2002-2010 között Vitya kb állandó szereplője volt a baloldali médiának, nem volt hét amikor valahol nem okfejthetett volna.Fernando írta:
A választások óta nem nagyon akartam írogatni, gondoltam hagyom a gyászt feldolgozni, pedig sokat viszketett a kezem...Viszont ezek már akkora valóságtagadások, hogy muszáj valamit pötyögtetni.
Szóval: 90-es évek - 98% - 2%, (ez konkrétan 2-3 újságot jelentett, azokat is kicsinálták). 2000-es évek 90% - 10% (a Hír tv-vel), aztán belehúztak és pl TV2, Origo, megyei lapok átkerültek fideszközelibe. Nincs kedvem mindet felsorolni, de az RTL, Atv, 444, Mérce, 24.hu, Azonnali,HVG, Népszava,Napi.hu, Blikk, Portfolio, különböző megyei oldalak pl. Debreciner , Élet és Irodalom, a kulturális lapok, Hírklikk így kapásból, de lehetne még sorolni...Jól elvagytok nyomva...Erre bőven rá lehet mondani, hogy kiegyenlített. sőt sosem volt ennyire. Azt elhiszem, hogy balról nézve ez nem így néz ki, hozzá lehet szokni a totális fölényhez. Ha azt veszed természetesnek, akkor nyilván ez már nem az. Légyszi, mondjál már olyan országot, ahol kiegyenlítettebbek a viszonyok! USA-ban az 50 legnagyobb újság Bident támogatta Trump ellen, az biztos jobban kiegyenlített.
Ilyen jelenleg nincs.
Újságokat szisztematikusan kicsinálták, legyen az online vagy sem, lásd Index, Origo.
Ezer meg egy ilyen van még, de felesleges ezeket leírni.
Az, hogy az USA-ban mi van, az meg engem nem tesz boldoggá, se szomorúvá.
Mivel nem ott élek, pont letojom, hogy ott mi van a médiával, eleve tök más közeg, teljesen más társadalmi struktúra.
jah és az én kiinduló gondolatom az volt, hogy a kiegyenlítettnek mondják újabban a médiapiacot, ami lehet.
De azért még mindig telesírják a sajtót ahol csak lehet, hogy még mindig mennyire el vannak nyomva.