Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. november 6., szerda 2:49

kettő "észrevételem" van.

1.

ronaldo vs messi.

sajnos, nem sajnos, de ez lehet az az év, ahol ronaldo majd messi fölé nő egyéni mutatókban (főleg a gólok számára gondolok).
na nem azért, mert jobb játékos lett, mert én még mindig messit tartom a világ legjobbjának, viszont most minden a portugál szája íze szerint alakul.

- forma : ronaldo nagyszerű formában kezdte az idényt, ha jól játszik, akkor azért szerez gólt, gólokat, ha nem megy neki, és olyan napja van, hogy semmi nem akar bemenni, akkor is valahogy betalál, legrosszabb esetben bever egy tizit.
messinek pedig valahogy idén (habár így sem rossz a kezdet) nincs meg az a plusz szerencsefaktor, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy valaki annyi gólt rugdosson, mint ő (és persze céronaldo) szokott.

- taktika : ahogy az elmúlt években messilona volt, és pont a csapat érdekében próbál martino kitalálni valamit arra, hogy ne egy embertől függjön a csapat, úgy ezzel párhuzamosan szerintem egyre jobban ronaldotól függ a real madrid játéka, eredményessége. (lásd bővebben 2. pont majd)

- sérülések : messi sokat bajlódik az utóbbi időkben kisebb-nagyobb sérülésekkel, főleg a combja, ezzel szemben ronaldo az élő szövet a fémvázon, szerintem le sem lehetne lőni.
nem hogy nem sérül meg, de még olyan helyzetben sincs, mint messi az "egészséges" meccsei egy részén, hogy közel sem 100%-os állapotban játszik.

summa : bár hosszú a szezon, és bízom abban, hogy messi is elkapja a fonalat, de nem lepődnék meg, ha céer idén mind a bl, mind a spanyol bajnokság góllövőlistáján messi előtt végezne.

2.

ronaldo függőség a realnál.

nem új dolog ez persze, a világ egyik legjobb játékosától alap, hogy függ a csapata, de ez már simán átcsap arra a szintre, ami barcelonában a "messi függőség" volt.
vagyis nekem úgy tűnik, mintha egyre jobban "egy emberes" lenne a real.
(nyilván ezért is jött bale egyébként, és talán orvoslás lehet erre.)

ebben a szezonban a bl-ben és a bajnokságban 44 gólt rúgott a real madrid, abból 26 gólban játszott szerepet.
a tavalyi szezonban ez a mutató a bl-re és bajnokságra levetítve 129/57 volt.

nem tudom, mennyire csak átmeneti dolog ez, vagy mennyiben fog változni bale-el, de jelenleg így látom én kívülről.

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. november 6., szerda 0:48

Hajdú attila szerint blatter barca drukker,ezt most nem fontos infóként irom le,hanem a magam igazáért,a cr vs messi összehasonlitás, barca real valahol.

:D
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

R.M.C.F
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. november 6., szerda 0:03

Dzsihad,
köszi,alapvetően tökéletesen tisztában vagyok azzal, hogy ebben a témában igazam van,mindössze van akit ezt nem érint meg és van akit igen. kb ennyi a különbség, én sem figyelek a csipkeverés és a hordógörgetés összetételére,igy a témában nem vagyok kompetens.

Mindig örülök annak,ha van olyan aki velem együtt gondolkodik,hidd el,nem bánod meg.
Bár.....most mezey megbukott....és az amit 10 éven át képviseltem a magyar fociban,most érvénytelenné vált,mert sokan azt állIitják "ezt mindig is tudtam"....holott nem tudta,mert tőlem hallotta,de legyintett.Megmondom őszintén nektek,10 éve vagyok az ami.....10 éve közel vannak érveim,okaim a magyar focira.....legyintettek,nevettek rajtam,nem tudták megmagyarázni miért kellett nekem 10-18évig-ig coopert futni,miért kellett lépcsőt futni,miért kellett olyan mozgás végezni ami a fociban nem létezik,ahogy itt sem érvényesültem,ott sem........sőt fő kérdésem volt,miért kellett OLYANT futni ami a fociban nem létező mozgás.
Én elfogadom ha itt van aki rühell,aki nem ért velem egyet,aki lenéz....de ez butaság.....majd én amikor aktiv voltam,mindig az eszemmel tűntem ki.....és nem vittem kevésre....mert a lehetőségeim szerint nagyon magas szinten játszottam,ami egyébként nem konzekvens dolog.
Ha egy ár/érték viszonyt vizsgálsz,akkor a foci életem elég komoly.

Na de ez max leszólásra ad okot.

dzsihad91
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Raúl, Casillas, Roberto Carlos, Cristiano Ronaldo...
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F

HozzászólásSzerző: dzsihad91 » 2013. november 5., kedd 20:17

R.M.C.F talán valóban túl sokszor foglalkozik ezzel a témával, de ettől függetlenül igaza van a 2 klub megítélése között.Megpróbálom kifejteni...

Neymar: amielőtt átjött volna európába, egy tehetség volt, akiről minden héten születtek negatív cikkek a haja miatt , a viselkedése miatt, az arca miatt...gyakorlatilag C.Ronaldo szinten vadászott rá a média ,mikor lehet róla valami botrányt írni.Amiután átigazolt a Barcához a média megítélése teljesen megváltozott vele szemben, szinte a világ 3ik legjobbja lett teljesítmény nélkül, nincsenek negatív cikkek, minden megmozdulása zseniális...Az el classicon lőtt egy potyát, mert az bizony egy potya, csak azért lett gól mert megpattant Carvajal heréin.A média szerint fineszes megoldás volt és Neymar jelentette a különbséget azon a meccsen, amikor a vak is látta ,hogy azon a meccsen Ancelotti taktikája jelentette a különbséget, de ettől függetlenül megérdemelt Barca győzelem született, mert jól játszottak.1000%ig biztos vagyok benne, hogy ha Neymar nyáron a Madridot választja, amolyan antikrisztusi szerepben díszelegne nap mint a címlapokon a mai napig, meglehet nézni az alapjáraton mindenki számára sokkal szimpatikusabb Bale-el mit műveltek ide igazolása óta, volt ő majom, falábú futóbolond meg minden csak nem jó focista.Akkor egy Neymar stílus+Real Madrid olyan közutálatot szülne, hogy a srác első meccse előtt sírva futott volna haza.

CR-Messi: Erről nagyon írni se kell, Blatter mindent elmondott erről.Adott két teljesen azonos teljesítmény, az aranylabda állás mégis 1-4...ezen nincs mit magyarázni, 2012 egy rablás volt.CR megnyerte a ligát eb elődöntőbe vezette portugáliát, elképesztő módon termelt fontos meccseken döntött, mégis Messi kapta az a Messi aki csődött mondott a Chelsea ellen, a döntő bajnoki Classicon, egy spanyol kupát sikerült nyernie ami szerintem senkinél se ér többet mint egy bajnoki cím.Mégis előkotortak neki valami semmitmondó rekordot és megnyerették vele ezt a bohóc díjat.2010ről már szót sem ejtek, ott még annyira sem érdemelte meg.A lényeg ,hogy egy tökéletes világban, Messi 2(2009,2011) és CR 2(2008,2012) aranylabdával büszkélkedne a mai napig idén pedig ribery kapná.Messi is csinált furcsa dolgokat pályafutása során , az első válogatott meccsén köpködött a vámpír,kezes gól,közönségbe bikázott labda,adócsalás,zsarnokoskodás szerintem ez semmivel sem jobb mint CR szinészkedései, arrogáns megnyilvánulásai vagy rinyálása.Mind2 emberből van mind2 hibázik mint ahogy bárki,a teljesítményük azonos, jellemük azonosan hibás, valamiért Messi mégis mindig prioritást élvez, és itt kezdődik, a Real-Barca megitélés.Meggyőződésem, hogy ha ez a 2 játékos helyet cserélve klubjukban játszott volna az elmúlt években 4-1re vezetne Cristiano.A barca egy jól működő klub amely egy teljesen fals tökéletes képet fest magáról, egy olyan képet ami valójában nem is létezik, de a média és a birkák ezt beveszik.A Real Madrid is egy jól működő klub, viszont nem fest magáról fals képet, felvállalja önmagát, milliókért vesz játékosokat, ha kell önmagát meghazudtolva rúg csíp harap, mert a trófeák fontosabbak mint a hagyományok ez mindig is így volt és így is lesz.Most amikor megy a szekér könnyű a barcásoknak azt mondani,hogy hűek maradunk a hagyományainkhoz, de hol voltak a hagyományaik 2004 előtt? hollandokkal pár kósza saját neveléssel.Majd ha ez a generáció visszavonul, lese fogják szarni a hagyományokat, mert trófeákra lesz szükség ahoz ,hogy partiban maradjanak, ahogy mi tettük az elmúlt években.

A barca jelenlegi generációjának köszönheti a pozitív megítélést, sokan azt hiszik ,hogy a lamasia olyan jól működik,hogy kinevelnek Messiket, iniestákat, nem ez a generáció egyedi.Összejöttek most a dolgok katalánéknál, sok pozitívum, és az emberek általában a jót még jobbá teszik a rosszat meg még jobban lehúzzák.

Kicsit egyébként úgy gondolkozok, hogy 2 féle barca szurkoló van, az egyik aki valóban az már jó ideje és kitart klubja mellett jóban rosszban, a másik aki magáról jobb képet akar mutatni(ezt úgy értem, általános megítélés ha a Madridnak szurkolsz te vagy a rossz, ha a barcának meg akkor a jó),ezért elkezd szurkolni egy olyan csapatnak, amelyik olyan tiszta mint a ma született bárány, annyira tökéletes focit játszik mint senkimás, és játkésoaik a földre szállt angyalok..Real Madrid szurkoló mostanában csak akkor leszel,ha szarsz mindenki véleményérére, és valóban csak a saját fejed után mész, nem pedig a sodrással.

A madridisták meg ne felejtsék el, hogy megalomán elnökünk (mert ő bizony az) nem nagyon tesz jót a csapat megítélésének...gyakran olvasom ,hogy sokan dicsérik Perezt, pedig amennyit használ ugyanannyit rombol is, és nagyon nagy része van abban,hogy még mindig a 10ikre várunk.

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. november 5., kedd 20:00

csabi* írta:
R.M.C.F írta:ha egy real játékost "áraznak be " felfelé akkor is nyivákolni fogok.
khedira 40M :D

Az "ár" képletesen értendő. A tudásra céloztam. De ha ennyit adnak érte,én meghúzom magam a háttérben,és hallgatok mint sz@r a fűben.Hátha ...... :lol: :lol:

csabi*
Kedvenc játékosaid: zizou, marcelo, modric
Kedvenc csapatod: los blancos.

HozzászólásSzerző: csabi* » 2013. november 5., kedd 19:47

R.M.C.F írta:ha egy real játékost "áraznak be " felfelé akkor is nyivákolni fogok.
khedira 40M :D
Kép

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. november 5., kedd 19:24

Viszont manapság főleg az Internet előretörésével, sokkal inkább változik a helyzet. Hogy ez jó vagy rossz irány, azt mindenki döntse el maga.
rossz irány, mert előre törnek a barmok a sorból,előznek. :lol: :lol: azok aki a való életben arcukat már nem vállalnák fel,a neten játsszák a nagymenőt.

gyorsan át kell szkennelni a szemeddel, és ha a "média", "felcopják", "zsenizés", "szpíker", "hülyének néztek", "10 éve ezt mondom" szavakból vagy szókapcsolatokból legalább kettőt felfedezel, akkor azt már biztos olvastad, csak picit máshogy megfogalmazva, és tegnap, a múlt héten, vagy 3 hete. :mrgreen:
Bár biztos nem hiszed el,de ha egy real játékost "áraznak be " felfelé akkor is nyivákolni fogok. Ez nem klub függő,ez egyszerűen nekem nehezen megy le a torkomon.
eszreveteleidet tul sokszor es tul intenziven irod le.
Értem.
hogy mindig a nagy klubokat szídják legjobban.
Biztos igy van,hogy a sikeresebbeket küldik, de azért a madrid más,mindegy,nem akarom bizonygatni,nem érdekel,én mást tapasztaltam,mást láttam. Igazat adok részben,de a madrid mindig is sláger volt. Talán lehet hogy Ti ezt nem figyelitek annyira mint én. Titeket ez nem érdekel,engem érdekel,igy lehet sokkal több a kompetenciám.
Vagy......rosszul itélem meg,eddig mindenki kapott egyenlőbe,de a másét nem akarom meghallani :D

Na hagyjuk,értelek,oké is minden.Másként tapasztaltam,ez ennyi,több ebben a sztoriban nincs.

Kussolok.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. november 5., kedd 18:44

Szimplán csak rosszul fogalmaztam.. Ennyi!
van ilyen, amit h3x0r leírt, azzal meg is van magyarázva a dolog. :)
R.M.C.F:Rengeteg dolog van, amit nagyon jol latsz, sok mindent a forumozok 99%-anal hamarabb eszreveszel, viszont peldaul a mediaval kapcsolatos eszreveteleidet tul sokszor es tul intenziven irod le.
gyorsan át kell szkennelni a szemeddel, és ha a "média", "felcopják", "zsenizés", "szpíker", "hülyének néztek", "10 éve ezt mondom" szavakból vagy szókapcsolatokból legalább kettőt felfedezel, akkor azt már biztos olvastad, csak picit máshogy megfogalmazva, és tegnap, a múlt héten, vagy 3 hete. :mrgreen:

Géci
Kedvenc játékosaid: Zidane,Benzema,Modric,Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Géci » 2013. november 5., kedd 18:22

'shutterisland írta:
h3x0r írta:Gécinek igaza van, viszont talan egy kicsit rosszul fogalmazta meg, epitette fel a velemenyet.
akkor írta volna azt, hogy a barca európai kupasorozatokban az utóbbi időkben érte el az áttörést, ne azt, hogy a barca áleszcuzámen 6-8 évet tud felmutatni.
e kettő nagyon nem ugyanaz.
Leirtam, hogy ugyan azt próbáltam volna elmakogni amit h3xzor leirt... A probléma az volt, hogy én nem támasztottam alá rendesen és nem úgy irtam le, hogy azt mindenki megértse... Nem vagyok olyan valaki aki nincs tisztában azzal, hogy akár csak a barcának mennyi cime van nadjából, mert pont 1-2 hete olvastam pont azon az oldalon amit h3xzor is linkelt... Szimplán csak rosszul fogalmaztam.. Ennyi! Amúgy csak úgy mellékesen én úgy mondtam, hogy nemzetközi szinten abban az időben robbant be a barca... csak olvass vissza... :coffee:

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2013. november 5., kedd 18:18

'shutterisland írta:
h3x0r írta:Gécinek igaza van, viszont talan egy kicsit rosszul fogalmazta meg, epitette fel a velemenyet.
akkor írta volna azt, hogy a barca európai kupasorozatokban az utóbbi időkben érte el az áttörést, ne azt, hogy a barca áleszcuzámen 6-8 évet tud felmutatni.
Ez nem csak az europai kupasorozatokra, hanem a bajnoksagra is ugyan ugy igaz. Gondolom Gécinek is hamar leesett, hogy ilyen komoly dolgot nem lehet csak ugyni beirni, hanem jol meg kell magyarazni, kulonben azonnal ugranak ra az emberek megcafolni (hozzateszem, jogosan)
R.M.C.F írta:mindössze mindig is szerettem vizsgálni az emberi elmét.....elég ha csak ülök egy váróban, és rálátok sok emberre, próbálom megfejteni mi kár a fejében, hogy élhet, mi érdekli....milyen valójában, el sem hiszed mennyi jel van egy emberen.
Amikor busszal megyek egyetemre vagy onnan haza, neha en is nezem a buszon utazokat es probalom kitalalni, hogy mire gondolhatnak, mivel foglalkoznak, mi aggasztja oket. Viszont multkor vonattal utaztam haza (mas varosban tanulok), mellettem ket 25 koruli srac elkezdett beszelgetni tobb temarol is (magyar es kulfoldi foci, utanpotlasok, barca-real, politika, szamitogepek). Mindketten intelligensek voltak, tobb oldalrol is megkozelitettek a dolgokat, viszont pont elozo nap teljesen elment a hangom, ezert sajnos nem tudtam bekapcsolodni a beszelgetesbe. (pedig tobb kerdesem es eszrevetelem is lett volna, amikre biztosan erdekes valaszokat kaptam volna)

R.M.C.F:Rengeteg dolog van, amit nagyon jol latsz, sok mindent a forumozok 99%-anal hamarabb eszreveszel, viszont peldaul a mediaval kapcsolatos eszreveteleidet tul sokszor es tul intenziven irod le. Ha pedig valakitol tobb heten keresztul naponta harom-negy alkalommal is latjuk ugyan azt leirni, akkor egy ido utan azt hihetjuk, hogy az illetonek van egy velemenye, amit megprobal mindenkire ratuszkolni es semmi mashoz nem ert, csak hogy ezt szajkozza. Pedig ha a kovetkezo hetekben ugyan ennyi idot toltenel el a forumon, mint eddig, csak a media elleni harc helyett a taktikakrol, felallasokrol, edzessel kapcsolatos dolgokrol irnal (par hettel ezelott pont irtal ezekrol), akkor talan a forum fo temaja nem az lenne, hogy a media, meg a fifa/uefa utal minket (ami azoknak, akik megneznek par sport1 musort vagy elolvasnak par cikket, azonnal leesik), hanem szinvonalasabb temakrol beszelgethetnenk. (persze mindenki azt ir es arrol beszel, amirol szeretne)

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. november 5., kedd 17:56

Géci

HozzászólásSzerző: Géci » 2013. november 5., kedd 17:55

Thiago11 írta:Géci

Szerintem a legtöbbeknek azért szúrt szemet, amit írtál, mert leginkább az jön le, hogy a Barca csak egy "jelentéktelenebb" klub, akiknek az utóbbi néhány évben kjött a lépés. Tény, hogy az utóbbi 7-8 évben volt a csapat legsikeresebb időszaka, ami a kupákat illeti, mégis Európa elitjében volt számon tartva. Az is tény, hogy a Real mellett Spanyolországban a legnívósabb klubnak számított/számít.
De ott van pl. a Milan. Nem kevés évet kell visszamenni ahhoz, hogy bármilyen sikert találhassunk náluk, mégis Olaszország (és egész Európa) talán legnagyobb hírű klubja.
Őőő igen... Később próbáltam ezt korigálni, mert nyitásnak kicsit nyers volt, meg nem volt mindenkinek tiszta, hogy mire próbálok utálni... H3xOr szépen leirta azt amit el akartam ezzel mondani, és ezt köszönöm is neki. :salute:

Thiago11
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Thiago, Rivaldo
Kedvenc csapatod: Barca

HozzászólásSzerző: Thiago11 » 2013. november 5., kedd 17:41

Géci

Szerintem a legtöbbeknek azért szúrt szemet, amit írtál, mert leginkább az jön le, hogy a Barca csak egy "jelentéktelenebb" klub, akiknek az utóbbi néhány évben kjött a lépés. Tény, hogy az utóbbi 7-8 évben volt a csapat legsikeresebb időszaka, ami a kupákat illeti, mégis Európa elitjében volt számon tartva. Az is tény, hogy a Real mellett Spanyolországban a legnívósabb klubnak számított/számít.
De ott van pl. a Milan. Nem kevés évet kell visszamenni ahhoz, hogy bármilyen sikert találhassunk náluk, mégis Olaszország (és egész Európa) talán legnagyobb hírű klubja.

R.M.C.F.
Ha tényleg olyan régóta szurkolsz a Realnak és követed a nemzetközi focit, akkor tudhatod, hogy mindig a nagy klubokat szídják legjobban. Én '97 óta vagyok elkötelezett Barca szurkoló és tapasztaltam, hogy volt olyan időszak amikor inkább Titeket magasztaltak és minket köpködtek. Elég csak az első Van Gaal-érára gondolni, mikor szinte egy az egyben a holland válogatottal álltunk fel, a klub addigi sikerkovácsait pedig elüldözte.
De hasonló volt például az Ajax-szal amikor Bl-t nyertek. A következő évben szinte mindenki a Juve-nak drukkolt. Aztán az ezredforduló körül a Real és MU volt az alfa és az omega.
De mindenhol megvan ez. Itt Debrecenben kis pö...ös korom óta a Loki-Fradi harc dúl. Még akkor is amikor a zöld-fehérek a másodosztályban vitézkedtek.

Viszont manapság főleg az Internet előretörésével, sokkal inkább változik a helyzet. Hogy ez jó vagy rossz irány, azt mindenki döntse el maga. De ugyanez van a televízióval. Már 6-7 magyar nyelvű sportcsatorna van, nyilván jobban meg tudja osztani az embereket. Nem akarok azzal jönni, hogy bezzeg az én időmben, mert egyrészt hülyeség, másrészt nem vagyok még olyan idős, viszont akkoriban még nem nagyon volt ilyen befolyásoló tényező. De kérdem én jobb volt? Persze megvolt a szépsége, hogy vettem a Sport plusz focit meg az NS-t, hogy hátha találok egy cikket vagy képet a kedvenc csapatomról, hétfő éjjel meg néztem a Eurogoals-t, hogy legalább a spanyol bajnokság összefoglalóját lássam, mert egész meccseket nagyon ritkán láthattam. A '97-es KEK-döntőt egy hétig néztem folyamatosan videón. Még ma is emlékszem minden percére. Egy kicsit elkalandoztam, csupán azt szerettem volna ezzel mondani, hogy lehet ilyen sz@r a média meg olyan sz@r, azért sok mindent köszönhetünk neki és akkoriban azért nem volt annyira feltűnő ez az utálat, BÁRMELY CSAPAT irányába, mert nem volt annyi médium, ahonnan olvashattuk/hallhattuk/láthattuk volna.
Azon meg nem kell kiaakadni hogy Ganxsta Zolika miket mond. Akit az húz fel, hogy ő mit mond, az (előre is elnézést kérek) meg is érdemli.
Sokan beírjátok, hogy a Zuhanyhíradóban meg XY műsorban miket mondott rólatok valaki, akkor kérdem én, miért nézitek, ha tudjátok ez van benne? Én pl. sosem nézem ezeket (hazudok, mert egy fél Fiesztát meg egy ZH-t láttam), mert elég nekem hallgatni az okosokat meccsek félidejében, végén.

Jól elnyújtottam és néha el is tértem a témától, ezért bocs, csak az én tapasztalatom az, hogy nincs megbélyegezve a Real, del mostanában nagyobb volumenű híreket produkáltatok, mint mondjuk a Juve. Illetve itt volt most Mou, aki nem keltett éppen szimpátiát a közömbös szurkolókban, ahogy anno nálunk mondjuk Van Gaal.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2013. november 5., kedd 17:39

Gécinek igaza van, viszont talan egy kicsit rosszul fogalmazta meg, epitette fel a velemenyet.
Tehat a Barca Spanyolorszagon belul mindig is egy sikeres csapat volt, 2005-ig 72 szezon alatt csak osszeszedtek 16 elso es 21 masodik helyezest, a kupat is megnyertek 23-szor, 9-szer dontoztek. Europan belul (BL) viszont az utobbi evekig (04/05os szezon) nem sikerult az igazi attores. Mindossze 1 BL-t nyertek es 3 dontot buktak el. Ezzel szemben ugyan ezek a szamok mas top csapatoknal: Real(9-3), Milan(6-5), Bayern(4-3), Pool(5-1), Ajax(4-2), MU(2-0), Inter(2-2), Benfica(2-5), Juve(2-5), Porto(2-0). Tehat lathatjatok, hogy EUROPAN belul a Barca egeszen 2005-ig nem volt egy top csapat, vagyis lehet, hogy top csapat volt (nem tudom hanyszor elodontoztek peldaul), viszont az igazi attores, a gyozelem nagyon nem jott ossze. Erre irta Géci, hogy az igazi attores, a BL gyozelem.

Egy kicsit elemezgettem a Barca bajnoki szerepleseit ezen az oldalon es egyertelmuen latszik, hogy ket kiugro korszakuk volt: 90-94 kozott (4 bajnoksag, 1 BL gyozelem, 1 elbukott donto) es a jelenlegi, ami 2004 ota tart (mondjuk ha szigoru akarok lenni, akkor 2004-2006 es 2008-2013). Ezeken kivul soha nem sikerult 4 even belul 2-nel tobb bajnoksagot nyerni (a 4 even belul 2 bajnoksag is csak 3 alkalommal jott ossze).

Tehat barki barmit mond, a barca mindig is egy jo csapat volt, viszont igazi TOP csapatta az utobbi 10 evben valtak.
Hogy mi lesz a kovetkezo 10 evben? Visszater minden a regi kerekvagasba es ismet 8-10 evet kell varni egy komolyabb sikerre, persze kozben lesznek kisebb sikerek (spanyol kupak, 2-3 bajnoksag) vagy megmaradnak az elitben es ugy a bajnoksagok, mint az europai sikerek is suruben jonnek. En az elsonek orulnek jobban :mrgreen:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára h3x0r 2013. november 5., kedd 17:41-kor.

'shutterisland

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. november 5., kedd 16:46

Az a 6-8 év az rendben van, kivéve hogy csak ennyi a sikeres barca korszak,mert volt még....persze nem ilyen. Ilyen nem volt,és remélhetőleg nem is lesz többé.
ja, hát ettől is függ, persze, kinek mi a jó, sikeres szezon.

ha csak azok a szezonok lennének sikeresek, mikor duplázik, ne adj isten triplázik, vagy 5-6 kupát nyer egy csapat, akkor más.

gyors példa, a tavalyi szezonunkra senki nem mondaná, hogy sikeres, pedig fantasztikus mérleggel nyertük meg a bajnokságot, a bl-ben és a kupában is a legjobb 4 közé jutottunk, viszont szerintem ez is jó szezon, nem lehet minden évben legalább 2 trófeát nyerni.

abban pedig biztos vagyok (bár ennek most nincs kedvem utánanézni, mert nem annyira nagy téma most ez) hogy rengeteg olyan szezonja volt a barcelonának történelme során, ahol mondjuk bajnokságot nyert, és mellette vagy kupát, vagy európai kupasorozatban jutott el mondjuk az elődöntőig.

ezért érzem azt, hogy nem 6-8 évet tudunk csak felmutatni.
részemről téma off. :)

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. november 5., kedd 16:26

R.M.C.F.....
Nem akarok vitatkozni,talán te túl komolyan veszed ezt az egészet,én meg talán túl lazán...mindegy,változtatni ezen nem tudunk,se te,se én,és ha varázsütésre hirtelen minden Happy lenne a madriddal kapcsolatban,akkor is lennének olyanok,akik mély gyanakvással tekintenének a fejleményekre,mondván mi ez már megint,biztos azért csinálják ezt is mer álnok kétszinű cinikus banda... :)
Én inkább azt mondom,írjál inkább sportszakmai elemzéseket,azok emelik igazán itt a szinvonalat,meg én is szivesebben olvasom,csak az a baj hogy abból egyre kevesebb van...
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. november 5., kedd 16:17

morientes írta:Blatter mióta ujságíró? :roll: Mrhogy a mediat emlitettem,misztik után,szabadon.... :hmmm: Amúgy meg Ronaldot basztatta nem konkrétan a csapatot,megtette volna akkor is ha történetesen CR a manchesterbe,vagy bárhol máshol játszik...mert őkorlátortsàgának nem fér bele egy kis extravagancia sem...
Az egy másik kérdés hogy mind az europai,mind a nemzetközi szövetség a barcat nyomja ahogy lehet,legfòképpen marketing szempontból,de ezt megtették velünk is a 2000 évek elején,ugyan így.

Nem csak az újságírókról van szó, egy általános negativ nézetről amit FŐKÉNT az újságírók,média okozott. Hogy miért: Valószínű mert erre kiváncsiak az emberek.

A CR vs Messi példa nálam TÖKÉLETESEN bemutatja a csapatra vonatkoztatott véleményemet is, ez egy nagyon jó mérce,mérce kb a két alak összehasonlítása a barca vs real összehasonlítása is.Mert ez ott is a helyzet.

Nem csak marketing okokból nyomták a barcát, főleg mert a real erősebb volt még "talán" mindig, bár európában nem biztos.

A 2000 évekről is eszembe jutnak konkrét sztorik,de arra most nincsen időm, hogy mit tudtak velünk cirkuszolni egy véleményes 11es miatt már akkor is. Brutál volt.

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. november 5., kedd 15:56

Blatter mióta ujságíró? :roll: Mrhogy a mediat emlitettem,misztik után,szabadon.... :hmmm: Amúgy meg Ronaldot basztatta nem konkrétan a csapatot,megtette volna akkor is ha történetesen CR a manchesterbe,vagy bárhol máshol játszik...mert őkorlátortsàgának nem fér bele egy kis extravagancia sem...
Az egy másik kérdés hogy mind az europai,mind a nemzetközi szövetség a barcat nyomja ahogy lehet,legfòképpen marketing szempontból,de ezt megtették velünk is a 2000 évek elején,ugyan így.
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Géci

HozzászólásSzerző: Géci » 2013. november 5., kedd 15:53

R.M.C.F írta:Az egy kicsit nagy korszak lett volna, ennyire még ne szaladjunk előre.
Az a 6-8 év az rendben van, kivéve hogy csak ennyi a sikeres barca korszak,mert volt még....persze nem ilyen.
Hát ezt én így buksiban próbáltam összehozni úgy, hogy az fedje a valóságot kb, de mint látod ez a 6-8 év is sértő egyeseknek... Te tőlem minden bizonnyal idősebb vagy még, ha nem is sokkal (bár ki tudja), így lehet láttad is azt a Cruyff féle csapatot. Én viszont mivel 89-es vagyok amit tudok róla azt csak olvastam, meg 1-2 vidit néztem a neten, meg pár meccset láttam akkor amikor minden nap volt a tv-ben egy BL döntő év végén 2 hétig... Igazából azt vártam, hogy majd jön 1 barca drukker és nem nevekkel dobálózik meg elküld az anyámba (mert azzal mi is tudunk, mert hiába volt itt Beckham, Figó, Zidane, Ronaldo, R Carlos benne a kezdő 11-be, ha BL-t nem tudtunk velük nyerni...) hanem olyan dolgokkal amik akár érdekesek is lehetnek és én is okosabb leszek vele. Erre... :coffee:

R.M.C.F

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. november 5., kedd 15:40

semmivel sem húznak le,utálnak minket jobban,mint más nagy csapatatot.
Blatter után szabadon.....ami ugyanúgy jellemzi a két klub közti különbséget megítélésben is mint a két "nagymenő" közöttit.

:agree: :agree: :agree: :agree: :agree: :agree:

Vissza: