Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 15., péntek 9:58

Kerlon írta:
Realista24 írta:
Hülyeség szerintem amit írsz, mert éves altalanyt írtam.
Tehát majd az éves fogyasztás mínusz minimum = túl vagy alulfogyasztas. Ha túl, akkor gondolom a teljesiteskori árral szorozzak.
Ez viszont lehetőséget ad a hónapok közötti atjarasra is így...mert telen lehet akkor sokkal több, ha nyáron amúgy minimalba megy.

De engem az érdekel hogy a mostani hogy lesz? A következő évre odafigyelek, nem gond.
Szeptembertol szeptemberig vagyok, most járok 3800nal. Augusztustol van ez a szar, a vegszamlat szeptemberben kapom...

Azon gondolkodtam hogy még júliusban csinalok egy aktuális elszámolást ha lehet, aztán kapják be.
Havi limit van, leosztjak az eves atalanyodat 12vel es mar szopsz is, mint a torkosborz.

100%, hogy ezt kijatszak.
De nincs havi leolvasás, ezt mondom.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. július 15., péntek 9:56

meg a nyugdijakat el kene venni megint, ugy az igazi. :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. július 15., péntek 9:55

Orbannak es a Fidesznek az eddigi 12 ev soran volt kb. minimum 5 olyan ugye, amibe barmilyen Nyugati orszagbeli vezeto egybol lemondott volna. Nalunk semmi, semmi nem fogja elerni azt a szintet.

Talan ha egy csomagban eltorolnek a Katat, bevezetnek az internetadot, megadoztatnak a kulfoldi kiutazast es a penzvaltast.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. július 15., péntek 8:59

Halfkey írta: Na azt nem látom ahogy lemond Doktor Miniszterelnök Úr. Ha fegyvert fognak a fejéhez se.
Dehogy fog, tul hiu es buszke plusz nulla a felelossegvallalasuk. Mar a Kossuth radioba is melle beszelt, plusz a fideszesek is osszevissza. Mikor jott a hir, hogy Orban rendkivul ertekezletet rendelt el, akkor irtam a haveroknak, hogy megtartja a sajat oszodi beszedet es hat, tenyleg.

Reggel is ilyet szol, hogy a KATA eddig nem koltsegvetes hianyt okozott, hanem a nyugdij rendszer lukadna ki, ha 450k ember nem fizeti be. :lol: :kalapos: jesus
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. július 15., péntek 8:55

Realista24 írta:
Kerlon írta:

Majd az éves elszámolódban pisloghatsz, ami lesz 45 oldalas, ha 15-en tobbletbe lepsz es a kovetkezo 15 napot reszletezik neked, hogy nap, mint nap! mennyi volt a piaci ár. Esetleg a havi átlag piaci árral fogja s zámolni.
Tehát majd az éves fogyasztás mínusz minimum = túl vagy alulfogyasztas. Ha túl, akkor gondolom a teljesiteskori árral szorozzak.
Ez viszont lehetőséget ad a hónapok közötti atjarasra is így...mert telen lehet akkor sokkal több, ha nyáron amúgy minimalba megy.

De engem az érdekel hogy a mostani hogy lesz? A következő évre odafigyelek, nem gond.
Szeptembertol szeptemberig vagyok, most járok 3800nal. Augusztustol van ez a szar, a vegszamlat szeptemberben kapom...

Azon gondolkodtam hogy még júliusban csinalok egy aktuális elszámolást ha lehet, aztán kapják be.
Havi limit van, leosztjak az eves atalanyodat 12vel es mar szopsz is, mint a torkosborz.

100%, hogy ezt kijatszak.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2022. július 15., péntek 8:47

Azta ez olyan sokkot okozott, hogy még a reggeli kávét is letettem az asztalra inkább a kezemből. :kalapos: :ozil:

Viszont a vezír ezt az egész háborúsdit IS megoldaná simán, megmondta a tutit csak senki nem figyel rá megint. Békét kell kötni, ennyi! Ennyire egyszerű! :agree:

Kicsit fura, hogy erre még senki nem gondolt és senki nem akarja önként oda adni a területeket..De a vezír ezt is simán megoldaná. :agree:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. július 15., péntek 8:46

El kell indulni a lagzilajos iranyba orszagos szinten, nincs mese.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 15., péntek 8:42

Kerlon írta:
Realista24 írta: Kivancsi vagyok vajon mi van azzal aki éves általanyt fizet mint én és a forduló szeptemberben van?!
Majd az éves elszámolódban pisloghatsz, ami lesz 45 oldalas, ha 15-en tobbletbe lepsz es a kovetkezo 15 napot reszletezik neked, hogy nap, mint nap! mennyi volt a piaci ár. Esetleg a havi átlag piaci árral fogja s zámolni.

Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 15., péntek 8:36

sonic írta:
Realista24 írta: Ki ez a Rezsi Szilárd?
A beszelo disznosajt. Nota is keszult rola.
Az igen :kalapos:
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. július 15., péntek 8:35

sonic írta:
A bennem élő punk bontott egy kannásbort.. Hát ez qva jó :lol: :lol:
Minden sora/gondolata/hasonlata egy élmény :sziv:
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

sonic
Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric

HozzászólásSzerző: sonic » 2022. július 15., péntek 8:26

"..We change the course of history. Everyday people like you and me.."

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. július 14., csütörtök 23:36

Na azt nem látom ahogy lemond Doktor Miniszterelnök Úr. Ha fegyvert fognak a fejéhez se.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. július 14., csütörtök 23:26

olaszoknál belebukott az energiaválság kezelésébe a miniszterelnök, de önként mondott most le.

de vannak országok, ahol minden a legnagyobb rendben, es ilyen még csak véletlenül se történhet meg. :lol: :mrgreen:

ELŐRE! 4/5 :sziv:
thereisonly1ronaldo

Karim the king
Kedvenc játékosaid: Karim

HozzászólásSzerző: Karim the king » 2022. július 14., csütörtök 23:03

Tjacks írta:
Realista24 írta: Kivancsi vagyok vajon mi van azzal aki éves általanyt fizet mint én és a forduló szeptemberben van?!
Ugyanez nálam. Árammal lehet beszopom, de nem vészes ( számítsaim szerint )
Hogyan kell kiszámolni? A múlt júliusi óraállást kívonom a most júliusiból és osztom 12vel? :(

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. július 14., csütörtök 23:01

Realista24 írta: https://index.hu/kulfold/2022/07/14/ola ... -szavazas/

Tudom index, bocs.
Olaszorszagban altalaban 1-2 evente cserelodik a miniszterelnok. Berlusconi volt azt hiszem utoljara aki 3 eviug huzta meg a 2010-es evek elejen :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára cart 2022. július 14., csütörtök 23:03-kor.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. július 14., csütörtök 22:20

h3x0r írta:
raul 4 ever írta: Rezsiszilárd amit tegnap mondott, az azt jelenti, hogy ők 242 Ft-os kwh egységárat vettek (hogy most a piaci ár ennyi)
A piaci arhoz, csak igy osszehasonlitaskepp. Romania.
*En mindennel egyutt 0.68 lejt fizetek kwh-nkent (56 huf). (ez 100%-ban vizeromu) A szomszedom 1.20 lejt (100 huf) fizet csak magaert az aramert, ami adoval, zold tanusitvannyal meg minden egyutt 1.83 lejre jon ki neki, ami 153 forint.

A 'roman rezsicsokkentes' havi
- 0-100 kwh kozott max 0,68 lej (56 huf)
- 100-300 kwh kozott max 0,80 lej (66 huf) (ha 101 a fogyasztasod, akkor nem csak a 100 felettire, hanem az egeszre 0,80-at fizetsz. de ebben nem vagyok 100%-ig biztos. ram nem vonatkozik, ugyhogy nem is neztem utana)
- 300 kwh felett nincs kompenzacio*
Én továbbra is azon pörgök, hogy honnan a tökömből szedték a 242 ft/kwh értéket?

Nézem a nem lakossági díjakat az mvm honlapján --> A1 Émász (Győr ide nekem) és ezt, mert ugye a lakosságis táblázatukban a rezsicsökkentett árak vannak.

A delej maga: 45,6/kwh+23,4 átvitel= 69*1,27= 87,63 Ft/kwh. Ebből csak akkor lesz 242, ha rádobálják kwh-KÉNT!!! a 153 elosztói alapdíjat, de az "csak" csatlakozási pontonként jár 1 havonta?!

Mert ha meg a lakkosságis táblicskót nézem:
210 kw havi határ * 36,386 egységár=7641. Plusz ehhez EGYSZERI 153 Ft = 7794 (ca. amit tegnap magyaráztak rezsivédett összeg)..

De ha adnak egy zsák krumplit, persze leszarom.. Fizetek a főispánnak bármennyit..

Ha ezt megfejtettük, majd kiszámolhatjuk a gáztározók töltöttségét is, mert sztem ott is összevissza beszéltek.. De ezt majd a következő matek fakt-on :lol: :lol:
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. július 14., csütörtök 22:01

mi mar megszoktuk, np
K

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 14., csütörtök 22:00

Total vakon vagyok :lol:
Mybad.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. július 14., csütörtök 21:58

Ne már Laci. :mrgreen: egy jéghideg mit iszol? :mrgreen:

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. július 14., csütörtök 21:58

Nemeth Szilard