OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2022. május 9., hétfő 9:55

gutihaz14 írta:
Pesten is elég nagy a kontraszt, a Blaha mellett elindulsz a Nyugati felé, vagy a Népszínház utcában sétálsz, ahol a rendőrök is négyesével mennek járőrben.
ez minenhol megvan csak jobb felnagyítani ha nyugatra megyünk... mert persze keleten alap, ott nem zavar ha ugyanígy élünk csak ha nyugatra megyünk akkor meg kell említeni hogy nekik milyen szar :lol:
Arról nem is beszélve, hogy mennyire szeretik ezeket az urban legendeket felnagyítani az emberek. Az elmúlt egy évben napi 2x minimum megjárom a népszínház utcát, mert a környéken lakom, természetesen rengeteg a suttyó, de nem járnak a rendőrök négyesével, illetve konkrétan kéregetni sem szoktak tőlem. Talán 1-2x fordult elő.

Nagyon sokan el vannak tévedve, attól hogy valaki csóró mint a templom egere, és ez látszik a külsején, hovatovább még esetleg roma is, nem fog tüdőn késelni. Meg ha egy világvárosban egy fekete ember el akar adni neked valamit, egyből halálfélelmed van. Tuti az eiffel-torony mellett fog megölni, miközben kamu ékszert árul neked. Bocsánat, de aki nincs tisztában azzal, hogy szegény emberek megpróbálnak turistákon élősködni a világ legfelkapottabb látványosságainál, az ne utazzon oda.

Természetesen nem a gettókról beszélek, nyilván vannak helyek ahol könnyebben baja eshet az embernek, de oda meg simán nem kell menni.

DiCabrio

HozzászólásSzerző: DiCabrio » 2022. május 9., hétfő 9:43

sebydani írta: Srácok. Akik voltak már Párizsban, mit ajánlanátok mit érdemes megnézni? Szerdán reggel megyünk, 5 éjszakát leszünk. Étterem, bár, múzeum tökömtudjami, minden jöhet.

Köszike :agree:

Két hete voltam barátnőmmel, szintén 5 napra. A többiek már leírtak szinte mindent, amit érdemes megnézni, nekem Montmartre, Versailles és az Invalidusok háza tetszett a legjobban. A legtöbb helyre ingyenes a belépés, ha 26 éven aluli vagy, csak időpontot kell foglalni és kapsz egy jegyet e-mailben. Általában mindenhonnan sikerült elkésni, de nem foglalkoztak vele, illetve a személyit sem kérték el sehol tőlünk, hogy meggyőződjenek a korunkról.

A többi hozzászólásra reagálva, eleinte kicsit para, amikor a rengeteg feketével utazol együtt éjszaka a metrón, és akad pár fura arc, de 1-2 nap és megszokod, még egy rossz pillantást sem kaptunk. A belváros szerintem teljesen biztonságos, nem találkoztam Nyugati aluljáró vagy Blaha szintű helyekkel. A szállásunk a 11. kerületben volt, az is teljesen jó környék, éjfél körül még tele vannak a helyek, simán mászkálhatsz az utcákon. Versaillesba menet rossz vonatra szálltunk fel, egy órát kellett várnunk a következőre egy külvárosi állomáson, ahol csak feketék voltak, na ott kicsit be voltam szarva, de nem történt semmi azon kívül, hogy segítettek, hogy melyik vonatra kell felszállnunk. Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy nincsenek veszélyes környékek Párizsban és teljesen biztonságos, biztos van rengeteg hely, amit érdemesebb elkerülni (mint a legtöbb nagyvárosban), de számomra kellemes meglepetés volt, rosszabbra számítottam. Nálam a legalja még mindig Prága és Budapest (nyilván erre az is rátesz, hogy 7 éve itt élek és már nagyon mennék innen), Párizson azért nagyon látszik, hogy nyugat-európai színvonal. Persze lehet, hogy 1-2 év után ugyanúgy megutálnám. Ami még meglepő volt, hogy szinte mindenki beszélt angolul, pedig lélekben készültem rá, hogy mutogatni kell majd, mert csak franciául hajlandóak megszólalni.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. május 9., hétfő 7:34

Halfkey írta:
Realista24 írta: Én olyan 10 év különbséggel voltam Périzsban. Az alatt a 10 év alatt lepusztult és kvázi egy városnyi gettó lett belőle.
Egyébként az első út nagy hatással volt rám, ezért is akartam mindenképpen visszamenni, ami már csalódás volt az előzőhöz képest.
Megöregedtél.
Igényesebb lettem. :shifty:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. május 9., hétfő 7:31

Realista24 írta: Én olyan 10 év különbséggel voltam Périzsban. Az alatt a 10 év alatt lepusztult és kvázi egy városnyi gettó lett belőle.
Egyébként az első út nagy hatással volt rám, ezért is akartam mindenképpen visszamenni, ami már csalódás volt az előzőhöz képest.
Megöregedtél.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. május 9., hétfő 7:20

Én olyan 10 év különbséggel voltam Périzsban. Az alatt a 10 év alatt lepusztult és kvázi egy városnyi gettó lett belőle.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. május 9., hétfő 6:49

I am GC írta:
sebydani írta: Srácok. Akik voltak már Párizsban, mit ajánlanátok mit érdemes megnézni? Szerdán reggel megyünk, 5 éjszakát leszünk. Étterem, bár, múzeum tökömtudjami, minden jöhet.

Aloha,
Mi 3 éve voltunk, exnejemnek kb. halálfélelme volt a torony mellett, amikor a sok afroamerikai fiatalember letámad, hogy vegyél minden szart, basszák bele a kezedbe, nyakadba, aztán jön az adjál érte annyit, amennyit gondolsz szöveg :lol:
Nem vagyok egy elveszett ember, millió helyen voltam már, de egy kicsit azért én is becsokiztam az igazat megvallva. Remélem azóta jobb a helyzet, nem rosszabb. Akkor pörgött a felújítás, aztán tényleg getto feeling volt körülötte.
Úgyhogy készüljetek gázspray-vel is :hmmm: :lol:

2020 nyaran voltam csajommal es akkor is voltak a csecsebecseket arulo fekak de mind a foldon kiteritve arult es nem volt egyik sem eroszakos. szerintem eletem legjobb dontese volt a covid alatt elutazni parizsba mert toredeke volt a turista. eiffer toronynal konkretan nem allt sorba senki. lattam a km hosszu kordonozott sort elkepzeltem hogy mi lehetett itt csucsidoben covid elott mi meg 0 perc alatt a penztarnal voltunk.
ja es ennek megfeleloen tuti hogy olcsobb is volt minden
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

I am GC
Kedvenc játékosaid: Benzema, Beckham, Zidane, Makelele, R. Carlos, Ronaldo

HozzászólásSzerző: I am GC » 2022. május 9., hétfő 1:51

Aloha,
Mi 3 éve voltunk, exnejemnek kb. halálfélelme volt a torony mellett, amikor a sok afroamerikai fiatalember letámad, hogy vegyél minden szart, basszák bele a kezedbe, nyakadba, aztán jön az adjál érte annyit, amennyit gondolsz szöveg :lol:
Nem vagyok egy elveszett ember, millió helyen voltam már, de egy kicsit azért én is becsokiztam az igazat megvallva. Remélem azóta jobb a helyzet, nem rosszabb. Akkor pörgött a felújítás, aztán tényleg getto feeling volt körülötte.
Úgyhogy készüljetek gázspray-vel is :hmmm: :lol:

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. május 8., vasárnap 9:03

Pesten is elég nagy a kontraszt, a Blaha mellett elindulsz a Nyugati felé, vagy a Népszínház utcában sétálsz, ahol a rendőrök is négyesével mennek járőrben.
ez minenhol megvan csak jobb felnagyítani ha nyugatra megyünk... mert persze keleten alap, ott nem zavar ha ugyanígy élünk csak ha nyugatra megyünk akkor meg kell említeni hogy nekik milyen szar :lol:

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2022. május 8., vasárnap 8:45

Eiffel torony, Versailles, Moulin Rouge és Louvre volt eddig tervben, plusz a diadalív mellett lesz a szállodánk. Átpörgetjük ma a többi lehetőséget is, köszi mindenkinek :salute: :-*
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. május 8., vasárnap 0:03

ANDS írta: meg New York egyik- másik része, pl. a Harlem - 1997- ben voltam arrafelé.
Harlem igazából köztudottan para már évtizedek óta. Még filmekben is említik nem is egyszer. Bronx-Harlem az elég fasza hely New Yorkban. :D
ANDS írta:Engem azért eléggé meglepett Nápoly is
Ezt meg az olasz haverom is mondta régebben, hogy mennyire dzsuvás város, meg hát elvileg a maffia egyik központi városa is, állítólag.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. május 7., szombat 17:25

'shutterisland írta:
Belvárosban egy főétel már inkább 3500-4000 forint egy fokkal jobb helyen. (mondjuk frenkventáltabb helyeken, de nem luxus éttermekben, hanem ilyen kommersz helyeken is)
Burgerek is már 2000 felett járnak, iszonyat.
deak ferenc ter kornyeke nem tudom mennyire posh, de ejjel leszaladtam a hotelbol valami eheto gyorskajaert, hat csak vissza kellett menjek penzert, mert a c tipusu hienak miatt nem mertem 2k-nal tobbet levinni.

taxi is 11k-t ir Érdig, inkabb kimegyek busszal.
nem azert, mert egy kifizethetetlen osszeg, az elvek miatt. :mrgreen:

sokan pesten eltek, nektek ez nem ujdonsag, de engem nagyon mellbe vagtak az arak.
az megjobban, hogy minden hely ennek ellenere szarasig van. :D
Bar Pest belvarosa furcsan nez ki ejszaka, azert eleg messze all egy gettotol. Nekem 10x ev nem volt sok rossz tapasztalatom. Egyszeruen csak kibaszott undorito, ha nem abban a belvarosi vilagban elsz.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. május 7., szombat 15:54

lestat írta:
zoli0415 írta:

A többiek felsorolták már a látványosságokat, a szépet és a csillogást. Én autóval voltam és így jobban beleláttam a külvárosba és a belváros kevésbé túristák által látogatott részeibe is. Akkora mocskot, szemetet, pusztulatot szerintem egyik európai nagyvárosban sem látsz. Komolyan mondom volt olyan érdekes számomra mint a túristalátványosságok.

Apum kamionos.
Ugyanezeket mondja mindig ha Parizsban jar. Ki nem allhatja :lol: :lol:
Csak röhögni tudok rajtuk hogy beszoptak a nagy liberalizmust meg az elmuszlimosodast, elafrikanizalodast, ilyen, ha tobbszaz evvel elmaradott kulturakat engedsz be.
Nyilvan nem az errol donto politikusaik isszak meg a levet a vikkendhazaikbol a toparton
thereisonly1ronaldo

lestat
Kedvenc játékosaid: Beckham, Zidane, C.Ronaldo, Ramos

HozzászólásSzerző: lestat » 2022. május 7., szombat 15:41

zoli0415 írta:

A többiek felsorolták már a látványosságokat, a szépet és a csillogást. Én autóval voltam és így jobban beleláttam a külvárosba és a belváros kevésbé túristák által látogatott részeibe is. Akkora mocskot, szemetet, pusztulatot szerintem egyik európai nagyvárosban sem látsz. Komolyan mondom volt olyan érdekes számomra mint a túristalátványosságok.

Apum kamionos.
Ugyanezeket mondja mindig ha Parizsban jar. Ki nem allhatja :lol: :lol:
Cristiano Ronaldo :goat:
2014-2024 Champions League Dynasty.
Danke Toni 🎱
Zinedine Zidane

92:48 :sziv:

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2022. május 7., szombat 13:25

A Pére-Lachaise temető ha jól látom még nem volt, én kb emiatt mentem Párizsba anno :lol: Oscar Wild és Jim Morrison végső nyughelyeit csak meg kell nézni.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. május 7., szombat 12:30

ez a katasztrofaturizmus. :mrgreen:

zoli0415

HozzászólásSzerző: zoli0415 » 2022. május 7., szombat 12:26

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. május 7., szombat 11:28

hajókirándulás
notre dame
pantheon
sainte chapelle
sacre coeur
louvre - nem muszáj bemenni
luxemburg kert
moulin rouge - a környék maga már elég érdekesen változik arra fele
madeleine templom
concorde tér
bourbon palota
invalidusok háza
eiffel torony
roland garros helyszíne - ehhez elég közel van már a psg stadion is

nekem nagyjából ezek vannak a kedvencek között, ezeket meglátogattuk ketten 4-5 nap alatt 2020-ban

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. május 7., szombat 11:22

Én Dérynébe voltam bő fél éve, 5-6k voltak az egyszerűbb főételek, de hogy én olyan kurva finomat vagy 10 éve nem ettem az 100% :lol: Calamari Mozambique

Kajak nem hittem el, hogy a faszba lehet valami ennyire finom.

Másik nagy kedvencem a Wasabi, azt sose lehet megunni :lol:

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. május 7., szombat 11:21

mondjuk móricztól érd olyan 8 körül szokott lenni, igaz marha nagy érd is, meg az sem mindegy honnan indulsz bp-n belül

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. május 7., szombat 11:06

Belvárosban egy főétel már inkább 3500-4000 forint egy fokkal jobb helyen. (mondjuk frenkventáltabb helyeken, de nem luxus éttermekben, hanem ilyen kommersz helyeken is)
Burgerek is már 2000 felett járnak, iszonyat.
deak ferenc ter kornyeke nem tudom mennyire posh, de ejjel leszaladtam a hotelbol valami eheto gyorskajaert, hat csak vissza kellett menjek penzert, mert a c tipusu hienak miatt nem mertem 2k-nal tobbet levinni.

nem azert, mert egy kifizethetetlen osszeg, az elvek miatt. :mrgreen:

sokan pesten eltek, nektek ez nem ujdonsag, de engem nagyon mellbe vagtak az arak.
az megjobban, hogy minden hely ennek ellenere szarasig van. :D

Vissza: