Ancelotti elhozta a csapatot igazi ütközőember (Khedira, Casemiro) nélkül. Bár a sérülések fazont szabtak a cseréknek, a végén lehetett volna javítani a felállást azzal, ha DM le, Modric feljebb, vkpba meg Casemiro/Khedira (előbbit jobban szeretem). Erre összeállítja a keretet Jesé, Morata, Isco kispaddal, úgy, hogy Bale, CR, Benz, DM, Modric fent van.
Azért érdekes és elgondolkodtató, hogy a múltkori Ramosos eset után most megint egy olyan játékost rakott középre, akinek köze nincs a poszthoz, holott továbbra is ott van a keretben Casemiro... Érthetetlen. Minek vannak akkor posztokra emberek, ha ki sincs használva a keret?
A legnagyobb hibája viszont az, hogy olasz edző létére meglepő módon nem tud masszív védelmet kialakítani.
Ehhez nem igen lehet mit hozzáfűzni!
De az tűrhetetlen, hogy hétről hétre az edzőnk új faszságokkal áll elő november elején, amikor már nagyban a véglegesnek szánt felállást kellene gyakoroltatnia. Carlonak gőze nincs arról, hogy mi lenne a legjobb felállás, pedig már az összes létező formációt kipróbálta, csak valamiért nem működött egyik sem. Olyan nincs, hogy nem talál egy legalább félig-meddig működő felállást...
Se kp-s védekezésünk nincs, se támadójátékunk. Bocsánatos bűn lenne, ha 7-8 új játékos lenne a kezdőben, de jelenleg nem ez a helyzet.
Az sem működik, hogy a játékosaink önmagukhoz képest látványosan gyengén teljesítenek. Pepe top védő... volt. De amennyi hibát az utóbbi időben elkövetett, hát arra én a helyében nem lennék büszke. Ez a Pepe jelenleg nem az a Pepe, aki jobb időszakában top 5 volt simán. Ramos egyébként szintén zenész.
Marcelo is elfelejtett védekezni.
Mint ahogy ebben is bőven van igazság; bár annyit azért hozzátennék és ennyiben meg is védeném Carlot (persze a fenti baromságai nekem is szúrják a szemem), hogy véleményem szerint igen is nehéz dolga van, volt a szezonnyitót illetően -->
Varane (sokáig sérült, bőven meccshiányos),
Xabi Alonso (sérv, lábtörés + kemény meccs hiány),
Illarra (azonnal lesérült az előszezon kezdetén, azóta is sokszor jelentkezik nála a túlterhelés)
Bale (eleve későn érkezett, folyamatos sérülések hátráltatták 0 előszezonnal, beilleszkedési fázis + óriási nyomás),
Isco (álomszerű kezdés, aminek (és a picit megnőtt egonak) egyenes következményeként túlterhelés, formahanyatlás jelentkezett nála),
Karim (hosszú ideig formán kívül volt, ami ennek köszönhetően jelentős önbizalomhiánnyal is párosult az elmúlt hetekben) és akkor ugye ehhez jött még
Pipita illetve Özil távozása, akik a korábbi José-féle csapatnak meghatározó és húzóemberei voltak -->
ez így az új szisztémával és felfogással (koncepció egyelőre nagyon zárójelesen, mert eddig szerintem sem sokat látni belőle a labdabirtokláson kívül)
azért igenis radikális és nagy változ(tat)
ásnak tűnik az elmúlt (José) időszakhoz képest! Viszont mostantól kezdve semmi kifogása nem lehet Carlonak, mert immár mindenki a rendelkezésére áll, szóval ideje lenne megindulni!!!
„R.M.C.F írta:Én tavaszig semmit sem várok.....addig ne maradjunk le,aztán tavasszal már állandósitani kell a jó és intuitiv focit.
Az a büdös nagy helyzet, hogy szerintem a fórum nagy többsége is így van ezzel; nem vár semmi extrát,
de azt hogy ne maradjunk le, azt igen; ugyanakkor ahhoz hogy ne maradjunk le bizony fejlődni kellene, illene (Matt és korábban én is csak ezért emeltünk szót
); mert eddig inkább a Fortunának (ami pont a Barca ellen nem volt meg) és néhány kedvező szituációnak, szerencsésen alakuló eseménynek, na meg 1-2 klasszis egyéni villanásának, illetve lélekjelenlétének köszönhetjük, hogy egyelőre
"csak" 6 pont hátrányba vagyunk az éllovasokkal szemben a Ligában, mint sem Carlo zsenialitásának!
középpályát kell rendbe tenni (nem pár nap) és a többi rendben lesz.
Kérdés, hogy rendbe lehet-e tenni jelenlegi formájában, összetételében (DM-eket erőltetve ott, stb.)?
Sajnos Isco és Modric is halványabb mostanában a kelleténél ....
az összes létező formációt kipróbálta, csak valamiért nem működött egyik sem
Nem mindet (pl. Illarra-Modric-Isco-ra nem emlékszem). Illetve kíváncsi leszek, hogy pl. a Xabi-Illarra-Modric triót ki fogja-e valaha is? A nyilatkozatai alapján nem valószínű --> pedig a spanyolok nagyon szeretnék és picit értetlenül állnak, hogy a spanyol válogatott
Xabi-Busquets (R.M.C.F másik kedvenc témája ) duó mintájára, la. kipróbálás szintjén miért ne lehetne meghúzni.
Rayo
Az
edzőjük szerint Carlot annyira lenyűgözte a teljesítményük és hozzáállásuk, hogy Paco Jémeztől időpontot kért az olasz, hogy megnézhesse a vallecasiak egy edzését!
Letámadás, agresszivitás, presszing terén van mit tanulni az biztos ...