El Sie7e írta:
a 3-as metrót nem is vitatom, hogy szarul kezelték, egyszerűen csak új kocsikat kellett volna venni, de lehet akkor sem volt épp erre pénz, ezért döntöttek a felújítás mellett, amit megint csak sikerült elég szarul véghez vinni
de ez a Tarlós féle városvezetés döntése volt, persze lehet mondani, hogy a "kicsi" irányította a háttérből a szálakat
de ennyi erővel fel lehet hozni a 4-es metró korrupciós ügyeit is, ugyebár
Persze fenntartásokkal kell kezelni, de annak idején arról szólt a fáma, hogy közel ennyi pénzért új Alstom kocsikat vehettek volna. Olyanokat amik a 2-esen vannak, klimatizált, egyben átjárható, modern és szerintem jó minőségű szerelvényeket. Aztán, hogy ebből mennyi az igaz, már sosem tudjuk meg, de ez egyértelműen szakmai blama, ezt nem szabadott volna hagyni.
Oh 4-es metró, hagyjuk.
Meg a Demszky féle városvezetést is, azt az embert is utálom.
Meg az a dagadt Hagyó Miklós, nagy tolvaj gecik voltak azok is. Az is egy elbaszott beruházás. Jézusom ott is mennyi pénz loptak el, szocik-fideszesek egyaránt, szomorú. Egyébként nekem Tarlóssal összességében nem volt bajom, sztem a tőle telhetőt megtette, Fideszesként voltak önálló gondolatai, ritka manapság.
De hát ő is hiába könyörgött a kormánynak, amit kapott abból kellett főznie. Karigeri ugyanez. Az mondjuk szánalmas, hogy lassan a 3 éve alatt nem sikerült klimatizálni a 3-as metrót, pedig nagyon mondogatta már az elején.
El Sie7e írta:
BKV: 100%os önkormányzati tulajdonban lévő cég, ezért a fővárosi önkormányzatnál van minden döntési, irányítási jog, ők, vagyis a fővárosi közgyűlés dönthetnek a bkv-val kapcsolatos beruházásokról is pl. az önkormányzat nem úgy kapja a pénzt (illetve nem mindent, mert vannak feladatfinanszírozások is, amikor egy konkrét feladatra le van osztva, hogy mennyit kap) h akkor ez most a BKV metrófelújítására van, vannak forrásai, amit viszonylag szabadon használhat fel, de valóban elég kis része a fővárosi önkormányzatnak az az összeg, amit az államtól kap... ehhez azért hozzá kell tenni, hogy a fővárosi önkormányzat az egyik leggazdagabb önkormányzat, hatalmas tartalékon ül
a lényeg, hogy az állam semmilyen módon nem tud beleszólni a bkv működésébe, iráyításába (hivatalosan), de jelen esetben persze nem hivatalosan is, érdekes lenne ha Orbán mondaná meg Karácsonynak, hogyan kezelje a bkv-t
Köszönöm, kielégítő válasz.
Na most a tartalékról is azt tudom mondani, hogy Karácsony pont az ellenkezőjét mondta.
most akkor ki dönti el, hogy mi az igaz, kinek lehet hinni, katasztrófa.
El Sie7e írta:
vidéki máv: biztos vannak olyan vonalak, ahol őskövületek járnak, nem lehet mindenhol rögtön a legújabb flirt vonatokra cserélni az állományt, ezt szép fokozatosan lehet csak végigvinni, első körben azokon a vonalakon ahol az utasforgalom nagy része koncentrálódik
ez igaz, nem is lenne logikus, de akkor is el kéne felejteni azokat a szerelvényeket, amik már a 60-as, 70-es években is jártak! Lehet nem akkor gyártották, de maga a típus. 50-60-as évek konstrukciók, ultragáz.
El Sie7e írta:
a megállókkal kapcsolatban pedig idén olvastam, hogy (ez is az elővárosi vonalon) fel lesz jópár újítva, tényleg rájuk is fér
Nekem mindig Zugló jut eszembe, meg a Köki.
azok brutális állapotban vannak. Igazi időutazás.