlyos faszságról" utoljára még annyit: írd meg légyszi azt az évszámot, amikor kiegyensúlyozottabb volt Magyarországon. Mindenki olyan buborékot választ, amilyet akar.
Senki nem mondja, hogy nincs korrupció, ne adjál olyat a számba amit nem írtam.Füst álláspontját nem tudom pontosan, de tök igaz, hogy más a prioritás. Korrupció mindenhol van sajnos. Én 2000-től dolgoztam civil szférában, majd államiban, majd megint civilben, most ismét államiban. Láttam sok mindent, meg most is látok, de szerintem semmivel nincs nagyobb lopás, mint akkor volt, sőt (tudom,tudom mindig a visszamutogatás).
Az eu-s pénzek is érdekesek, hiszen pont mostanában hagytuk le a szlovákokat, portugálokat akik szintén eu-sok. A szlovákok pl. rendesen behúzták a féket úgy tűnik. A világgazdaság konjunktúra volt a 2000-es években is, mégis fejre álltunk. Maga Gyurcsány mondta az öszödi beszédben, hogy a világgazdaság pénzbősége tartotta addig őket a felszínen. Mellesleg akkor is eu-sok voltunk.. Ha a mostaniak mindent ellopnak, de azért van látszatja, akkor mennyit lophattak akkor?
"A vicces állításról": az államnak nemcsak az ingatlanvagyona nőtt és az sem csak azért,mert
inflálódott a forint. Szerintem elég egyértelmű, hogyha eladnak valamit akkor csökken, ha visszaveszik, akkor pedig nő. Vettek itt még bankokat, cégeket, festményeket,stb.
Köszi, hogy megmutatod a tényszerűséget, de nézd el nekem , hogy a fórum keretei között leragadok ennyinél.