Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Raúlito
Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2022. április 1., péntek 23:57

Di Cabrio az első bekezdés részben jogos, de a politikai logika szempontjából több értelme van választás előtt osztogatni mint utána, ráadásul a mostani osztogatásnak volt társadalmi szempontból értelme (adókedvezmény és nyugdíj és némi fizetésemelés), míg akkor az 50 százalékos közalkalmazotti béremelést - ahogy írtam - pár év múlva rátolták az önkormányzatokra :coffee:

Második bejegyzésed pusztán a Te hipotézised vagy az események nem ismeretéből fakad: az autógyújtogatós, randalírozó kopaszok fradista szkinhedek voltak, akik csapatuk másodosztályba sorolása miatti felháborodásukat “vezették le” ilyen módon. A legfelháborítóbb ugyanakkor a Fidesz gyűlésén megjelenőkkel szembeni brutalitás, ami példátlan karhatalmi túllépés volt és Gyurcsány számára semmilyen jogi következménnyel nem járt…

A harmadik bejegyzésed arról árulkodik, hogy nem vagy tisztában a nagyhatalmak politikájával: az USA (többnyire a soft power eszközeivel) és Oroszország is beavatkozik a többi ország belügyeibe és igyekszik információkat gyűjteni… Hilary Clinton azért bukott el - többek között -Trumppal szemben, mert lehallgattatta nyugati szövetségeseit (Németország, Franciaország), vagyis a kémkedés nem szokatlan dolog…
Persze ez nem mentség az Orbán-kabinettel szemben, hogy miért nem tiltakoztak de ők értik (amit sokan nem), hogy Oroszország, ha meg is gyengül időnként, de mindig geopolitikai tényező lesz e térségben, míg az USA érdektelen.
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

DiCabrio

HozzászólásSzerző: DiCabrio » 2022. április 1., péntek 23:22

Raúlito írta: Érdekes továbbra is a kormányoldal szavazóinak lenézése a fórum egy része által…
Csak a szellemileg korlátoltak vagy a morális értékek iránt érzéketlenebb emberek szavaznának a Fideszre? Vagy akik nyertesei, haszonélvezői az elmúlt évtizednek? Ezek komoly érvek?
Nem lehet, hogy pont azok szavaznak a mostani kormányra, akik még emlékeznek a korábbi baloldali kormányok ámokfutására? :) Akik tudják és értik, hogy mekkora problémát okozott Medgyessy Péter értelmetlen osztogatása a 2002-es választások után, ami az önkormányzatok eladósodásához vezetett?
Vagy amikor a határon túli magyar közösségeket szemen köpte a Gyurcsány vezette baloldal és saját nemzettársai ellen kampányolt egy népszavazás keretében???
Az őszödi beszédet követő tüntetések kegyetlen letörése és a Parlament körüli kordonokról már ne is beszéljünk, ami a rendszerváltás utáni legkomolyabb demokratikus válsághoz vezetett, de akkor Brüsszel néma maradt és nem volt itt semmi látnivaló…
2010 előtt is volt korrupció (tagadhatatlan, hogy nem ennyire nyíltan) és hazudozás, csak épp nem tudunk pozitívumokat említeni, ellenben megszorító intézkedéseket és hazánkra nézve hátrányos döntéseket annál inkább (pl. híres cukoriparunk szétverése; IMF hitel felvétele)
A jelenlegi kormány számos intézkedése és számos jelenség engem is zavar, ugyanakkor vannak fontos területek vagy ügyek (ezeket Fernando részletesen felsorolta) van olyan víziójuk és mondanivalójuk, illetve intézkedéseik és cselekvési terveik, melyek a megoldást jelentik az országnak.
Én például örülök, hogy a jelenlegi háború idején Orbán Viktor Teleki Pál 1939-es, semlegességre törekvő, de a menekülteket befogadó irányvonalát követi és felelősen viszonyul a konfliktushoz és nem a meggondolatlan és alkalmatlan MZP veszélyes kapkodását kell szemlélnünk…
Kicsit vicces 2022-ben Fidesz szavazóként értelmetlen osztogatásról beszélni. Rekord méretű államadósság mellett hitelt vettek fel, az EU-s pénz és a Norvég Alap anno nem kellett, mert azt nem lehetett volna ellopni.

Úgy tudom, hogy 2006-ban az Orbán által kivezényelt kopaszok verték szét a fővárost, raboltak ki üzleteket, támadtak meg rendőröket, aztán azóta is hisztiznek, hogy azok teljesen érthetetlen módon megvédték magukat.

Orbán semlegességét hagyjuk, az EU-ban a háború kitörése óta minden szankciót megszavaz, itthon meg majomkodik a Kossuth Rádióban a híveinek. Közben kiderült, hogy az oroszok feltörték a külügyminisztérium számítógépes hálózatát, amiről Szijjártó már akkor is tudott, amikor átvette az orosz külügyminisztertől a legmagasabb kitüntetést, amit külföldi állampolgár kaphat Oroszországban. Orosz kémbankot telepítettek Magyarországra, Európában szinte mindenhol befagyasztották az orosz oligarchák és vállalatok számláit, de itthon Mészáros bankjánál a Roszatom nyithat számlát. Orbán egy hitvány hintapolitikus, aki körül kezd elfogyni a levegő. Az EU-ban utálják, vége az évekig tartó pénzesőnek. A V4-ekből V1-ek lett. A hiteleket vissza kell fizetni, az infláció tovább fog nőni, 2023-tól komolyabb szankciók érkeznek az Uniótól. Ha nem buknak már most vasárnap (amit most nem érzek kizártnak, a kommunikációjukból kiindulva sejtik, hogy baj van), akkor 1-2 éven belül lesz vége a dalnak.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. április 1., péntek 23:21

Raúlito írta: Érdekes továbbra is a kormányoldal szavazóinak lenézése a fórum egy része által…
Csak a szellemileg korlátoltak vagy a morális értékek iránt érzéketlenebb emberek szavaznának a Fideszre? Vagy akik nyertesei, haszonélvezői az elmúlt évtizednek? Ezek komoly érvek?
Nem lehet, hogy pont azok szavaznak a mostani kormányra, akik még emlékeznek a korábbi baloldali kormányok ámokfutására? :)
Romokban a gazdasag, moralisan romokban a lakossag, soha nem volt ekkora ellentet a hazai es a diaszporaban elok kozott.... le kene venni a szemellenzot. A 2002-2010 kozotti idoszak utan megkaptuk ugyanazt 12 evre, csak sokkal durvabban, aljasabban. Szegyellem a magyarsagomat, a nyugati kollegak nem is tudjak ertelmezni azt, ahogy a nagy allamferfi dagadekunk hozzaall a haboruhoz...

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. április 1., péntek 23:20

még mindig klasszikus

https://www.tiktok.com/@autoriter_memes ... _device=pc
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

node
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane

HozzászólásSzerző: node » 2022. április 1., péntek 22:40

Realista24 írta:
zsuninnyo írta:

Rolam? En irtam ,hogy elittam az SZJA alamizsnat? Vagy en irtam, hogy vettem belole iphone-t? Vagy nekem kell minden segitseg? Pont az ellenkezojet irtam le.
Az a resze igaz, hogy en a tobbsegeben rosszat latom, mert ha 100 intezkedesbol 95 szintiszta lopas, gyilkossag, vagy hulyeseg, akkor sajnos a maradek 5 mar nem erdekel mennyire jo.
De, hogy kepmutato lennek, azt nem hiszem.
Rólad, aki szerint mindenki fogyatékos, aki fideszre szavaz.
Azt azért tegyük hozzá, hogy a *mindenki* egyértelműen túlzás, de ha a statisztikát nézzük, elég egyértelmű az összefüggés. Kérdés: a következő dimenziók melyikében teljesül az, hogy az intervallum jobb oldali végéhez közeledve egyre nő a Fideszt támogatók aránya? (megoldás: minden közvéleménykutatás és szociológiai elemzés szerint mindháromban):

végzettség: felsőfokú végzettségű - középfokú végzettségű - szakiskola - 8 általános
lakhely: főváros - megyeszékhely - város - nagyközség - falu
vagyoni helyzet: jómódú - felső közép - közép - alsó közép - szegény

Saját élettapasztalatod szerint a fenti három dimenzióban melyik irányba haladva találkozol több intelligens, tájékozott, művelt, világlátott emberrel?

Szóval a tudományos módszertannal végzett vizsgálatok alapján nehezen cáfolható az az összefüggés, hogy az utóbbi emberek körében a Fidesz támogatottsága jóval alacsonyabb az ellenzékénél. Amit viszont sokan elfelejtenek, hogy 1) az "intelligens, tájékozott, művelt, világlátott emberek" halmazának elemszáma igen csekély, tehát attól, h valaki az ellenzékre szavaz, még jó eséllyel nem tartozik bele ebbe a halmazba; 2) ezen a halmazon kívül is vannak rendkívül értékes emberek.

Raúlito
Kedvenc játékosaid: Raúl, Cristiano Ronaldo, Modric, Isco, Ramos, Marcelo

HozzászólásSzerző: Raúlito » 2022. április 1., péntek 22:36

Érdekes továbbra is a kormányoldal szavazóinak lenézése a fórum egy része által…
Nem lehet, hogy pont azok szavaznak a mostani kormányra, akik még emlékeznek a korábbi baloldali kormányok ámokfutására? :) Akik tudják és értik, hogy mekkora problémát okozott Medgyessy Péter értelmetlen osztogatása a 2002-es választások után, ami az önkormányzatok eladósodásához vezetett?
Vagy amikor a határon túli magyar közösségeket szemen köpte a Gyurcsány vezette baloldal és saját nemzettársai ellen kampányolt egy népszavazás keretében???
Az őszödi beszédet követő tüntetések kegyetlen letörése és a Parlament körüli kordonokról már ne is beszéljünk, ami a rendszerváltás utáni legkomolyabb demokratikus válsághoz vezetett, de akkor Brüsszel néma maradt és nem volt itt semmi látnivaló…
2010 előtt is volt korrupció (tagadhatatlan, hogy nem ennyire nyíltan) és hazudozás, csak épp nem tudunk pozitívumokat említeni, ellenben megszorító intézkedéseket és hazánkra nézve hátrányos döntéseket annál inkább (pl. híres cukoriparunk szétverése; IMF hitel felvétele)
A jelenlegi kormány számos intézkedése és számos jelenség engem is zavar, ugyanakkor vannak fontos területek vagy ügyek (ezeket Fernando részletesen felsorolta) van olyan víziójuk és mondanivalójuk, illetve intézkedéseik és cselekvési terveik, melyek a megoldást jelentik az országnak.
Én például örülök, hogy a jelenlegi háború idején Orbán Viktor Teleki Pál 1939-es, semlegességre törekvő, de a menekülteket befogadó irányvonalát követi és felelősen viszonyul a konfliktushoz és nem a meggondolatlan és alkalmatlan MZP veszélyes kapkodását kell szemlélnünk…
"Vannak, akik azt hiszik, a futball olyannyira fontos, hogy úgyszólván élet-halál kérdése. Mindig elszomorít, ha ilyen véleményt hallok. Biztosíthatok mindenkit: a futball sokkal, de sokkal fontosabb."

Bill Shankly

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. április 1., péntek 21:53

füst írta:
Realista24 írta:

Bolond vagy? Akkor keződik csak igazán az egymás torkának esés.
Nem figyelsz? Nem bolond vagyok hanem fogyi. :D
Eddig azt mondtad, hogy nem a Fideszre szavaztál eddig. Most lebuktál, mint a Telex. :mrgreen:
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2022. április 1., péntek 21:01

Mark Ruffalo is beszállt a kampányba :D
Kép

ateeemadrid

HozzászólásSzerző: ateeemadrid » 2022. április 1., péntek 17:24

Nagyon nem akarok már belefolyni a dologba és nem akarom általánositani a fidesz szavazókat, elvégre jo barataim közt is vannak olyanok, akik rájuk szavaznak, de valahol azt is megertem, akinel erkölcsileg erősen megkerdojelezheto a dolog.

Sztem egy normális világban 1 db mészáros, meg orbi családi korenek gazdagodasa önmagában elég kellene, hogy legyen 1 kormányvaltashoz, de nyilvan ez idealista gondolkozas.

Szóval en tényleg hányok a fidesztol, es majdnem mindentol, amit kepviselnek, de ebben a politikai fertoben nem érdemes összeveszni egymassal csak mert masra szavazunk, elvégre közel az összes irtani valo fereg.

Btw sztem bárki nyer vasárnap, a kovi 4 evet nem viszik végig. Max ha ketharmad lesz.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. április 1., péntek 17:13

Sierra írta: A telexet se kell felteni bizonyos dolgokban, de nezzuk mar meg hogy a kormanybarat hirportalok hany helyreigazitasi pert vesztetettek el az elmult evekben, aztan h a libernyak media. Kanyarban sincs, egyertelmu hogy melyik oldal hazudik sokkal de sokkal tobbet.
az ilyenkor marhára nem számít. most a fideszesek legnagyobb témája lett ez a telex teória :lol: :lol: gondolom minden elvtárs/pártkatonra erre lett most ráállítva most erről kell beszélni.
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. április 1., péntek 17:09

Sierra írta: A telexet se kell felteni bizonyos dolgokban, de nezzuk mar meg hogy a kormanybarat hirportalok hany helyreigazitasi pert vesztetettek el az elmult evekben, aztan h a libernyak media. Kanyarban sincs, egyertelmu hogy melyik oldal hazudik sokkal de sokkal tobbet.
És a fidesz hazugságait is természetesen mi fizetjüj meg :lol:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. április 1., péntek 17:07

Realista24 írta:
füst írta: Hát nem tudom, ha már arról szól a belpol vita, hogy ki a fogyatékos, akkor sztem jobb elengedni a témát...
Bő két nap és véget ér ez a fos. :D
Nem figyelsz? Nem bolond vagyok hanem fogyi. :D

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. április 1., péntek 16:38

A telexet se kell felteni bizonyos dolgokban, de nezzuk mar meg hogy a kormanybarat hirportalok hany helyreigazitasi pert vesztetettek el az elmult evekben, aztan h a libernyak media. Kanyarban sincs, egyertelmu hogy melyik oldal hazudik sokkal de sokkal tobbet.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. április 1., péntek 15:57

Még a mandineres cikk is mutatja, mikor lett publikálva az url. Utána javították, most is létezik a régi, csak 302-vel redirectel az újra. Meglepne, ha előre írnának egy cikket és legenerálnának egy url-t hozzá, ami igazából egyből elérhetővé válik. Szóval vagy február óta elérhető volt a cikk vagy rossz timestampel készült. De nem volt elérhető, mert a mandiner is mutatja, hogy aznap 8:55-tól él az url.

Képeket amúgy lehetne hamisítani.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. április 1., péntek 15:45

De ezen a telex dolgon nem is értem hogy lehet fennakadni? :lol:

Hát hogy írtak volna meg a cikket februárban, mikor még a sorrend se volt meg a szavazólapokon? :lol:
Nagyon durva bizonyítékot találtak megint ja :lol:
Semmi az egész sztori.

Abszurd az egész, megy a semmin az ugrálás, a lényegi problémák meg megint az asztal alá vannak söpörve, hogy MZP hiába jár naponta feljelentgetni a fideszt, mert már olyan nyilvánvalóan hazudnak, majd kifizetik azt :lol:
Most már Szijjártó is sorra került. :lol:

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. április 1., péntek 15:42

Realista24 írta:
füst írta: Hát nem tudom, ha már arról szól a belpol vita, hogy ki a fogyatékos, akkor sztem jobb elengedni a témát...
Ban esőre felkészülni! :mrgreen:

Fernando
Kedvenc játékosaid: Butragueno, Redondo, Raul, R.Carlos, Di Maria, Guti

HozzászólásSzerző: Fernando » 2022. április 1., péntek 15:40

zsuninnyo írta:
Fernando írta:

Lehet, hogy nem a legpontosabb a focis hasonlat, de valószínűleg rajtad kívül mindenki értette.

Mesélj inkább a telexről. Továbbra is hiteles?
Nem is az, hogy a legpontosabb, hanem hulyeseg. Mert amig az egyik, amirol most beszelunk teljes hatassal van mindannyiunk eletere, a masik (a focis) totalisan erdektelen. De ha a nehezseget akartad volna kifejezni, akkor azt pontosabban kellett volna.
Egy dolgot tudok a telexes hulyeseghez hozzafuzni: https://www.dictionary.com/browse/whataboutism
A valóságban az úgy volt, hogy én hoztam fel és pont te nem reagáltál rá és kezdtél el másról beszélni :) Amúgy senki más sem reagált rá. Konkrétan tervezett bűncselekmény, de sebaj.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. április 1., péntek 15:33

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. április 1., péntek 15:31

Hát nem tudom, ha már arról szól a belpol vita, hogy ki a fogyatékos, akkor sztem jobb elengedni a témát...

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. április 1., péntek 15:29

Fernando írta:
zsuninnyo írta:

Sajnos sohasem tudnank meggyozni egymast valoban, mert tenyeket nelkulozo tiszta hipoteziseket hoztal fel elso sorban, mint alapot.
Ez a Barca meg Bayern parhuzam meg teljesen nem ide illik, mi erdeked lenne abban, hogy meggyozz vkit hogy ne a Barcanak vagy barki masnak szurkoljon hanem a Realnak.
Lehet, hogy nem a legpontosabb a focis hasonlat, de valószínűleg rajtad kívül mindenki értette.

Mesélj inkább a telexről. Továbbra is hiteles?
Nem is az, hogy a legpontosabb, hanem hulyeseg. Mert amig az egyik, amirol most beszelunk teljes hatassal van mindannyiunk eletere, a masik (a focis) totalisan erdektelen. De ha a nehezseget akartad volna kifejezni, akkor azt pontosabban kellett volna.
Egy dolgot tudok a telexes hulyeseghez hozzafuzni: https://www.dictionary.com/browse/whataboutism

Vissza: