Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 14., csütörtök 12:30

hehetheoriginal írta:
Realista24 írta:

Nagyjából ez várható a hirek alapján.
nem hinném, ha csekkolod a számládat, ott rajta van, hogy mennyi lenne rezsicsökkentés nélkül, az pedig nem azt tükrözi, hogy itt százezres havi számlák lesznek azoknál, akik korábban 10-15ezret fizettek

szóval valaki megint hazudik :lol:
Elvileg:
https://scontent.fbud4-1.fna.fbcdn.net/ ... e=62F5559F
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 14., csütörtök 12:25

hehetheoriginal írta:
Realista24 írta:

nem hinném, ha csekkolod a számládat, ott rajta van, hogy mennyi lenne rezsicsökkentés nélkül, az pedig nem azt tükrözi, hogy itt százezres havi számlák lesznek azoknál, akik korábban 10-15ezret fizettek

Ezt már tegnap én is felvetettem és megválaszolták, olvass vissza két harapás közben, úgyis ráérsz. :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. július 14., csütörtök 12:24

Realista24 írta:
Toti írta: Kurvajo, en kertes csaladi hazat futok 3 klimaval H-tarifaval. Telen 1000-1200kwh.

Akkor innenstol majd 250-300ezer ft lesz egy honapban a villanyszamla? Teli idoszakban? Vagy mi az isten?

thereisonly1ronaldo

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. július 14., csütörtök 12:15

kiserik írta: És itt kezd el gondolkodni az ember, hogy a conteok tényleg csak conteok, vagy van esetleg mögöttük valami? Gyakorlatilag a legnagyobb haszonélvezője (az egyetlen?) a háborúnak az USA, a legjobban meg az EU szívja meg... (gyarmatosítás?) Érdekesek ezek a gyikemberek
Hát amúgy én eddig kiröhögtem a legtöbb ilyen embert, de mostanság azért láthatjuk, hogy sötét dolgok húzódnak a háttérben. Sajnos elkezdtem nézni a Toroczkai videóit. :D De tényleg sok igazság van a videóiban. Meg hát kb mindent tényekkel támaszt alá, és sokszor a libernyák médiából is. A régebbiekről nem nyilatkozom, azt nem néztem, nem is fogom, viszont a mostani háborús-inflációs-energiaválságos videói elég nagy gyomrosok. Covid "diktatúrában" is sok mindenben igaza van sztem. Azért gondoljunk bele mennyit nyertek a vakcinagyártók ezen az egész pandémián. De nem csak ők, elég a jómagyar lélegeztetőgép bizniszre gondolni. Úgyis fel lehet fogni, hogy sok iparág meglovagolta ezt az egész helyzetet, vagy úgyis, hogy tényleg egy mesterségesen előállított helyzet az egész. Sajnos az igazat sosem tudjuk meg, mert felsőbb érdekek fűződnek minden ilyen helyzethez. A filmekből és sorozatokból is megtudhattuk hogy bizony nagy áruk van ezeknek az igazságoknak. Szóval mindenki csak találgat, hogy mi történt valójában 2019 végén.
hehetheoriginal írta: ez a baj bazzeg, hogy ezek a politikusok eletukben sosem lattak igazi problemakat, aminel be kellett volna turni az inget a gatyaba es megoldani, mert 30 even at a legnagyobb problemajuk a noi egyenjogusag meg az lmbtq, meg a terroristak egyutterzeses beengedese volt...
aztan amikor jon az igazi szopovonat, akkor a joval rutinosabb usa meg putyin szorakozik ugy, ahogy akar..
Ez meg kurvára elszomorító. Amikor szorul a hurok meg mutogatnak egymásra, megoldás az nincs. Most isszuk a levét az elmúlt 20 év EU-s politikájának. Én nagyon sokáig nem foglalkoztam a migránshullámmal meg a tömeges bevándorlással, de mostanában sok olyan hallok, hogy német meg osztrák nagyvárosokban konkrétan már külön bevándorlónegyedek vannak, ahol csak migráncsok vannak kb. Hangosak, piszkosak, nem tudnak viselkedni stb. Ezt egy Bécsben évekig dolgozó festő ismerősöm mesélte. Elszomorító, hogy az alapvetően kultúrált európai városokban ezeket a cigányokat kell elviselni egyre nagyobb számban, akiknek nyilvánvalóan teljesen más a kultúrájuk. Ma is olvastam egy cikket a déli határ helyzetről, és olyan arcokról voltak képek, ránézésre 10 év fegyház.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. július 14., csütörtök 11:58

majd a vizeromu meg a napelem :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. július 14., csütörtök 11:56

Kivételek mindig vannak, és Jávor biztos nagyon értelmes, de én speciel a holdig rúgnám a szakmámból fakadóan miután már ha jól számolom 11-edjére fúrta meg paks 2-t.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. július 14., csütörtök 11:41

füst írta: Az EU intézmények szerveződésével szerintem alapvető probléma az, hogy csak másodvonalas politikusok mennek oda. Az európai parlamentet csupa olyanokkal töltik fel, akik nem fértek be a saját országaik parlamentjébe, vagy esetleg kibuktak onnan. Meg eleve csak úgy lehet egyáltalában az EP-be kerülni, ha odahaza jól szerepel egy párt, ebből fakadóan az igazán fontos arcok értelemszerűen otthon kellenek.
Van igazsag benne, de pl. Magyarorszagon Javor Benedek az egyik legertelmesebb politikus, es o csak az EU parlamentben toltott idot. Mondjuk sajnos ki is esett onnan ebben a ciklusban, de o messze nem a Dajcstomi fele vonal.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. július 14., csütörtök 11:11

hehetheoriginal írta:
Euban pedig alakul az újabb pofára esés.
ez a baj bazzeg, hogy ezek a politikusok eletukben sosem lattak igazi problemakat, aminel be kellett volna turni az inget a gatyaba es megoldani, mert 30 even at a legnagyobb problemajuk a noi egyenjogusag meg az lmbtq, meg a terroristak egyutterzeses beengedese volt...
aztan amikor jon az igazi szopovonat, akkor a joval rutinosabb usa meg putyin szorakozik ugy, ahogy akar..
Az EU intézmények szerveződésével szerintem alapvető probléma az, hogy csak másodvonalas politikusok mennek oda. Az európai parlamentet csupa olyanokkal töltik fel, akik nem fértek be a saját országaik parlamentjébe, vagy esetleg kibuktak onnan. Meg eleve csak úgy lehet egyáltalában az EP-be kerülni, ha odahaza jól szerepel egy párt, ebből fakadóan az igazán fontos arcok értelemszerűen otthon kellenek.
Röviden, több szék van mint értelmes politikus, de a székek nem maradhatnak üresen, így vízfejekkel fel kell őket tölteni. Így pedig paradox módon az elméletileg legfontosabb pozíciókra kerülnek a gyakorlatilag legkevésbé jó személyek.
Prosperálásnál ebből akkora gond nem lehet, de ilyenkor...

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. július 14., csütörtök 11:10

hehetheoriginal írta:
ez a baj bazzeg, hogy ezek a politikusok eletukben sosem lattak igazi problemakat, aminel be kellett volna turni az inget a gatyaba es megoldani, mert 30 even at a legnagyobb problemajuk a noi egyenjogusag meg az lmbtq, meg a terroristak egyutterzeses beengedese volt...

A legszomorúbb ebben az, hogy asszisztálnak ehhez. Egy Eurázsiai koalíció messzemenően jobb lenne , mint ez a bohóc USA - EU őrültség. Viszont az egyben azt is jelenti, hogy USA végleg eltűnik a térképről.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. július 14., csütörtök 11:02

rashidm írta:

És ez csak a tanárokra vonatkozik, vagy minden pedagógusra (pl óvodapedagógusra is)?
hát aki a BM alá tartozik, és pedagógus, azokra.
a kegyelt ITM-hez tartozókra nem vonatkozik, lásd centrumos tankerek. ott eleve már évek óta jobb a bérezés, stb.
de most csend van, viszont a tervezet létezik, mert nagynéném is olvasta, kiküldték nekik is, bár ők ITM alá tartoznak.

kérdés, mikor időzítik.
a BM alá tartozó sulik egyre rosszabb helyzetben vannak, aki teheti menekül a centrumos szakközepekbe tanítani.

Én most várom, hogy a 20%-os pótlékot is elvegyék, szerintem az is megtörténik szeptembertől.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

rashidm
Kedvenc játékosaid: Alba, Busi, Alves... ja nem

HozzászólásSzerző: rashidm » 2022. július 14., csütörtök 10:56

csababarca írta: Szept 1től tanároknak is jön a felmondási tilalom.
Mellé 0 fizuemelés, 8-17 fix munkaidő bent a suliban. (Mondjuk ez utóbbi mindegy, ennyit amúgy is ott vagyunk, csak 7-16 között)
És ez csak a tanárokra vonatkozik, vagy minden pedagógusra (pl óvodapedagógusra is)?

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. július 14., csütörtök 10:49

thereisonly1ronaldo

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. július 14., csütörtök 10:46

raul 4 ever írta: A szankciókra alapvetően szükség volt, hisz egyrészt nem pumpálhatjuk a pénzt egy országba, ami azt háborúra költi egy olyan ország ellen, amelyikbe szintén pumpáljuk a pénzt, mert megtámadta amaz.. Másrészt maga az üzenet is: 2022-ben, Európában azért vélt/valós/mondvacsinált indokokkal ne lehessen kis-Ruandát játszani (hadd ne írjam le hogy értem)!
Mert szépek a ruszkik vádai az ukránok ellen (akik egyéként nálam szügyig sárosak sokmindenben), de alapvetően nem szól ez másról, mint VP lázálmáról, meg a kelet-ukrajnai nyersanyagokról, meg a ruszkik sértődöttségéről, hogy a szenny sz.úniójuk szétesése után már bizony nem köszön nekik mindenki előre..

Viszont a szokásos EU baromság a szankciókon is visszaköszön. Nyélgázon megyünk a bolygó felforralása nevű sztrádán és a lemondott/szankciók miatt meg nem vett nyersanyagot még több co2 és egyéb mérgesgázok emittálása mellett hajóztatjuk, meg beszerezzük máshogy, a fogyasztás csökkentése helyett. Ez vmi parádé.. (Ugyanolyan, mint a 3tonnás bolygómentő zöld terepjáró, amit ha 400.000 km-t hajtana a jobbágy és csak otthon töltené tekerős biciklivel az akksikat SE lenne kisebb a lábnyoma, mint feleségem fiat-jának, aki köszöni szépen 4l gázolajjal elcsattog 100km-ként..)

A háború kapcsán egyre többet olvasom, hogy az ősz fordulópont lehet, ha addig kitartanak a védekezők.. Ezt valaki hadászatban jártasabb mint én elmagyarázná miért? Azt még vágom, hogy télen, fagyban-hóban háborúzni viszonylag nem fasza, mert megfagynak az embereid, meg a gépeid (amiket viszont könnyebben mozgatsz a befagyott földön és nem kell az épített úton menned (igaz, azon kívül meg elakadsz a hóban?), ahol leszednek), Dolfi/Napóleon bemutatták ez miért nem működik, ezt értem. Kb. mert az esőben felázik minden és a sárban ragadsz és leszednek, mint a "sitting duck"-ot?
Az egész háború egy Eurázsiai koalíció kialakulását megakadályozó művelet.
USA világuralmi tervei csakis egy gyenge EU-val oldhatóak meg. Ez pedig nagyon jól látszik. A ruszkiknál minden oké, pénz van, az emberek kapják a fizut. A gáznak és olajnak találtak új felvevő piacot. USA pedig röhög , mert a dollár száguld. Euban pedig alakul az újabb pofára esés.

Télen miért rossz vendegben háborúzni ? Ellátás, utánpótlás nagyon komoly logisztikai művelet. Amíg a ruszkiknak 1000-4000 km-rol kell mindent is hozni, addig az ukránok kb a szomszédból kapnak mindent és ki tudja már mit nem kaptak. A hideg nem gond, vannak jó minőségű fűthető ruhák , stb. Itt a logisztika a fő probléma, illetve a ruszkik tankjaiba való chipeket Ukrajnában gyártják... / Gyártották.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. július 14., csütörtök 10:33

Sierra írta: Egyébként ezek az orosz szankciók szart sem érnek ahogy olvasgatom.
Természetesen mi európaiak megbaszódunk, de Ororszországot nem úgy látom, mintha meghatná bármelyik is. Sőt a rubel folyamatos erősödésről is olvastam pár napja, szóval nagyon jó taktika ez a szivassuk az oroszokat, mert közben mi vagyunk szivatva.
És itt kezd el gondolkodni az ember, hogy a conteok tényleg csak conteok, vagy van esetleg mögöttük valami? Gyakorlatilag a legnagyobb haszonélvezője (az egyetlen?) a háborúnak az USA, a legjobban meg az EU szívja meg... (gyarmatosítás?) Érdekesek ezek a gyikemberek :mrgreen:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. július 14., csütörtök 10:29

A szankciókra alapvetően szükség volt, hisz egyrészt nem pumpálhatjuk a pénzt egy országba, ami azt háborúra költi egy olyan ország ellen, amelyikbe szintén pumpáljuk a pénzt, mert megtámadta amaz.. Másrészt maga az üzenet is: 2022-ben, Európában azért vélt/valós/mondvacsinált indokokkal ne lehessen kis-Ruandát játszani (hadd ne írjam le hogy értem)!
Mert szépek a ruszkik vádai az ukránok ellen (akik egyéként nálam szügyig sárosak sokmindenben), de alapvetően nem szól ez másról, mint VP lázálmáról, meg a kelet-ukrajnai nyersanyagokról, meg a ruszkik sértődöttségéről, hogy a szenny sz.úniójuk szétesése után már bizony nem köszön nekik mindenki előre..

Viszont a szokásos EU baromság a szankciókon is visszaköszön. Nyélgázon megyünk a bolygó felforralása nevű sztrádán és a lemondott/szankciók miatt meg nem vett nyersanyagot még több co2 és egyéb mérgesgázok emittálása mellett hajóztatjuk, meg beszerezzük máshogy, a fogyasztás csökkentése helyett. Ez vmi parádé.. (Ugyanolyan, mint a 3tonnás bolygómentő zöld terepjáró, amit ha 400.000 km-t hajtana a jobbágy és csak otthon töltené tekerős biciklivel az akksikat SE lenne kisebb a lábnyoma, mint feleségem fiat-jának, aki köszöni szépen 4l gázolajjal elcsattog 100km-ként..)

A háború kapcsán egyre többet olvasom, hogy az ősz fordulópont lehet, ha addig kitartanak a védekezők.. Ezt valaki hadászatban jártasabb mint én elmagyarázná miért? Azt még vágom, hogy télen, fagyban-hóban háborúzni viszonylag nem fasza, mert megfagynak az embereid, meg a gépeid (amiket viszont könnyebben mozgatsz a befagyott földön és nem kell az épített úton menned (igaz, azon kívül meg elakadsz a hóban?), ahol leszednek), Dolfi/Napóleon bemutatták ez miért nem működik, ezt értem. Kb. mert az esőben felázik minden és a sárban ragadsz és leszednek, mint a "sitting duck"-ot?
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. július 14., csütörtök 9:35

füst írta:
El Sie7e írta: a szankciók nagy része hosszú távon fejti ki a hatását (egy része meg akkor sem)
ebből következik, hogy amilyen céllal bevezették, azt nem szolgálja, vagyis az oroszok nem hagyják abba a háborút a szankciók hatására
a rengeteg alapanyag hiány majd 1-2 év múlva beüt nekik, de lehet, hogy addig elérik a céljukat, majd fegyverszünetet kötnek, vagy bármi, és a szankciók részben vissza is lesznek addigra vonva :hmmm:
Oroszországban alapanyaghiány?
Térdig járnak mindenben, nekik a szolgáltatóiparból van hiány, nem alapanyagból.
Magyarul mindenük megvan egy csecse mikró, hűtő, mosógép stb előállításához, csak nincs, vagy alig van náluk aki előállítsa.
Ellenben ha Kína előállít nekik, akkor meg is vannak.
A másik kényes téma az a nyersanyag-eladás, nekik létkérdés, hogy a nemzetközi piacon el tudják adni amit kitermelnek. És úgy tűnik ebben is partner Kína és India.
Erre olyasmit olvastam, hogy az orosz gázt és kőolaj felhasználásához speciális rendszerek kellenek, amik inkább az EU-s országoknál vannak meg, Kínában kevésbé. Viszont most, hogy a Kínaiak ráállnának az orosz nyersanyagokra, az OPEC országoknak csökkenne a megrendelése, ez pedig azt jelenthetné, hogy csökkennek az árak valamelyest és az Öbölországok többet exportálnának az EU-ba.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. július 14., csütörtök 9:20

El Sie7e írta:
Sierra írta: Egyébként ezek az orosz szankciók szart sem érnek ahogy olvasgatom.
Természetesen mi európaiak megbaszódunk, de Ororszországot nem úgy látom, mintha meghatná bármelyik is. Sőt a rubel folyamatos erősödésről is olvastam pár napja, szóval nagyon jó taktika ez a szivassuk az oroszokat, mert közben mi vagyunk szivatva.
a szankciók nagy része hosszú távon fejti ki a hatását (egy része meg akkor sem)
ebből következik, hogy amilyen céllal bevezették, azt nem szolgálja, vagyis az oroszok nem hagyják abba a háborút a szankciók hatására
a rengeteg alapanyag hiány majd 1-2 év múlva beüt nekik, de lehet, hogy addig elérik a céljukat, majd fegyverszünetet kötnek, vagy bármi, és a szankciók részben vissza is lesznek addigra vonva :hmmm:
Oroszországban alapanyaghiány?
Térdig járnak mindenben, nekik a szolgáltatóiparból van hiány, nem alapanyagból.
Magyarul mindenük megvan egy csecse mikró, hűtő, mosógép stb előállításához, csak nincs, vagy alig van náluk aki előállítsa.
Ellenben ha Kína előállít nekik, akkor meg is vannak.
A másik kényes téma az a nyersanyag-eladás, nekik létkérdés, hogy a nemzetközi piacon el tudják adni amit kitermelnek. És úgy tűnik ebben is partner Kína és India.

p.csabi1

HozzászólásSzerző: p.csabi1 » 2022. július 14., csütörtök 9:17

Srácok most az áramnál melyiket kell nézni?
Az A1-et vagy a B-ét vagy össze kell adni a kettőt?
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2022. július 14., csütörtök 9:13

a szankciók nagy része hosszú távon fejti ki a hatását (egy része meg akkor sem)
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. július 14., csütörtök 8:57

Egyébként ezek az orosz szankciók szart sem érnek ahogy olvasgatom.

Vissza: