OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: OFF

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. augusztus 9., kedd 13:39

En a 10-20-30 masodperces tiktok videok utan vettem eszre, hogy egyre turelmetlenebb vagyok.
azt a szót keresed, hogy pedofil :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. augusztus 9., kedd 13:36

tiktok? Hány éves vagy, 12? :lol:

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. augusztus 9., kedd 13:34

Realista24 írta:
Remy írta: Nekem az a bajom az olvasással, hogy bármilyen könyvet olvasok, bármilyen sztorit, hiába tetszik és érdekel, pár oldal után egyszerűen az agyam elkezd másfelé kalandozni.

Még olyan könyvnél is, amit imádtam.

Nem tudom mit kéne vagy lehetne csinálni, mert tudom jól, hogy rengeteg könyv van, amit tök jó lenne elolvasni, mégse tudom pont emiatt rávenni magam.
Majd ha Rock vagy JCVD ír egy könyvet, más lesz a véleményed.
3 honap es folytatodik Rock sorozata (young rock S3). :kalapos:

En a 10-20-30 masodperces tiktok videok utan vettem eszre, hogy egyre turelmetlenebb vagyok. Egyebkent nalatok is tele van a tiktok andrew tate videokkal? minden harmadikban o szerepel. Visszaterve a temahoz, filmek, sorozatok kozben is elovettem a mobilt, hogy kozben jatszak vagy hireket olvassak. Ha valamit magyarul neztem, atraktam 1.2-1.3-as sebbessegre, hogy jobban porogjon. Ha valaki kuldott egy 2-3 percesnel hosszabb videot, mar furan neztem ra, 'tenyleg elvarod, hogy vegig is nezzem?' Ebbol a szempontbol jo az olvasas, egy kicsit lelassitja az embert.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. augusztus 9., kedd 13:25

Remy írta:
Realista24 írta:

Mondom, tök mindegy milyen könyv. A végeredmény mindig ugyanaz.
el tudom képzelni, jobbkéz a nadrágban, fortyogva alfában csöpög a nyálad a könyvre es hümmögöd, hogy argharghhhh nyamnyamnyam beirom a ffforumra haha arghhhpffkjlnm, mind megteszi mixen asrghhmm,lkkk beszopja mind haha arghhnyamanana, alul meg már előváladékos a parketta alattad..... :lol:
Realista24 írta:
Donát írta: Jól elterelődött a téma az MVM-es kérdésemtől, de nem bánom, izgalmas téma ez. :D

És Hehe te hogyan képzed magad, a gyakorlatban hogyan élsz aktív életet?
Ne, neeee, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :lol:
:mrgreen:

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

először is mikor hazaérek kéthetente egyszer, mikor be kell mennem az irodába, jól elverem az asszonyt, tanulja meg hol a helye, pár kéktabi után meg nagyon fickósan nagyon keménynek érzem magam, ott helye az ellenkezésnek nincs.
segít még a joghurt is, amit nagyapáink szüreteltek a lila tehenekből.
kb ennyi, meg néha rendelek egy pizzát.
sokszor nehezebben fejezem ki magam, megakadok beszed kozben
az nem azért van te szerencsétlen :lol: :lol: :lol:
Ő is egy elfogadó, megértő ember.
pontosan. vannak a nyertesek, a királyak, meg vannak, akik nem azok :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. augusztus 9., kedd 13:19

hehetheoriginal írta: örülök, hogy tudod, hogy hogyan olvasok :lol:
Több fajta gyorsolvasási technika is van
erről is nyithatnánk oldallapon vitát :lol: de mivel tudom sziveden viseled a hogylétem, megsúgom nincs problémám az olvasási, pláne a néma értési képességemmel - ellentétben sokakkal pl itt a forumon :mrgreen:
Ez nem baj, le lehet élni így életet és sokan le is élnek, de ettől nem a médium lesz szar.
őő de. :mrgreen:

azt kell megértened, hogy minden ember más, engem nem kötnek le azok a könyvek, amik pl neked izgalmasak, érdekesek. remélem fel tudod dolgozni.
nekem itt a vége, Hehe azt kéri hogy fogadjuk el hogy minden ember más. Ő is egy elfogadó, megértő ember. Ti retardált parasztok.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. augusztus 9., kedd 13:16

Hat olvasni kell sokat, es jobb lesz, en is ezzel szoptam sokaig, a kibaszott mobil aldasos hatasai tobbek kozott.

Nekem sokat segitett hogy ha benyomtam valami szoveg nelkuli hosszu ambientet (plane fikcional, mert ott tudsz mufajnak/korszaknak megfelelot talalni, pl Clarkeot vagy Asimovot olvasni space ambienttel eleg fasza), es ezzel kizartam a kulso zajok nagy reszet. Es nyilvan nem 600 oldalas klasszikusokkal kell kezdeni, pl. Philip K Dick novellaskotetei nagyon jok kezdesnek, 20-50 oldalas sztorik. vagy ott az Allatfarm, kb ket ora alatt elolvasod. Vagy az Atvaltozas. Nekem anno gaz, nem gaz, segitett egy olvasonaplo irasa, fejezetenkent, sokkal jobban emlekszem azota is azokra a konyvekre. Meg nem a villamoson kell elkezdeni, es nem lefekves elott almosan. Otthon, viszonylagos csendben, az esetek tobbsegeben rohadt nagy bullshit hogy nincs ideje az embernek olvasni, en is ezzel mentegettem magam sokat, aztan kuldte a telefon a kepernyoidot. Fugec. Meg hat baszod, amennyi ertekelhetetlen szart te megnezel, ha csak annak az idonek a felet olvasasra forditod… :lol:

De en par eve Nesboval talaltam ra ujra igazan az olvasasra. Csak az eleje nehez, de fogd fel edzesnek, agyra gyursz. ;) en sokkal jobban erzem magam emiatt, mint par eve, bar meg mindig megakasztanak sajnos nagyobb tetelek (a Dunevel gecire megszenvedtem), most egy vikinges tortenelmi fikciot olvasok es picsamod elvezem, csak epp felujitas meg melo miatt nehezkesebb. De egyebkent eszrevettem, hogy ha nem olvasok 1-2 hetig, sokszor nehezebben fejezem ki magam, megakadok beszed kozben, szotevesztes/szo keresgelese a fejben, eleg para.

Szivesen, Donat, remelem okosabb lettel mvm ugyben. :mrgreen: :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. augusztus 9., kedd 13:11

Donát írta: Jól elterelődött a téma az MVM-es kérdésemtől, de nem bánom, izgalmas téma ez. :D
hehetheoriginal írta: hát nem ostobenkó lassú unalmas idejétmúlt szart kell olvasni, az ember sok más módon is képezheti magát vagy élhet aktív produktív életet.
Ne, neeee, neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee :lol:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Donát
Kedvenc csapatod: Los Blancos

HozzászólásSzerző: Donát » 2022. augusztus 9., kedd 13:08

Jól elterelődött a téma az MVM-es kérdésemtől, de nem bánom, izgalmas téma ez. :D
hehetheoriginal írta: hát nem ostobenkó lassú unalmas idejétmúlt szart kell olvasni, az ember sok más módon is képezheti magát vagy élhet aktív produktív életet.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. augusztus 9., kedd 12:59

Realista24 írta:
Remy írta: Nekem az a bajom az olvasással, hogy bármilyen könyvet olvasok, bármilyen sztorit, hiába tetszik és érdekel, pár oldal után egyszerűen az agyam elkezd másfelé kalandozni.

Nem tudom mit kéne vagy lehetne csinálni, mert tudom jól, hogy rengeteg könyv van, amit tök jó lenne elolvasni, mégse tudom pont emiatt rávenni magam.
Mondom, tök mindegy milyen könyv. A végeredmény mindig ugyanaz.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. augusztus 9., kedd 12:58

hopp valoban velem van a baj, ha remy is ugyanabban a cipőben jár :lol:
önfegyelem kérdése :mrgreen:
Imádom a helyzet iróniáját egyébként, miközben az egyik fő csapásirányod az hogy a világ ellustul és elbutul, közben ha már a buksidban kell valamit elképzelni mert nem leforgatják és a segged alá tolják készen, az unalmas és nem köt le.
hát nem ostobenkó lassú unalmas idejétmúlt szart kell olvasni, az ember sok más módon is képezheti magát vagy élhet aktív produktív életet. de ne kelljen már ilyen evidenciákat magyarázni, gondolom nem vagy ennyire retardált.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. augusztus 9., kedd 12:58

Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. augusztus 9., kedd 12:56

Senki nem mondta hogy azt a könyvet olvasd, amit én. De te arról beszélsz hogy MIND szar :D

Imádom a helyzet iróniáját egyébként, miközben az egyik fő csapásirányod az hogy a világ ellustul és elbutul, közben ha már a buksidban kell valamit elképzelni mert nem leforgatják és a segged alá tolják készen, az unalmas és nem köt le.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. augusztus 9., kedd 12:54

Nekem az a bajom az olvasással, hogy bármilyen könyvet olvasok, bármilyen sztorit, hiába tetszik és érdekel, pár oldal után egyszerűen az agyam elkezd másfelé kalandozni.

2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. augusztus 9., kedd 12:50

örülök, hogy tudod, hogy hogyan olvasok :lol:
Több fajta gyorsolvasási technika is van
erről is nyithatnánk oldallapon vitát :lol: de mivel tudom sziveden viseled a hogylétem, megsúgom nincs problémám az olvasási, pláne a néma értési képességemmel - ellentétben sokakkal pl itt a forumon :mrgreen:
Ez nem baj, le lehet élni így életet és sokan le is élnek, de ettől nem a médium lesz szar.
őő de. :mrgreen:

azt kell megértened, hogy minden ember más, engem nem kötnek le azok a könyvek, amik pl neked izgalmasak, érdekesek. remélem fel tudod dolgozni.
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. augusztus 9., kedd 12:46

Tudom nehéz félretenni az egodat, de ha lassú neked a könyv, akkor lassan olvasol, nem vagy benne jó. Az olvasási tempót az agyadhoz kell igazítani. Több fajta gyorsolvasási technika is van, amit írsz az csak egy kifogás nem egy reális probléma.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. augusztus 9., kedd 12:37

füst írta:
hehetheoriginal írta: komolyan gondolom, rühelltem olvasni mindig is, 5 perc után bealszok az unalomtól, akarmi is legyen, szépirodalom vagy kukaponyvaszenny, bármi. :mrgreen:
aztan nem lehet épp mondani, hogy kicsi a szókincsem, a műveltségem, szar a fogalmazási vagy helyesírási képességem, vagy a képzeletem. :mrgreen:
Azért unod, mert az olvasás az agyat stimulálja, és hát neked... :D

Nem, komolyra forditva pont az az olvasás lényege, hogy nem készen kapod az audiovizuális élményt, hanem annak a fejben kell lejátszódnia. Ha az ember erőt vesz magát, és ráfókuszál, akkor egy jó könyv sokkal korlátlanabb élményt tud nyújtani, mint egy film.
LOL olvastam már könyvet képzeld :lol: kitűnő tanuló voltam végig, nem egy műveletlen ukrán bunkó vagyok, lehet manapság ilyen időkben ez ismét nagy dolognak számít :mrgreen:
egyszerűen unalmas számomra és mivel csak 24 óra van egy napban, inkább csinálok mást.
thereisonly1ronaldo

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. augusztus 9., kedd 12:34

füst írta:
h3x0r írta:

Ott van peldaul Jokai; a koszivu ember fiai nagyjabol 12-13 eves korban volt kotelezo haziolvasmany. A tizeniksz oldalas tajleirasok minden evben gyerekek tizezreivel utaltatja meg az olvasast. Ebben a korban eleg 2-3 hasonlo elmeny es azt mondod, hogyha ilyen az olvasas, akkor ebbol kosz, de nem kerek. Pedig vannak izgalmas konyvek, amiket alig tudsz letenni, csak hat mire eljutnanak hozzad, az iskolaban mar reg tonkretettek.
Vagy az addig megnézett százas nagyságrendű film öli meg az olvasásélményt, mert annyira elsorvasztja a fantáziát, hogy semmit nem tud egy 12 éves fejben elképzelni, csak azokból az emlékekből táplálkozik az agya amikkel az addig látott filmekben már találkozott.

Egyetértek a kollegával, kőszívű ember fiai típusú könyvekkel csak megutáltatod a gyerekkel az olvasást.
Ezért lenne sokkal több értelme egy felsős gyereknek egy harry potter típusú könyvet - egy példa a sok közül - a kezébe adni. De a legtöbb szülő inkább megmutatja neki a filmet. :hmmm:

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. augusztus 9., kedd 12:33

h3x0r írta:
Professore írta:

Akkor ezek szerint sose járt a kezedben igazán "mély" könyv. Persze van aki nem könyves típus ez ok de na... ez a hsz is hehesre sikeredett.
Ott van peldaul Jokai; a koszivu ember fiai nagyjabol 12-13 eves korban volt kotelezo haziolvasmany. A tizeniksz oldalas tajleirasok minden evben gyerekek tizezreivel utaltatja meg az olvasast. Ebben a korban eleg 2-3 hasonlo elmeny es azt mondod, hogyha ilyen az olvasas, akkor ebbol kosz, de nem kerek. Pedig vannak izgalmas konyvek, amiket alig tudsz letenni, csak hat mire eljutnanak hozzad, az iskolaban mar reg tonkretettek.

Tökéletes példa. Mindig is szerettem olvasni, de a Köszívüvel nagyon megszenvedtem. Most felnőtt fejjel sokkal jobban értékelném. Vagy a Bün és bünhödés. 16 éves korban volt ajánlott - nagyon korai szerintem. 12-13 éves korban szerintem az a fontos, hogy a gyerek olvasson. Van a szépirodalomban is könnyen fogyasztható amit lehet adni (irodalomtanárok sokkal jobban is tudják mint én). De ha emellett a gyerek Harry Pottert olvas az is jó. Ès ha ezt a suliban még honorálják is mert elfogadják mint ajánlott az szerintem még jobb. Bármi amit élvezettel olvasol segít. És az olvasás is készség - minél többet olvasol annál gyorsabb vagy.

Arról már nem is beszélve, hogy ha beszélsz legalább egy idegen nyelvet akkor milyen plusz elönyeid lesznek. Eredetiben olvasni néhány müvet új világokat nyit meg. És fordítva -> idegen nyelven olvasni nagyon jól fejleszti a nyelvtudást. Ezek a pozitív hatások egymást erösítik.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2022. augusztus 9., kedd 12:32

h3x0r írta:
Professore írta:

Akkor ezek szerint sose járt a kezedben igazán "mély" könyv. Persze van aki nem könyves típus ez ok de na... ez a hsz is hehesre sikeredett.
Az inkább az Aranyember akar lenni és a Kazán szoros :D. A Kőszívű ember fiai Jokainál már akciófilm kategória... De egyetertek a mondanivalóval, az időzítés a kotelezőknél nagyon nem oks.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. augusztus 9., kedd 12:28

h3x0r írta:

Vagy az addig megnézett százas nagyságrendű film öli meg az olvasásélményt, mert annyira elsorvasztja a fantáziát, hogy semmit nem tud egy 12 éves fejben elképzelni, csak azokból az emlékekből táplálkozik az agya amikkel az addig látott filmekben már találkozott.

Vissza: