Politika
Re: Politika
Ez a Partizán is több kárt okoz mint hasznot. A lelkes amatőr műsorvezető az idióta kérdéseivel menetrend szerint szállította az anyagot a kormány médiának amit jól ki tudtak forgatni állandóan
Ő se tudja még, látszik rajta.h3x0r írta:Jol ertem, hogyha nyer Hodmezovasarhelyen (a varos szavazokorzeteiben), akkor beul a parlamentbe?'shutterisland írta: partizanon mzp exluziv interju, eloben.
latszik rajta, mennyire csalodott.
Ha pártot akar csinálni lehet nem hülyeség beülnie.
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Ha mar elemezgetjuk az ellenzeket, panyi szabolcs (direct36 oknyomozoja) mar marcius 28.-an ezt tweetelte a valasztassal kapcsolatban:
My source confirmed that ex-PM Ferenc Gyurcsány (chairman of the center-left Democratic Coalition party) as well as Jobbik's Péter Jakab "are not enthusiastic about fully supporting Péter Márki-Zay", EM's candidate for PM. It's expected that a blame game would instantly start after April 3. MZP would accuse Gyurcsány, Jakab for deliberately giving away the election & vice versa.
Most ha megnezzuk, ezt sikerult 4 ev alatt osszehoznia az ellenzeknek:
-Kb 350 ks nyugger szavazokkal rendelkezo dk a fantasztikus gyurcsany parossal
-20%rol es 26 mandatumrol kb 5%ra es 9 mandatumra csokkeno jobbik a zsenials jakab peti vezetesevel
-sok uj es fiatalt megszolitani kepes, de part nelkuli mzp
-egy novekedni nem kepes, teljesen ingatag momentum egy bizonytalan donath annaval, plusz fegyort kinyirta a partizan interju
-karigeri akinek egyedul bp maradt, a partja a 2%ot se eri el (amugy en amennyire semmibe neztem, az en szemembe o pozitiv maradt. O lepett vissza mzp javara, tamogatta vegig es a tegnapi beszednel is mellette allt, legalabb vegigvitte az egeszet, legalabbis tobb gerinccel mint gyurcsany jakab duo)
-szora sem erdemes, total felesleges es tamogatottsag nelkuli mszp es lmp
Konkretan 4 ev mulva a mi hazank lesz a legnagyobb ellenzeki part, kegyetlen.
Nem is tudom mit kene tenni, tenyleg egy full restart segithetne csak.
Amirol viszont senki nem beszelt, hogy miert bukott ekkorat az ellenzek, de szerintem hatalmasat kozrejatszott: kegyetlen gyengek voltak a jeloltjeik.
Ezt nagyreszben ismet meg lehet koszonni a jakab-dobrev/gyf parosnak, akik mar az elovalasztasnal lepaktaltak, es visszaleptek egymas javara. Igy total olyan arcok nyertek a korzetek felet, akiknek semmi eselyuk nem lett volna ra amugy. Full noname gyenge nevek, barmifele normalis online vagy helyi ismertseg nelkul. Peldaul az en korzetem siman nyerheto lett volna, itt a fideszes kepviselo 4 eve 42%ot kapott, erre inditottak ellene egy 70 eves dks fazont, akirol eletembe nem hallottam. Plusz eleve videki megyeszekhely, itt nem nyerhet egy dks baszki. Mindegyis.
My source confirmed that ex-PM Ferenc Gyurcsány (chairman of the center-left Democratic Coalition party) as well as Jobbik's Péter Jakab "are not enthusiastic about fully supporting Péter Márki-Zay", EM's candidate for PM. It's expected that a blame game would instantly start after April 3. MZP would accuse Gyurcsány, Jakab for deliberately giving away the election & vice versa.
Most ha megnezzuk, ezt sikerult 4 ev alatt osszehoznia az ellenzeknek:
-Kb 350 ks nyugger szavazokkal rendelkezo dk a fantasztikus gyurcsany parossal
-20%rol es 26 mandatumrol kb 5%ra es 9 mandatumra csokkeno jobbik a zsenials jakab peti vezetesevel
-sok uj es fiatalt megszolitani kepes, de part nelkuli mzp
-egy novekedni nem kepes, teljesen ingatag momentum egy bizonytalan donath annaval, plusz fegyort kinyirta a partizan interju
-karigeri akinek egyedul bp maradt, a partja a 2%ot se eri el (amugy en amennyire semmibe neztem, az en szemembe o pozitiv maradt. O lepett vissza mzp javara, tamogatta vegig es a tegnapi beszednel is mellette allt, legalabb vegigvitte az egeszet, legalabbis tobb gerinccel mint gyurcsany jakab duo)
-szora sem erdemes, total felesleges es tamogatottsag nelkuli mszp es lmp
Konkretan 4 ev mulva a mi hazank lesz a legnagyobb ellenzeki part, kegyetlen.
Nem is tudom mit kene tenni, tenyleg egy full restart segithetne csak.
Amirol viszont senki nem beszelt, hogy miert bukott ekkorat az ellenzek, de szerintem hatalmasat kozrejatszott: kegyetlen gyengek voltak a jeloltjeik.
Ezt nagyreszben ismet meg lehet koszonni a jakab-dobrev/gyf parosnak, akik mar az elovalasztasnal lepaktaltak, es visszaleptek egymas javara. Igy total olyan arcok nyertek a korzetek felet, akiknek semmi eselyuk nem lett volna ra amugy. Full noname gyenge nevek, barmifele normalis online vagy helyi ismertseg nelkul. Peldaul az en korzetem siman nyerheto lett volna, itt a fideszes kepviselo 4 eve 42%ot kapott, erre inditottak ellene egy 70 eves dks fazont, akirol eletembe nem hallottam. Plusz eleve videki megyeszekhely, itt nem nyerhet egy dks baszki. Mindegyis.
- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Jol ertem, hogyha nyer Hodmezovasarhelyen (a varos szavazokorzeteiben), akkor beul a parlamentbe?'shutterisland írta: partizanon mzp exluziv interju, eloben.
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
Márki-Zay Péter maga kérte, hogy a családjával álljon ki a színpadra – ezzel akarta megüzenni, hogy maradnak, üzenni azoknak, akik az ország elhagyását fontolgatják. – fogalmazott hétfői posztjában Hadházy Ákosbonaparte100 írta: Évek múlva a 22'-es választásról egy kép fog beugrani:
MZP egyedül áll családja előtt a végén.
Utólag megköszönheti mindenki, hogy nem ez a sz@rh@zi összefogósdi banda nyert, ezeknek semmi sem fontos, csak a hatalomvágy tartotta őket össze. De bezzeg megint beulnek milliós gazsiert, és harcolnak 16! vesztes év után is.
(Kutyákat sajnálom nagyon továbbra is.)
majd folytatta: Bár kétségtelen, hogy nem sok politikus volt ott a záróbeszédet meghallgatni. Rosszabb esetben a közös miniszterelnök-jelöltet hibáztató poszton dolgoztak éppen
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
egy 64 éves Real Madrid drukker
-
- Kedvenc játékosaid: Modric
- Kedvenc csapatod: Real
Évek múlva a 22'-es választásról egy kép fog beugrani:
Utólag megköszönheti mindenki, hogy nem ez a sz@rh@zi összefogósdi banda nyert, ezeknek semmi sem fontos, csak a hatalomvágy tartotta őket össze. De bezzeg megint beulnek milliós gazsiert, és harcolnak 16! vesztes év után is.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
partizanon mzp exluziv interju, eloben.
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Én már nem hiszek ilyenekben.Nika91127 írta:
Tegnap ügyeletes voltam. Sok idős "sietett", lássuk el hamar, menni kell szavazni A Viktorra, mert az ad nyugdíjat meg nem lesz háború... 80-90 évesek, akiket úgy hurcibáltak be. Döbbenetes. A fél lábbal a sírban lévő, nagyrészt demensek a "mérleg nyelve".
Ahogy írtam 800ezerrel kapott kevesebbet most az ellenzék mint 4 éve.
De vegyük le a mi hazánk 300ezer szavazatát, akkor is eltűnt félmillió szavazó.
Fideszé meg nem nőtt akkorát.
Írtam, ők stabilan hozzák azt a 2,6-2,8 körüli szavazót, tök mindegy mi van.
Ellenzéknél keresném a kudarc okait.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Tudtuk, hogy ez a társadalmi réteg akikről ezek a posztok szólnak így szavaz. Ettől ök még emberek maradnak, és nem is minden esetben felelősök a kialakult helyzetért.
Nekünk fiataloknak kell azért tenni, hogy ezek az emberek ne ilyen körülmények között éljenek, hogy legyen rendes oktatás stb. Ez a társadalom és az ország érdeke.
Több helyen olyan posztokat olvastam, hogy kb erre a rétegre kenik a az eredményt, ami egy elég igazságtalan dolog, mert ennél ez összetettebb, hosszasan lehetne sorolni (meg is tettétek) az ellenzék hibáit és a rendszer hibáit (ezt is megtettétek). Kérdem én: mit tett az ellenzék a falvakért, mit tett az ellenzék ezekért az emberekért? " de csak 5 percünk volt 4 év alatt a közmédiában" -> nem csak az M1 létezik a világon. Le is lehet menni személyesen, lehet falunapot tartani, projekteket támogatni, önkéntes munkát végezni - mint fentebb írtam ez lenne az ország érdeke, így a társadalomnak is felelősséget kellene vállalni mindegy, hogy ki van kormányon. /és most ne kérlek ne írjátok be, hogy közületek ki miben hol segít, mert nem az a lényeg. Ès tudom, hogy vannak civil szervezetek akik ezzel foglalkoznak de ez nem elég/
Tudom, sok megoldást én sem nyújtok, csak rossz sok helyen olvasni, hogy egy kiszolgáltatott embercsoportot hibáztatnak sokan - ilyenkor elő vannak véve máskor meg szarba se vannak nézve - ezért úgy éreztem meg kellene kicsit védenem őket.
Nekünk fiataloknak kell azért tenni, hogy ezek az emberek ne ilyen körülmények között éljenek, hogy legyen rendes oktatás stb. Ez a társadalom és az ország érdeke.
Több helyen olyan posztokat olvastam, hogy kb erre a rétegre kenik a az eredményt, ami egy elég igazságtalan dolog, mert ennél ez összetettebb, hosszasan lehetne sorolni (meg is tettétek) az ellenzék hibáit és a rendszer hibáit (ezt is megtettétek). Kérdem én: mit tett az ellenzék a falvakért, mit tett az ellenzék ezekért az emberekért? " de csak 5 percünk volt 4 év alatt a közmédiában" -> nem csak az M1 létezik a világon. Le is lehet menni személyesen, lehet falunapot tartani, projekteket támogatni, önkéntes munkát végezni - mint fentebb írtam ez lenne az ország érdeke, így a társadalomnak is felelősséget kellene vállalni mindegy, hogy ki van kormányon. /és most ne kérlek ne írjátok be, hogy közületek ki miben hol segít, mert nem az a lényeg. Ès tudom, hogy vannak civil szervezetek akik ezzel foglalkoznak de ez nem elég/
Tudom, sok megoldást én sem nyújtok, csak rossz sok helyen olvasni, hogy egy kiszolgáltatott embercsoportot hibáztatnak sokan - ilyenkor elő vannak véve máskor meg szarba se vannak nézve - ezért úgy éreztem meg kellene kicsit védenem őket.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
Mikor ilyeneket mondtam ki lettem röhögve. Sajnos ez a nagy magyar valóság egy nagyon nagy része. Aki nem ilyen helyen él, az erről semmit sem tud és el sem hiszi.ferni írta: Szavazatszámláló 1
Szavazatszámláló 2
Szavazatszámláló 3
Szavazatszámláló 4
Egy kis reality check, érdemes a kommenteket is elolvasni.
Legalább maga a szavazás része tiszta volt a határokon belül.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
A NATO egy védelmi szövetség, tehát akkor kötelesek a tagállamok részt venni egy háborúban, ha NATO-tagállamot támadnak meg. Ukrajnának semmi köze a NATO-hoz, egy rajzszöget sem kell szállítanunk nekik ebben a háborúban. Ráadásul az a retorika, ha a NATO úgy dönt, eleve azt feltételezi, hogy mi nem is veszünk részt a döntéshozatalban, csak annak elszenvedői vagyunk. Ettől még a NATO egyes tagállamai dönthetnek úgy, hogy beavatkoznak egy harmadik felek közötti háborúba, csak éppen annak semmi köze a NATO szövetségi rendszeréhez. Egy orosz-ukrán háborúban pedig akárcsak elméleti síkon felvetni, hogy mi katonákkal támogassuk az ukrán felet, olyan szintű dilettantizmus, és politikai analfabétizmus, amire nincsenek szavak.babaking írta:
Azzal remélem mindenki tisztában van, hogy mit NATO tag, ha a NATO beavatkozik Magyarországnak nincs választása.
Az eredmény szomorú, MZP-t meg máris a busz alá dobták, ahogy azt várni lehetett. Ha népnek ez kell ám legyen.
Szerintem mindannyiunknak (mint egyének) hatalmában áll az országot jobbá tenni attól függetlenül ki ül a parlamentben, ehhez tartsátok magatokat.
És jó lenne az elmúlt két nap egymás ócsárolása után ha itt is kibékülnétek, aztán lehetne ismét értelmesen gazdasági/ szakpolitikai kérdésekről beszélgetni.
-
- Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric
Tegnap ügyeletes voltam. Sok idős "sietett", lássuk el hamar, menni kell szavazni A Viktorra, mert az ad nyugdíjat meg nem lesz háború... 80-90 évesek, akiket úgy hurcibáltak be. Döbbenetes. A fél lábbal a sírban lévő, nagyrészt demensek a "mérleg nyelve".gutihaz14 írta:hát igen. nem lepődtem meg.ferni írta: Szavazatszámláló 1
Szavazatszámláló 2
Szavazatszámláló 3
Szavazatszámláló 4
hát igen. nem lepődtem meg.ferni írta: Szavazatszámláló 1
Szavazatszámláló 2
Szavazatszámláló 3
Szavazatszámláló 4
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
-
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo
Én nem írok inkább semmit.
Ezzel leírtam mindent.
Az itt kommentelők egy véleménybuborékba vannak bezárva.
Néha jött pár értelmes arc, le lettünk downvote-olva.
Aztán annyi. Amennyi.
Ezzel leírtam mindent.
Az itt kommentelők egy véleménybuborékba vannak bezárva.
Néha jött pár értelmes arc, le lettünk downvote-olva.
Aztán annyi. Amennyi.
- kecsu10
- Kedvenc játékosaid: Guti, Figo, Iker
Profi rétor vagyok, és igen, szánnivalóan gyengén beszélt. Ezt nem lehet komoly segítség nélkül csinálni. Igen, leírt, többször átrágott szöveg kell, és minden egyes szót, hangsúlyt át kell gondolni, mert nem a családi vacsora közben beszélget, hanem emberek elé áll ki. Ezeket a háttér embereket kell nagyon kifizetni, mert ők hozzák nagyrészt a győzelmeket. (Rétorok, valódi elemzők, társadalomtudósok, közgazdászok, politológusok, grafikusok, informatikusok stb. S ezekből a csúcs kategóriát kell megfizetni, és ami nagyon fontos: hallgatni rájuk.h3x0r írta:Hat de pont ez a gond, hogy napi 4-5 orakat beszelt. Amikor egyszer beindul, csak mondja es mondja (kicsit rosszindulatuan mondhatnam, hogy csak fossa a szot magabol), le se lehet allitani. Egy idozitett bombakent tolta vegig a valasztasi kampanyt. Tegnap is, mikor mar Jezussal jott meg hogy 'nem tudjak mit cselekszenek', olyan szinten kellemetlen volt az egesz. Senki sem azt keri, hogy Orban szinten minden egyes szot mérjen ki patika merlegen. De legalabb valakivel kozosen irjon egy beszedet, szorja ki belole a felesleget (mint az ordog ugyvedje fele beigert pletykak) es ha nem is olvassa az egeszet, de nagyjabol azert tartsa magat hozza. Ne arrol beszeljen, ami epp eszebe jut, mert csak bele zavarodik, mint hogy a fasisztakat meg kommunistak is kulon-kulon kepviselik. Egy szimpatikus ficko, de rengetegszer kijottek a kommunikacios hianyossagai, nem volt meg teljesen felkeszulve.ferni írta: A másikhoz meg szerencsétlen MZP napi 4-5 órákat beszélt, mindent kifejtett minimum 100-szor, min hogy kéne változatni, de hát az értelmes beszédre nincs itt szükség sajnos, nálunk elég a folytatjuk.
Elég szomorú hogy itt tartunk, hogy program nélkül 3-4 szót ismételgetve ez lett a vége, hiába volt másik oldalon rengeteg jó ötlet amiről MZP folyamat beszélt, el kell fogadni ezt meg se értik az emberek, le kell egyszerűsödni és 2-3 tőmondatot ismételgetni szarásig, mert annál több nem jut el az emberekhez. Felesleges erőlködni.
szerk.: azert nem veletlen, hogy nem egyszer akiert kampanyolt, mar-mar az erezte kellemetlenul magat, mikozben mzp beszelt
Szavazatszámláló 1
Szavazatszámláló 2
Szavazatszámláló 3
Szavazatszámláló 4
Szavazatszámláló 2
Szavazatszámláló 3
Szavazatszámláló 4
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2022. április 4., hétfő 16:51-kor.
- h3x0r
a 4-es pont R24-rol szol?hehetheoriginal írta: vonagábor via index.hu:
- Swineherd
- Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno
Hont András:
"Márki-Zay Péter hozzájárult az ellenzék gigantikus összeomlásához, de nem ő az okozója. Egy kívülálló, aki belecsöppent a politikába, és felolvasta az ellenzéki kommenteket. Alapvetően az ellenzéki kommentekkel van baj, és elsősorban azokkal, akik gerjesztették azokat. Ám sok százezer ember újból elhitte, hogy az az igazság, és hitt MZP-nek, MZP-ben. Nem kis részben azért, mert az ellenzéki véleményformálók és ellenzéki vezetők ezt mondták nekik. Ők is az ország részei, ahogy a fideszes szavazók sem megvett, elmaradott taplók, ahogy a szalonokban beszélnek róluk, hanem többségükben olyan hétköznapi emberek, akik egyszerűen máshogy látják a dolgokat, mint ellenzéki honfitársaik. Ám utóbbiak sem szűntek meg létezni attól, hogy ismét kiderült, kisebbségben vannak. Éppen ezért fölháborító, elfogadhatatlan, magyarázhatatlan, hogy az ellenzéki vezetők tegnap nem álltak ott Márki-Zay Péter mellett. Szégyen és gyalázat.”
"Márki-Zay Péter hozzájárult az ellenzék gigantikus összeomlásához, de nem ő az okozója. Egy kívülálló, aki belecsöppent a politikába, és felolvasta az ellenzéki kommenteket. Alapvetően az ellenzéki kommentekkel van baj, és elsősorban azokkal, akik gerjesztették azokat. Ám sok százezer ember újból elhitte, hogy az az igazság, és hitt MZP-nek, MZP-ben. Nem kis részben azért, mert az ellenzéki véleményformálók és ellenzéki vezetők ezt mondták nekik. Ők is az ország részei, ahogy a fideszes szavazók sem megvett, elmaradott taplók, ahogy a szalonokban beszélnek róluk, hanem többségükben olyan hétköznapi emberek, akik egyszerűen máshogy látják a dolgokat, mint ellenzéki honfitársaik. Ám utóbbiak sem szűntek meg létezni attól, hogy ismét kiderült, kisebbségben vannak. Éppen ezért fölháborító, elfogadhatatlan, magyarázhatatlan, hogy az ellenzéki vezetők tegnap nem álltak ott Márki-Zay Péter mellett. Szégyen és gyalázat.”
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema
- h3x0r
Hat de pont ez a gond, hogy napi 4-5 orakat beszelt. Amikor egyszer beindul, csak mondja es mondja (kicsit rosszindulatuan mondhatnam, hogy csak fossa a szot magabol), le se lehet allitani. Egy idozitett bombakent tolta vegig a valasztasi kampanyt. Tegnap is, mikor mar Jezussal jott meg hogy 'nem tudjak mit cselekszenek', olyan szinten kellemetlen volt az egesz. Senki sem azt keri, hogy Orban szinten minden egyes szot mérjen ki patika merlegen. De legalabb valakivel kozosen irjon egy beszedet, szorja ki belole a felesleget (mint az ordog ugyvedje fele beigert pletykak) es ha nem is olvassa az egeszet, de nagyjabol azert tartsa magat hozza. Ne arrol beszeljen, ami epp eszebe jut, mert csak bele zavarodik, mint hogy a fasisztakat meg kommunistak is kulon-kulon kepviselik. Egy szimpatikus ficko, de rengetegszer kijottek a kommunikacios hianyossagai, nem volt meg teljesen felkeszulve.ferni írta: A másikhoz meg szerencsétlen MZP napi 4-5 órákat beszélt, mindent kifejtett minimum 100-szor, min hogy kéne változatni, de hát az értelmes beszédre nincs itt szükség sajnos, nálunk elég a folytatjuk.
Elég szomorú hogy itt tartunk, hogy program nélkül 3-4 szót ismételgetve ez lett a vége, hiába volt másik oldalon rengeteg jó ötlet amiről MZP folyamat beszélt, el kell fogadni ezt meg se értik az emberek, le kell egyszerűsödni és 2-3 tőmondatot ismételgetni szarásig, mert annál több nem jut el az emberekhez. Felesleges erőlködni.
szerk.: azert nem veletlen, hogy nem egyszer akiert kampanyolt, mar-mar az erezte kellemetlenul magat, mikozben mzp beszelt