OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 13., szerda 19:48

rikko írta:
tubatibi írta: Sziasztok!

Gondolkodtam, hogy valamilyen valutába elkezdek kisebb/nagyobb összeget félrerakni/átváltani, ki melyiket ajánlaná?
Most a CHF-t olvastam, hogy megéri vagy pedig a dollár.
RUR --> HuF most jó buli. Fel év és amint visszaáll a HuF a régi RuR árfolyamra az jó buli lesz :)
De miért lenne most jó buli?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. július 13., szerda 19:21

Gondolkodtam, hogy valamilyen valutába elkezdek kisebb/nagyobb összeget félrerakni/átváltani, ki melyiket ajánlaná?
RUR --> HuF most jó buli. Fel év és amint visszaáll a HuF a régi RuR árfolyamra az jó buli lesz :)

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. július 13., szerda 19:18

dollar nagyot megy, 30%-ot novekedett az elmult 8 honapban (forinthoz kepest), az euro popsijara is odavert rendesen

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2022. július 13., szerda 19:07

Sziasztok!

"If you don't like your destiny, don't accept it."

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. július 13., szerda 15:36

cart írta: Mondjuk Magyarorszagra nem azt atlag melos Joska jon kulfoldrol, hanem valami top manager pozicioba lehuznak par evet itt hogy utana dobbantsanak meg nagyobb pozicioba, szoval ez miatt ez nem feltetlenul igaz itthon.
Az indiai melos itthon is kevesebbet kap pl IT teruleten mint a piaci atlag, kulonben nyilvan nem segitenenek neki a relokacioban meg hasonlok.
Nem a gyári munkást hasonlítottam a topmenedzserhez, hanem saját cégem dolgozóit ugyanabban a munkában.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 13., szerda 14:40

Blowfish írta:
Realista24 írta:

Ez hogy jön ahhoz, amit írtam?
Hogy német szakember nem fog minimálbérért dolgozni...kb csak egyet értettem
Ok, ezért írtam azt, hogy a 35 éves Pistának jó akár a minimum is, ami háromszor annyi, mint az otthoni bér, szemben Fritzzel, akinek már reális elvárása, a minimum + 1.000 eurót kapjon legalább.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Blowfish

HozzászólásSzerző: Blowfish » 2022. július 13., szerda 14:05

Realista24 írta:
Blowfish írta:

A fizetési minimum pályakezdőknek van kitalálva. Egy 30-as éveiben járó szakember jóval többet kéne keressen ennél az összegnél.
Hogy német szakember nem fog minimálbérért dolgozni...kb csak egyet értettem

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 13., szerda 14:04

Blowfish írta:
Realista24 írta:

Osztrákoknál is van fizetési minimum besorolásnak megfelelően, amit meg tud fejelni a munkáltató, illetve kérhet többet a munkavállaló.

szóval Pista tud sokkal olcsóbban dolgozni, mint Fritz, mert Pistának elég a bruttó 1980 euró azért a munkáért, amit Fritz is elvállalna, de csak 2980 euróért.
A fizetési minimum pályakezdőknek van kitalálva. Egy 30-as éveiben járó szakember jóval többet kéne keressen ennél az összegnél.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 13., szerda 14:03

'shutterisland írta:
azert tedd hozzá, hogy a költségek, kiadások is magasabbak,
termeszetes, de ez is sokminden fuggvenye.
miota tavasszal munkat valtottam es koltoztem, en kb 4x annyit keresek, mint otthon, kb 2x annyi kiadassal osszessegeben, mint amennyi otthon lenne ugyanezen a szinvonalon.
Ezt szerintem nem feltétlen kell így nézni. Mármint ok, havonta több marad meg, de ezt a célodra kell kivetíteni.

Ha a célod a saját ingatlan vásárlása mondjuk, akkor ott tudod lemérni, hogy hol vagy jobb helyen, melyik megtakarításból mennyi idő alatt jutsz el saját kecóig.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Blowfish

HozzászólásSzerző: Blowfish » 2022. július 13., szerda 14:03

Realista24 írta:
rikko írta:

A németeknel van szakmára vonatkozó fizetési minimum. Ergo nem úgy van, hogy Pista odamegy és fele annyiért dolgozik mint Fritz. Illetve ha van is eltérés , akkor minimális. Főleg a jelenlegi helyzetben. A németeknél is rengeteg a meló kb konyhai mosogató -tol , felső vezetőkig mindenkit is keresnek.
Plusz azt még hozzáteszem , engem személyesen nem érdekel , hogy a velem egy pozícióban dolgozó mennyit keres. Ha többet oké, ha kevesebbet az is oké. Én tudom, hogy az én melóm mennyit ér. Ha adják a pénzt oké, ha nem akkor megyek tovább.
Osztrákoknál is van fizetési minimum besorolásnak megfelelően, amit meg tud fejelni a munkáltató, illetve kérhet többet a munkavállaló.

szóval Pista tud sokkal olcsóbban dolgozni, mint Fritz, mert Pistának elég a bruttó 1980 euró azért a munkáért, amit Fritz is elvállalna, de csak 2980 euróért.

Én otthonról dolgozok külföldre, amolyan business advisor pozícióban az elmúlt egy évben. Ez az ideális, külföldi fizetés, magyar árak

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2022. július 13., szerda 13:59

azert tedd hozzá, hogy a költségek, kiadások is magasabbak,
termeszetes, de ez is sokminden fuggvenye.
miota tavasszal munkat valtottam es koltoztem, en kb 4x annyit keresek, mint otthon, kb 2x annyi kiadassal osszessegeben, mint amennyi otthon lenne ugyanezen a szinvonalon.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. július 13., szerda 13:29

kajakóma közben majd pont elolvasom rendesen mit írtál :lol:
thereisonly1ronaldo

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. július 13., szerda 13:27

Mondjuk Magyarorszagra nem azt atlag melos Joska jon kulfoldrol, hanem valami top manager pozicioba lehuznak par evet itt hogy utana dobbantsanak meg nagyobb pozicioba, szoval ez miatt ez nem feltetlenul igaz itthon.
Az indiai melos itthon is kevesebbet kap pl IT teruleten mint a piaci atlag, kulonben nyilvan nem segitenenek neki a relokacioban meg hasonlok.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cart 2022. július 13., szerda 13:30-kor.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. július 13., szerda 13:24

hehetheoriginal írta:
Scott lényegesen jobban keresett ugyanabban a munkakörben mint akit úgy hívtak hogy Priyanshu, Münchenben lényegesen többet keresett akit úgy hívtak hogy Marc mint akit úgy hívtak hogy Krzysztof, és sajnos Budapesten is lényegesen többet keresett a bárhonnan külföldről ide csábított mint Péter és Zsófia.
but wait.... :lol: :lol: :lol:

akkor ezek szerint nem petinek meg zsófinak kéne többet kapnia?
vagy ezek ilyen szutyok székelyek, nekik nem jár, mert nem magyarok? :mrgreen:

költői kérdések..
Szeretnék gratulálni hogy sikerült megfejtened, pontosan erről szólt a hozzászólás, de ezek szerint jobban szájba kell rágnom :D. Sajnos nálunk (és más Kelet-EU) országokban nem a "helyi" kap többet, tehát nem ez a kérdés kulcsa hogy hol ki a "hazai".

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. július 13., szerda 13:05

Scott lényegesen jobban keresett ugyanabban a munkakörben mint akit úgy hívtak hogy Priyanshu, Münchenben lényegesen többet keresett akit úgy hívtak hogy Marc mint akit úgy hívtak hogy Krzysztof, és sajnos Budapesten is lényegesen többet keresett a bárhonnan külföldről ide csábított mint Péter és Zsófia.
but wait.... :lol: :lol: :lol:

akkor ezek szerint nem petinek meg zsófinak kéne többet kapnia?
vagy ezek ilyen szutyok székelyek, nekik nem jár, mert nem magyarok? :mrgreen:

költői kérdések..
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. július 13., szerda 12:52

Előző munkahelyemen hozzáfértem kb 2000 európai béradathoz, és a kiadott ajánlatokra is ráláttam. Okokat nem boncolgatnám mert millió lehet és az már nem tényszerű beszélgetés lenne, de az biztos hogy Londonban akit úgy hívtak hogy Scott lényegesen jobban keresett ugyanabban a munkakörben mint akit úgy hívtak hogy Priyanshu, Münchenben lényegesen többet keresett akit úgy hívtak hogy Marc mint akit úgy hívtak hogy Krzysztof, és sajnos Budapesten is lényegesen többet keresett a bárhonnan külföldről ide csábított mint Péter és Zsófia.
Plusz azt még hozzáteszem , engem személyesen nem érdekel , hogy a velem egy pozícióban dolgozó mennyit keres. Ha többet oké, ha kevesebbet az is oké. Én tudom, hogy az én melóm mennyit ér. Ha adják a pénzt oké, ha nem akkor megyek tovább.
Ez viszont nagyon fontos, igazából ennyi az egész lényeg. Meg az hogy bárhol vagy, azt számold mennyit teszel félre, ne azt hogy mennyit kapsz. Ennek rengeteg köze van a lakhatáshoz is, és érintőlegesen átvisz a téma a Budapesten/vidéken házat venni témára is amiről már szintén beszéltünk.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. július 13., szerda 11:56

cart írta:
rikko írta: Főleg azért mert a külföldi sem végez rosszabb munkát, sőt !
Es ha egy szakmaban 90% Pista dolgozik akkor hova lovik be a minimum szintet fizetesben? Pistaera vagy Fritzre szerinted?

Pistara,ez egyértelmű. Ki az a hülye aki ugyanazért a szintű melóért többet fizet ? Viszont mint mondtam, az csak egy otthon remegő mese, hogy messze alul van fizetve a külföldi. Igen valamivel lehet kevesebb a fizetés. De nem ezer euroval

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. július 13., szerda 11:08

rikko írta: Főleg azért mert a külföldi sem végez rosszabb munkát, sőt !
Es ha egy szakmaban 90% Pista dolgozik akkor hova lovik be a minimum szintet fizetesben? Pistaera vagy Fritzre szerinted?

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 13., szerda 10:46

Én csak azt mondom, hogy Pista tud olcsóbban dolgozni mint Fritz ugyanazért.
Hogy az ok, az, hogy derogál Fritznek a munka, vagy nem akar olcsón dolgozni, az már más téma.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. július 13., szerda 10:37

Realista24 írta:
rikko írta:

A németeknel van szakmára vonatkozó fizetési minimum. Ergo nem úgy van, hogy Pista odamegy és fele annyiért dolgozik mint Fritz. Illetve ha van is eltérés , akkor minimális. Főleg a jelenlegi helyzetben. A németeknél is rengeteg a meló kb konyhai mosogató -tol , felső vezetőkig mindenkit is keresnek.

Ez valamikor így is volt, hogy sokkal jobban megfizették a hazai munkást. Azonban ez sokat változott az elmúlt 10 évben. Főleg azért mert a külföldi sem végez rosszabb munkát, sőt ! Így munkáltató is jobban jár, ha megtartja a jó külföldi szakit és ad neki rendes német fizut. Vagy dolgozhat a sajatjaival de rosszabb minőségben.

Vissza: