OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
géza

Re: OFF

HozzászólásSzerző: géza » 2022. augusztus 6., szombat 10:51

tubatibi írta: Udemy-n ezekre hogy érdemes rákeresni, illetve milyen jellegű kurzusokat ajánlanátok?
Pl. egy ilyen jólehet?

Engem is elkezdett érdekelni a web developer irány, viszont nem tudom, hogy melyik kurzus/kurzusok lehetnének a megfelelőek.
Illetve, hogy a fent linkelt kurzus jó-e kezdők számára is.
Atporgettem a tartalmat, szerintem ez feleslegesen sok, de en nem ilyen iranyban mozgok, szoval ha van web developer itt, akkor o is mondja el a velemenyet.

Szerintem jobban jarnal egy kurzussal ami koncentraltabb, es jobban belemegy a HTML, CSS, Javascript alapokba, mintsem valami ami erint mindent is, legalabbis az elejen.

https://levelup.gitconnected.com/the-20 ... 503ddfb327 Ezt is erdemes elolvasni, eleg jol ossze van szedve itt.

tubatibi

HozzászólásSzerző: tubatibi » 2022. augusztus 6., szombat 10:35

d.gergo írta:
Dupla D írta: Aki kódol. Hogy látjátok, milyen képzés az, amivel kényelmesen el lehet helyezkedni utána? Egyetemen eleget szoptam, oda nem ülnék be újra.
Én a Scrimba-n fizettem elő pár kurzusra, baromi interaktív tud lenni, és saját tempóban haladhat az ember. Vannak tök jó ingyenes "gyorstalpalók" is, amiken keresztül bele lehet kóstolni sok mindenbe.

https://scrimba.com/allcourses?price=free

Az időt tényleg nehéz megtalálni rá, rám kb. két éve vár itt két UI design képzés és egy React/Javascript kurzus. Csinálni kell neki időt tényleg, napi 1 óra is jó már, ahogy itt előttem írták. :)

Ha most kezdenék nulláról, én is a web felé mennék, azon belül egy HTML+CSS, aztán ha ezek az alapok megvannak, akkor Javascript.
Udemy-n ezekre hogy érdemes rákeresni, illetve milyen jellegű kurzusokat ajánlanátok?
Pl. egy ilyen jólehet?

Engem is elkezdett érdekelni a web developer irány, viszont nem tudom, hogy melyik kurzus/kurzusok lehetnének a megfelelőek.
Illetve, hogy a fent linkelt kurzus jó-e kezdők számára is.
"If you don't like your destiny, don't accept it."

e.gergo
Kedvenc játékosaid: David Beckham
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: e.gergo » 2022. augusztus 5., péntek 18:53

Dupla D írta: Aki kódol. Hogy látjátok, milyen képzés az, amivel kényelmesen el lehet helyezkedni utána? Egyetemen eleget szoptam, oda nem ülnék be újra.
Én a Scrimba-n fizettem elő pár kurzusra, baromi interaktív tud lenni, és saját tempóban haladhat az ember. Vannak tök jó ingyenes "gyorstalpalók" is, amiken keresztül bele lehet kóstolni sok mindenbe.

https://scrimba.com/allcourses?price=free

Az időt tényleg nehéz megtalálni rá, rám kb. két éve vár itt két UI design képzés és egy React/Javascript kurzus. Csinálni kell neki időt tényleg, napi 1 óra is jó már, ahogy itt előttem írták. :)

Ha most kezdenék nulláról, én is a web felé mennék, azon belül egy HTML+CSS, aztán ha ezek az alapok megvannak, akkor Javascript.

nzooli93
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: nzooli93 » 2022. augusztus 5., péntek 18:02

Diginél bekerült maguktól a digi 1-2 helyére az aréna meg a match4. Meg is lepődtem, nem nekem kellett újrahangolni.Pedig volt már velük negatív élményem.
Tavasszal pont a City-Real előtt kellett újrahangolni a tv csatornákat,mert valami nagy frissítés volt náluk. Azt már megszoktam ,hogy újrakódolás után az m4-et valamiért mindig nekem kell frekvenciák alapján behoznom. Mondom semmi baj, már fejből tudom az adatokat. Hát nem találta sehogy. Mindkét tv-n próbáltam, kb vagy 10x. Újrahangoltam már többször is őket. Na mondom jólvan akkor ügyfélszolgálat. Több perc várakozás után annyiba tudtak segíteni ,hogy amit 10x belőttem frekvenciákat lediktálták. Felvették adatokat,mondták ,hogy majd a napokban jönnek kollégák. Viszont ,ha én voltam a balfék akkor fizetni kell. Már elkönyveltem ,hogy nem fogom tv-be nézni a meccset, erre random fb lapozgatás közbe egy ismerősőm posztjába pont erről volt szó,hogy nincs M4,erre hozzászolásba valaki beírta ,hogy új frekvenciák vannak, neki is most diktálták le a ügyfélszolgálaton.
Nem adtak volna ki semmi tájékoztatót,hogy változott,de még a kiszállási díjat is tuti rám verték volna ,de a lényeg ,hogy végül a meccsre nagy nehezen lett csatorna :kalapos: :kalapos:

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2022. augusztus 5., péntek 17:30

soadroli írta: szerencsére a nyomorult telekomnál se match4 se aréna4 :lol:
Akkor valami nalad nem jo. A telekomnal nagyon regota van arena4, szoktam ott meccseket nezni. Szerintem match4 is van, de meg nem neztem utana.

Szerk.: utananeztem, match4 tenyleg nincs, hogy bsznak meg. Viszont arena4 az tovabbra is van.

soadroli
Kedvenc csapatod: a másik

HozzászólásSzerző: soadroli » 2022. augusztus 5., péntek 17:25

szerencsére a nyomorult telekomnál se match4 se aréna4 :lol:
Kép

BBarni
Kedvenc játékosaid: Gera, Lipcsei, Ronaldo, Zidane, Henry
Kedvenc csapatod: FTC, Real Madrid

HozzászólásSzerző: BBarni » 2022. augusztus 5., péntek 16:53

PL és Ligue 1 meccsek is lesznek a Match4-en.

A mai PL nyitómeccset is ők adják.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. augusztus 5., péntek 15:46

poronty írta: Bocsi, hogy beleoffolok az off-ba.

Gondolom minden digi előfizetőnél eltűntek a digi sport csatornák. Tudja valaki, hogy most, hogy lesz leosztva a bajnokságok/BL/EL/Konferenciás faszság a különböző sportcsatornákon?
Championship, Ligakup, Skót liga meg a Bundás marad az utódcsatornákon (Arena4 meg Match4), meg válogatott meccsek lesznek, és ennyi. :D Szóval PL se marad náluk.

Azért ez így elég vérszegény. Se BL, se EL, se PL.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. augusztus 5., péntek 15:41

Aztakurva, ez most meglepett rendesne. De milyen okból? Évekig nagyon népszerű csatornák voltak, mi történt, hogy megszűntek?

szerk.: ja most olvasom... durva. Mondjuk PL volt az egyetlen már ami miatt nézték valszeg.

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2022. augusztus 5., péntek 15:38

A Digisport csatornák megszűntek a mai nappal. Leginkább az Aréna4/Match4 veszi át a tartalmat de talán van ami a Spílerre ment a korábbi jogaik közül. Tudtommal más licensz változás nincs idénre.
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. augusztus 5., péntek 15:29

poronty írta: Gondolom minden digi előfizetőnél eltűntek a digi sport csatornák. Tudja valaki, hogy most, hogy lesz leosztva a bajnokságok/BL/EL/Konferenciás faszság a különböző sportcsatornákon?
miiii?? én erről lemaradtam, mi történt? igaz már nem volt semmi ott amit néztem, minden m4/spíler már.

poronty
Kedvenc játékosaid: M. Laudrup, Modric, Kroos, Courtois

HozzászólásSzerző: poronty » 2022. augusztus 5., péntek 15:28

Bocsi, hogy beleoffolok az off-ba.

Gondolom minden digi előfizetőnél eltűntek a digi sport csatornák. Tudja valaki, hogy most, hogy lesz leosztva a bajnokságok/BL/EL/Konferenciás faszság a különböző sportcsatornákon?
--------------Körte
Hakimi--Saliba--Gvardiol-Davies
------Fede------------Emery
Foden----Bellingham-----Musiala
-------------Haaland

https://www.youtube.com/watch?v=kRzMmt_MFko

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. augusztus 5., péntek 15:20

Dupla D írta: Köszi srácok a sok hasznos infót! Már csak szabadidő kell, amit be tudok áldozni rá. :)
Egy best practice ehhez, ne szabadidot probalj talalni, hanem inkabb befekteteskent kezeld. Nekem ez a mai napig egy nehez dolog, hogy "majd ha lesz ra idom" ami sosem jon el. De ha minden nap x idot (nem kell sok, eleg 1 ora) raaldozol, akkor nagyon gyorsan sokaig jutsz.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. augusztus 5., péntek 14:03

Köszi srácok a sok hasznos infót! Már csak szabadidő kell, amit be tudok áldozni rá. :)
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2022. augusztus 5., péntek 13:56

Dupla D írta:
zsuninnyo írta: Semelyik. Nyelvtol / technologiatol / terulettol fuggoen youtube / udemy / hasonlo videos oktato oldalak. Egyreszt gyorsabban tudsz tanulni a sajat tempodban, masreszt a kepzeseken is megfigyelheto az "aki tudja csinalja, aki nem, tanitja" elv. A videos kurzusok / tanarok pedig eleg relevans tapasztalattal rendelkeznek, amellett, hogy sokan eleg mely tudast is atadnak.
Köszi. És mi alapján vesznek fel akkor egy céghez, mint programozó, ha nincs róla papírom? Jelentkezek, aztán ott meg adnak valami feladatot? Illetve melyik programnyelvet érdemes megtanulni?
O'Reilly's konyvek kozott is erdemes szetnezni, en szerintem messze azok a legjobbak. A lenyeg, hogy ne csak gyakorlati tudast szerezz, hanem ertsd meg a dolgok mukodeset, ehhez lehet konyveket, videokat, kurzust, egyetemi kepzest, barmit valasztani. A nyelv meg attol is fugg, hogy milyen iranyba akarsz mozogni, software engineering --> c nyelvek, go, java, scala; data --> python, r; frontend --> html, javascript, css

Barmi mellett dontesz, csinalj egy Github oldalt magadnak, ahova feltoltod a projektjeid, es menjen a link a CV-be. Ha van ismerosod aki meg ert hozza, az meg ra is tud nezni a kododra, es igy is tudsz fejlodni, szerintem amugy erre letesedett forumok is vannak.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. augusztus 5., péntek 13:44

Dupla D írta:
zsuninnyo írta:

Semelyik. Nyelvtol / technologiatol / terulettol fuggoen youtube / udemy / hasonlo videos oktato oldalak. Egyreszt gyorsabban tudsz tanulni a sajat tempodban, masreszt a kepzeseken is megfigyelheto az "aki tudja csinalja, aki nem, tanitja" elv. A videos kurzusok / tanarok pedig eleg relevans tapasztalattal rendelkeznek, amellett, hogy sokan eleg mely tudast is atadnak.
Köszi. És mi alapján vesznek fel akkor egy céghez, mint programozó, ha nincs róla papírom? Jelentkezek, aztán ott meg adnak valami feladatot? Illetve melyik programnyelvet érdemes megtanulni?
Általában megnézik milyen tapasztalatod van (ez most itt ugye 0), aztan pedig kapsz egy szakmai interjut egy hr vagy vmilyen tingli-tangli beszelgetes utan. Ez lehet kodolos hazi feladat amire van x napod, lehet egy hackerrank szeru cucc, ami abbol all, hogy van 1-2 orad megcsinalni az adott feladatokat (algorotmizalasok nagyreszt). Ha ezen sikeresen tul vagy szokott lenni egy szakmai beszelgetes egy lead-del vagy seniorral, aki belekerdez a tudasodba, igazabol ezek ilyen elmeleti dolgok szoktak lenni, amivel jol ki lehet szurni egy jelentkezo valos tudasat.
Sum: mindenki a szakmai tudasodra kivancsi, es ezt merik fel, ami eleinte frusztralo lehet, mert faszabbnal faszabb feladatokat tudnak adni, de ha nem sikerul mindegyikbol tanulni fogsz. Most mar elterjedtebb az is, hogy a szemelyiseged sokkal nagyobb reszben lehet fontos, mennyire vagy beillesztheto a csapatba, mennyire tudsz masokkal egyutt dolgozni, szeretnel-e tovabb fejlodni stb.
A programnyelv az attol fugg mivel szeretnel foglalkozni. Beagyazott rendszerek? Backend, Frontend? Adatbazisok, big data?
En javascriptezek evek ota, tudom ajanlani, bar kicsit logikatlan es nem teljesen esszeru itt-ott (kb mint a magyar nyelvtanban a kivetelek), de majdnem mindent meg lehet benne csinalni, es baromi jol fizet. Cserebe van x millio keretrendszer meg, de azokat elsajatitani nem egy nagy cucc alap/kozepes szinten. Es nem is mindenhol mervado, eleg a hajnandosag, hogy meg tudod tanulni.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. augusztus 5., péntek 13:33

Elég változó azért, ha nagyon el tudsz mélyülni ilyen videós témákban, akkor nagyon jó, viszont ha igényleg a "pedagógus" oldalát a témának, akkor valamelyik kódolos suli. (Nem tudom most mi pörög, de én greenfoxos voltam, de az nem ma volt).

Gyanítom már ilyen kvázi ingyen képzések nincsenek, mint 5 éve :D

Mindenképpen webfejlesztésbe ásnám bele magamat, ha semmi releváns témában nem vagyok jártas.
git kezelés, html, css, javascript, pár elméleti alapfogalom (hálózati dolgok, szoftverfejlesztésről pár elméleti dolog), aztán a többit innen már tudni fogod, ha eljutsz eddig.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. augusztus 5., péntek 13:31

zsuninnyo írta:
Semelyik. Nyelvtol / technologiatol / terulettol fuggoen youtube / udemy / hasonlo videos oktato oldalak. Egyreszt gyorsabban tudsz tanulni a sajat tempodban, masreszt a kepzeseken is megfigyelheto az "aki tudja csinalja, aki nem, tanitja" elv. A videos kurzusok / tanarok pedig eleg relevans tapasztalattal rendelkeznek, amellett, hogy sokan eleg mely tudast is atadnak.
bár nem kódolás, de Udemy nekem bejött. Grafikai anyagokat kellett csinálnom anno, és előfizettem kb 10.000 ft-ért két online kurzusra. Nekem nagyon bevált! + ahogy a kollega mondja: akkor csináltam amikor épp volt időm/kedvem, kivéve ha pénzért dolgoztam és túlvállaltam magam :kalapos:

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. augusztus 5., péntek 13:26

zsuninnyo írta:
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. augusztus 5., péntek 13:22

Vissza: