Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Caraway » 2022. március 31., csütörtök 15:05

nmate írta: De miért nem égetik el normálisan?
Mármint, tenni kell azért, hogy ne égjen el egy ilyen lap teljesen. Én csak ezt nem értem.
Szerintem siman lehet, hogy valaki szimplan nemtorodom balfasz volt. A 444 vajdasagi videoja jol bemutatja, hogy konkretan minden kulhoni szavazat a fideszhez kerul, szoval barmikor megcsinalhatjak ezt.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. március 31., csütörtök 14:22

Faust írta: Vagy barmelyik politikust tuzre vagom, tul sok van beloluk igy is. :mrgreen:
now we're talking, let the rage out :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. március 31., csütörtök 14:19

Vagy barmelyik politikust tuzre vagom, tul sok van beloluk igy is. :mrgreen:

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. március 31., csütörtök 14:14

nmate írta: De miért nem égetik el normálisan?
Mármint, tenni kell azért, hogy ne égjen el egy ilyen lap teljesen. Én csak ezt nem értem.
Azért, hogy lehessen vele kampányolni - mert nem eltüntetni akarták. Bármelyik oldalból kinézem, hogy akár a saját szavazatai közül egy párat feláldoz, hogy kampányoljon vele.

Ha valamit éghetőt el akarok tüntetni akkor otthon a kandallómban eltüzelem rendesen.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. március 31., csütörtök 14:12

El Sie7e írta:
El Sie7e írta:

DataDat :)
https://index.hu/belfold/2022/03/31/kid ... -uzenetek/
Attól függetlenül hogy igaz e vagy sem (amit nemtudok), nagyon finom dolog rákuttantani a szerzőre és figyelni hogy gyűrűzik be az Indexbe a gépezet:

https://media1.hu/2021/11/10/az-index-p ... unkatarsa/

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2022. március 31., csütörtök 13:58

El Sie7e írta:
Pad'em írta: Más nem kapott ilyen smst? "Ádám, soha többé rabok, kelet helyett nyugat. Légy bátor"

Olyan számról amin céges VPN kódokat kapok amúgy. Rám is lecsapott az Anonymus? :lol: Azért, hogy így névre szól, kicsit para
DataDat :)
https://index.hu/belfold/2022/03/31/kid ... -uzenetek/
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. március 31., csütörtök 13:49

De miért nem égetik el normálisan?

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. március 31., csütörtök 13:39

h3x0r írta:
nmate írta: Ez a kidobott és félig elégetett levélszavazatos téma elég wtf. Amúgy az merült fel bennem, miért csak "félig" égették el őket?
Jott is az sms :lol: "Megerkezett a kettos allampolgarok levelszavazata. Ne bizza a veletlenre! Hozza az RMDSZ-hez vagy az Eurotranshoz! Mi biztonsagban eljuttatjuk hataridore!"
A helyi magyar radiokban is hetek ota ezt reklamozzak.

Azt mondjuk nem tettek hozza, hogyha rosszul szavazol, akkor elegetjuk. Az egyertelmu volt, hogy eloszor ellenorzik a szavazatokat, helyi szinteken nem ez lenne az elso alkalom, az mar inkabb meglep, hogy nem tudtak otthon elegetni.
ez a fidesz. hanyadek. meg az sem eleg hogy kedvukre modositottak a valasztasi rendszert. hogy fu fa szavazhat hataron kivulrol. semmi nem eleg.
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. március 31., csütörtök 13:35

nmate írta: Ez a kidobott és félig elégetett levélszavazatos téma elég wtf. Amúgy az merült fel bennem, miért csak "félig" égették el őket?
Jott is az sms :lol: "Megerkezett a kettos allampolgarok levelszavazata. Ne bizza a veletlenre! Hozza az RMDSZ-hez vagy az Eurotranshoz! Mi biztonsagban eljuttatjuk hataridore!"
A helyi magyar radiokban is hetek ota ezt reklamozzak.

Azt mondjuk nem tettek hozza, hogyha rosszul szavazol, akkor elegetjuk. Az egyertelmu volt, hogy eloszor ellenorzik a szavazatokat, helyi szinteken nem ez lenne az elso alkalom, az mar inkabb meglep, hogy nem tudtak otthon elegetni.

petiamadridista
Kedvenc játékosaid: Ronaldo

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2022. március 31., csütörtök 13:31

Halfkey írta:
petiamadridista írta:

Nem kell magyarázni.
Csak az egyszerűen nagyon leegyszerűsít mindent, hogy hát majd rezsicsökkentés meg az épitőipari beruházasok meg hasonló jelenlegi prioritások helyett ezt az összeget beletolják az oktatásba és az egészségügybe és minden jobb lesz.
1 lehet, hogy jobb lesz az abban a szektorban dolgozóknak, az ellatas jobb lesz bármi. Egy idő után.
Egy ideig.
De ez egyáltalán nem biztos.
Aztán meg egyáltalan nem biztos, hogy, ez így lesz, és hogy ez a probléma ezzel meg is oldódik. A bérezésen túl a oktatasnak van meg más baja is. Széles reformok kellenek, nem hiszen hogy varázsütésre ez megváltozik mert mondjuk nem épül stadion.
Arról nem is beszélve, hogy az ellenzék emberei számoltak már ebben az országban. Nem úgy emlékszem, hogy akkor a tanároknak annyira jó lett volna. De ha igen akkor 2es pont:

2: és mi lesz a többiekkel ??
Vagy most csak ez 2 számít ?? Mert azért nem minden kórház szarfos, bár tény hogy van pár, valamint vannak a klikken kívüli iskolák amik szintén más anyagi helyzetben vannak mint az átlag.
Erted, az országban élnek mások is. Most nem pl Lölöre kell gondolni, mert neki nyílván mindegy az élet, de az atlag aszfaltozó, kőműves, szigetelő ?? A random pék.. a mérnök....
Nagyon egyoldalú a közbeszéd ebben a tekintetben itt a fórumon.
Nagyon le van egyszerűsítve, hogy aki fideszre szavaz az agymosott aztán kész.
Nem kampányolok az ellenzék mellett, már leírtam hogy én sem rájuk szavazok. Azt sem mondom hogy ez a két téma fontosabb mint a másik kettő amire költenek - te mondod azt hogy a rezsicsökkentés fontosabb. Nekem mindegy kit támogatunk, viszont ez a módja amit védesz az egyértelműen hibás gazdaságilag, mert ha támogatni akarjuk az aszfaltozókat meg pékeket meg mindenkit akit akarsz, akkor nem rezsit kell csökkenteni, hanem adót. Pazarlás működtetni egy rendszert amiben beszedek és visszaosztok pénzt a teljes népességre, mert útközben legálisan is elveszik belőle, hát még amennyit el lehet belőle korrumpálni.

Nem - nem.
Azt nem mondtam, hogy nekem az a fontosabb, vagy bármi. Nagyon fontosnak tarton az oktatást is, az egészségügyet is.
De nem látom a válaszokat rá. És a témákban ez a 2 van kiemelve általában vagy 3 dolog, ezért emeltem ki.

De beszélhetnénk az önkormanyzatokról is.
Egy városnak nagyon jól jön majd az hogy szabad költségvegése lesz, az oktátástt sajat maga felügyelheti stb.
De egy kisebb településnek ??
Amit ő vázol a kb a 2010 előtti rendszer, de az az önkormányzatoknál, legálábbis a kicsiknél nem müködött.

Na mindegy.
Valami lesz.
Mára bezartam részemről a témát. :D

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. március 31., csütörtök 13:27

petiamadridista írta:
Halfkey írta:

Nem hittem volna hogy magyarázni kell, de egy államnak nincs "csak úgy" pénze. Azt beszedte az adókból, majd úgy döntött hogy nem az oktatást vagy az egészségügyet finanszírozta, hanem rezsit csökkentett és stadionokat épített. Nem baj az, hogy te egyetértesz ezzel mint prioritás, csak ne tegyünk úgy mintha nem valamit valami helyett lenne a kérdés.
Nem kell magyarázni.
Csak az egyszerűen nagyon leegyszerűsít mindent, hogy hát majd rezsicsökkentés meg az épitőipari beruházasok meg hasonló jelenlegi prioritások helyett ezt az összeget beletolják az oktatásba és az egészségügybe és minden jobb lesz.
1 lehet, hogy jobb lesz az abban a szektorban dolgozóknak, az ellatas jobb lesz bármi. Egy idő után.
Egy ideig.
Aztán meg egyáltalan nem biztos, hogy, ez így lesz, és hogy ez a probléma ezzel meg is oldódik. A bérezésen túl a oktatasnak van meg más baja is. Széles reformok kellenek, nem hiszen hogy varázsütésre ez megváltozik mert mondjuk nem épül stadion.
Arról nem is beszélve, hogy az ellenzék emberei számoltak már ebben az országban. Nem úgy emlékszem, hogy akkor a tanároknak annyira jó lett volna. De ha igen akkor 2es pont:

Vagy most csak ez 2 számít ?? Mert azért nem minden kórház szarfos, bár tény hogy van pár, valamint vannak a klikken kívüli iskolák amik szintén más anyagi helyzetben vannak mint az átlag.
Erted, az országban élnek mások is. Most nem pl Lölöre kell gondolni, mert neki nyílván mindegy az élet, de az atlag aszfaltozó, kőműves, szigetelő ?? A random pék.. a mérnök....
Nem kampányolok az ellenzék mellett, már leírtam hogy én sem rájuk szavazok. Azt sem mondom hogy ez a két téma fontosabb mint a másik kettő amire költenek - te mondod azt hogy a rezsicsökkentés fontosabb. Nekem mindegy kit támogatunk, viszont ez a módja amit védesz az egyértelműen hibás gazdaságilag, mert ha támogatni akarjuk az aszfaltozókat meg pékeket meg mindenkit akit akarsz, akkor nem rezsit kell csökkenteni, hanem adót. Pazarlás működtetni egy rendszert amiben beszedek és visszaosztok pénzt a teljes népességre, mert útközben legálisan is elveszik belőle, hát még amennyit el lehet belőle korrumpálni.

petiamadridista

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2022. március 31., csütörtök 13:17

zsuninnyo írta:
petiamadridista írta:

Soha senki nem mondta, hogy 2 dolog a fontos. Nezd meg MZP miket mondott, es mi a sorrend, utana alkoss velemenyt, mert jelen helyzetben ugy tunik, nincs infod arrol, mit akar az ellenzek.
Egyebkent nem nehez agymosottnak latni azt, aki teljesen egy alternativ valosagban el, es a jozanesz ellen cselekszik es beszel.

Kb 4-5 orányi vagatlan anyagot hallgattam meg MZPtől az elmúlt pár hónapban.
Mit kéne tennem még ?? Eljárni minden utcafórumra vagy WTF ??
Egyszerűen ahogy a legutóbbi partizános interjúból is kiderül nincsenek konkrét válaszai, tervei.
Inkább elképzelések vannak.
Pl beszél hogy megszünik a korrupció és azt a pénzt beletalicskázzák a közösbe.
Ez tök jó. Ő biztosan nem lopna. Na de a többi ???
Szóvalnez innentől nár scifi.
Zöldenergia.
Ugyanaz állna elő vele mint a CSOk kapcsán. Az a szektor amely ezt állítja elő akkora megrendeléseket kapna a megnövkvő támogatások miatt ami irreális árnövekedéshez vezetne. Egyelőre nincs ennyi napelemes szakmeber.
Nem lenne rá egyszerűen fedezet, annyira megdrágulna a hőszivattyú, napelem ára hogy nem érné meg rátenni. Támogatás nélkül így is kb 10 év alatt terül meg egy rendszer.
Támogatással persze más, de ha az ára annyira megnő hogy elviszi a támogatást akkor b.szhatod.

Nekem az a bajom ezzel csak, hogy nem megoldásokat meg gondolatokat látok alapvetően, hanem egy érzést,.hogy dögöljön meg a Zorbán és utána majd.. lesz. valami.

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2022. március 31., csütörtök 13:05

petiamadridista írta:
Halfkey írta:

Nem hittem volna hogy magyarázni kell, de egy államnak nincs "csak úgy" pénze. Azt beszedte az adókból, majd úgy döntött hogy nem az oktatást vagy az egészségügyet finanszírozta, hanem rezsit csökkentett és stadionokat épített. Nem baj az, hogy te egyetértesz ezzel mint prioritás, csak ne tegyünk úgy mintha nem valamit valami helyett lenne a kérdés.
Nem kell magyarázni.
Egy ideig.

De szerinted, aki váltást akarnak, azok úgy gondolkodnak, hogy a tanárok bére, meg az egészségügy legyen rendbetéve csak? Mármint olvastál ilyet bárkitől? Itt a fórumon, vagy az összellenzéki programban? Én nem értem ez honnan jön most ide? Szerintem itt mindenki tisztában van azzal, hogy nagyon szűkös időszak jön, legyen bárki a hatalmon április 3. után.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. március 31., csütörtök 12:49

Akárhogy nézem, telex meg a 444 is kapott egy kis hackingtimeot.

Szerk: közben már csak 444. De valami átlátszó.ro cikket is meg akartam nyitni, az sem ment. :mrgreen:

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. március 31., csütörtök 12:43

Caraway írta: Emellett kocsis mate reggeli programbemutatojan elmondta, hogy ha a baloldal nyer, akkor az ovodakba nem lesz futes. Mondjuk sajat programrol egy szot se szolt.
Hideg szobakban fogjak rabeszelni a gyerekeket a nemvalto mutetekre? Ez veszelyes!!!!

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2022. március 31., csütörtök 12:33

Na, a fidesz szerint a marosvasarhelyen elegetett ellenzeki szavazatokat a baloldal csinalta igazabol, csak hogy rajuk foghassa.

Emellett kocsis mate reggeli programbemutatojan elmondta, hogy ha a baloldal nyer, akkor az ovodakba nem lesz futes. Mondjuk sajat programrol egy szot se szolt.

Plusz gyorsba igy 3 nappal a valasztasok elott egy ujabb alapitvanyba kiszerveztek 15 milliard forintot, meg elkezdtek belengetni a nyugdijasoknak a nyugdijemelest nyartol, ha ok nyernek.

Asszem ez egy kicsit sok igy mara. :ike:

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. március 31., csütörtök 12:24

petiamadridista írta:

Soha senki nem mondta, hogy 2 dolog a fontos. Nezd meg MZP miket mondott, es mi a sorrend, utana alkoss velemenyt, mert jelen helyzetben ugy tunik, nincs infod arrol, mit akar az ellenzek.
Egyebkent nem nehez agymosottnak latni azt, aki teljesen egy alternativ valosagban el, es a jozanesz ellen cselekszik es beszel.

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2022. március 31., csütörtök 12:21

Realista24 írta:
RealAsensio írta:

Miert, akkor en mi vagyok? :mrgreen:
Optimistan latom a dolgot, es hiszek abban, hogy vegre lesz valtozas. Hit nelkul soha semmi nem sikerult meg a vilagon. Aztan ha ne adj Isten megnyeri MZP, es nem valik be, akkor ugyis szetszedik oket es majd jon mas. Olyan melyen vagyunk, hogy itt mar majdnem minden mindegy.
Jah, ez a legnagyobb baj, ha MZP nem válik be, akkor Gyurcsány vagy Dobrev szépen le is ül. Nem akarok vészmadár lenni, de én látom magam előtt, hogy eleve ez a forgatókönyv.
Ez csak akkor derulhet ki, ha kormanyra kerulnek. Es minden masra is valaszt kapunk. En szeretnem, ha tortenne mar valami valtozas, egy pofon a fidesznek jot tenne az orszagnak es a tarsadalomnak. Igy is, ugy is szopas var rank, ez teljesen egyertelmu. Ha marad a fidesz, akkor is, ha kormanyvaltas lesz, akkor is. De legalabb latnank egy iranyt, kepet kapunk az ellenzek valodi szandekairol, a programjuk hitelessegerol, informaciokat kaphatunk a 12 ev fideszes kormanyzasrol, sumakolasairol, sok minden kiderulne, masok is bele latnanak a szerzodesekbe, ha nem is az osszesbe. Mindenkeppen kell a valtozas, mert az orszag lejtore kerult, es a fidesz-kdnp csak olajat ont a tuzre folyamatosan. Tokom teli van, hogy ok tevedhetetlenek, hulyenek neznek, es akkor is eroltetnek dolgokat, amikor mar teljesen egyertelmu, hogy az adott dontes rossz. Keptelenek a valtozasra, nem turik a partnerseget, nem hajlandoak kompromisszumra, erobol akarnak mindent megoldani. Elszallt veluk a lo, mar reges regen elszalltak… sokszor az az erzese az embernek, hogy nincsenek kepben a valosaggal. Egy alternativ dimenzioban elnek, es onnan “ugatnak”.

Egy biztos: mindenki menjen el szavazni, akinek lehetosege van. Akar ide, akar oda szavazol, vagy ervenytelenul, de mindenki velemenyere szukseg van. :)
:goat:

petiamadridista

HozzászólásSzerző: petiamadridista » 2022. március 31., csütörtök 12:07

Halfkey írta:
Az otthonibrezsit igenis megspóroltad. Eddig.
Nem kell magyarázni.
Egy ideig.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. március 31., csütörtök 11:41

Az otthonibrezsit igenis megspóroltad. Eddig.

Vissza: