Yazid írta:
segítségeteket kérem gyereküléssel kapcsolatban.
most akarunk venni már 8hónapos és kezdi kinőni ami van ez a sima amit rá raksz a babakocsira.
tehát gugliztam egy csomót, rohadt sok fajta van és tanácstalan vagyok, mit ajánlotok, mi a tapasztalat? 3ajtós az asszonyé abban lesz a legtöbbet és isofixes, ennyit tudok
köszi előre is
Nem egyszerű döntés az fix
Sok mindent meghatároz a büdzsé. Nekünk a nagyobbiknaknal úgy jött ki a lépés hogy költözés után szűkös volt a keret és valami olcsóbb típus vagy SH jött csak szóba. Végül egy hasznalt Römer lett belőle (régebbi model, öves) de nagyon bejött. Hosszú utakon se volt gond és még tovább is tudtuk adni. Mondjuk jó ötlet lehet egy nyári huzat főleg ha műszálasabb az anyag és izadosabb a gyerkőc. Meg az védi is az ülést így könnyebb tovább adni.
A második gyerkőcnél a kagyló után egy Joie Stages volt a választás. Ez szerintem ár érték biztonság szempontok szerint akkor az egyik legjobb választás volt. Szuper az anyaga, nem annyira izzadós és évekig használható. Ket év után adtuk tovább, akkor is újszerű volt, szóval bírja a strapát. Ennek van(volt) egy Every Stages (0-36 kg) verziója is. Azt nem tudom még forgalomba van-e de ha ismét széket kellene venni nálam a Joie lenne a befutó.
Aztán a kövi az egy Apramo Allstage lett. Ez sok szempontból gyengébb mint a Joie...de ez fordítható és ez volt a fő szempont (ami megfizethető volt). Azaz háttal utazik a gyerkőc, így egy balesetnél jobban védi, meg könnyebb ki-berakni a kölyköt. Mondjuk 3 ajtós kocsiba a fordithatosag gondolom mindegy.
ADAC tesztekből érdemes kiindulni, meg mindenképp jó ha fizikai üzletben meg is tudod nézni a kiszemelt modellt mert nem mindegy az anyag, beállítások, ki-berakas mechanizmusa stb.