Ez a része pont ugyanúgy túl lesz fújva mint a másik oldal. Abban igaza van, hogy a sport más irányba megy mint régen, mint ahogy a világ is más irányba megy. Ez sajnos generációs szakadékot okoz ami nem csak a Forma1-ben érhető tetten. Az én nagyszüleim is nagyon sok dologról másképp gondolkodnak, és az ö generációjuk sok mindent nem a mai PC világnak megfelelően tesz és gondol. Ezt kezelni kell - nem feltétlen tiltással, mert az nagyon rossz érzés amikor úgy érzed, hogy nem csak, hogy nem érted az új világot, de még aktívan ki is zárnak belőle, pedig te szenvedtél és egy életen át dolgoztál azért, hogy ez a mai világ kialakulhasson.
De az is igaz, hogy ezek a vélemények, hogy nő nem vezethet forma1-es autót (vagy céget, vagy egy férfi nem lehet stay at home dad) ezeket a korunk meghaladta, és ezek a vélemények nem relevánsak. Nem véletlenül kerülnek az előző éra sztárjai kereszttűzbe a kijelentéseikkel. Most Pique, meg Ecclestone, de más területen is megfigyelhető.
Nehéz dolog ez, mert tiltani nem szabad, a vélemény szabadsága mindenkit megillet, de sokszor nem tesznek hozzá érdemben semmit.
A szomorú, hogy sokan ezt tudják is, és ahelyett hogy a változásra törekednének, inkább felkészülnek arra, hogy majd úgyis sértő dolgokat mondanak:
"You've got to imagine that everyone's PR agency have a script ready for something like that, crisis management. It's not enough. Now it's about actual real action."
De a real action itt mi lenne? Nem tudod akarattal megváltoztatni valakinek a gondolkodását, aki 60 évig úgy élt. Ugyan ez a hozzáállás a melegekhez pl. A Pride senkit nem fog elfogadóbbá tenni csak polarizál. És ha valaki 60 évig úgy élt, hogy a melegség nem természetes, azt nem fogod tudni észérvekkel sem átbillenteni - max odáig, hogy "rendben, csak ne elöttem csinálja hanem otthon zárt ajtók mögött". Ahhoz, hogy ez változzon másképp kellett volna szocializálódni- és az idösebb generációnál erre nincs lehetöség már.
Az én generációm másképp szocializálódott. Volt egy rakás etnikumu szaktársam egyetemen, és minden fajta szexuális irányultságú is. Aztán rájössz, hogy pont egyformák vagyunk abban a tekintetben, hogy minden csoportban van paraszt és normális. Bünözö és törvénytisztelö polgár. És ezek az elöítéletek szép lassan leomlanak. De a nagyszüleimnél, akik soha nem beszéltek 2 mondatot szinesbörüvel (és a nyaralás alatti utcaárus nem számít ide, mert az a társadalmi státusza miatt pont, hogy erösíti a sztereotípiát) ezek az előítéletek meg fognak maradni.
ps. megint off lett, mert bár Hamiltonnal indult, egy generációs szakadékról való értekezés lett belöle. Ha baj, nyugodtan vigyétek át az offba.
szerk. senkit nem akarok itt leöregezni - a generációk nagyon gyorsan váltják egymást. Öcsém évvel fiatalabb mint én - sokszor mintha már ö is más világban élne, egyszerüen annyira felgyorsult a változás.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.