Én már verseny közben nem értettem egyik boxkiállást sem. Végig számolgattam Leclerc előnyét ahhoz a 4-eshez akik mögé beragadt pár körre, mondtam is annak akivel néztem, a 40. körben hogy kell még 5 kör és akkor megfogja a végén legalább az egyik mercit ha nem mind a kettőt. 42. körben kihozták, tudjuk mi történt.Santi írta: Szerintem meg a Ferrari most nem szúrt el a semmit. Azon kívül, hogy 1-2mp-t szerencsétlenkedtek minden kiállásnál valamelyik kerékkel...
A kemény volt a jó versenygumi, így is elmelegítette Sainz a turbulens levegőben az utolsó körökre, a végén alig bírt kigyorsítani már a hajtűből. Közepessel lehet felzárkózik rá hamarabb, aztán mire támadási közelségbe jut már elfogyott volna és le is szakadt volna róla szépen lassan pár mp-re a verseny végéig és még ennyi "csatát" se látunk.
Én megdícsérném most Sainzot, fejben végre rendben volt, 6 kör gumielőny az kevés, a Ferrariban meg nincs akkora tempó, hogy erőből megoldja, ezt láthattuk Leclercnél is, hogy milyen kockázatos manőverekkel kellett próbálkoznia a felzárkózáshoz.
Az egyetlen esélye az lett volna Sainznak, ha a hajtű előtt megközelíti 4 tizedre és bevetődik, mint Leclerc csinálta hátrébb, de 6-7 tizeddel jöttek a hajtűhöz mindig, mert Max nagyon jó volt a pálya első felében és nem hibázott a nyomás alatt, őt is dícséret illeti.
Sainz esetében az első virtuális SC alatti kiállást nem értettem. Ha jól láttam nem is jó helyen kapta meg, nem egyből állt ki, kellett mennie, ott megtehették volna, hogy kint marad és egy kiállásal csinálja meg a versenyt, minden logika ezt diktálta volna mert hiába virtuális, ha nem vagy épp a box előtt és nem oda jönne ki ideálisan akkor te csak időt és pozit veszítesz. Szerintem a Ferrari megint a boxban dobta el, de már lehet túlságosan kritikus vagyok, viszont ami nekem verseny közben világos, az nem értem a mérnököknek miért nem. És mégegyszer írom, én ezt ott akkor megmondtam, hogy szar döntés, nem utólag találom ki