_Bushido_ írta:
Steve írta:
Ez most komoly kérdés?!
Én szeretek azzal viccelni, hogy semmit nem dolgozok, meg hogy lopom az időt..de az igazság az hogy valószínűleg ezért nem rúgtak még ki soha és voltak elégedettek a főnökeim velem mindenhol, de én attól furán érzem magam, ha a 8-9órában nem 110%-ban dolgozok, a gyerekek előtt meg kb csak túlóráztam szinte.
Lehet, hogy ez nem jó, de hogy azon agyaljak, hogy hogyan húzzak el alkalmazottként valahonnan, ráadásul gondolom nem is olyan a munka ahol nem pótolhatatlan vagy/az illető akiről írsz..??
Az ember a munkahelyén azért van, hogy munkát végezzen és azt meg azért csinálja, mert megfizetik(ilyen vagy olyan mértékben de megfizetik).Akkor meg csinálni kell.
Az a baj, hogy vannak, akik nem így gondolkodnak. Nem én. Alkalmazottunk.
És mivel kurva nagy emberhiány, alkalmazott hiány van manapság a vendéglátásban, ezért egyelőre meg van kötve a kezünk. Elvégzi ugyan a feladatát, de emellett semmi. Ráadásul plusz feladatokat generál másoknak.
Amúgy pl egyik ismerős is Auchanban van, pékárú részleg. ketten vannak össz-vissz. Másik szabin van. Szóval 2ig tartana a munkaideje, de kötelezik, hogy ott maradjon és délutánra is megsüssön mindent - csak ugye az auchanban az a kib*szás a többi lidl, aldi félével ellentétben, hogy ott keleszteni is kell a pékárukat, nem csak beteszik a sütőbe és várják, míg megsül, szóvla 45 perccel több kb a folyamat. És menetrenszerűen b*sztatva vannak, hogy miért nincs még készen?! hiába mondják, hogy a folyamatnak ideje van, nem lehet sürgetni... idióta kisfőnök van, rabszolgahajcsár. pl húspultos bácsi (nyugdíj előtti) kiment segíteni az előtte lévő pultot feltöltő embernek - mert a húspultnál sehol senki sem állt, jött a kisfőnök, és beszólt neki, hogy "XY, takaroggy vissza a helyedre". Holott a lánya lehetne a kor alapján!
Örülök, hogy nem magadról beszélsz legalább.A kérdés meg az én felfogásom szerint nem kérdés és örömmel látom, hogy Te is így gondolod.
Biztosan leülnék vele beszélni, majd idővel ha jönne jobb ember és figyelmeztetések ellenére sem változtatna cserélnék. A munka az nem szerelem.
Mindenképpen Hehét alkalmaznám utána!
(nem, továbbra sem örömködtem mikor kitettek, csak öregszel és paranoid vagy, vagy keversz valakivel
)
Amúgy meg nem értem miről is beszélünk. Ha benne van a szerződésében, hogy X órát le kell dolgozni, akkor le kell dolgozni, ha alkalmazva van és a munkaadója ezt elvárja.
Ha meg szarul végzi ráadásul a munkáját, akkor meg legyen a munkaadó szíve joga, hogy mást alkalmazzon helyette, aki jobban megbecsüli a mukáját.
Mindenesetre örülök, hogy nincsennek alkalmazottjaim, nem könnyű ez, pláne ha még rá is lát az ember mondjuk valami szar családi helyzetre mögötte, vagy egyebek..