Nika91127 írta:
Professore írta:
Használt autópiac alakulására vonatkozóan van valakinek tippje. Mármint jövőre is a mostani vagy ennél inkább magasabb árszint várható?
Gondolkodok hogy cseréljem le a verdát mert kezd kicsi lenni... Másrészt mostanában kellett ráköltsek egy szép summát és még egy évig-másfelig meglennék ezzel is. A vége úgy is csere lesz a dilemmám az, hogy most érné meg jobban vagy inkább jövőre.
Szerintem ez csak feljebb fog menni. Kb 15-20% a tippem. Új kocsi nincs, vagy 18 hónap a várakozási. A lízing cégek se cserélnek flottát hanem hosszabítanak.
Ha van jó opciód és pénzed, cseréld le. Ha nincs, várj, hátha.
Én amit vettem 14 hónapja, most 1,5 millióval ér többet.
Svédországban uez a helyzet.
Pont egy éve vettem egy dízel Volvo V90-et, most lecseréltem egy frissebb jobban felszerelt benzinesre, de úgy hogy annyit fektettem bele, amennyit nyertem tavaly óta a dízelesen.
Lett egy 2 évvel fiatalabb, fele annyit ment, baromi jól felszerelt V90-em köszönhetően az áremelkedésnek.
Ráadásul itt kezd elég nagy lenni az üzemanyagok árai közti különbség.Benzin olcsóbb, mint a dízel természetesen, szóval még pont időben váltottam.
Itt is írják, hogy lelassult az új kocsik gyártása és várhatóan a használt kocsik ára mégfeljebb fog menni.
Gondolkoztam egy időben a benzin+elektromos kombón, de olyan rohadt drágák, hogy számomra nem éri meg, pláne hogy home officeban dolgozok. Erre jól felmentek a háború után az elektromos árak szóval a töltés is drága lenne.
Örülök a benzinesre cserélésnek. Ha normalizálódnak valaha az elektromos árak és alacsonyabbak lesznek az autó árak akkor váltok esetleg elketromos-benzin hybridre, addig nem érdekel.