Donát írta:
Fúú, biztos én vagyok boomer, de ez egy full bullshitnek tűnik. Milyen történelmi minta? Akkor adoot bajnokságokban különböző statok alapján vannak különböző xG mutatók? És ennek mi értelme van, ha csak nagyon ritkán tükrözi a valóságot? Nekem ez egy média által kreállt bullshitnek tűnik, amivel mellé lehet beszélni, kitölteni a műsoridőt, meg összeugrasztani a fanokat.
Hogyne lennének különböző adatok. Mint minden statisztikánál, itt is a statisztikai oldalaknak saját méréseik vannak.
Milyen valóságot nem tükröz? Ez az xg statisztika nem végeredményt mér, hanem a csapatok helyzetkialakítását. Minden kapuralövés értéket kap, hogy mekkora mértékű helyzet voltak, mekkora valószínűséggel lesz belőlük gól majd ezeket összeadják.
Magyarán ha úgy nyersz egy párharcot, hogy közben több egész értékkel jobb volt az ellenfél helyzetkialakításban, akkor bizony az ellenfél lefocizott, a szerencse hozta neked a párharcot.
hehetheoriginal írta:
Nem kellene tartani a citytol - meg igy tele b-kategorias arccal se - gvardiola jateka van rajukhuzva, debruyne jo, a tobbiek nem jobbak egyenileg a mieinknel.
Általában rá húzva a játék, hogy ő adja az utolsó posztokat és tudjon jó helyzetekből lőni.
Ugyanígy megvoltak nélküle a szezon korábbi részén amikor sérült volt, gyűjtögette helyette a kanadai pontokat Bernardo Silva.
Nagyon esélytelen ez így két meccses rendszerben, jó ha 5 párharcból egyszer sikerülne továbbjutni ellenük.