Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. november 5., kedd 13:35

6-8 év, na ne már...
csababarca írta:Én múltkor is leírtam,hogy nem érdekel a sporttv-n való agymenés meccsek előtt,közben,után, én a nettó meccset megnézem,levonom magamban a következtetéseket,és ennyi.
Ilyen egyszerű. Igen, van igazság abban, hogy a média lenézi, oltogatja a Realt. Ugyanúgy kap néha a Barça is, nemrég volt egy kis Messi-lejárató kampány, megcsalta a feleségét, diktátorkodik az öltözőben, satöbbi. És? Kit érdekel, mit írnak a katalán, a spanyol vagy éppen a magyar újságírók? Teljesen lényegtelen, nem kell ezekkel foglalkozni, ahogy a Sport TV-s """"szakértők""""-kel sem.

Az ember megnézi a meccset, nem törődik a kommentátorral (én speciel ezért szoktam portugál streameket nézni), aztán elgondolkodik a látottakon, a megfelelő konzekvenciákat levonja belőle, ennyi.

Hiába foglalkozunk rengeteget a médiával, megváltoztatni úgysem tudjuk. Akkor meg minek háborogjunk rajta? Szerintem ennek semmi értelme.

(Félreértés ne essék, RMCF, ez abszolút nem ellened szól, nagyon kedvelem az írásaidat, csal néha úgy érzem, kicsit túl sokat foglalkozol a média Real Madridhoz való hozzáállásával. :) )

realmadridfan

HozzászólásSzerző: realmadridfan » 2013. november 5., kedd 13:30

R.M.C.F írta:
Ok, és megtaláltad az okát ennek a lejáratóhadjáratnak? Vagy még mindig ennyire meglepő számodra?
Ez nemcsak fociban van így, hanem az élet szinte minden területén. Orbánt hány híradásban, cikkben, kommentben baszogatják napi rendszerességgel, mégis simán nyeri a választást jövőre is. TV-s személyiségeket, műsorokat szidnak, mégis 2millióan nézik. Azok a dolgok, amik tömegeket vonzanak és csak kicsi megosztó is van bennük már lesz ellentábor(márpedig a Madriddal kapcsolatban van megosztó dolog, az biztos). Ezt nem látod be szerintem vagy nem akarod.
Ha egyébként a fele igaz annak, amiket írsz, akkor mindenképpen tiszteletreméltó, hogy ennyit foglalkozol ezzel a témával, engem való igaz nem foglalkoztat a téma annyira, hogy ezeken felhúzzam magam, mint Te 15 éve minden nap.
Nincs bajom azzal, amit csinálsz, nekem az az ominózus kijelentésed az "emberi mivolttal" kapcsolatban nem tetszett, erre reagáltam és fenntartom, hogy nincs igazad. Az eurobarca tény, hogy nem olyan színvonalú, mint ez a fórum, ez a moderálási elveknek és az átlagéletkornak tudható be. Nso-n vagy madridom facebookján is vannak hatalmas realos iskolázatlan tahók, ez törvényszerű.
francois írta:úristen, Te annyi baromságot szoktál itt összehordani, hogy félelmetes, de ez eddig mindent visz :lol: az egy dolog h utálod a barcát, de ezeket el is hiszed amiket itt írkálsz? :lol:
Te is mehetsz vissza ahonnan jöttél, nem kíváncsi rád senki. majd a modik úgyis megoldják, remélem.
6-8 év
Azért nem kell messzemenni ha hülyeséget akar olvasni az emberfia.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2013. november 5., kedd 13:22

6-8 év,gratulálok.

R.M.C.F.!
Ha már megfigyelés,és tapasztalás.
Én azt tapasztalom a környezetemben (Budapest,Debrecen),hogy a szerény, adott esetben szegényes emberek drukkolnak a barcának, a kihaénnem,gazdag milliomos csemeték,megmondóemberek pedig a Realnak. Én ezt tapasztalom,1-2 ritka kivétel van.
Most akkor ezt általánosítva vetítsem le az összes Real/Barca drukkerre? Nyilván nem,mert ez ferdítés lenne.

Egyszerűen egy barca drukker jobban felfigyel egy barcát gyalázó cikkre, vagy realos emberke is hamarabb sértődik be egy realt szidó cikken. Ez van, a média gáz dolog, figyelemre sem érdemes. Nem ettől lesz XY jobb/rosszabb játékos, vagy jobb/rosszabb csapat. Én múltkor is leírtam,hogy nem érdekel a sporttv-n való agymenés meccsek előtt,közben,után, én a nettó meccset megnézem,levonom magamban a következtetéseket,és ennyi. PEdig a sporttv állítólag full barcás, tehát ihatnám a szavaikat, de nem érdekel,mert ismerem őket.

Aki realos annak meg el kell fogadni,hogy a csapatuk iránt nem lehet közömbösnek lenni. Vagy imádja valaki a klubot,vagy utálja. Nálunk is ez van a mostani sikeresnek mondhatott korszak miatt, de nem ilyen mértékben. Egy Roma,Dortmund, Arsenal típusú csapat viszont lehet közömbös akárkinek, mert kevés szó van róluk,focijuk jónak mondható,kevés botrány körülöttük,stb...
De egy Realt lehet utálni vagy imádni, mint ahogy a Barcát vagy pl a Bayernt is. Ezekre sose hallottam azt,hogy szimpatikus csapat. Vagy azt hallom,hogy húú de imádom,vagy hogy pfejj,pfujj,csúnyák.

Ilyen a foci, de mondom,a médiát hagyja mindenki, ezen a fórumon is értelmesebbek vannak (ha legyőzik az elfogultságot magukban),mint akik a média sportrészlegében tevékenykednek.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

pheco
Kedvenc játékosaid: Beckham, CR, Ramos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: pheco » 2013. november 5., kedd 13:15

R.M.C.F írta:HA égünk egy meccsen akkor kb 5-6 sms-t kapok különböző drukkerektől akik kárörvendenek, juvés, barcás, stb.....ki nem hagynák semmi pénzért sem ha kapunk egy ajándék 11est akkor napokig tolják a szöveget....de forditva meg semmi nagy cucc .....
A realt sokkal többet utálják,genyózzák mint bármely más klubot.....ezt nem nehéz megfigyelni.Aki ezt nem látja be,az nem tudja miről beszél....
Egyébként ez igaz. Valaki vagy szereti a Realt, vagy gyűlöli. Nem igazán találkoztam köztes állapottal. Clasico után beszéltem haverommal szóba se hozta, hogy nem kaptunk tizit, de azzal jött, hogy 3 ismétlem HÁROM pirosat adott volna a Realnak, Ramos könyöklései, mellé még Pepének és nem tudom kinek akart adni.. Tegnap meg rám ír, hogy nézte a Rayo elleni meccset és nem kapott pirosat Carvajal.. A Juve ellen is csak azt hozta fel, hogy Vidal nem kapta meg a tizit, mert nem véletlen rúgott földbe, aztán amikor felhoztam neki, hogy ha ekkora piros lap osztó vagy, akkor Vidalnak már rég zuhanyoznia kellett volna, mert volt legalább 3 sárga lapos megmozdulása.. érdekes erre nem jött érdemleges válasz.

Egy másik eset, amit mai napig nem tudok felfogni. Real-Barca BL elődöntőben Pepe piros lapjára minden haverom, aki nem Realos azt mondta, hogy jogos volt, el is tiltanák több meccsre, el is törhette volna Alves lábát... Bezzeg a tavaszi Manu-Real meccsen Nani piros lapjánál fel voltak háborodva, hogy mennyire nekünk fújnak... Erről ennyit. Én már megszoktam, hogy a legmegosztóbb csapat a Real, erre a legjobb elégtétel az lenne, ha végre behúznánk a tizediket, aztán a 11.-et stb :)

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Géci » 2013. november 5., kedd 13:15

'shutterisland írta:
A Realnak annyiból van nehéz dolga, hogy komoly mùltal rendelkezik. Ugyanakkor a barcának volt 6-8 éve amit igazábol fel tud mutatni...
nyilván az alap itt, mint gondoltam, nem is igazán zavaró, hogy a real madrid >>> barcelona, de azért azt lenyomni, hogy a barcelonának volt 6-8 éve, amit fel tud mutatni, azt annyi. :lol:
Miért is? :hmmm:
1991-92-be húztátok be az első BL-t, aztán majd 2004-2005-be a következőt. Utána passz, de azt tudom, hogy 4 van... Bajnokság behúzásában még mindig a Real a rekorder 32db kupával. Egyedül CdR-be vertek szerintem minket... Én nem azt mondtam, hogy semmit sem nyertetek előtte. de a komolyabb kupákat abba az időszakba kezdte hozni. Ha lehet így mondani a Barca virágkora 2004-2005-ös szezonba kezdődött... Most lehet savanyú a szőlő, mint ahogy előtted a kollégád mondta, hogy mi mostanság szinte szart sem nyertünk, de a múltban meg a barca volt az aki néha elcsípett 1-1 bajnokságot vagy kupát, de semmi egyéb... :coffee:

francois
Kedvenc csapatod: FC Barcelona, Olympique de Marseille, FC Parma

HozzászólásSzerző: francois » 2013. november 5., kedd 13:03

Géci írta:Ugyanakkor a barcának volt 6-8 éve amit igazábol fel tud mutatni...
:lol: úristen, Te annyi baromságot szoktál itt összehordani, hogy félelmetes, de ez eddig mindent visz :lol: az egy dolog h utálod a barcát, de ezeket el is hiszed amiket itt írkálsz? :lol:
Kép
Kép
Kép

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. november 5., kedd 12:58

Kösz Géci.

Válaszoltál valamennyire helyettem is. Vicc ez a megbabonáz duma, meg a laikusok megeszik a blődséget szöveg.
De sajnos ez a nagy igazság, a real a rossz....ha összevetem az elmúlt mondjuk 15 év cikkeik,olvasmányait,beszélgetéseimet akkor a közelébe sem ér egy klub sem akit ennyire geciztek mint minket.
Megbabonázok.....hiszen sok dolog amit irok logikus okfejtés....átlátható dolog.Idővel jönni is szoktak.....nincs ebben nagy dolog.

Hogy kivel beszélgetek ezekről? Bárkivel akit érdekel a téma, bárkivel aki ismeri vagy nem ismeri a foci világát. Naponta kb 5 -10 emberrel, ma eddig mondjuk még csak 3 vagy 4 ember volt aki jött az esti meccsel, meg a múltkorival.....kolléga, postás,ügyfél aki hallotta miről beszélünk, reggel a kórházban voltam egy vizsgálaton ott is egy edzővel futottam össze aki az estét forszírozta.Majd áttértünk mezeyre a másik fő témámra.....
Szóval, alapvetően folyamatosan megy a téma.... ezeket mérlegelem, és könnyű meglátni ki honnan szerzi az infót, kinek van saját véleménye, tudom melyik vélemény jött a sport tvből,melyik a blikkből,melyik az egyén saját tudásából....
Olvasok kommenteket is másutt...pusztán kiváncsi vagyok pl egy BM cikknél megy -e a genyózás...vagy egy milanos cikknél......nem igazán,de olyan realos cikk,ahol ne menne a sárdobálás, a beszólás, a leszólás olyant nem is tudom hol keressek,majd még kutakodom.
HA égünk egy meccsen akkor kb 5-6 sms-t kapok különböző drukkerektől akik kárörvendenek, juvés, barcás, stb.....ki nem hagynák semmi pénzért sem ha kapunk egy ajándék 11est akkor napokig tolják a szöveget....de forditva meg semmi nagy cucc .....
A realt sokkal többet utálják,genyózzák mint bármely más klubot.....ezt nem nehéz megfigyelni.Aki ezt nem látja be,az nem tudja miről beszél....
nem szoktam terelni, valamivel összekeversz. Az a megállapítás tényeken alapszik, 10ből, 100 ból akárhányból barcás vagy realos kinyilatkoztatás közötti különbségek...ezeket is megfigyeltem,mert érdekel. Ez van, töredéke a realos aki lenézi,köpködi a barcát....barcás viszont ku*va sok van....alig van aki nem fintorog ha a madrid a téma, lehet hogy te egy csodálatosan intelligens országrészben élsz,az lehet, az jó...és örülök neki,itt a sötét részen ez van. Ha tetszik ha nem,ezek tények, mert odafigyeltem erre.

Köszi az oktatást, és fontos mindenki véleménye, de engem ezek a dolgok mindig is nagyon érdekeltek, és amióta csak lehet ezeket figyelem, a véleményeket, a mások tudását, itt is a fórumon, innen is tanultam sok dolgot.

Sajnálom ha a véleményem, neked nem tetszik, ezzel semmi baj sincsen, ez normális. Én ezt látom Te amazt, a foci ettől szép. Lehet Te tudod jobban....lehet én vagyok vak hozzá....ez benne van.
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. november 5., kedd 12:52

A Realnak annyiból van nehéz dolga, hogy komoly mùltal rendelkezik. Ugyanakkor a barcának volt 6-8 éve amit igazábol fel tud mutatni...
nyilván az alap itt, mint gondoltam, nem is igazán zavaró, hogy a real madrid >>> barcelona, de azért azt lenyomni, hogy a barcelonának volt 6-8 éve, amit fel tud mutatni, azt annyi. :lol:

Géci

HozzászólásSzerző: Géci » 2013. november 5., kedd 10:02

Háát ez legutóbb ott kezdődött, hogy behùztuk a bajnokságot. Már akkor volt (hehe vagy RMFC) akik mondták, hogy innentől ránk fognak szállni... Következő évben szét is szedtek minket. Tegyük hozzá, hogy az edző sem tudta kezelni a sajtót, meg nagyon a játékosok sem...
A Realnak annyiból van nehéz dolga, hogy komoly mùltal rendelkezik. Ugyanakkor a barcának volt 6-8 éve amit igazábol fel tud mutatni... Ettől független a költekezéseknek hála, és persze a mùltunknak, mi mindig ki leszünk kezdve. Pontosabban nagyobb lesz a nyomás a klubbon...

morzsolt
Kedvenc játékosaid: iniesta
Kedvenc csapatod: barcelona

HozzászólásSzerző: morzsolt » 2013. november 5., kedd 9:47

nem bírtam szerkeszteni.

amikor a magyar fociról van szó, minden szurkoló belátja, hogy legfőképp a szakemberekkel van gond, akkor ezekben az esetekben miért kell adni a szavukra?én úgy szoktam őket meghallgatni, hogy lenémítom a tévét.jó terv, használd.és mondom nem csak rólatok beszélnek hülyeségeket hanem általában a fociról.az meg, hogy a pénz dolog miatt jár a szájuk nem csodálom, azért lényegesen többet költötök\költünk mint sok más csapat(hozzátéve, engem nem zavart ez sosem)szal nem kell nektek lenni a mártír csapatnak, mert nem vagytok azok, csak azért kimondva kimondatlanul(fú de ki fogom most caapni a biztosítékot) kicsit savanyű a szőlő mert nem mostanában voltatok igazán sikeresek.de ez no offense, barca szurkolónak sem kellemes lenni mostanában.

morzsolt

HozzászólásSzerző: morzsolt » 2013. november 5., kedd 9:31

lehet, hogy kicsit nyers volt de személyeskedni nem akartam.nem az volt a cél, még ha úgy is hatott.
az utolsó mondatomra hívnám fel a figyelmed, jelen esetben pedig Ti vagytok a 20. század legjobb csapata.mint ahogy milliók gyűlölték Schumit vagy most milliók gyűlölik Vettelt és a Barcaról nem is szóltam.emelett azért Ti is (na jó a hülyébbik és a FIATALABBIK fele)nagyban hozzájárultok\tatok ahhoz, hogy ilyen legyen a közvélemény.az, hogy hajdú nem jut szóhoz...igazából lehet jobb is és valami ilyesmit kellene tenni ottónak, ivánnak, sanyinak, sanyinak tennie.a teljesség igénye nélkül.

Géci

HozzászólásSzerző: Géci » 2013. november 5., kedd 8:39

morzsolt írta:Azért jó látni, hogy nem mindenkit babonáz meg a
média lejárató kamp...akarom mondani R.M.C.F szegény madrid vs a többi csapat(de főleg a barcások) szurkolói című könyv 436.-ik "Én megmondtam" fejezete.
állandóan a médiát szidod, hogy mondják a sok hülyeséget a sok laikus meg megy utánuk mint a birka, meg szegény Madridot mindenki utálja, lenézi, ellene fúj ésatöbbi, mikozben Te PONT ugyanezt csinálod ezzel az én 5éve megmondtam stílusoddal.Pedig mikor nem azzal foglalkozol, hogyan állítsd magad mellé azokat, akiket a média "elvett" tőled (bár nem értem, hogy az ilyen embereket miért bánod) és a foci azon oldalával foglalkozol amihez, bár sajátos elfogult módodon, de konyítasz valamit élvezetes irományok születnek.
az előttem szóló nagyon megfogta a lényeget, mindig a legjobbakat utálják a legjobban.és hidd el minden csapatnál vannak lejarató kampányok, ferdítések, hazugságok csak azokból Te kimaradsz mert a madridnak szurkolsz.
Olvass el akár csak egy magyar sajtót, vagy a nagy nso-t, de az s elég, ha csak odakapcsolsz a sporttv akármelyikére (talán a digi az egyetlen ami a helyén kezeli a dolgokat...), de itt van most Blatter is, de lehetne mondani Platinit is. A Real Madrid mindig is utált csapat lesz, mert mindenkinek szúrja a szemét, hogy boldogul, sőt rekordokat dönt olyan bevételeket produkál úgy, hogy sajnos kupákat alig nyert mostanság... Itt falun viszonylag sok foci fanatikussal beszélgetek a lottózóba és mindnek ez a baja, hogy mit képzel a Madrid, hogy halmozza a hiteleket és a többi és a többi... Amint jött Bale jöttek a negatív kimutatások meg, hogy mennyi pénzt basztunk úgy el, hogy végül semmi nem lett a tagból, mert mertünk venni 1 nagy nevet nagy összegért a PL-ből, de a világon 1 db cikk sem jött le, hogy amúgy 3. éve hozzuk a konstans 500 milla plusszos netto bevételt... Ezzel szembe a barca az vett 1 Neymart 57 milláért (persze...) és 2-3 hét múlva olyan cikkek voltak, hogy már vissza is jött az ára mert annyi mezt adtak el (ja igen...). Bale most hozott 2 meccs alatt 2 gól meg talán 4 assist (ebbe nem vagyok biztos bocs...) és a kutyának nem tűnik fel pedig egész nyáron nem edzet, aztán le is sérült. Neymar ad 1 assistot ami persze szép, de senki ne mondja nekem, hogy ő így akarta, hogy 2 láb között menjen el a labda, de, ha igy is van akkor is már álom passz... Hajdú alig tud megszólalni a sport tv adásain, mert kb instant hülyének nézi a sok "szakértő" akik szerint Bale, Özillel 1 poszt (csak, hogy meglegyen a napi Özil :mrgreen: )... Mind1 lehetne sorolni estig, mert volna mit, de hihetetlen butaság ilyet mondani, hogy a Barca és a Real egy lapon van említve, mert nem. Lehetsz Barca drukker, de ezt a bolond is látja, és a sok focit szerető öreg róka ezt mind látja és ezért nem nézi a barca meccseket, mert elalszik rajta, meg mert unja az állandó szopkodást... Meggyőződésem, hogy, ha megnyernénk a tizediket, akkor is az lenne az első cikk, hogy elkúrtunk 1 milliárdot mire behúztuk a tizediket, mert az a normális... Aki szerint ugyan úgy van kezelve a barca mint a Real az vagy elvakult, vagy még fiatal, hogy ezt megértse, vagy csak azt mondja, hogy ő barca drukker, de életében nem látott barca meccset, vagy nem olvasott újságot és csak követi a divatot...
Amúgy látom még 3 posztod van, és szólok előre, hogy a személyeskedés itt tiltott dolog, de szerintem ezt majd elmondja más is....

morzsolt

HozzászólásSzerző: morzsolt » 2013. november 5., kedd 7:48

Azért jó látni, hogy nem mindenkit babonáz meg a
média lejárató kamp...akarom mondani R.M.C.F szegény madrid vs a többi csapat(de főleg a barcások) szurkolói című könyv 436.-ik "Én megmondtam" fejezete.
állandóan a médiát szidod, hogy mondják a sok hülyeséget a sok laikus meg megy utánuk mint a birka, meg szegény Madridot mindenki utálja, lenézi, ellene fúj ésatöbbi, mikozben Te PONT ugyanezt csinálod ezzel az én 5éve megmondtam stílusoddal.Pedig mikor nem azzal foglalkozol, hogyan állítsd magad mellé azokat, akiket a média "elvett" tőled (bár nem értem, hogy az ilyen embereket miért bánod) és a foci azon oldalával foglalkozol amihez, bár sajátos elfogult módodon, de konyítasz valamit élvezetes irományok születnek.
az előttem szóló nagyon megfogta a lényeget, mindig a legjobbakat utálják a legjobban.és hidd el minden csapatnál vannak lejarató kampányok, ferdítések, hazugságok csak azokból Te kimaradsz mert a madridnak szurkolsz.

realmadridfan

HozzászólásSzerző: realmadridfan » 2013. november 4., hétfő 23:15

Ha valamit próbálok bemutatni,vagy irok valamiről,azt nem egy sport tv-ből meritem mint információs bázis
Engem tényleg érdekel, akár pü-ben is, hogy kik azok akikkel Te állandóan erről beszélsz a nagyvilágban. Most a kocsmabútorok nem érdekelnek, azok a műveltségiek inkább, akikről beszélsz. Sokan utálják a Madridot, de ez normális, én azt tapasztalom, hogy minden nagycsapatot (MU-RM-Barca főleg, utána Bayern, újgazdag csapatok) utálja a legtöbb szurkoló, -kivéve a sajátjukat- kölcsönösen. Minden csapat adott rá okot, hogy ellenszenves legyen, igen MI IS. Egyébként az emberek nagy százalékát hidegen hagyja a foci és az egymás szidása sport miatt, ezért nem értem, hogy én éltem-e eddig valami más világban, ahol nem beszédtéma a Real ócsárolása minden utcasarkon vagy mi van.
neked az jött le itt 7 év alatt hogy azért nézek le valakit mert másnak drukkol?
---->
Óriási a különbség a két tábor emberi mivoltjában. Óriási.
Ezt tettem szóvá, hogy ez egy büdösnagy általánosítás, ami semmi jóra nem vezet, lehet, hogy még valaki el is hiszi ezt itt neked (biztos), ami nem jó. Ne terelj.
A 17. helyen álltak a ligában,arra lettem figyelmes hogy ész nélkül gec**izik a klubot,szinte mindenki....már akkor ment a kárörvendés....és azóta is ezt látom sok helyen.
Azért, mert mi voltunk a legsikeresebb klub, volt 6 BEK-serlegünk, dekraláltan Franco csapata voltunk, mégis mit vársz? A legjobbnak lenni ezzel jár, lesznek akik nem szeretnek/irigykednek. Nézd meg, az utóbbi években a Barca a legjobbak között volt (halkan zárójelben, a legjobb volt, legalábbis Pep alatt), ikszelnek egyet Pamplonában, Messi októberben csak 1-2 gólt lő és máris van 600 komment nso-n meg el kell adni Messi-t cikket írnak. Ugyanaz a szitu, mint akkor.

R.M.C.F
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. november 4., hétfő 22:05

Amiről írsz, az igaz a Sport TV-re
Ha valamit próbálok bemutatni,vagy irok valamiről,azt nem egy sport tv-ből meritem mint információs bázis.
Annál kicsivel több eszem van már elnézést ha ez eddig itt nem jött le.
Kicsit több eszem ahhoz hogy nem állitom hogy ez mindenhol a vélemény a világon ha én csak a szomszéddal beszéltem erről. De egyébként a magyar felfogás is abszolut mértékadó a globálisabb képhez.
De lehet nem mennék bele hogy hány és hány különböző nemű,korú,beállitottságú,műveltségi fokú ember infoja kell ahhoz hogy azt mondhassam ez egy általános nézet valamire. Pl van olyan amire azért mondom mert kb 15 éve rendre ezt látom. Az azért elég talán.
A világ másik végéről is van infója már sok mindenkinek,én is olvasok cikkeket,vagy fordittatok le,vagy kotnyeleskedek bele,esetleg transletezek sudri módon egy egy kommentet is akár,ha érdekel egy - egy vélemény.
Vannak külföldi barátaim is,nézz már oda,és ahol tudok informálódom,mert mindig is nagyon érdekelt az emberek,drukkerek és a semlegesek véleménye is.Természetesen a legtöbb itthoni infó.
hogy nem nézel le ugyanolyan embereket, mint te, csak azért, mert egy másik spanyol csapatnak drukkol.
Hmm....neked az jött le itt 7 év alatt hogy azért nézek le valakit mert másnak drukkol? Pl lenézem a valencia drukkert?
Na elárulok egy titkot,a viselkedésük miatt nézek le embereket,és ha én is igy viselkedek,akkor engem is nézzenek le,csak tanulhatok belőle.
15 éve vagyok madrid drukker....az ugye nem ma volt,akkor sem azért lettem az mert a madrid volt a csúcs.
A 17. helyen álltak a ligában,arra lettem figyelmes hogy ész nélkül gec**izik a klubot,szinte mindenki....már akkor ment a kárörvendés....és azóta is ezt látom sok helyen. Nem én vagyok lenéző,hanem minket néznek le,minket szidnak,minket szólnak le mindenért.
Azóta is real drukker vagyok,és azóta ahol tudok nyitott szemmel járok,és állithatom ez a módi.Ha ez neked nem jött le eddig az neked csak jó,mert szar egyébként szembesülni a sok primitiv bunkóval(akik a drukkerek nagy %-a) hogy mennyire buta és olcsó módon gondolkodnak és cselekszenek.
Nyilván madrid nem déli részén ez nem jellemző ,de ha megfigyelted a madridi média is a kést döfi a csapatba egyből ha érdeke fűzi hozzá,ellenben a katalánoké más.....hiszen mindenki hallhatta az őszinteségi rohamot kapott katalán sajtó főszerkesztőjét hogy működik katalóniában a sport média,hogyan cselekednek naponta a madrid ellen.
Fúj.
Persze a világon nagyon sokan szeretik a madridot,mexikóban nagyon sokat beszélgettem egy emberrel aki imádta a focit,és ismerte puskást persze nem személyesen....na meg Hugól is oka volt,a világon sokan szeretik a klubot,ez tény,meg a sok trófea miatt sokan gyűlölik.....nagyon sokan.
A magyar ember sem különb,ha azt hiszed itt más akkor tévedsz....itt is rühellik sokan. Nagyon sokat olvastam ilyeneket.Talán nem kellett volna......imádnám a sok bar*t...és élhetnék abban a hitben,hogy a madrid megitélése olyan mint bármely más klubbé. :lol: :lol: de hát annyira nem. :D :D

realmadridfan

HozzászólásSzerző: realmadridfan » 2013. november 4., hétfő 21:35

R.M.C.F írta:Valahol én is ezeket mondtam mindig,persze nehéz volt,mert nevettek rajtam,amikor a foci szélesebb perifériáiról beszéltem....
Éppen, hogy nem nézed a "szélesebb perifériákat" a nyelvi korlátaid miatt. Ha olvasnál egy goal.com-ot, ahol most is CR lett a világ legjobbja a héten, a németek köztudottan nem kedvelik egyik spanyol gigaklubot sem, a spanyol sajtóban pedig van a katalán oldal és van a madridi oldal, ennek pedig történelmi okai vannak. Amiről írsz, az igaz a Sport TV-re, de még ott is nyíltan kimondja Hajdu meg Nyilasi, hogy Real-szimpatizáns. Nso és társai ilyenek, de közel sem olyan mértékben, ahogy azt te beállítod és leírtad már 3-4ezer hsz-ben, de inkább többen. Ne indulj ki a magyar sajtóból csak, az aranylabdát a FF újságírói (asszem 2010-ben) nem is akarták Messinek adni, csak úgy jött ki a többi szavazat miatt. Egyébként CR nekem se volt a legszimpatikusabb valaki a manchesteri időszakában, bár messi se, inkább szavaztam volna sneijderre vagy inire, ha semleges vagyok. Mi azért jobban belelátunk CR dolgaiba, azért érezzük igazságtalannak. De nem lehet elvárni, hogy mindenki ennyire képben legyen, szerintem. Nem a média hibája a 4 messi-labda, hanem azé, aki kitalálta a szavazási rendszert.
Óriási a különbség a két tábor emberi mivoltjában. Óriási.
Én ezzel nem tudok egyetérteni, "óriási" különbség az egészen biztosan nincs, sőt szerintem csupán árnyalatni, de csak azért, mert nekünk régebben voltak már a sikereink, emiatt az átlagéletkor magasabb, mint odaát, jobban benőtt a fejünk lágya átlagban, mondhatni.
Emberi mivolt? Mégis kik vagyunk mi, hogy a Madridnak szurkolunk, ettől már jobb emberek is leszünk, mint ők? Azért álljon már meg a menet, ez nem ezen múlik. Az "emberi mivolt" ott kezdődik, hogy nem nézel le ugyanolyan embereket, mint te, csak azért, mert egy másik spanyol csapatnak drukkol.

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. november 4., hétfő 19:40

Remy írta:Ilyen is van katalóniában??
Még jó. :lol: Eb-n is jött már egy ember, aki leírta, hogy ha Messinek nem tetszik az, hogy a jobb szélen kell játszania, illetve nem tud alkalmazkodni ehhez, akkor mehet, amerre lát. :agree:

Közben Ter Stegen tovább ajnározza a Barçát:
"Barça is one of the biggest clubs in the world. One of Europe's giants. A club with an own philosophy."
Jaj, de örülnék, ha jönne. :D
Csabi írta:Klopp: "Ha 4 évesen az elmúlt 4-5 évben játszó Barca lett volna az első csapat, melyet focizni látok, és amelyik 5-0, 6-0-ra nyerte a meccseit, inkább elmegyek teniszezni. Sajnálom, de nekem ez nem elég."

:mrgreen:
Köszike, Jürgen :lol: :lol:
Imádom amúgy a palit, hatalmas figura.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. november 4., hétfő 19:35

Rosell váltsatok b*** meg!
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. november 4., hétfő 19:33

Csabi írta:Klopp: "Ha 4 évesen az elmúlt 4-5 évben játszó Barca lett volna az első csapat, melyet focizni látok, és amelyik 5-0, 6-0-ra nyerte a meccseit, inkább elmegyek teniszezni. Sajnálom, de nekem ez nem elég."

:mrgreen:

Valahol én is ezeket mondtam mindig,persze nehéz volt,mert nevettek rajtam,amikor a foci szélesebb perifériáiról beszéltem....

ööö....hiszen ez a foci. Ja,annak aki csak ezt látta annak igen.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2013. november 4., hétfő 19:09

Barcelonában is kezdődik: „Ideje lenne eladni Messit”

„Ezer éve ezt szajkózom, el kell adni Messit. Tudom, hogy nehéz lesz megválni tőle, de a Barcelona vele semmit sem fog nyerni a jövőben. Itt az ideje, hogy lecseréljük őt”

:mrgreen: Ilyen is van katalóniában??
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Vissza: