Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. július 18., hétfő 16:08

Sehol nem írtam, hogy a tanárok bérét nem kellene emelni, nem is tudom, hogy ez hogyan függ össze a tűzijátékkal. Vagy szerinted egy egyszeri 120000-es jutattás megoldaná a problémájukat? Ugyanúgy arconcsapás lenne. Ha egy évig minden hónapban ennyivel több lenne a fizetésük a tűzijáték helyett akkor nyilván nincs kérdés. A tűzijáték költsége a költségvetésben elenyésző. Sajnos a tanárok bére is. Inkább utóbbit kellene emelni, nem előbbit törölni.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

El Sie7e
Kedvenc játékosaid: Raúl

HozzászólásSzerző: El Sie7e » 2022. július 18., hétfő 16:07

Halfkey írta: A rakéta költsége a rendezvény töredéke. Itt a tavalyi bevallott összeg:

https://atlatszo.hu/kozadat/2021/12/10/ ... -unnepseg/
ismertek még további költségek is (rendezvényszervezés)

A közlönyben foglaltak szerint a Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt.

ÖSSZESEN 10,4 MILLIÁRD FORINTOT KAPOTT RENDEZVÉNYSZERVEZÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRA A NÉGYNAPOS ÜNNEPPEL ÖSSZEFÜGGÉSBEN.

Hogy ezen kívül vannak-e egyéb költségei a rendezvénynek, az majd 10 év múlva kiderül.
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 18., hétfő 15:57

Halfkey írta: A rakéta költsége a rendezvény töredéke. Itt a tavalyi bevallott összeg:

Combos.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. július 18., hétfő 15:52

A rakéta költsége a rendezvény töredéke. Itt a tavalyi bevallott összeg:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 18., hétfő 15:50

hehetheoriginal írta: magyarul még olcsóbb is, mint tavaly, ha bekalkulalom az inflaciót :mrgreen:
+nagyobb is.
Vagy idén végeztek jobb munkát, vagy tavaly nagyon szart. :mrgreen:
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. július 18., hétfő 15:48

magyarul még olcsóbb is, mint tavaly, ha bekalkulalom az inflaciót :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 18., hétfő 15:47

Halfkey írta:
kierkegaard írta: Ki lett fizetve, mindenképp meg lesz tartva..innentől tök mindegy. Bizonyitani nem ott kell, hanem a szavazólapok fölött de ott már sokadjára megbuktunk.
Lássuk már hogy ez legitimálja az egészet: megérte megtartani, hiszen ennyi ember kinn volt rajta!
Èrtem, hogy pénz, ami jobb helyen lenne az embereknél, de egyrészt nem olyan nagy összeg, másrészt szükség van olyan dolgokra ami a nemzet öntudatát erősíti, közösséget kovácsol, összetartozásra ösztönöz. Ugyanezért vannak céges bulik is.
Nem én vagyok a fórumon a tanár bérek élharcosa, viszont kb nem olvastam olyan véleményt aki szerint a jelenlegi helyzet ne lenne probléma. 100 ezer általános és középiskolai tanár van egy gyors Google keresés alapján, nekik azért egy egyszeri minimum 120 ezres juttatásra ez pl elég lenne (ez a tavalyi budget, idén ugye "valaha volt legnagyobb" lesz, szóval inflációval és nagyzással korrigálva lazán a duplája is lehet). De ha már nekik nem jut, remélem legalább kimennek a tűzijátékra és összekovácsolva érzik a tudatukat a nemzettel.
A rakéták beszerzési ára nettó 1,3 milliárd forint, azaz bruttó 1 650 000 000 forint, amely megegyezik a tavalyi tűzijáték árával.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. július 18., hétfő 15:45

kierkegaard írta: Ki lett fizetve, mindenképp meg lesz tartva..innentől tök mindegy. Bizonyitani nem ott kell, hanem a szavazólapok fölött de ott már sokadjára megbuktunk.
Lássuk már hogy ez legitimálja az egészet: megérte megtartani, hiszen ennyi ember kinn volt rajta!
Èrtem, hogy pénz, ami jobb helyen lenne az embereknél, de egyrészt nem olyan nagy összeg, másrészt szükség van olyan dolgokra ami a nemzet öntudatát erősíti, közösséget kovácsol, összetartozásra ösztönöz. Ugyanezért vannak céges bulik is.
Nem én vagyok a fórumon a tanár bérek élharcosa, viszont kb nem olvastam olyan véleményt aki szerint a jelenlegi helyzet ne lenne probléma. 100 ezer általános és középiskolai tanár van egy gyors Google keresés alapján, nekik azért egy egyszeri minimum 120 ezres juttatásra ez pl elég lenne (ez a tavalyi budget, idén ugye "valaha volt legnagyobb" lesz, szóval inflációval és nagyzással korrigálva lazán a duplája is lehet). De ha már nekik nem jut, remélem legalább kimennek a tűzijátékra és összekovácsolva érzik a tudatukat a nemzettel.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. július 18., hétfő 15:41

Pad'em írta:
Sierra írta: Orbán Viktor MÁSODIK napja! - PARÓDIA (By:. Peti)

a mester ismét zseni videót rakott le. :D
:lol: :lol: :lol:

"Elnézést miniszterelnök úr..."
"Bármit is akar mondani a Gyurcsány volt"
leiratkoztam :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Pad'em

HozzászólásSzerző: Pad'em » 2022. július 18., hétfő 15:29

Sierra írta: Orbán Viktor MÁSODIK napja! - PARÓDIA (By:. Peti)

:lol: :lol: :lol:

"Elnézést miniszterelnök úr..."
"Bármit is akar mondani a Gyurcsány volt"
"Down for Rodrygo... Éder Militao. Carvajal. It's Carvajal's cross... RODRYGOOO, oooh it's extraordinary!!! They prayed for miracles and miracles arrived! REAL MADRID, THE TEAM OF DREAMS. Where has that come from? How did that happen?!"

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. július 18., hétfő 15:29

Én jobban örültem volna, ha nem klasszikus tüzijáték van, hanem fényjáték - biztonságosabb, hasonlóan látványos, környezettudatos, ugyanúgy szükség van emberekre (nem kerül munkahelyekbe) és az állatokat sem készítí ki. Viszont teljesen nem hagynám el.

Egy országot/ a benne élö lakókat nem a vér (mármint, hogy ki honnan származik), nem (csak) a térképre húzott vonalak definiálnak, hanem a közös történelem, közös kultúra és közös szokások. És ez egy a közös szokás közül.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. július 18., hétfő 14:59

ha már van, én kimegyek a tüzijátékra gyerek nélkül egy hölgy társaságában. Egyedül is kinéznék rá szerintem. Tök jó közösségi élmény.

Ki lett fizetve, mindenképp meg lesz tartva..innentől tök mindegy. Bizonyitani nem ott kell, hanem a szavazólapok fölött de ott már sokadjára megbuktunk.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. július 18., hétfő 13:58

Orbán Viktor MÁSODIK napja! - PARÓDIA (By:. Peti)

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. július 18., hétfő 9:14

ikelemen5 írta: Az én gyerekeim nem is tudnak a tűzijátékról, nem is értem mit kell nekik elmagyarazáni. :lol:
Nem fogja megtudni, hogy van a facebook hírfolyama alapján baszki. :D
De nem lehet minden témakörben a pincében tartani a gyereket :D Szerintem tök érdekes téma/kérdés ez.. Kíváncsi vagyok van-e már puja a kollégánál, hogy így gondolta..

Én mást csinálok/nem csinálok elvből, igaz, hogy a miénk 6 éves is elmúlt már, megértené.. De ha ez mint kérdés felmerült volna itthon, biztos nem azt az utat választom, hogy kimegyek, de közben fortyogok, viszont a gyereknek milyen jó..

csababarca írta: Engem az érdekel, hogy Bayer Zsóti eszményi férfi kinyilatkozott-e már, hogy kéne egyet menetelni, csak úgy szeretetből?
Tuti lesz "béke"menet ősszel, ha így haladunk, szerencsére ott is el lehet puffogtatni párszáz milliót a buszoztatásra.

Tüzijáték bammeg, sajnos ezzel tudunk hírekbe kerülni, hogy nálunk még a tüzijáték is jobb mint a hanyatló, vagy hát már el is hunyt nyugaton.
Pedig most tényleg csinálhatna BÉKE menetet, Törzsfőnök is ezt szajkózza, h béke kell.. :mrgreen:
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. július 18., hétfő 9:13

Kerlon írta: Bojkottqlhatjuk a tuzijatekot, de azt a penzt mar ugyis elloptak :lol:
Melyiket nem? :mrgreen:
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. július 18., hétfő 9:08

Engem az érdekel, hogy Bayer Zsóti eszményi férfi kinyilatkozott-e már, hogy kéne egyet menetelni, csak úgy szeretetből?
Tuti lesz "béke"menet ősszel, ha így haladunk, szerencsére ott is el lehet puffogtatni párszáz milliót a buszoztatásra.

Tüzijáték bammeg, sajnos ezzel tudunk hírekbe kerülni, hogy nálunk még a tüzijáték is jobb mint a hanyatló, vagy hát már el is hunyt nyugaton.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2022. július 18., hétfő 8:43

Az én gyerekeim nem is tudnak a tűzijátékról, nem is értem mit kell nekik elmagyarazáni. :lol:
Nem fogja megtudni, hogy van a facebook hírfolyama alapján baszki. :D
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. július 18., hétfő 8:32

Es megint itt egy csont, egy ujabb szimbolikus ugy, ami ellen lehet lazadni, hergelni sajat magad, akar meg buntetni is a csaladtagjaidat, csak epp az egvilagon semmi ertelme, semmi eredmenye.
Az a baj hogy ez pont nem szimbolikus, hanem konkrét pénztárcát érintő ügy. Gratulálok annak aki inkább erre költené az adóforintjait, és nem a tanárok fizetésére, vagy hogy csak önző buksikkal gondolkodjak, nem arra, hogy a megengedhető áram/gáz fogyasztása valamivel nagyobb legyen.

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2022. július 18., hétfő 7:48

Bojkottqlhatjuk a tuzijatekot, de azt a penzt mar ugyis elloptak :lol:
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. július 18., hétfő 7:46

h3x0r írta:
illgner írta: Ezt úgy érted, hogy a tűzijátékot kéne bojkottálniuk a magyaroknak? És az lenne a megfelelő tiltakozási forma?
megfelelo tiltakozasi forma van, az is 4 evente.
Nem, van több forma is, csak ahhoz nincs elég kemény töke a mostani magyarnak.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Vissza: