OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Halfkey

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. augusztus 16., kedd 10:20

Sajnos a diploma sok helyen kvázi intelligencia tesztként van kezelve, és nem azért mert azt feltételezné a cég, hogy az ott tanultakat tudod hasznosítani. SSC-k, irodai ügyintéző munkák, hivatali pozíciók ennek tipikus esete.

realfan
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio

HozzászólásSzerző: realfan » 2022. augusztus 16., kedd 10:19

raul 4 ever írta: Mi az, hogy mi bajom van? Elmondtam a saját véleményem/tapasztalatom.

Nálunk (közepes méretű győri gyár (tehát nem az audi, de nem is egy 2 fős valami)) akárhányszor voltak szakmai gyakorlaton ezek az okj-s fiúk/lányok, a román/bolgár árút vámkezeltetni akarták felbontás előtt, paritások, stb.. se mentek. Saját példából arra jutottam, hogy nagy respektje egy ilyen papírnak (nálunk) tuti nincs, de réj írta, hogy a pénz fontos.... -> alap irodai melóra (árúbeérkezés, kiadás (bár mondjuk a mieink a rakodást is SZÁMOLJÁK (raklapméret+tömeg), egyebek) persze ok lehet egy ilyesmi, de jól nem fizet (nálunk)..

Persze, egy fuvarszervező jól keres, de az nem egy 8 órás munka, minimum 16.
Én a rendszereinket bizergálom, nyilván nem én írom a kódot, de azért hasznos, hogy tudok beszélni "szakmailag" is az informatikusokkal, ha baj/fejlesztés van..

Meg azt is kérdezte, hogy van-e jövő a logisztikában.. Hát a piros lámpás lányok után kb. ez a második legősibb szakma.. De ha nem akar számolni, infót nem szereti/érdekli, akkor a tracking számok, készletek világában nehéz dolga lesz.

Szóval szerintem ha jól/jobban akar keresni, amit egy ilyen alap papírral reálisan elérhet, az nem lesz sok.

nem tudom, hogy mennyit ér az okj-s papír, de több ismerősöm mindenfajta hasonló képzés nélkül dolgozik logisztikában (Bosch, Pöttyös, Audi), sima bölcsész diplomával, ezek szerint a szakirányú okj-nél az is többet ér a szakmában :mrgreen:

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. augusztus 16., kedd 10:12

Tegnap mikor megláttam a posztod Réj, akartam rá egyből írni egy-két dolgot, de utána úgy döntöttem felhasználom ezt a posztot arra, hogy megmutassam sokan már miért nem reagálnak a posztjaidra, még akkor is ha van benne lényeges dolog is - egyszerűen annyi faszság van körülötte, hogy így nehéz.
A "Ki mit tanulna, ha most kellene nekivágni" féle kérdés már volt korábban.
Viszont konkrétabban:
Pl Logisztikában van jövő?
Ez rögtön egy értelmezhetetlen kezdés. Abbahagyjuk a vásárlást? Nem lesznek termékek árhatékonyan, nagyüzemi környezetben gyártva? Beérjük egy 100 évvel ezelőtti életszínvonallal? Reálisan ezekre a válasz az hogy nem, tehát nyilván, a logisztika nem fog megszűnni, "van benne jövő".
Van most egy Felnőttképzés lehetőség helyben.
Oké, tehát valójában erről akarnál kérdezni - kár hogy ezt pont nem teszed, csak kijelentéseket adsz róla. A helyes kérdés amit fel kéne tenned: "egy logisztikai ügyintéző végzettséggel mennyire lehet elhelyezkedni?" Én ebben kicsit szkeptikus vagyok, illetve fogalmazzunk úgy hogy rengeteg recruitert képzek Magyarországon, és az a kérdés sosem merült fel a képzések során hogy "hogyan találok logisztikai ügyintézőt". Biztos el lehet, de ha igen, erre a céges oldalon van elég jelentkező, nem annyira hiányszakma. Sajnos adom amit a kolléga írt abban a tekintetben, hogy sok felnőttképző cég csak üres pénzcsináló hozzá nem értő "oktatóknak", valós tudást nem adnak.
Informatikával közel (Akár többet is) lehet keresni, mint millió, de ez a része nem érdekel - középiskolában 4 év alatt megutáltatták velünk a tanárok. A 25 főből csupán 2 ment tovább ilyen szakon egyetemen.
Még szerencse hogy az A betűt nem utáltatták meg, mert akkor minden szavadból kihagynád. Gondolom már nem vagy középiskolás, utána tudsz jobban nézni, beszélgetni emberekkel akik ezt csinálják - alkoss képet ez alapján, ne azért mert utáltál egy tanárt.
Kétkezi szakmákban szintén van jövő, de azok többsége kicsinálja a testet. Pl burkoló, tetőfedő. Ok, ezekkel is sokat lehet keresni, ha ügyes az ember, de ezek se vonzanak.
Ok.
Rengeteg csajos szakma van, szintén kilőve.
Miért? Mi számít csajos szakmának, és miért ne foglalkozhatnál azzal? Nyilván te tudod de ez egy nagyon alternatív érvelés. Azért ne legyél valami mert nem akarsz azzal foglalkozni, nem azért mert általában nők foglalkoznak vele....
Pénzügyi-számviteli ügyintéző - rengeteg matek. fúj! :lol:
Itt kezdi az ember azt gondolni hogy mégis mi a fasz érdekel az életben, ha semmi se vonz és minden fúj? :D
Erre a logisztikára gondoltam még, mint lehetőség.
Itt most megint bedobod a logisztikát egy félmondatra, megint 0 kérdés róla. Egyébként tapasztalataim szerint ilyen esetekben sokszor az a baj hogy az ember gecire nem akar semmit dolgozni, és minden munkát amiről tudja is hogy mi, ahhoz nincs kedve. Mivel nem érti mit csinál a "logisztikai ügyintéző", ezért az végülis hátha nem undorító. Ne azért dönts valami mellett mert arról nem tudod hogy szar.
Kerékpárszerelő - mint képzésről se hallottam még, most mégis indítanak.
Túllépve azon hogy milyen hallatlan hogy valaki olyan képzést mer indítani amiről te még nem hallottál, akkor most mégis érdekel a fizikai? Vagy ez honnan jön a sorba?
Mechatronikus karbantartóról se - leírás alapján szerintem betanított munkások is ezt csinálják a különböző gyárakban.
Betanított munkásnak az a lényege hogy nem igényel semmi képzettséget, a helyszínen betanítják az akár 8 általánossal (néhány helyen azzal sem) rendelkező embert. Nem kell hozzá egy karbantartó képzés, ami nem meglepő módon valójában a karbantartóként dolgozóknak kell, és nem a gyártósoron álló munkásoknak.

Szóval itt ez az egész katyvasz jobbra balra kanyarodó témákkal és minimális szövegkohézióval, mikor valójában a kérdésed a fórum felé annyi volt, hogy:

Mit gondoltok a logisztikai felnőttképzésekről, el lehet velük helyezkedni? Ilyen irányban gondolkodom, mert nem érdekel a matematika, az informatika, a fizikai szakmák és nem szeretnék (insert pár példa arra mi a fasz az a csajos szakma)-vel foglalkozni. Ha van más ötletetek amit érdemes lehet kitanulni, azt se tartsátok magatokban.

Remélem nem bántódsz meg, ez tényleg csak egy javaslat, hogy ha akarsz valamit posztolni, gondold végig mi is az amit akarsz mondani. Írd le azt, és ne minden mást ami arról eszedbe jut - ha mégis, akkor töltsd időt azzal, hogy szerkeszted a hozzászólásod, és valamilyen logikai sorrendben szépen kifejted a témát.

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. augusztus 16., kedd 9:58

Sierra írta:
cart írta: Nem kell tanulni semmit. Influencer, Only fans, stb a jövő
:mrgreen:
Amúgy ez brutális szinteket ölt már.
Konkrétan a 18-20 éves csajoknak nem kell dolgozni, mert szarrákeresik magukat azzal, hogy áruba bocsájtják a testüket. Amolyan modern prostitúció. :D Csak épp nem kell kurelni senkivel, ami nagy előny. :lol: Mellé egy kis promóciózás meg reklámozás, és meg van oldva az élete évtizedekre. Nagyon durva a helyzet ezekkel.
Kibaszott elszomorító :(

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. augusztus 16., kedd 9:46

Amúgy ez brutális szinteket ölt már.
Konkrétan a 18-20 éves csajoknak nem kell dolgozni, mert szarrákeresik magukat azzal, hogy áruba bocsájtják a testüket. Amolyan modern prostitúció. :D Csak épp nem kell kurelni senkivel, ami nagy előny. :lol: Mellé egy kis promóciózás meg reklámozás, és meg van oldva az élete évtizedekre. Nagyon durva a helyzet ezekkel.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. augusztus 16., kedd 9:42

Mi az, hogy mi bajom van? Elmondtam a saját véleményem/tapasztalatom.

Nálunk (közepes méretű győri gyár (tehát nem az audi, de nem is egy 2 fős valami)) akárhányszor voltak szakmai gyakorlaton ezek az okj-s fiúk/lányok, a román/bolgár árút vámkezeltetni akarták felbontás előtt, paritások, stb.. se mentek. Saját példából arra jutottam, hogy nagy respektje egy ilyen papírnak (nálunk) tuti nincs, de réj írta, hogy a pénz fontos.... -> alap irodai melóra (árúbeérkezés, kiadás (bár mondjuk a mieink a rakodást is SZÁMOLJÁK (raklapméret+tömeg), egyebek) persze ok lehet egy ilyesmi, de jól nem fizet (nálunk)..

Persze, egy fuvarszervező jól keres, de az nem egy 8 órás munka, minimum 16.
Én a rendszereinket bizergálom, nyilván nem én írom a kódot, de azért hasznos, hogy tudok beszélni "szakmailag" is az informatikusokkal, ha baj/fejlesztés van..

Meg azt is kérdezte, hogy van-e jövő a logisztikában.. Hát a piros lámpás lányok után kb. ez a második legősibb szakma.. De ha nem akar számolni, infót nem szereti/érdekli, akkor a tracking számok, készletek világában nehéz dolga lesz.

Szóval szerintem ha jól/jobban akar keresni, amit egy ilyen alap papírral reálisan elérhet, az nem lesz sok.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

Blowfish

HozzászólásSzerző: Blowfish » 2022. augusztus 16., kedd 8:08

raul 4 ever írta: Hát haver, ha gondolkodsz a logisztikában, de fúj a matek meg az infó, akkor ne gondolkodj.. Ilyen okj-s vámügyintéző, meg log. ügyintéző papírok a retyón jók.. Mindig jönnek gyakorlatra hozzánk ezek a virágkötők, aztán a gyárban látnak először vonalkódot (szóval sztem ennyit ér ez a képzés és ezt a munkaadói oldal is tudja (akinek ilyenje van és boldog vele, elnézést, ez az én tapasztalatom))..

A logisztika mint olyan nem fog földbe állni, amióta ember van, mindig visszük/küldjük a szarunkat valahova.. Mi akarnál lenni? Fuvarszervező/diszpós, valami ügyintéző, vagy logisztikai vezető? :lol: :lol:
Ha neked sikerült elhelyezkedni a logisztikában, akkor neki is megvan rá minden esélye.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. augusztus 16., kedd 7:22

Rauldrukker :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. augusztus 16., kedd 6:27

raul 4 ever írta: Hát haver, ha gondolkodsz a logisztikában, de fúj a matek meg az infó, akkor ne gondolkodj.. Ilyen okj-s vámügyintéző, meg log. ügyintéző papírok a retyón jók.. Mindig jönnek gyakorlatra hozzánk ezek a virágkötők, aztán a gyárban látnak először vonalkódot (szóval sztem ennyit ér ez a képzés és ezt a munkaadói oldal is tudja (akinek ilyenje van és boldog vele, elnézést, ez az én tapasztalatom))..

A logisztika mint olyan nem fog földbe állni, amióta ember van, mindig visszük/küldjük a szarunkat valahova.. Mi akarnál lenni? Fuvarszervező/diszpós, valami ügyintéző, vagy logisztikai vezető? :lol: :lol:
Neked mi a bajod?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2022. augusztus 15., hétfő 21:53

Hát haver, ha gondolkodsz a logisztikában, de fúj a matek meg az infó, akkor ne gondolkodj.. Ilyen okj-s vámügyintéző, meg log. ügyintéző papírok a retyón jók.. Mindig jönnek gyakorlatra hozzánk ezek a virágkötők, aztán a gyárban látnak először vonalkódot (szóval sztem ennyit ér ez a képzés és ezt a munkaadói oldal is tudja (akinek ilyenje van és boldog vele, elnézést, ez az én tapasztalatom))..

2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

realbeckham
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: realbeckham » 2022. augusztus 15., hétfő 21:49

Nem tudtam szerk. De igy eszembe jutott a szakmákhoz kapcsolodoan valami, ami ilyen abszolút wtf kategoria.

Minap szembejött egy cikk fbon: "milliókat keres egy srác alvással" a lényege, hogy a gyerek streameli, ahogy éjjel alszik, te pedig kivalhatod rá bármikor az ébresztőt, ha donate elsz. Megszolal és ő felkel. Bumm.

Puzsér robi bacsit lehet szeretni, vagy nem szeretni, de van beki ez a teljesítmény nélküli teljesítmény mániája. Belegondolva, amerre tartunk nem is akkora baromság. Illetve van egy B kat. Vígjáték luke wilsonnal, meg terry crew val a Hülyék Paradicsoma. Hatalmas trash fszsag, de kivalo reflektalasa a modern vilagra es értékrendre.
https://youtu.be/3yR5B8viTWQ
but we had possession, we dominated Real Madrid
Lord Xavi

realbeckham
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: realbeckham » 2022. augusztus 15., hétfő 21:22

Olyan országban lakunk, ahol elég, ha drogosan tancolsz a balaton soundon, vagy Puskás öcsi bacsit idezed es eladod, hogy az a tied. Eljutottunk oda, hogy az is elég, ha megbsznak a wc mögött, maris sinen vagy.

Politika, sport. Megfizetik kellemesen, barmennyire tehetsegtelen bennük az illető. M.o. barmi lehetsz, űrhajós, szuperhős. Nőként jelenleg könnyebb lenne barmifele karriert kiépítened, de ez nalad kilove. Szokásos külföld szöveg...gondolom a konyokodon jon mar ki.

Bármiféle vonalon fogsz tovabbhaladni, valószínűleg kelleni fog a szokasos, szerencse, ismeretség, jokor jo helyen, hatarozott fellépés egyike. Bar utóbbi egy real szurkolonal vele szuletett adottsag. Minden vonalon van rés, ahol bemaszhatsz es onnan feljebb. A lényeg a szpiritó. Meg a tokod a labad kozott. Barhogy alakul, sok szerencsét es sikert a jövőre nézve :agree:
https://youtu.be/3yR5B8viTWQ
but we had possession, we dominated Real Madrid
Lord Xavi

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. augusztus 15., hétfő 21:04

_Bushido_ írta:
Mik azok? Kivancsisagbol kerdezem.
A szakmunkak nagy resze nem teszi tonkre a testet, csak azt karban kell tartani (mint ahogy az elmet is egy szellemi munkanal), es pihentetni kell. De itt meg erre a szintre nem jutottunk el, mert csak a 16 ora szopomunka letezik 40 even keresztul. Gondolkodni, toroni magunkkal pedig buzis, meg lipsi szokas, egy igazi ferfi az acelgyarban szop es 30 tonnat mozgat meg egy nap, 12 oras muszakban, es nem rinyal.

edit: jutuberkedesbol meg lehet elni, csak ahhoz ido es energia kell, nem ingyen osztjak a penzt

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2022. augusztus 15., hétfő 20:36

a tiktokkerkedésből, youtuberkedésből nem lehet megélni idehaza.
max amerikában, ahol milliónyi emberke lájkolgatja őket.
vendéglátás meg hanyatlik. kiszállításban van a jövő, de az már nem az, ami miatt ez megtetszett anno. Régen az emberek elmentek családostul ebédelni, most a kiszállítás a menő.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. augusztus 15., hétfő 20:20

Nem kell tanulni semmit. Influencer, Only fans, stb a jövő

_Bushido_
Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: _Bushido_ » 2022. augusztus 15., hétfő 20:14

A "Ki mit tanulna, ha most kellene nekivágni" féle kérdés már volt korábban.
Viszont konkrétabban:
Pl Logisztikában van jövő?
Van most egy Felnőttképzés lehetőség helyben.
Informatikával közel (Akár többet is) lehet keresni, mint millió, de ez a része nem érdekel - középiskolában 4 év alatt megutáltatták velünk a tanárok. A 25 főből csupán 2 ment tovább ilyen szakon egyetemen.
Kétkezi szakmákban szintén van jövő, de azok többsége kicsinálja a testet. Pl burkoló, tetőfedő. Ok, ezekkel is sokat lehet keresni, ha ügyes az ember, de ezek se vonzanak.
Pénzügyi-számviteli ügyintéző - rengeteg matek. fúj! :lol:
Erre a logisztikára gondoltam még, mint lehetőség.
Kerékpárszerelő - mint képzésről se hallottam még, most mégis indítanak. Mechatronikus karbantartóról se - leírás alapján szerintem betanított munkások is ezt csinálják a különböző gyárakban.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. augusztus 11., csütörtök 12:21

Nem ez az a feszti, ahol 300 a sör?
Nyilvan ezert volt ott boldog boldogtalan :kalapos:
thereisonly1ronaldo

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. augusztus 11., csütörtök 11:56

hát az attól függ, hogy melyik fesztivál. Mert az identitás nélküli kutya fesztiválok azok biztos szar számokat hozhattak a múlthoz képest. Viszont egy kolorádó vagy egy ozora szanaszéjjel maxolta magát.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. augusztus 11., csütörtök 11:46

:mrgreen: Értem én hogy benzin, de mitől megy?

ziro4vr
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo

HozzászólásSzerző: ziro4vr » 2022. augusztus 11., csütörtök 11:43

Ahogy hallottam az eddigi forgalmak elég gyéren alakultak az idei fesztiválokon, látogatószám is, meg főleg fogyasztás, szóval a Szigetnek kell nagyot durrantania lipával meg a félarcú dzsásztinnal. De hehe majd biztos sok drehert megiszik a kisfiú koncertje előtt. :lol:
Nem illik.

Vissza: