Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

Re: Politika

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. április 5., kedd 19:13

szerintem ez egy tok ertelmes forum es itt 52-15 az ellenzek vs fidesz ergo az ertelmiseg szavaz az ellenzekre :p

viccet felreteve amugy szerintem az itt ellenzekre szavazok jelentos resze is siman alairt volna egy szoros fidesz gyozelmet az ellenzek elott egy ketfarku kutyak bejutassal.
senki sem azert csalodott vagy elkeseredett, mert nem lett kormanyvaltas, hanem hogy ilyen letaglozo eredmeny szuletett.
igy konkretan tenyleg disznek van a parlament.

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2022. április 5., kedd 18:57

Swineherd írta:
Norbi90 írta: vótmá? meginditották a jogállamisági eljárást magyarország ellen, a hirre zuhan a forint...hát frappáns válasz a brusszeli burokratáktol....
Akkor most Csekk Atkának meg Fánk Annácskának biztos nedves a bugyija.
megmondom őszintén nekem teljesen mindegy kinek nedvesedik a bugyija meg kinek nem, de a magas eurónak csak van valami köze a dráguláshoz, látom a kontrasztot, lidl be járok itt is otthon is, hát nem gyengén drágább az otthoni lidl, konkrét példa, szoktam venni ezt a protein bart a kasszánáél szokott lenni, otthon 499 forint, itt 90 cent. nekemis speciel jobb mert több forintot kapok az eurómért, bár már egy ideje fele felében rakom félre, de már eztis meggondolom lassan, hogy csak anyni pénzt váltok amennyi feltétlen szükséges. nincs értéke a forintnak , semmi nulla nix, de az ilyenek se hiszem hogy előnyére vállnának , de nekem aztán édes mindegy de komolyan csak érdekesség képpen osztottam meg veletek .

Swineherd
Kedvenc játékosaid: Il Fenomeno

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. április 5., kedd 18:45

Norbi90 írta: vótmá? meginditották a jogállamisági eljárást magyarország ellen, a hirre zuhan a forint...hát frappáns válasz a brusszeli burokratáktol....
Akkor most Csekk Atkának meg Fánk Annácskának biztos nedves a bugyija.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

Norbi90

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2022. április 5., kedd 18:08

hehetheoriginal írta:
megy megint a jatszadozas, kurva faszszopo politikusok jatszadoznak egymassal, aztan ki issza meg a levét mindig?
megvárták a választások végét, hogy senki se mondja hogy beleavatkoztak. hát barátom teljes mértékben megértem őket, küldik a pénzt az országnak, felzárkozni, jobb életszinvonalat kialakitani, kicsit haladni, erre mit csinalnak a politikusaink, ellopják, elszorják, én kint melozok kint élek nagyjabol, az én adómat ne lopják már el, én a családomnak barátaimnak szeretném azt a pénzt hogy nekik jobb legyen, egyrészt, másrészt, orbán addig emberkedik még az uniobol is kidobják meglátjátok, akkor lesz aztán kánaán, klein russland :D :D választáshoz, csalódott vagyok, sajnálom mzp nagyon, nekem szimpatikus nagyon , de a jakab meg a gyurcsány nevü lény elmehet a busba, köpedelem aljas senkiházi népség, egyáltalán a gyurcsánynak nem tunt még fel hogy semmi keresni valoja a magyar politikában? valaki szoljon már neki hogy menjen nyugdijba mert még él a fidesz lesz miatta. ejjjj

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. április 5., kedd 17:59

Azt nem ertik meg most se sokan - igy reprezentatív ez a forum is - hogy ha vki szidja a baloldalt, attol meg nem biztos,hogy fidesz drukker (es vice versa)
thereisonly1ronaldo

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. április 5., kedd 17:46

gutihaz14 írta: én kérdeztem egy olyan dolgot amire emlékeztem és kész, semmi több
Jól emlékszel, nem sokat változott a véleményem.
Mindig jobbra szavaztam a Fidesztől.

De a baloldallal való összehasonlításból azért ők jönnek ki győztesen, bárhogy is nézem.
Schmeichel - Cafú, Nesta, Ramos, RC - Modric, Redondo - Laudrup, Zidane - Ronaldo, Benzema

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. április 5., kedd 17:43

Swineherd írta: Jó, csak nem mindegy, hogy a szavazóikat kutyázod vagy a politikusokat.

Te pont azt csináltad a választás után, amiért megint és megint el fog bukni a baloldal.
Vannak ők, a felsőbbrendűek, akikre odaszavaz az értelmiségi, meg vannak a birkák.
hogy jön ide hogy én mit gondolok a fideszről és a fideszesekről?
leírtam már párszor és nem fog ez változni

én kérdeztem egy olyan dolgot amire emlékeztem és kész, semmi több
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. április 5., kedd 17:42

megy megint a jatszadozas, kurva faszszopo politikusok jatszadoznak egymassal, aztan ki issza meg a levét mindig?
thereisonly1ronaldo

Norbi90

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2022. április 5., kedd 17:41

vótmá? meginditották a jogállamisági eljárást magyarország ellen, a hirre zuhan a forint...hát frappáns válasz a brusszeli burokratáktol....

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. április 5., kedd 17:40

Swineherd írta:
gutihaz14 írta: te véletelen nem évekig bolsevikoknak hívtad a fideszt?
Amikor leírom azt, hogy elbuktak a nyílt hazaárulók vasárnap, akkor nem a szavazóikra gondolok.

Ha érted...
es igaza is van :lol:
hatosagi aras csirkefarhat :lol:
es a szavazoik, akik kádárt látják es erzik benne, pláne manapsag, ugyanaz a bolsevik kategoria mind. vajon honnan van a hatalmas nyuggerbázisa a fidesznek? ok korabban mind mszp-re nyomtak, mi valtozott?
koltoi kerdes, hiszen:

van nem egy osszeallitas, hogy miket mondott viktor 35 eve, 30, 20, 15, 5 eve es most.
de biztos bele lehet magyarazni, hogy ilyen egy igazi modern ember, fejlodik :lol: :mrgreen:
(nem koponyegforgato, szamito es aljas, csitt!! :mrgreen: )
thereisonly1ronaldo

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. április 5., kedd 17:39

Jó, csak nem mindegy, hogy a szavazóikat kutyázod vagy a politikusokat.

Te pont azt csináltad a választás után, amiért megint és megint el fog bukni a baloldal.
Vannak ők, a felsőbbrendűek, akikre odaszavaz az értelmiségi, meg vannak a birkák.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. április 5., kedd 17:35

én csak feltettem egy kérdést, mert erre emlékszem évekkel ezelőttről

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. április 5., kedd 17:33

gutihaz14 írta: te véletelen nem évekig bolsevikoknak hívtad a fideszt?
Amikor leírom azt, hogy elbuktak a nyílt hazaárulók vasárnap, akkor nem a szavazóikra gondolok.

Ha érted...

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. április 5., kedd 17:31

toroczkai azt mondja, nem lesznek szatelit part. :shifty:

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. április 5., kedd 17:29

Swineherd írta:
DiCabrio írta: ...
Ugyanazt folytatod, amiért torkoztok már hosszú-hosszú ideje.
Az értelemről meg, na inkább hagyjuk...
te véletelen nem évekig bolsevikoknak hívtad a fideszt?

kecsu10
Kedvenc játékosaid: Guti, Figo, Iker
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2022. április 5., kedd 17:12

Swineherd írta:
Látod, egyszerűen nem értik meg, hogy egy politikai erőnek szólnia kell a teljes lakossághoz. S olyan sztereotípiák mentén gondolkodni "vidékről" nem lehet. Egyébként is: mi a vidék? Érd az? Vagy Veresegyház? Vagy már Kőbánya is az? Nálunk a falu tele van értelmiséggel, dolgos emberekkel, egy élmény ott lakni. De tudom, csak az emegyet szokták itt nézni az emberek... (Nem). S olyan mondatokat egy vezető véletlenül sem mondhat, amivel aztán majd szétszedik, és komplett ellenkampányt lehet rá építeni. Maguknak köszönjenek mindent.

Swineherd

HozzászólásSzerző: Swineherd » 2022. április 5., kedd 17:05

kecsu10

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2022. április 5., kedd 17:04

DiCabrio írta:
Sierra írta:

Igen egyébként, én tökre megértem MZP-t, hogy ezeket gondolja, de egy miniszterelnök jelölt ezeket nem engedheti meg magának. Ilyeneket a nyilvánosság előtt nem mondhat, semmilyen formában. Nyilván OV-nak is megvan a véleménye sok mindenről, de mégsem mondhatja ki. Nem is értem, annyira amatőrnek hat ez így.

MZP kampánya is miről szólt? A fidesz lop, OV hazudik. Kb erre a két tézisre épült. Én már az elején is mondtam, hogy ez kurva gyerekes, ugyanaz a szint mint a túloldalon. Ennél én többet vártam. Igazából amit az előválasztás óta művelt, az kurva gáz volt. Abban igaza volt Parizernek, hogy többet ártott mint használt az ellenzéknek a legtöbb interjúja, kijelentése.
Ezzel nem teljesen értek egyet. Voltak meredek kijelentései MZP-nek, de ezek ellen indulhatna bárki, Jézus Krisztus is karaktergyilkosság áldozatául esne. Ez ellen egyszerűen nem lehet védekezni, az utólag megnyert perek már senkit sem érdekelnek.

A kampány során valóban sokat beszélt Orbánról és a Fideszről, itt lehet, hogy visszaütött a dolog, mert Orbánéknak hívei vannak, velük pedig ugye tudjuk, hogy nem lehet vitatkozni. Ők csak annyit láttak, hogy a mocskos baloldali támadja a kedvencüket, a megváltót. Orbán a kikezdhetetlen, a tökéletes, a legnagyobb. MZP beszélt persze sokat a programról is, az elképzeléseiről, csak ezek senkit sem érdekeltek az értelmes embereken kívül. Egyszer az a baj, ha egyszerűbben fogalmaz (itt nem a választók sértegetésére gondolok, az védhetetlen), egyszer az, ha bonyolultan, mert azt meg sokan nem értik meg. Nem tudom, mi lenne a középút, sajnos az átlag Fidesz szavazó annyira ostoba, hogy MZP egyszerűbb üzeneteit sem érti meg, 12 év agymosás után már semmi sem hat rá. Arról ne beszéljünk, hogy Orbán hányszor és milyen stílusban beszél, a már említett személyi kultusz miatt az nem lehet probléma.

Arról ne is beszéljünk, hogy a Fidesz 2 gólos előnyről indul a választási rendszer, az erőforrások és a médiafölény miatt, ha pedig még ez sem lenne elég, akkor csalnak buszoztatással, csomagosztással, szavazatvásárlással, a határon túli magyarok szavazatairól pedig ne is beszéljünk. Mi lenne például, ha lenne online szavazás, és a kivándorolt magyarok is szavazhatnának? Naiv vagyok, gondolom semmi, véletlenül meghibásodna és leállna a rendszer. A Fidesznek 2 opciója van, győzelem vagy börtön. Nyilván az utóbbit nem fogják választani. Az ellenzék megpróbálhat nyerni választáson, de nem fog sikerülni. Nekik és az országnak egy opciója maradt, az a bizonyos lámpavas.
Nézzétek meg a cikket amit linkeltem. A vidéki emberekhez nem tudták szólni. Ráadásul volt olyan kijelentése, amit a falusi emberek magukra vettek, a Fidesz köszönte szépen, mindenki a község táblánál fotózkodott. S a falusi ember másképp működik, egyirányba mennek. S azt az irányt és lehetőséget teljesen és totálisan elveszítették. Arról nem is beszélve, hogy nekik valós alternatívát nem kínáltak. Nagyotmondással, sokszor teljesen logikátlan, több órás magyarázással igen nehéz. Tudom, falusi vagyok, Pest megyében lakom.

DiCabrio

HozzászólásSzerző: DiCabrio » 2022. április 5., kedd 16:55

Sierra írta:
hehetheoriginal írta: az ertelmisegnek legalabb van mire buszkenek lenni, igenis fontos es szamit, ha valaki ertelmesebb es okosabb masoknal.
hogy azt hogy adod elo, az mar mas kerdes.
Igen egyébként, én tökre megértem MZP-t, hogy ezeket gondolja, de egy miniszterelnök jelölt ezeket nem engedheti meg magának. Ilyeneket a nyilvánosság előtt nem mondhat, semmilyen formában. Nyilván OV-nak is megvan a véleménye sok mindenről, de mégsem mondhatja ki. Nem is értem, annyira amatőrnek hat ez így.

MZP kampánya is miről szólt? A fidesz lop, OV hazudik. Kb erre a két tézisre épült. Én már az elején is mondtam, hogy ez kurva gyerekes, ugyanaz a szint mint a túloldalon. Ennél én többet vártam. Igazából amit az előválasztás óta művelt, az kurva gáz volt. Abban igaza volt Parizernek, hogy többet ártott mint használt az ellenzéknek a legtöbb interjúja, kijelentése.
Ezzel nem teljesen értek egyet. Voltak meredek kijelentései MZP-nek, de ezek ellen indulhatna bárki, Jézus Krisztus is karaktergyilkosság áldozatául esne. Ez ellen egyszerűen nem lehet védekezni, az utólag megnyert perek már senkit sem érdekelnek.

A kampány során valóban sokat beszélt Orbánról és a Fideszről, itt lehet, hogy visszaütött a dolog, mert Orbánéknak hívei vannak, velük pedig ugye tudjuk, hogy nem lehet vitatkozni. Ők csak annyit láttak, hogy a mocskos baloldali támadja a kedvencüket, a megváltót. Orbán a kikezdhetetlen, a tökéletes, a legnagyobb. MZP beszélt persze sokat a programról is, az elképzeléseiről, csak ezek senkit sem érdekeltek az értelmes embereken kívül. Egyszer az a baj, ha egyszerűbben fogalmaz (itt nem a választók sértegetésére gondolok, az védhetetlen), egyszer az, ha bonyolultan, mert azt meg sokan nem értik meg. Nem tudom, mi lenne a középút, sajnos az átlag Fidesz szavazó annyira ostoba, hogy MZP egyszerűbb üzeneteit sem érti meg, 12 év agymosás után már semmi sem hat rá. Arról ne beszéljünk, hogy Orbán hányszor és milyen stílusban beszél, a már említett személyi kultusz miatt az nem lehet probléma.

Arról ne is beszéljünk, hogy a Fidesz 2 gólos előnyről indul a választási rendszer, az erőforrások és a médiafölény miatt, ha pedig még ez sem lenne elég, akkor csalnak buszoztatással, csomagosztással, szavazatvásárlással, a határon túli magyarok szavazatairól pedig ne is beszéljünk. Mi lenne például, ha lenne online szavazás, és a kivándorolt magyarok is szavazhatnának? Naiv vagyok, gondolom semmi, véletlenül meghibásodna és leállna a rendszer. A Fidesznek 2 opciója van, győzelem vagy börtön. Nyilván az utóbbit nem fogják választani. Az ellenzék megpróbálhat nyerni választáson, de nem fog sikerülni. Nekik és az országnak egy opciója maradt, az a bizonyos lámpavas.

kecsu10

HozzászólásSzerző: kecsu10 » 2022. április 5., kedd 16:54

https://wmn.hu/cikk/57293/

Google dobta elém. Egészen jól leírja, hogy a falusi ember hogyan működik, s ezen hogyan lepődik meg a pesti embere. Esélye sem volt az ellenzéknek.

Vissza: