Süti írta:Azt kellene megérteni, hogy az egész kormányzati költségvetés szintjén működik. Az, amiből neked otthon rezsicsökkentésed van, beszedik 27%os áfán, beszedik brutál SZJA-n, és beszedik mindenhol máshol. Pénzt a semmiből nem tudsz előteremteni, pláne nem, mikor két kézzel szórod a nem értékteremtő beruházásokra.petiamadridista írta:
Hibás ez a rezsilogika.
Nekem van egy kisebb boltom. Vidéki gyerek vagyok. Nem egy nagy üzletet kell elképezelni, egy kisebb vidéki boltot.
Ha ott nő a rezsi az persze hogy ráterhelődik az árakra, de attól még hogy a te rezsid otthon is nő, a boltban nem lesz olcsóbb semmi. Tehát ha a lakossági árak is nőnek akkor az történik, hogy ugyanennyibe fog kerülni minden a boltba, vagy mégdrágabb lesz ha a szállítás költségei is nőnek, de neked mint vásárlónak pluszba még otthon is be kell tolnod a jóval nagyobb villanyszámlát. Az otthonibrezsit igenis megspóroltad. Eddig. Az nem igaz hogy nem. Hát én kettőt rezsit fizetek. Látom. Azt nem fizetted kinduplán sehol.
Nem a lakosság költségei szerint képződik az ár, hanem a beszerzés, logisztikai, üzlet üzelmetetésének összességéből.
Tehát te a saját rezsiden nyert pénzt nem fizeted ki a boltban, te a bolt rezsijét fizeted ki. Ha neked otthon nagyobb lesz a villanyszámlád, többért tankolsz akkor azt oda is be fizeted, plusz még a bolt rezsijét is úgymond.
Na. Érted.
Gazdasági válság jön. 52 százalékkal nőtt a búza ára azbelmúlt hónapokban. 5 éve 250- 300 volt egy kg kenyér. Év végére 800 körül lehet. És ki tudja, hogy azt a vásarló egyáltalán lenyeli...
Én értem és megértem 12 év után a messiásvárást, valahol ez teljesen érthető, de azért bennem van a szar, hogy egy kissé botladozó gyakorlat nélküli csapat ezt most hogy oldja meg.
Félő,.hogy kurva nagy káosz lesz.
Tehát nem mindenki agymosott meg megafonon nevelet ember aki azért óvatos ezzel a nagy változással kapcs.
Szóval oké, tapsolj mert az "otthoni rezsit" megspóroltad, a forintjaid ugyanúgy nem maradnak nálad.
De kisboltot vezetsz, feltételezem a saját eredményed alakulásán te is látod, hogy összességében hogy néz ki, ha az egyik terméked profitot termel, a másik meg hiányt...
Persze a hatósagi áras termékek veszteségesek. Nem kicsit.
De ha csökkentik rajta az adót, attól még nem biztos hogy visszábbtekerjük a csökkentés mértékével az árát. Ezt még sosem csinálta senki, max ha akciózott. Azért itt nincsenek olyan nagy árkulcsok... sajnos.
Valamennyivel olcsóbb lesz mert a verseny ezt megkívánja tehát a piac úgymond rendezi magát. De az egyáltalán nem biztos, hogy az adó mértékében lesz olcsóbb.
Ez az egyik.
A másik, hogy nem vagyok meggyőzve arról,.hogy lesz látható méretű adócsökkentés.
Ezt, pedig meghallgattam párszor MZP-t, néhány termék kapcsán pedzette.
Viszont sok szociális juttatást akar bevezetni ami jó.
De azok mellé már nem tudon, hogyan fér be az adócsökkentés, plábe recesszió alatt
Ez így nekem ellentmondásos.