Steve írta:
nmate írta:
Család majd lesz, igen egyelőre 38m2 lakásban börtön feeling a homeoffice.
Egyébként én is jól tudom a sportot alkalmazni mellette, az tényleg jó, valószínűleg ha lesz gyerek, még jobb lesz.
Sokszor amúgy felmerülnek ilyen filozófiai kérdések is bennem, főleg hétfőn, hogy fasznak csinálom ezt a hülyeséget, azért szívok órákon keresztül, hogy valami retardált gyorsabban tudja megvenni a koszos iphone 13-at részletfizetéssel.
Ahh, akkor nálad is hasonló mint a kollégáknál.Van viszont 1-2 kolléga akik hasonlóan laknak,kis lakás és család nélkül, de ők baromira élvezik. Futás reggel, edzés ebédidőben, delután éttermezés,pub-ok..haha néha irigykedek is itt a családi élettel, de persze nem cserélném semmire sem el
Szóval biztos felfogás kérdése is.
Én az egyik legnagyobb bank rendszeréért felelek részben fejlesztés, részben üzemeltetés, szóval mindig van mit csinálni.Újév felé meg sajnos extrém sok a teendő.
A napi rendszerleállások nyilván a legnagyobb kihívás. Van 2,6millió ügyfelünk, akik ha nem tudnák használni a kártyájukat, akkor kb 10perc után a hírekben lennénk.Ezt eddig egyszer éltem meg(nem az én hibámból),nem volt kellemes úgy hibát keresne, hogy a főnök kb sírva könyörög, hogy találjuk meg a hibát.
Most így, hogy a gyerekek kicsik, nem a munka a fő prioritás.Elvégzem maximálisan, de ha lehet a családdal vagyok. Később viszont lehet, hogy kipróbálom a munka más lehetőségeit is.
Na most szétoffoljuk Máté az off topicot
Én nagyon nem csípem a főnimet (nyilván
), de amit nekünk irodán lévőknek megenged, az párját ritkítja.. A melósnál nyilván nem tud engedményt adni, őket 6ra hozza a busz és 2kor indul, de aki nem fizikai dolgozó, az kb. nálunk bármit csinálhat (ha a meló 100% el van végezve)..
Télen volt, hogy 6ra jártam be korábban én is, de aztán fél3kor pucoltam haza, hogy még világosban lehessen 1-2 dolgot csinálni, korona óta meg azokba a munkakörökbe (fuvarszervezők, beszerzés, én pozim (hasonló, mint te Steve)), ahol látta, hogy otthonról is ugyanúgy megy a meló, "szabad a csók".. Most pl. jún. vége óta nem is voltam benn Győrben.. De nekem tényleg fullmindegy, skype/teams itthon is csörög, mobilt is mindegy hol veszem fel..
De én is csípem, mert gyerek mellett is van idő sokmindenre (futás itthon, ház körüli dolgok, stb..), de ha valami túlbuzgó zseni a központba este 6kor találja ki, h sos valami reggelre, vagy épp a tengerentúli résznek kell vmi help, megcsinálom 8-9-10 körül, nekem mindegy, de neki is jó.
Szerintem ha alacsony a terhelés 1-2 feladatkörből el lehet tiplizni hamarabb, de ha beindul a pörgés, akkor meg maradni kell. Engem ez nem zavar, amíg nagy átlagba kijön a 8 óra munka, de ez inkább ilyen gentleman's agreement, papíron nálunk mindenki 8 órát van benn naponta, ha igaz, ha nem..