raul 4 ever írta:
Rezsiszilárd amit tegnap mondott, az azt jelenti, hogy ők 242 Ft-os kwh egységárat vettek (hogy most a piaci ár ennyi)
A piaci arhoz, csak igy osszehasonlitaskepp. Romania.
Nalunk te valasztod ki, hogy melyik ceg ajanlatat fogadod el, neten van olyan oldal, ami osszehasonlitja az arakat. A szamla melle kapsz par honappal korabban egy levelet, hogy juli 1-tol dec 31-ig ennyibe fog kerulni az aram. Vagy keresel a szolgaltato oldalan/irodajaban egy jobb ajanlatot vagy keresel egy masik szolgaltatot vagy nem foglalkozol vele es ezzel automatikusan elfogadod amit kuldtek. Nekem nem volt vele bajom, neten megkerestem a legjobb ajanlatot, az uj szolgaltato oldalan kitoltottem a papirokat, 10 perc alatt meg is voltam vele. Viszont a legtobb ember nem ert hozza, nem foglalkozik vele, inkabb elfogadja a megszokott szolgaltatoja ajanlatat.
En mindennel egyutt 0.68 lejt fizetek kwh-nkent (56 huf). (ez 100%-ban vizeromu) A szomszedom 1.20 lejt (100 huf) fizet csak magaert az aramert, ami adoval, zold tanusitvannyal meg minden egyutt 1.83 lejre jon ki neki, ami 153 forint.
A 'roman rezsicsokkentes' havi
- 0-100 kwh kozott max 0,68 lej (56 huf)
- 100-300 kwh kozott max 0,80 lej (66 huf) (ha 101 a fogyasztasod, akkor nem csak a 100 felettire, hanem az egeszre 0,80-at fizetsz. de ebben nem vagyok 100%-ig biztos. ram nem vonatkozik, ugyhogy nem is neztem utana)
- 300 kwh felett nincs kompenzacio
Ami viszont igazi szivas, az a gáz.
A gaznal fogyasztastol fuggetlenul a 0,37 lej/kWh (30-31 huf) feletti osszeget fizeti az allam. 1 kobmeter 10-11 kwh kozott mozog, tehat 1 kobmeter gáz kompenzacioval is 3,7-4 lej (305-330 forint kozott).
Majus vegen az egyik szomszed megkert, hogy nezzem meg, akkor 0,489 lej (40 huf) volt egy kwh gaz, a vegso ar 0,63 (52 huf). Kobmeterre atszamolva 6,3 lej (520 huf) - 6,93 lej (572 huf) lenne egy kobmeter gaz.
Sokat nem segit nektek, amit irtam
, de ha kijonnek a pontosabb szamok, talan ossze lehet hasonlitani.