p.csabi1 írta:
Én nagyon régóta követem rallycrosst.Az ilyen forma 1-et meg ilyeneket simán veri.
Csak ugye ide is jön az elektromos baszás befefelé pedig amikor az ALS-ek durrognak és kb.3000-3500 lóerő elrajtol annak párja nincs.
Meg az az igazság hogy kurva látványos az egész.
Komoly technikák komoly pilótákkal.
A modern autósportban szerintem verhetetlen ez a szakág.
Megölik sajnos az egészet, az eb-s gépeknek meghallod a hangját és már teljes libabőr az egész
, kíváncsiságból belenéztem az elektromosba, hát az totál kapufa..
Szóval ezt most kell még kiélvezni, mert pár éven belül, az eb-n is biztosan kötelezik őket elektromos autókra..
Közben nézem, hogy júliusban OB. futam, a mostani Eb. meghozta a kedvemet, szóval tuti kinézünk arra is.
Ott is lesznek Rx1-es gépek?, vagy Rx3 lesz a top?
nmate írta:
p.csabi1 írta:Az ilyen forma 1-et meg ilyeneket simán veri.
Semmi értelme ennek az összehasonlításnak.
Nyilván, mint almát a körtével, de azt azért el lehet dönteni, ki melyiket élvezi jobban..
Én voltam mindkettőn és a Rally-cross ezerszer élvezetesebb volt számomra, mint az f1 a Hungaroringen.
Ennek egyik oka, hogy pl. Nyirádon belátni a pálya 90%-át, aminek köszönhetően az egész versenyt simán végig lehet követni, nem maradsz le semmiről.
F1-nél annyit láttam élőben, hogy elhúznak előttem baromi nagy tempóval, aztán az akciókat, már ha vannak egyáltalán ugye, nézhetem a kivetítőn, ha éppen nem azon a szakaszon történik, ahol ülök..
A másik, hogy a Rallyban aztán nincsen nyafogás, nem kímélik a másikat, folyamat megy az adok-kapok, már az első kanyartól ütik vágják egymást.., 5körös egy futam, de az 5 kör alatt van annyi izgalom, mint egy 60körös f1 futamon.
Na meg ahogy a murvás szakaszon driftelnek, az látványra sem utolsó.
Valahogy olyan ez, mint a futsal, meg a nagypályás foci.
Az előbbi látványosabb, több az akció, mégis mindenki a másikat nézi, meg a pénz is abban van.