nmate írta:
Azt látom, hogy sokan ellene mennek itt az ellenzéknek - de van olyan köztetek aki 2/3 Fideszt szeretne továbbra is?
Lécci ne az elbaszott nyilakat nyomkodjátok, hanem érveljetek, miért akarjátok, hogy folytatódjon a jelenlegi felállás.
Aha, már régebben volt ugyanez a kérdés, én is változást szeretnék mint itt mindenki más, de nem szart a fosra, hanem teljeskörű változást. A fidesznél a vereség is belefér, semmi nem fog változni, de egy újabb 2/3-ba esetleg belebukhat ez az ellenzéknek nevezett valami, ha nem is egyből, de évről évre. Először ott várnám a megtisztulást, és utána szeretném ha leváltanák a fideszt.
Egy enyhe fidesz győzelem azért rosszabb, mert azt nem bukásként könyvelné el az ellenzék, hisz javítottak a korábbi eredményükön, szóval akkor a következő 4 év is ugyanebben a mederben menne tovább, nem történne semmi változás. Ha az ellenzék nyer, dettó ugyanez, ugyanazok a szereplők maradnak a belpolban felcserélt szereposztással. Jobb biztos nem lesz, csak máshogy szar.
Csak mire felépül egy mozgalom, ami teljesen független ettől az ellenzéktől, az... vagy 2 ciklus ideális esetben. Szóval én kb. 8 év vagy inkább 12 év múlva tudnék reménykedni leghamarabb, hogy jobb irányba mozdulunk el, már ha addig minden jól halad. Ennyi idő szerintem minimum kell. Esetleg ha az lmp, a jobbik, a momentum, meg az összes többi csíra párt képes lett volna ferkó nélkül felsorakozni, akkor már az imént említett 8-12 éves időszak végefelé tarthatnánk, és lehetne reménykedni, de valamiért megrögzötten kapaszkodnak a múlt főhősébe ezek a pártok, szóval ez van...
Ha most leváltják a fideszt akkor annyi fog történni, hogy emezek kormányoznak, egészen addig amig el nem basszák, utána pedig jön vissza a fidesz, és ugyanide fogunk visszajutni ahol most tartunk. Ergo maradunk a loop-ban.