Formula-1

Forma-1, kézilabda, kosárlabda, motorsportok, Olimpia és minden más.
h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Formula-1

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. június 29., szerda 10:55

géza írta: Viszont ha jol emlekszem tavaly az agyonveres abbol allt, hogy az utolso futam utolso koren a FIA a sajat szabalyait modositotta, hogy egy mestersegesen krealt utolso koros drama utan doljon el a vb sorsa, nem pedig 100+ ponttal nyert, de lehet csak en emlekszem rosszul. :lol:
Idén változtattak a szabályon, hogy mostantól (!) mindenkit el kell engedni. A tavalyi szabályok szerint nem volt kötelező minden autót előre engedni, még ha szinte minden esetben úgy is jártak el.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. június 29., szerda 10:54

hehetheoriginal írta: miert volt rasszista? mert nem tudsz portugálul a vilag jo nagy reszevel egyutt?
Ahogy irtam a kommentemben amit ideztel, zsuninnyo leirta.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. június 29., szerda 10:52

Akkor lenne mindegy, ha a feketeknek annyi lehetoseguk lett volna mindig is, mint a fehereknek. 70 eve meg szegregacio volt az USA-ban, 15 eve meg nem volt soha egyetlen fekete szarmazasu versenyzo az egesz sportag torteneteben, mar hogy ne szamitana ez?
lol ki a faszt erdekel amerika, azert mert onnan jön a szutyok kultura meg a turbokapitalizmus? mutass egy europai orszagot, ahol ha valaki beilleszkedik es betartja a torvenyeket, akkor a borszine miatt negativan bannak vele.
hamilton is korbe van nyalva mindenutt, lovagga utotték, meg minden batyufasz, a sport, media, zene, minden tele van szinesboruekkel, az egyetemekre, foiskolakra tobb szines jar, mitn feher, stb stb, folytathatnank, ugyanaz a balfasz nyomorultsag, minthogy a nok kevesebbet keresnek, hagyjuk már :lol: :lol: :lol:

tul van ez már tolva, es pont hogy a balfasz media meg a nyomorult emberek beszelnek rola a mai napig, ahelyett, hogy csak a teljesitmeny szamitana, es hogy milyen ember vagy, de nem, szandekosan megy az indulatkeltes, lasd a cikkek, amiket linkeltem. (vagyis ezesetben sztem tenyleg ilyen tudatlanok es ostobak, es azt hiszik, hogy az oreg nelson leniggerezte hambit...)
Most kerult napvilagra Piquet kijelentese, ami tenyleg rasszista volt.
miert volt rasszista? mert nem tudsz portugálul a vilag jo nagy reszevel egyutt?
thereisonly1ronaldo

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. június 29., szerda 10:50

Santi írta: Nagyon nem értek egyet.
Régen ez lehet, hogy így volt (bár nem biztos, hogy tudnánk sorolni a fekete pilótákat más kisebb sorozatokból, akik jól mentek, de nem juthattak el az F1-ig, mert feketék ), de ma már pont fordítva van, lásd Karthikeyanos példa.
Ott van Piastri, aki nem kerül be, mert nem dúsgazdag és fehér. Ha tele lenne, mint Mazepinék vagy éppen fekete, indiai, kínai stb. lenne már ott lenne a mezőnyben Zhouval, Strollal.
Manapság pont, hogy előnyöd az ilyen származás.
De akkor lehet, hogy pont mukodott ez, es emiatt latunk most diverzebb gridet. Mondjuk Stroll szerintem eleg gyenge, Latifi is, de Zhou pl. eleg jo.

Es a lo tuloldalara se kell atesni, de pl. egy Stroll mondjuk nem rosszabb, mint Wurz volt anno.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára géza 2022. június 29., szerda 10:53-kor.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2022. június 29., szerda 10:44

géza írta: Utanpotlast nem kovetem, de az milyen uzenet, hogy feketekent neked az all time best egyikenek kell lenned, hogy kopogtathass az ajton
Nagyon nem értek egyet.
Régen ez lehet, hogy így volt (bár nem biztos, hogy tudnánk sorolni a fekete pilótákat más kisebb sorozatokból, akik jól mentek, de nem juthattak el az F1-ig, mert feketék :roll: ), de ma már pont fordítva van, lásd Karthikeyanos példa.
Ott van Piastri, aki nem kerül be, mert nem dúsgazdag és fehér. Ha tele lenne, mint Mazepinék vagy éppen fekete, indiai, kínai stb. lenne már ott lenne a mezőnyben Zhouval, Strollal.
Manapság pont, hogy előnyöd az ilyen származás.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. június 29., szerda 10:33

Remy írta: De most azzal mit kezdjek, ami a múltban volt? Ameddig folyamat sírunk valamiért, addig folyamat lesz ellenállás, ergo megint csak sírás lesz a vége. Ördögi kör. Előre kellene nézni, nem hátrafelé.

Most sincs az utánpótlásban fekete versenyző. Lehet azért, mert nincs olyan tehetség? Pont a mai PC világban ne tolná be valaki, ha lenne értelmes pilóta? Ó dehogynem.

A legalja rétegen kívül (azokkal meg úgyse tudsz mit kezdeni, felszólalhatsz bármennyiszer) pont mindenki telibeszarja Hamilton bőrszínét. Verseny miatt nézik az emberek ezt a sportágat, akkor arról is szóljon. Tőlem lehet fekete, lila, kék, bármi. Legyen jó versenyző.
Mert ez nem a multban van. A durva attrocitasok szerencsere igen, de a mindset, es a tudatalatti megkulonobztetes sok esetben itt van. Nem Magyarorszagon, de ahol a feketek jelentos kisebbsegben vannak.

Utanpotlast nem kovetem, de az milyen uzenet, hogy feketekent neked az all time best egyikenek kell lenned, hogy kopogtathass az ajton? Nyilvan a sport ilyen, hogy johet egy orosz magnas es bevasarolja magat, de amig ezek vannak, a palya nem egyenlo.

Egyet ertek utolso bekezdessel, nem kene szamitson, de megis szamit, nem is aktivan, hanem "passzivan" inkabb, ha erted mire gondolok.

En nem vagyok Hamilton fan amugy, de tisztelem ezek miatt. Ugyanugy ahogy tisztelem Vettelt, es Verstappent is, aki meg egy minden jel szerint abuziv apuka mellett erte el a sikereit.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2022. június 29., szerda 10:17

Mi lenne ha nem arról szólna a dolog, hogy fekete, indiai, kínai vagy mittudomén, hanem arról, hogy megérdemelten bekerült az F1-be. Pl, hogy Hamilton megérdemelten került az F1-be és van még mindig ott függetlenül a bőrszínétől. Egy Karthikeyan viszont ha nem indiai, akkor kb soha nem ül F1-es autóba.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. június 29., szerda 10:15

géza írta: ettol nem pojaca lesz.
Igen, nem ettől az egy esettől az.
géza írta: Akkor lenne mindegy, ha a feketeknek annyi lehetoseguk lett volna mindig is, mint a fehereknek. 70 eve meg szegregacio volt az USA-ban, 15 eve meg nem volt soha egyetlen fekete szarmazasu versenyzo az egesz sportag torteneteben, mar hogy ne szamitana ez?
De most azzal mit kezdjek, ami a múltban volt? Ameddig folyamat sírunk valamiért, addig folyamat lesz ellenállás, ergo megint csak sírás lesz a vége. Ördögi kör. Előre kellene nézni, nem hátrafelé.

Most sincs az utánpótlásban fekete versenyző. Lehet azért, mert nincs olyan tehetség? Pont a mai PC világban ne tolná be valaki, ha lenne értelmes pilóta? Ó dehogynem.

A legalja rétegen kívül (azokkal meg úgyse tudsz mit kezdeni, felszólalhatsz bármennyiszer) pont mindenki telibeszarja Hamilton bőrszínét. Verseny miatt nézik az emberek ezt a sportágat, akkor arról is szóljon. Tőlem lehet fekete, lila, kék, bármi. Legyen jó versenyző.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2022. június 29., szerda 10:12

Mit mondott Piquet?
Ő Verstappen apósa, nem? :D
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. június 29., szerda 10:08

Most kerult napvilagra Piquet kijelentese, ami tenyleg rasszista volt. Nem azt jelenti, hogy az ember rasszista, hanem hogy ez a kijelentes az volt, zsuninnyo leirta mar miert is pontosan. Hamilton nyilvan fel fog szolalni ez ellen, ettol nem pojaca lesz.

Van errol is sztori, meg arrol is hogy nem teljesit olyan jol, en olvastam arrol par cikket, legtobb komment is errol szol itt is, redditen is, stb. De felszolalni ezek ellen is fontos.
Remy írta: Tehát.. megint csak ott tartunk, hogy fekete gyerek. Nem kurvára mindegy? Amíg folyamat ki van emelve ez, addig folyamat lesz ellenállás is.
Akkor lenne mindegy, ha a feketeknek annyi lehetoseguk lett volna mindig is, mint a fehereknek. 70 eve meg szegregacio volt az USA-ban, 15 eve meg nem volt soha egyetlen fekete szarmazasu versenyzo az egesz sportag torteneteben, mar hogy ne szamitana ez?

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. június 29., szerda 9:47

géza írta:
Erzekenyseghez meg en ugy vettem eszre, hogy a masik oldal kb. negyszer erzekenyebb, Hamilton fingik egyet a cooldown roomba, es itt mar harman beirjak hogy merges gazokkal tamadja Maxot. :lol: Megneznek amugy egy parhuzamos univerzumot, ahol a Ferkaval nyert volna Hamilton ennyi vb cimet, akkor o lenne a hos itt gondolom. :mrgreen:
Géza amúgy te szándékosan nem akarod érteni, hogy mi a helyzet? Senkinek nem az a problémája, hogy nyer vagy, hogy mennyit. Hanem az a toxikus, hányingertkeltő légkör, ami őt körülveszi.

Most is, nem arról szól a sztori, hogy a csapattársa jobban teljesít és ezért például extra szimulációk végez, hogy újra partyban legyen. Vagy tényleg bármi olyat csinál, ami a versenyzésről szól.

Szar az autó, szar az autó, fáj a hátam, négereznek, szar az autó, új szabályok kellenek, stb.

Lehet elkerült, de például Russellről mondott már bármi elismerőt? Csak mert ugye visszafelé (vagy ki van adva vagy nem tudom) folyamat megy a nyáladzás.
géza írta: Egy fekete gyerek aki bekapcsolja a tv-t, es latja, hogy a borszine mar nem akadalyozza meg abban, hogy F1 bajnok lehessen, ez igenis szamit. Az adott gyereknek pedig ez szamit legtobbet. Egy indiai sracnak meg lehet az szamit tobbet, hogy latta Khartikeyant korozgetni.
Tehát.. megint csak ott tartunk, hogy fekete gyerek. Nem kurvára mindegy? Amíg folyamat ki van emelve ez, addig folyamat lesz ellenállás is.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. június 29., szerda 9:40

Süti írta: Hehitoban úgyis biztos felgyűlt a feszkó így pride hónap alatt, most lesz ugyanannyi időd kiadni. :mrgreen:
hát elvertem bézbózzal pár kis magát illegető köcsögöt, az biztos. fel akartak mászni a kamionra, azt hitték parádé van :vivo: :D
thereisonly1ronaldo

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. június 29., szerda 9:37

lestat írta: Ez szep es jo. Csak ez a more than any driver...ja bazd. Egy Hambi mind felett

Neznek egy statisztikat hany ember hagyta abba az F1 nezeset mikor ö nyert ( persze komplexebb okokbol) es hany ember tert vissza mikor Max agyonverte tavaly.
De igen. Segitette mindig is a sportot

Az tuti hogy sokan tudnak vele azonosulni. Ezt nem veszem el töle.
Hat ez mar a mai vilag problemaja, hogy mindig valaminek all time bestnek kell lenni, meg mindent mindennel osszehasonlitani, en szemely szerint odzkodok ezektol a szavaktol, de az ketsegkivul igaz, hogy Hamilton az egyik legfontosabb alakja a sportnak, es baromi sokat hozzatett.

Egy fekete gyerek aki bekapcsolja a tv-t, es latja, hogy a borszine mar nem akadalyozza meg abban, hogy F1 bajnok lehessen, ez igenis szamit. Az adott gyereknek pedig ez szamit legtobbet. Egy indiai sracnak meg lehet az szamit tobbet, hogy latta Khartikeyant korozgetni. Azt pl. tudom, hogy gyerekkent en odaig meg vissza voltam, amikor apukam meselt Farkas Bertalanrol, es hogy magyarkent az urben volt, en gyerekkent meg egybol arra gondoltam, hogy na, akkor nekem sincs ezelott akadaly.

Viszont ha jol emlekszem tavaly az agyonveres abbol allt, hogy az utolso futam utolso koren a FIA a sajat szabalyait modositotta, hogy egy mestersegesen krealt utolso koros drama utan doljon el a vb sorsa, nem pedig 100+ ponttal nyert, de lehet csak en emlekszem rosszul. :lol:

Azert ternek vissza az emberek, mert a Liberty irgalmatlan penzt tol a marketingbe. Drive to Survive is most jelent meg, Tiktokot megnyitod fixen jon csomo f1-es video az arcodba, akkor is ha semmi kozod nincs hozza, instan is elobb-utobb latni fogod, stb.

Erzekenyseghez meg en ugy vettem eszre, hogy a masik oldal kb. negyszer erzekenyebb, Hamilton fingik egyet a cooldown roomba, es itt mar harman beirjak hogy merges gazokkal tamadja Maxot. :lol: Megneznek amugy egy parhuzamos univerzumot, ahol a Ferkaval nyert volna Hamilton ennyi vb cimet, akkor o lenne a hos itt gondolom. :mrgreen:

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. június 29., szerda 9:35

Hehitoban úgyis biztos felgyűlt a feszkó így pride hónap alatt, most lesz ugyanannyi időd kiadni. :mrgreen:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Remy
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. június 29., szerda 9:35

hehetheoriginal írta:

viselkedjetek már rendesen a kurvaistenbasszameg :mrgreen:
Azt majd a futam eldönti. :lol: :mrgreen:

Elmúlt 8 brit futamból 7-et Hamilton nyert. (2018 Vettel).
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

New England Patriots

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. június 29., szerda 9:32

legjobb, legnormalisabb honap lesz az internet törteneteben :lol: :lol: :lol: :mrgreen:

mindenki szepen rendesen, mint egy kisiskolas az uzsonnastaskaval, elre vasalt zokni-szandálban, es ünneplőrövidgatyában, a lehető legjobb énjét előadva. :roll: :D
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. június 29., szerda 9:31

Nem hagyok én itt senkit, csak titeket egymásnak, hogy szeressétek egymást, úgy őszintén. :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. június 29., szerda 9:29

ajhhh ne már :lol: :( :| :/
nem akarta senki kihuzni a gyufát.
ne hagyj itt minket, ne legyél morci.

:D :D :D

viselkedjetek már rendesen a kurvaistenbasszameg :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. június 29., szerda 9:06

Tudjátok mit, mivel nem értitek miért írtam, és rosszabbak vagytok, mint a legrózsaszínebb picsogó pride aktivisták, mostantól azt csináltok a fórumon 1 hónapig, amit akartok, részemről legalábbis. A baráti csevejtől egymás kurvaanyázásig.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. június 29., szerda 8:55

Tegyuk tisztaba a dolgokat :kalapos:

Remy - bar ruhellek mint a szart :mrgreen: - de o is hadd utalja mar hambit vagy akit csak akar, nem kurvaanyazott, nem irt semmi rosszat.
Erre jon az admin, aki megfenyegeti, hogy kitiltja, mert amugyis sok downvoteot kapott. Big joke. Gáz.
Vagy a pojacazas az ultimate baszo sértés? Mert akkor ezt felirom későbbre :kalapos:

Megint mindenki tulerzekeny itt, a teljes F1-gyel egyutt, akik mint a pelda mutatja, nem csak bolondok, de ostobák es tudatlanok is.
thereisonly1ronaldo

Vissza: