Politika
Re: Politika
De miért kell más ellen pozícionálni magunkat? Ráadásul 3-4 másik nagy szereplõ jobban jár mint mi akkor szuperjó hogy egyel szemben javulunk, többivel romlunk.
A fegyver szfèrás érved meg egyre kevésbé értem. Ha most országok jólétérõl van szó, akkor az, ha a hasznot húzó iparág magénkézen van, az kevésbé jó, mintha az államén. Én személy szerint Friedman hívō vagyok a témában és kb mindent inkább privát szfèrában képzelek el, és még így is azt mondom hogy ebben a helyzetben az hogy ott állami, az pont elõny.
A fegyver szfèrás érved meg egyre kevésbé értem. Ha most országok jólétérõl van szó, akkor az, ha a hasznot húzó iparág magénkézen van, az kevésbé jó, mintha az államén. Én személy szerint Friedman hívō vagyok a témában és kb mindent inkább privát szfèrában képzelek el, és még így is azt mondom hogy ebben a helyzetben az hogy ott állami, az pont elõny.
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Oda mindig jut, nem nálunk fognak csökkenteni. Az lehet, hogy át fognak állni, de annak is ára van. Ès ennek hosszú távon isszák meg a levét.füst írta: Teljesen az ellenkezőjét látom.
Nem keresik magukat hülyére a fegyvergyártó cégek, főleg azért, mert nyersanyag és energiahiány van (nempláne azért, mert a nyersanyagok jelentős mennyiségeben a konfliktuszónából jöttek), ami megnehezíti a gyártást. Ha pedig még vissza is nyesik ezen cégek gázfogyasztását, akkor meg végképp miből gyártanának ezek a cégek többet mint eddig?
Az oroszoknak csak európában csökken a befolyásuk, india és kína végtelen mennyiségben képesek lesznek átvenni az orosz nyersanyagot. Csak ki kell fejleszteni kell a jelenlegi infrastruktúrát, és Oroszo. képes lesz teljesen lecsatlakozni Európáról. Már elkezdték.
Ez igaz. Viszont ha te pl 3%ot buksz, (úgy, hogy amúgy is recesszióra volt kilátás, az infláció a háború nélkül is probléma lett volna pl) az egyik legnagyobb gazdasági vetélytársad meg mondjuk 10%ot az vele szemben nyereség.Halfkey írta:
Az a baj baba, ez nem 0 összegū játszma, csak azért mert valaki veszít, a másik nem nyer. Hoztál jó érveket arra, hogy az oroszoknak miért rossz a helyzet, de ettõl Európának még nem jó.
Ráadásul azt sem értem hogy Európában figyelembe veszed a fegyvergyártó cégeket, oroszoknál meg nem? Nincs sokkal elmaradva csak az orosz hadipar a teljes EU hadipartól.
Rövidtávon emiatt jobban nem fogunk élni az biztos.
Orosz hadiipar: itt nem ismerem ki magam, hogy hol milyen tulajdonosi struktúra van, de EU-ban vannak magánkézben lévö gyártók akik nyereségre termelnek. Tudomásom szerint oroszországban állami kézben van, nem feltétlen nyereségre játszanak. De elképzelhetö, hogy tévedek. A GDP-be nyilván beleszámít.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Teljesen az ellenkezőjét látom.
Nem keresik magukat hülyére a fegyvergyártó cégek, főleg azért, mert nyersanyag és energiahiány van (nempláne azért, mert a nyersanyagok jelentős mennyiségeben a konfliktuszónából jöttek), ami megnehezíti a gyártást. Ha pedig még vissza is nyesik ezen cégek gázfogyasztását, akkor meg végképp miből gyártanának ezek a cégek többet mint eddig?
Az oroszoknak csak európában csökken a befolyásuk, india és kína végtelen mennyiségben képesek lesznek átvenni az orosz nyersanyagot. Csak ki kell fejleszteni kell a jelenlegi infrastruktúrát, és Oroszo. képes lesz teljesen lecsatlakozni Európáról. Már elkezdték.
Az a baj baba, ez nem 0 összegū játszma, csak azért mert valaki veszít, a másik nem nyer. Hoztál jó érveket arra, hogy az oroszoknak miért rossz a helyzet, de ettõl Európának még nem jó.
Ráadásul azt sem értem hogy Európában figyelembe veszed a fegyvergyártó cégeket, oroszoknál meg nem? Nincs sokkal elmaradva csak az orosz hadipar a teljes EU hadipartól.
- babaking
Szerinted az Európai fegyvergyártó cégek nem keresik épp hülyére magukat? És akik nekik emelt piaci áron pl acélt szállítanak?Sierra írta:babaking írta: Egyébként az EU-nak sajnos érdeke, hogy minél tovább tartson a háború. Annál nagyobb gazdasági előnyre tesz szert hosszú távon. Konkrétan kivéreztetik indirekt módon az Oroszokat.
Igen biztosan.
Az Oroszoknak nem csökken ezáltal a gazdasági befolyásuk?
Ha (bár fájdalmas lesz) teljesen leválunk az orosz gázról, az nekik nem fog fájni?
Most vajon miből finanszírozzák a háborút?
Röhögő smileyt könnyű írni, bár egy ellenérvre könnyebben tudtam volna reagálni.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
babaking írta: Egyébként az EU-nak sajnos érdeke, hogy minél tovább tartson a háború. Annál nagyobb gazdasági előnyre tesz szert hosszú távon. Konkrétan kivéreztetik indirekt módon az Oroszokat.
Igen biztosan.
- babaking
Ezt kár is tagadni. Bár az energia drágulása nem csak a háború miatt van, és nem is ott kezdődött. Cserébe hirtelen fel fogy gyorsulni a zöld átállás, ami hosszú távon az egész világnak jó.Faust írta: Mondjuk speciel ez a brutal energiavalsag, ami ele Europa nez, nem ugy tunik mint ami hosszutavon akkora nyereseg. Ha igy marad a szitu, es sokaig elhuzodik, ezzel csak Amerika nyer (plusz Kina), nekik ez a legjobb haboru, ok adjak a fegyvert, de nem amerikai katonak halnak meg, Europa pedig legyengul mint a szar, Oroszorszaggal egyetemben.
(megfejtettem, Putyin sötétzöld és ezért csinálja )
Európa, mint aki hasznot húz a háborúból
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
az USA mindig jól jár. Nem véletlenül tartanak ott ahol. Nagyon jól csinálják a dolgaikat, és bizony nagy tudású emberek ülnek a legnagyobb cégeik tetején.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Hát, erre én befizetnék. Nem tudom milyen gazdasági előny származik a kialakult helyzetből.Egyébként az EU-nak sajnos érdeke, hogy minél tovább tartson a háború. Annál nagyobb gazdasági előnyre tesz szert hosszú távon.
Az európai szolgáltatóipar versenyhelyzete pont az olcsó energiára épült. Most, hogy az már a múlté, és tekintettel arra hogy a munkadíj is itt a legnagyobb a nem tudom min alapul a vélt gazdasági előny.
Egy újabb koporsószög a gazdaságba a csökkentett gázfogyasztás, a behúzott kézifék sem épp a gazdasági előnyt jelzi. Én borúsan látom a jövőt, szerintem az EU szívni fog, bár nem indokolt a jövő idő, ez már most is szopás.
Mondjuk speciel ez a brutal energiavalsag, ami ele Europa nez, nem ugy tunik mint ami hosszutavon akkora nyereseg. Ha igy marad a szitu, es sokaig elhuzodik, ezzel csak Amerika nyer (plusz Kina), nekik ez a legjobb haboru, ok adjak a fegyvert, de nem amerikai katonak halnak meg, Europa pedig legyengul mint a szar, Oroszorszaggal egyetemben.
- babaking
- szakértők 15% gazdasági visszaesést jósolnak idénre (máshol már 2-3%nál pánikolnak)Sierra írta:Ukrajna is Európához tartozik tudtommal.zsuninnyo írta: Nekem ugy tunik az ukranok es az oroszok jobban erzik ennek a sulyat.
Meg nyilván ők szívnak a legnagyobbat, de gondoltam ezt le sem kell írni, annyira egyértelmű.
Oroszország mondjuk nem tudom miben érzi meg, de az is igaz, hogy eléggé laikus vagyok. USA-n meg Európán kívül kb mindenki az ő oldalukon áll, legalábbis szivatni senki más nem szivatja őket.
Érdemes megnézni ezt a videót a témában
- az összes nyugati cég kivonult - a helyieknek nem lesz partnere, ez további gazdasági visszaesést okoz. Nyersanyaguk sok van, de a tudás hiányzik hozzá. (Pl újra légzsák nélküli autókat gyártanak állítólag)
- a helyi cégek nem férnek hozzá a Nyugati piachoz - ami India, Kína ide vagy oda jelentös probléma.
- eddig is demográfiai problémáik voltak - az elöregedő társadalom, és kevés fiatal miatt 2020-as évek közepére munkaerőhiányt jósoltak. Az amúgy is kevés fiatal meg épp Ukrajnában harcol (és jelentős része nem is jön vissza)
És ez még csak a felszín, ennél jóval mélyebb hatásai is lehetnek.
szerk: https://en.wikipedia.org/wiki/Demograph ... ,_2022.png
nézzétek meg a 90-es éveket. 1 komplett generáció kb hiányzik. Ès pont ez a korosztály van a fronton. Bár más a skála (életkor, nem születési év, de itt a magyar: https://en.wikipedia.org/wiki/Demograph ... d_2020.png Ez sem jó, de sokkal jobb)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára babaking 2022. július 26., kedd 14:52-kor.
Ukrajna is Európához tartozik tudtommal.zsuninnyo írta: Nekem ugy tunik az ukranok es az oroszok jobban erzik ennek a sulyat.
Meg nyilván ők szívnak a legnagyobbat, de gondoltam ezt le sem kell írni, annyira egyértelmű.
Oroszország mondjuk nem tudom miben érzi meg, de az is igaz, hogy eléggé laikus vagyok. USA-n meg Európán kívül kb mindenki az ő oldalukon áll, legalábbis szivatni senki más nem szivatja őket.
Érdemes megnézni ezt a videót a témában
- babaking
Ennél ez azért egy kicsit bonyolultabb, mint, hogy nekünk senki ne mondja meg.p.csabi1 írta:Ezt a gázra érted?Már bocs de nekünk ne mondja meg az EU hogy vegyünk vissza azért mert van egy két nem normális köztük a németek akik saját magukat szivatják meg a hülyeségükkel.babaking írta: EU-s szolidaritásból ismét sikerült jelesre vizsgáznunk
És akkor csodálkoznak, ha az EU is ott szivat ahol tud. Előbb utóbb kiraknak mint macskát szarni.
- Egyrészt ha tagja vagy egy közösségnek (szabad akaratból) és élvezed annak minden előnyét akkor illik betartani a játékszabályokat, és csapatjátékosnak lenni.
- Másrészt Magyarország ugyanúgy ki van téve az orosz gáznak, de a helyett, hogy spórolásra bíztatnánk az embereket (pl a paneleket nem 25 hanem csak 22 fokra fütenénk), inkább az állam fizeti helyettünk a rezsit, ezáltal romba döntve az egész gazdaságot. Tényleg sokkal jobb.
- Mi nem segítünk más országoknak ahol baj van, de majd ha itt van baj akkor várjuk az EU segítséget. Ha meg a Németek megszívják, és Merci bezárja a Kecskeméti gyárat akkor meg nézünk mint Rozi a moziban.
Ez nagy tévedés. Mi érezzük önkéntesen a súlyát. Jelenleg az Ukrán nép érzi a súlyát, illetve hosszú távon az Orosz nép fogja. De igen, sokkal jobb az alternatíva. Hagyjuk Ukrajnát elesni, Putyin biztos megáll a határon.Sierra írta:Én is ezt gondolom. Ez az egész háború is szerintem erre megy ki. Mert senki nem jár rosszabbul, mint eddig, csak Európa. Egyedül mi érezzük igazán ennek az egész szarságnak a súlyát.Faust írta: Elobb-utobb az egesz eu megszunik kb letezni, sajat magukat lovik fejbe, nem lepne meg ha foispanek is erre jatszananak.
Egyébként az EU-nak sajnos érdeke, hogy minél tovább tartson a háború. Annál nagyobb gazdasági előnyre tesz szert hosszú távon. Konkrétan kivéreztetik indirekt módon az Oroszokat.
Nekem ugy tunik az ukranok es az oroszok jobban erzik ennek a sulyat.Sierra írta:Én is ezt gondolom. Ez az egész háború is szerintem erre megy ki. Mert senki nem jár rosszabbul, mint eddig, csak Európa. Egyedül mi érezzük igazán ennek az egész szarságnak a súlyát.Faust írta: Elobb-utobb az egesz eu megszunik kb letezni, sajat magukat lovik fejbe, nem lepne meg ha foispanek is erre jatszananak.
Én is ezt gondolom. Ez az egész háború is szerintem erre megy ki. Mert senki nem jár rosszabbul, mint eddig, csak Európa. Egyedül mi érezzük igazán ennek az egész szarságnak a súlyát.Faust írta: Elobb-utobb az egesz eu megszunik kb letezni, sajat magukat lovik fejbe, nem lepne meg ha foispanek is erre jatszananak.
Ezt a gázra érted?Már bocs de nekünk ne mondja meg az EU hogy vegyünk vissza azért mert van egy két nem normális köztük a németek akik saját magukat szivatják meg a hülyeségükkel.babaking írta: EU-s szolidaritásból ismét sikerült jelesre vizsgáznunk
És akkor csodálkoznak, ha az EU is ott szivat ahol tud. Előbb utóbb kiraknak mint macskát szarni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára p.csabi1 2022. július 26., kedd 14:17-kor.
„Úgy élünk együtt, két kis idegen,
valahol messze, mese-szigeten.”
valahol messze, mese-szigeten.”
Elobb-utobb az egesz eu megszunik kb letezni, sajat magukat lovik fejbe, nem lepne meg ha foispanek is erre jatszananak.babaking írta: EU-s szolidaritásból ismét sikerült jelesre vizsgáznunk
- babaking
EU-s szolidaritásból ismét sikerült jelesre vizsgáznunk
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo