hehetheoriginal írta:
sztem összefosták magukat a haboru elso heteben, nem tudva az oroszok igazi erejet es akaratat, valahol megertem az allaspontot, hogy pont a hatarzonaban vagyunk 2 tuz kozott, gecinehez igy evickelni ket/harom nagyhatalom között, hogy egyiknel se huzzuk ki a gyufat.
ezt én is aláírom, ez egy teljesen új helyzet volt, erre azt mondom hogy jól csinálta, mást nem nagyon lehetett mondani. viszont ezt is magának köszönheti és az elmúlt 12 év putyin seggnyalásának. Ha nem ilyen politikát folytat, akkor most nem kellett volna fosni tőle, hogy vajon a gazdi mit reagál majd.
hehetheoriginal írta:
nyilvan fel is hasznaltak a temat, hogy a sok (ismetcsak a tema) ostoba es naiv embert beszopassak a haboru vs beke a tet a valasztassal, mert mzp rakuldene a gripeneket kijevre.
brutális módon! gyakorlatilag ezzel lett 2/3, egyre több helyen olvasom magyarázatként, és nekem is ez volt az első gondolataim között a választás után. Egy végtelenül primitív ugyanakkor tökéletesen működő üzenet, fidesz=béke, ellenzék=háború. Most egy egyszerű embernek a biztonság a legfontosabb, látva mi történik a szomszédban. Tökéletesen meglovagolták ezt a háborús témát, persze itt is csak hazugsággal sikerült megnyerni az embereket, de kurvára működött (mint már 8 éve működik is töretlenül). De a politika erről szól, azzal kell operálni, amit az emberek hallani akarnak. A fidesz ezt tökéletesítette az elmúlt 12 évben.
hehetheoriginal írta:
szoval en elhiszem, es latom, hogy nehez, itt nem kotnek bele vityaba, viszont ott mar igen, hogy a hatterben sajnos nem azon dolgozik, mar 12 eve meglenne ra a lehetosege!, hogy biztositsa az energiakerdest, fejlessze a mezogazdasagot, infrastrukturat, hogy onellato orszag lehessunk amennyire csak lehet, fuggetlenedni a kulso tenyezok kenyetol kedvetol, hanem csomo faszsagra, idiotasagra, latszatdolgokra megy el a penz, amit ez a plazatarsadalom be is szop es elhiszi, hogy jo az irany.
Igen, ez a nagyobbik baj, de ezeket már nem is írom, mindenki tudja. Amíg ezek kiskirályként élnek, kizsigerelve mindenkit, addig vidéken sokan nyomorban, éhségben "élnek" (inkább túlélnek), de a szavaztuk így is megvan. Szomorú dolgok ezek.
Realista24 írta:Én is.
Ezek szerint, akkor szerinted Gyurcsány is Putyin felé mozgott volna, ha esetleg nyer az ellenzék?