Akkor én is bebuktam, na sebaj:Dcart írta: Aki szigeteles nelkuli panelban fut tavhovel arra nem vonatkozik, de akinek pl BB energetikai besorolasu lakasa van hoszivattyuval pl az megszopja vagy hogy lesz? Megerte folvenni a zold hitelt akkor sok embernek
Politika
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Re: Politika
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Gulyas Geri tegnap azt mondta a kormanyinfon. Mondjuk lehet ott helyben hozta meg ezt a dontesttubatibi írta:Rájuk miért nem vonatkozik?cart írta: Aki szigeteles nelkuli panelban fut tavhovel arra nem vonatkozik, de akinek pl BB energetikai besorolasu lakasa van hoszivattyuval pl az megszopja vagy hogy lesz? Megerte folvenni a zold hitelt akkor sok embernek
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Meglepődve tapasztalom, de itthon van havi 50kwh "fölösleges" áram havonta...megy is fel a jófogásra 125 Ftért.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Rájuk miért nem vonatkozik?cart írta: Aki szigeteles nelkuli panelban fut tavhovel arra nem vonatkozik, de akinek pl BB energetikai besorolasu lakasa van hoszivattyuval pl az megszopja vagy hogy lesz? Megerte folvenni a zold hitelt akkor sok embernek
"If you don't like your destiny, don't accept it."
Igen és erre megy még az Áfa nem ? szóval piaci ár + áfa gondolom azért jönnek ki ilyen számok,mert amit írnak,hogy a gáz ára 910 ft körül van és akkor erre jön még az Áfa is vagy azt még lehet nem számolták még bele .
Nekik megérte, nézőpont kérdése.cart írta: Aki szigeteles nelkuli panelban fut tavhovel arra nem vonatkozik, de akinek pl BB energetikai besorolasu lakasa van hoszivattyuval pl az megszopja vagy hogy lesz? Megerte folvenni a zold hitelt akkor sok embernek
Aki szigeteles nelkuli panelban fut tavhovel arra nem vonatkozik, de akinek pl BB energetikai besorolasu lakasa van hoszivattyuval pl az megszopja vagy hogy lesz? Megerte folvenni a zold hitelt akkor sok embernek
Hinnye gyerekek, mi lesz meg itt, szeptembertol jelen allas szerint munkanelkuli vagyok (bar nyilvan kitalalnak valamit az okosabbak hogy szamlakepes maradjon a szakma), szerencsere most ujitunk fel rengeteg penzbol, ami a csaladtamogatasok nelkul kb feleennyibe kerulne, el sem tudnam kepzelni mi lenne itt ha Orban Viktor nem vedene a csaladomat kivont karddal.
Akkor leirom meg egyszer
R24 kepe valid, de nemileg torz.
A szamlatokon van Rendszerhasznalati dij, illetve Energia dij. Elobbi egysegara elvileg fix, nem valtozik, max kozpontilag emelik.
Utobbi, ami a tenylegesen felhasznalt energia utan fizetendo es ha atlepitek a KWH/MJ hatarokat, akkor annak a tobblet fogyasztasara terhelodik ra a piaci alapu ENERGIA DIJ.
Pl, ha az energia dijad tenylegesen 7500 forint feletti, akkor a lenti tablazat jo, de ha rhd-vel 7500 feletti, akkor nem teljesen.
Ugyanitt mernoki tqnacsadast jo penzert vallalok maganszemelyeknek KATA-val.
R24 kepe valid, de nemileg torz.
A szamlatokon van Rendszerhasznalati dij, illetve Energia dij. Elobbi egysegara elvileg fix, nem valtozik, max kozpontilag emelik.
Utobbi, ami a tenylegesen felhasznalt energia utan fizetendo es ha atlepitek a KWH/MJ hatarokat, akkor annak a tobblet fogyasztasara terhelodik ra a piaci alapu ENERGIA DIJ.
Pl, ha az energia dijad tenylegesen 7500 forint feletti, akkor a lenti tablazat jo, de ha rhd-vel 7500 feletti, akkor nem teljesen.
Ugyanitt mernoki tqnacsadast jo penzert vallalok maganszemelyeknek KATA-val.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Ahogy Toti írta, én átszámoltam a telj. havi 400-at a Szilárd féle rezsivédelem nélküli átlagárral.. De egyébként tényleg ennyi, 242 most a piaci ár? Mert az mvm honlapján 153 pl..Realista24 írta: ???
A kép valid.
Eddig a 400as fogyasztás 15K volt, a kép alapján ez lesz 55k.
Összejön a 7750 Ftból 210-ig, majd a 190 46ezer forint. Nagyjából.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Értelmezés kérdése.Most nem értem, villamosenergia válság mióta van? Vagy mitől van?
Mindig is az energiapolitikától függött az energiaár, voltak fajlagosan olcsóbb, voltak fajlagosan drágább megoldások.
A nukleáris energia kivezetése, és az ún. zöldenergia erőltetése óta a németek 2-3x akkora energiaárakkal éltek együtt mint mi. Mégsem beszéltünk válságról. Hogy most energiaválságról beszélünk, az kéz a kézben jár az akadozó gázellátással, mivel a hőerőművek túlnyomó többsége gázerőmű. Így a gáz árának növekedése magában hordozza az áram drágulását is.
További felhajtóerőnek számít az emelkedő energiaszükséglet, a bezáró nukleáris erőművek, (idén zár be az utolsó 3 német nuki), illetve a tény, hogy az alternatívákban (kőolaj-szén-urán) is nagymértékben támaszkodott európa az oroszoktól érkező készletekre.
- sonic
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric
Tulnyomoreszt feketek altal lakott varosresz de voltak muszlimok is, illetve a ket halmaz metszete is kepviseltette magat. Persze ez csak egy varos es caak az en tapasztalatom de nem ereztem magam kevesbe biztonsagban mint peldaul Budapesten.Sierra írta:Mondjuk én nem is a feketék miatt aggódok elsősorban, azok egy fokkal kulturáltabbak azért, mert régóta Európa részei. Inkább ezek a szír meg abból a térségből érkező muszlimok meg mittomén milyen arabok (nem igazán vagyok képben ezekkel), ahol alapból rengeteg terrorista van, és hát szivárognak is szépen befelé.sonic írta: En Tottenhamben kb egy evet ami tipikus fekete negyed. Mar akkor ritka volt a feherboru ember, aki volt az is tobbnyire feher migrancs keleteuropabol. Engem semmifele atrocitas nem ert pedig ejfel utan jartam keltem tok egyedul az utcan.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Én is ezt várom....Hról ezt írták egyelőre:Toti írta:de neked azért jött ki a 97E ft mert a 210et is piaci árral számoltad. csak az a feletti részt számold azzal. 210ig az eddigi ár marad.raul 4 ever írta: Nálam semmi se jön össze..
Rezsiszilárd amit tegnap mondott, az azt jelenti, hogy ők 242 Ft-os kwh egységárat vettek (hogy most a piaci ár ennyi)
50833 Ft/210kwh= 242 Ft/kwh
De aki most 15E-t fizet az kb 400-at fogyaszt havonta (36,9 Ft-os átlagárral számolva (ha 7750/210)), annak 242-es egységáron az majdnem 97E ft...
várható egyébként valami fajta részletezés? gondolok itt konkrétan a már korábban említett h tarifára. elég vízválasztó lesz minden téren nekem.
Ez Gulyás válaszából nem derült ki. Nem lenne logikus, hogy beleszámítson, a H tarifa egy kedvezményes tarifa környezetbarát rendszerek, például hőszivattyúk esetén. A tarifára jogosult berendezéseket külön villanyórára kell kötni – így fogyasztásuk nem számít bele a háztartás többi fogyasztásába. Ugyanakkor a miniszter végig fogyasztási helyekről beszélt a rezsicsökkentés csökkentése kapcsán. Márpedig a H tarifás mérők esetében a fogyasztási hely nem különbözik.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
???raul 4 ever írta:Nálam semmi se jön össze..kierkegaard írta:
de akkor amit realista posztolt képet az valid?
Rezsiszilárd amit tegnap mondott, az azt jelenti, hogy ők 242 Ft-os kwh egységárat vettek (hogy most a piaci ár ennyi)
50833 Ft/210kwh= 242 Ft/kwh*az átlagfogyasztó* 7750 Ft-ot fizet az áramért, de ha nem lenne rezsicsökkentés, akkor ugyanez piaci áron 50,833 Ft
De aki most 15E-t fizet az kb 400-at fogyaszt havonta (36,9 Ft-os átlagárral számolva (ha 7750/210)), annak 242-es egységáron az majdnem 97E ft...
A kép valid.
Eddig a 400as fogyasztás 15K volt, a kép alapján ez lesz 55k.
Összejön a 7750 Ftból 210-ig, majd a 190 46ezer forint. Nagyjából.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
de neked azért jött ki a 97E ft mert a 210et is piaci árral számoltad. csak az a feletti részt számold azzal. 210ig az eddigi ár marad.raul 4 ever írta: Nálam semmi se jön össze..
50833 Ft/210kwh= 242 Ft/kwh*az átlagfogyasztó* 7750 Ft-ot fizet az áramért, de ha nem lenne rezsicsökkentés, akkor ugyanez piaci áron 50,833 Ft
várható egyébként valami fajta részletezés? gondolok itt konkrétan a már korábban említett h tarifára. elég vízválasztó lesz minden téren nekem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Toti 2022. július 14., csütörtök 13:43-kor.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91
Mondjuk én nem is a feketék miatt aggódok elsősorban, azok egy fokkal kulturáltabbak azért, mert régóta Európa részei. Inkább ezek a szír meg abból a térségből érkező muszlimok meg mittomén milyen arabok (nem igazán vagyok képben ezekkel), ahol alapból rengeteg terrorista van, és hát szivárognak is szépen befelé.sonic írta: En Tottenhamben kb egy evet ami tipikus fekete negyed. Mar akkor ritka volt a feherboru ember, aki volt az is tobbnyire feher migrancs keleteuropabol. Engem semmifele atrocitas nem ert pedig ejfel utan jartam keltem tok egyedul az utcan.
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Nálam semmi se jön össze..kierkegaard írta:de akkor amit realista posztolt képet az valid?Kerlon írta:
Ez nem igy mukodik. Van Rendszerhasznalati dij es van Energia dij. Az elso egysegara fix, a masodike lesz a valtozo es az valtodik piacira, ha atleped a buvos hatart.
Legalabbis igy kene, de ki tudja, hogy a fidesz milyen szart tol meg rank. Mondjuk kWh es MJ hatarokat adott meg es nem osszeget, szoval ja.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára raul 4 ever 2022. július 14., csütörtök 13:41-kor.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Sierra írta: Most nem értem, villamosenergia válság mióta van? Vagy mitől van?
Amúgy kíváncsi leszek most azokra a fidesz szavazókra, akik csúnyán beszopják ezt a rezsiemelést, hogy mit mondanak majd amikor 2x-3x annyit kell fizetniük.
A birkaknak elég bedobni a Gyurcsány, Brüsszel, Soros vonalat és már el is felejtik, hogy vitya van trónon 12 éve
- sonic
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric
En Tottenhamben kb egy evet ami tipikus fekete negyed. Mar akkor ritka volt a feherboru ember, aki volt az is tobbnyire feher migrancs keleteuropabol. Engem semmifele atrocitas nem ert pedig ejfel utan jartam keltem tok egyedul az utcan.géza írta: Ti eltetek mar kint, vagy csak a festo ismeros occsenek huganak a kutyajanak a remtortenete alapjan "tajekozodtok"? En eltem mar tobb "bevandorlo negyed" mellett, volt hogy benne is, az egyetlen amit tudok mondani az koszonet az araboknak az olcso kebabert, barberekert es gyumolcsokert.
"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."
Most nem értem, villamosenergia válság mióta van? Vagy mitől van?
Amúgy kíváncsi leszek most azokra a fidesz szavazókra, akik csúnyán beszopják ezt a rezsiemelést, hogy mit mondanak majd amikor 2x-3x annyit kell fizetniük.