PL topicból áthozva;
dzsi91 írta:
Caraway írta:
Oh latnatok angol United forumokat is… Laporta meg a Barca nagyon kapja az ivet. Jelenleg szinte minden csapatnak a bogyebe vannak.
Bayern detto. Rengeteg pundit és exfocista is bohózatnak tartja amit művelnek.
Én akárhonnan nézem, pénzügyileg szerintem akkor sem maradnak életben ha mindent megnyernének a következő 2 évben. Egyszerűen lewandowski hiába nagy nevű játékos nem az a fajta aki miatt kimegy az ember a meccsre vagy beleszeret egy klubba stb… a többi meg még nevenincs senki. Ha össze is áll minden sem lesz akkora marketing értékük mint messivel vagy neymarral vagy ronaldinhoval volt.
Meg ez mikor műkodött,hogy veszünk 5-6 kezdő játékost egy nyáron és majd összeáll minden? Konkrétan soha. Egy ilyen project ,hogy kifussa magát 2-3 év addigre meg csődbe is mennek ami nyilván csak formalitás lesz mert valamelyik jumurdzsák majd megveszi őket így megszűnni nem fognak.
Bárcsak igazad lenne, imádnám, ha összeesnének, de szerintem nem fognak. Azért nem, mert a Barca része annak a pár nagy klubnak, akinek a történelme miatt már kvázi generációkra előre kiépült a szurkolótábora. Nézd meg az MU-t, 10 éve óta se eredmény, se nézőcsalogató játék, se sztárjátékos, mégse estek a top leggazdaggabb csapatból. Bár igaz, ők sok PL pénzt kapnak, de annyival a Barca se kap kevesebbet, hogy csődbe kelljen menni. Másrészt akkora hyleot kapnak, hogy nem igaz. Az egész nyár róluk szól, minden sporttal foglalkozó médiatermék kedvenc témái lettek, ez is generálja az érdeklődést. Bár az is igaz, hogy ez megszünhet, ha nem működnek, de ugyanúgy, ahogy a Messit, a játékosaikat, a wonderkidjeiket szopkodja a sajtó, ahogy kisírta nekik az Aranylabdákat, meg a Golden Boyokat, az új csodacsapattal is ez lesz szerintem. Eleve Xavit is imádják, már régóta látszik, ha másból nem az ilyen Xaviball féle fogalmakból. 2-3 év ekkora pénzeknél nagyon kevés idő bezuhanni (most szereztek ugye valami 600 milliót), szóval idejük még lesz új projektekre is, ha ez a Xavi-Lewa féle bezuhanna.