dzsi91 írta:
igen ezt valaki visszakereshetné,hogy a három párharcban mi volt az ikszgé aztán jól becsomagolni és feldugni az összes mágnestáblapunditnak
Bocs, hogy "outsiderként" idepofátlankodom, de miért kapja ennyiszer az xG a savat?
Az előző oldalon még sokat olvastam a fórumot, de az utóbbi pár évben már főleg a meccs topicra jut érkezésem, hogy legyen egy kis közösségi érzés a szurkolásban és a menetrendszerinti anyázásban.
Amúgy az első meccs xG-je:
2,70 a Citynek, 1,62 a Realnak. Ami jól mutatja, hogy a Cityben egyáltalán nem volt benne az, hogy kitömje a csapatot, jó minőségű helyzetük nem volt sok, és azokat is elbénázták, viszont az alacsony minőségű helyzeteiket értékesítették, így végül az xG on targetjük 2,56-ra jött ki, míg ugyanez a mutató a mi esetünkben 2,38-at lett, és valóban jobbak voltunk a helyzeteink végrehajtásában.
A tegnapi meccsen nekünk volt 2,61-es xG-nk, a City-nek pedig 1,57-es. Az xG on target pedig 2,17 vs. 1,84. Szerintem szintén reális, nem voltunk élesek a helyzeteink kihasználásában, a City jobban hajtotta végre őket, így ők voltak azok akik felhúzták az xGOT statjukat az xG-jük viszonylatában, míg mi alulteljesítettük az xG-nket.
A párharc egészét tekintve a City xG-je 4,27 volt, a miénk 4,23. Az xG on targetünk 4,55 lett, a City esetében 4,40.
Szerintem egész korrekt képet ad a kapuk előtti eseményekről a két statisztika kombinálása. Nyilván jóval több rétege van egy-egy meccsnek annál, minthogy csak xG és xG on target alapján értékeljük, de ez szerintem bőven jobb, mint a közönséges kapura lövési statok. Nálam igazából annak hiányosságai adják az xG és xGOT létjogosultságát.
Végül pedig üdv mindenkinek, ha már így ajtóstul rontottam a házba.