Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 14., csütörtök 21:56

Ki ez a Rezsi Szilárd?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. július 14., csütörtök 21:55

El Sie7e írta: Rezsi Szilárd

Van olyan háztartás is, ahol csak villanyt használnak, és gázt nem. Sok mindenben gondolkodunk. (…) Gyakorlatilag egész éjszaka ömlöttek az e-mailek és a Facebook-hozzászólások, és ezeket a problémákat mind-mind asztalra hozzuk, és ezzel nagyon komolyan foglalkozunk, mindenkin segíteni szeretnénk
– mondta a Hír TV-nek.
Mondjuk eltakarodhatna mindegyik a kulfoldi vityillojaba egy eletre, a haztaji papucsellenzekkel egyutt, azzal segitenenek a legtobbet.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. július 14., csütörtök 21:42

van aki még hisz ezeknek a dilettánsoknak? :lol:

költői kérdés természetesen
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2022. július 14., csütörtök 21:38

Rezsi Szilárd

Van olyan háztartás is, ahol csak villanyt használnak, és gázt nem. Sok mindenben gondolkodunk. (…) Gyakorlatilag egész éjszaka ömlöttek az e-mailek és a Facebook-hozzászólások, és ezeket a problémákat mind-mind asztalra hozzuk, és ezzel nagyon komolyan foglalkozunk, mindenkin segíteni szeretnénk
– mondta a Hír TV-nek.
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 14., csütörtök 21:37

https://index.hu/kulfold/2022/07/14/ola ... -szavazas/

Tudom index, bocs.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. július 14., csütörtök 19:38

Realista24 írta: Kivancsi vagyok vajon mi van azzal aki éves általanyt fizet mint én és a forduló szeptemberben van?!
Ugyanez nálam. Árammal lehet beszopom, de nem vészes ( számítsaim szerint )

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 14., csütörtök 18:49

Kivancsi vagyok vajon mi van azzal aki éves általanyt fizet mint én és a forduló szeptemberben van?!
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. július 14., csütörtök 17:28

Anthony írta:
Kerlon írta:

Húsüzemben havi 26 milliós számlánk is volt míg ott dolgoztam. :kalapos:
Ja csak kérdés mennyi a bevétel. Ha 10-20x annyi akkor nincs miről beszélni.
Évi -1,5-2 Mrd haszonnal dolgoztak :mrgreen: Kövér legjobb "barátjáé" az üzem.

Ezzel a villany és gáz árral az kb. a duplája lesz, bár csoda ország, csoda ferdítésekkel majd kihozzák nullára. :lol:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2022. július 14., csütörtök 17:24

Kerlon írta:
Caraway írta: Fateromnak a cegnel igyis telen ilyen havi 450 ezres rezsiszamlaja volt baszki. Akkor most mi lesz? :ozil:
Ja csak kérdés mennyi a bevétel. Ha 10-20x annyi akkor nincs miről beszélni.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. július 14., csütörtök 17:21

Caraway írta: Fateromnak a cegnel igyis telen ilyen havi 450 ezres rezsiszamlaja volt baszki. Akkor most mi lesz? :ozil:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. július 14., csütörtök 17:20

Halfkey írta:
Realista24 írta: Meglepődve tapasztalom, de itthon van havi 50kwh "fölösleges" áram havonta...megy is fel a jófogásra 125 Ftért.
Most a pesszimizmus szól belőlem, de tuti meg tudják oldani hogy agyonszopassanak.

Télen még nem volt beüzemelve a napelemem, volt hónapon 1500 kwhs fogyasztással, mert családi ház fűtése, melegvize minden ezzel megy (jacuzzi medence az pont nincs mondjuk, ez csak simán a ház). Április vége óta pörög a cucc, ebben a hónapban 2000 kwht termeltem miközben 200at fogyasztottam. Szóval éves szinten jó vagyok, AA-ra lett tervezve a ház, a rendszer elvileg bírja. Viszont nem tárolom az áramot, hanem ugye eladom és visszaveszem.

Na ha ezek nekem kitalálják hogy rezsicsökkentet áron adom el, aztán meg megvehetem télen a növeltet, akkor pont kurva sokat ért a modern rendszer :(
Kis érdekesség: https://kiszamolo.hu/mi-lett-az-aramarral/

Holnap kérem is meg az árajánlatot a hibrid rendszerre való átalakításról.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. július 14., csütörtök 16:24

Realista24 írta: Meglepődve tapasztalom, de itthon van havi 50kwh "fölösleges" áram havonta...megy is fel a jófogásra 125 Ftért.
Most a pesszimizmus szól belőlem, de tuti meg tudják oldani hogy agyonszopassanak.

Télen még nem volt beüzemelve a napelemem, volt hónapon 1500 kwhs fogyasztással, mert családi ház fűtése, melegvize minden ezzel megy (jacuzzi medence az pont nincs mondjuk, ez csak simán a ház). Április vége óta pörög a cucc, ebben a hónapban 2000 kwht termeltem miközben 200at fogyasztottam. Szóval éves szinten jó vagyok, AA-ra lett tervezve a ház, a rendszer elvileg bírja. Viszont nem tárolom az áramot, hanem ugye eladom és visszaveszem.

Na ha ezek nekem kitalálják hogy rezsicsökkentet áron adom el, aztán meg megvehetem télen a növeltet, akkor pont kurva sokat ért a modern rendszer :(

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. július 14., csütörtök 15:56

raul 4 ever írta:
Rezsiszilárd amit tegnap mondott, az azt jelenti, hogy ők 242 Ft-os kwh egységárat vettek (hogy most a piaci ár ennyi)
A piaci arhoz, csak igy osszehasonlitaskepp. Romania.

Nalunk te valasztod ki, hogy melyik ceg ajanlatat fogadod el, neten van olyan oldal, ami osszehasonlitja az arakat. A szamla melle kapsz par honappal korabban egy levelet, hogy juli 1-tol dec 31-ig ennyibe fog kerulni az aram. Vagy keresel a szolgaltato oldalan/irodajaban egy jobb ajanlatot vagy keresel egy masik szolgaltatot vagy nem foglalkozol vele es ezzel automatikusan elfogadod amit kuldtek. Nekem nem volt vele bajom, neten megkerestem a legjobb ajanlatot, az uj szolgaltato oldalan kitoltottem a papirokat, 10 perc alatt meg is voltam vele. Viszont a legtobb ember nem ert hozza, nem foglalkozik vele, inkabb elfogadja a megszokott szolgaltatoja ajanlatat.

En mindennel egyutt 0.68 lejt fizetek kwh-nkent (56 huf). (ez 100%-ban vizeromu) A szomszedom 1.20 lejt (100 huf) fizet csak magaert az aramert, ami adoval, zold tanusitvannyal meg minden egyutt 1.83 lejre jon ki neki, ami 153 forint.

A 'roman rezsicsokkentes' havi
- 0-100 kwh kozott max 0,68 lej (56 huf)
- 100-300 kwh kozott max 0,80 lej (66 huf) (ha 101 a fogyasztasod, akkor nem csak a 100 felettire, hanem az egeszre 0,80-at fizetsz. de ebben nem vagyok 100%-ig biztos. ram nem vonatkozik, ugyhogy nem is neztem utana)
- 300 kwh felett nincs kompenzacio

Ami viszont igazi szivas, az a gáz.
A gaznal fogyasztastol fuggetlenul a 0,37 lej/kWh (30-31 huf) feletti osszeget fizeti az allam. 1 kobmeter 10-11 kwh kozott mozog, tehat 1 kobmeter gáz kompenzacioval is 3,7-4 lej (305-330 forint kozott).

Majus vegen az egyik szomszed megkert, hogy nezzem meg, akkor 0,489 lej (40 huf) volt egy kwh gaz, a vegso ar 0,63 (52 huf). Kobmeterre atszamolva 6,3 lej (520 huf) - 6,93 lej (572 huf) lenne egy kobmeter gaz.

Sokat nem segit nektek, amit irtam :mrgreen: , de ha kijonnek a pontosabb szamok, talan ossze lehet hasonlitani.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. július 14., csütörtök 15:46

Amig nincs összekapcsolva az internetadoval, addig nem varhato igazi verbeli felhaborodas es tünti, ugyhogy egyértelmű a fityeszre kell ezentul is jo dolgos kisember modjara szavazni :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2022. július 14., csütörtök 15:45

Fateromnak a cegnel igyis telen ilyen havi 450 ezres rezsiszamlaja volt baszki. Akkor most mi lesz? :ozil:

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. július 14., csütörtök 15:42

Kerlon írta: Akkor leirom meg egyszer

R24 kepe valid, de nemileg torz.

A szamlatokon van Rendszerhasznalati dij, illetve Energia dij. Elobbi egysegara elvileg fix, nem valtozik, max kozpontilag emelik.

Utobbi, ami a tenylegesen felhasznalt energia utan fizetendo es ha atlepitek a KWH/MJ hatarokat, akkor annak a tobblet fogyasztasara terhelodik ra a piaci alapu ENERGIA DIJ.

Pl, ha az energia dijad tenylegesen 7500 forint feletti, akkor a lenti tablazat jo, de ha rhd-vel 7500 feletti, akkor nem teljesen.

Ugyanitt mernoki tqnacsadast jo penzert vallalok maganszemelyeknek KATA-val. :kalapos:
Azert ne vegyetek keszpenznek, mert a kormanyunk csodakra kepes es a nagylapok is a durvabb szamitasokat hoztak le.
K

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. július 14., csütörtök 15:25

cart írta:
tubatibi írta:

Rájuk miért nem vonatkozik?
Gulyas Geri tegnap azt mondta a kormanyinfon. Mondjuk lehet ott helyben hozta meg ezt a dontest :lol:
A fo szavazotabort meg kell vedeni.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. július 14., csütörtök 15:13

cart írta: Aki szigeteles nelkuli panelban fut tavhovel arra nem vonatkozik, de akinek pl BB energetikai besorolasu lakasa van hoszivattyuval pl az megszopja vagy hogy lesz? Megerte folvenni a zold hitelt akkor sok embernek :lol:
Akkor én is bebuktam, na sebaj:D
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. július 14., csütörtök 15:13

tubatibi írta:
cart írta: Aki szigeteles nelkuli panelban fut tavhovel arra nem vonatkozik, de akinek pl BB energetikai besorolasu lakasa van hoszivattyuval pl az megszopja vagy hogy lesz? Megerte folvenni a zold hitelt akkor sok embernek :lol:
Rájuk miért nem vonatkozik?
Gulyas Geri tegnap azt mondta a kormanyinfon. Mondjuk lehet ott helyben hozta meg ezt a dontest :lol:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 14., csütörtök 15:11

Meglepődve tapasztalom, de itthon van havi 50kwh "fölösleges" áram havonta...megy is fel a jófogásra 125 Ftért.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: