Benihana.csababarca írta: Van olyan ázsiai jellegű étterem, ahol a szakács ott a vendégek előtt készíti el az ételt?
Nem tudom hogy nevezik ezt szakszóval, a himym-ben volt ilyen:DD
OFF
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: OFF
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Van olyan ázsiai jellegű étterem, ahol a szakács ott a vendégek előtt készíti el az ételt?
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
mint amikor a mihazank pityogott hogy toroltek oket youtuberol... lehet sajat platformot inditani es ott terjeszteni a sajat melyenszanto gondolatokat. ezek ingyenes feluletek ok dontenek hogy mi mehet es mi nem. ha nem tetszik akkor a fenti tanacs a megoldas.
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Szólásszabadság az mi az?!?!h3x0r írta:Torlom is le az appot a picsabaRealista24 írta: Andrew Tate has been permanently banned from TikTok.
H3x0r biztos szomorú
Amugy viccen kivul, ez a hir siman mehetett volna a politika topicba is. Attol fuggetlenul, hogy valaki kedveli vagy sem, hany szazalekban ert vele egyet (60-70 szazalekban teljesen korrekt dolgokat mond, a maradek 30 valoban bicska nyitogato), de ahelyett, hogy elkezdtek volna vele vitatkozni, a liberalis diktatura motorjai bekapcsoltak, azonnal eltorolni, kitiltani mindenhonnan. De meg csak az sincs megindokolva, hogy azert, mert x es y videoban azt mondta, hogy... Tokeletes pelda a (sokak szerint nem letezo) cancel culture-re.
Foglalmam sincs, hogy ki ez az ember, annyit tudok, hogy a nőket degradálta, és amit mond, azt mélységesen elítélem, de miért nem mondhatja?
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
- h3x0r
Torlom is le az appot a picsabaRealista24 írta: Andrew Tate has been permanently banned from TikTok.
H3x0r biztos szomorú
Amugy viccen kivul, ez a hir siman mehetett volna a politika topicba is. Attol fuggetlenul, hogy valaki kedveli vagy sem, hany szazalekban ert vele egyet (60-70 szazalekban teljesen korrekt dolgokat mond, a maradek 30 valoban bicska nyitogato), de ahelyett, hogy elkezdtek volna vele vitatkozni, a liberalis diktatura motorjai bekapcsoltak, azonnal eltorolni, kitiltani mindenhonnan. De meg csak az sincs megindokolva, hogy azert, mert x es y videoban azt mondta, hogy... Tokeletes pelda a (sokak szerint nem letezo) cancel culture-re.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Andrew Tate has been permanently banned from TikTok.
H3x0r biztos szomorú
H3x0r biztos szomorú
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- sebydani
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles
Nekem a BudaKlíma szerelte be anno, azóta is járnak évente. Eddig pozitív tapasztalatom van velük csak.nmate írta: Uraim
Tudtok ajánlani megbízható klímást ajánlani Budapesten? Személyes tapasztalatok alapján. Az sem baj, ha nincs 1 hónapra előre ideje, csak lehessen vele egyeztetni időpontot. Már 2-vel lyukra futottam, időpontot sem akarnak nagyon egyeztetni "majd visszahív".
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Uraim
Tudtok ajánlani megbízható klímást ajánlani Budapesten? Személyes tapasztalatok alapján. Az sem baj, ha nincs 1 hónapra előre ideje, csak lehessen vele egyeztetni időpontot. Már 2-vel lyukra futottam, időpontot sem akarnak nagyon egyeztetni "majd visszahív".
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Először azt döntsd el, hogy mit akarsz az élettől._Bushido_ írta:Sok ismerőstől hallom, hogy több olyan szakma is van már mostanában, manapság, hogy papírt, végzettséget nem kérnek, viszont érts az adott szakmához, tudd ellátni a feladatokat. Amolyan betanított munkás szindróma, de nem csak gyárban létezik ez. Nagybátyámnak pl nincs szakács papírja, de mégis min 20 éve szakácsként dolgozik, felét Ausztriában.realfan írta: nem tudom, hogy mennyit ér az okj-s papír, de több ismerősöm mindenfajta hasonló képzés nélkül dolgozik logisztikában (Bosch, Pöttyös, Audi), sima bölcsész diplomával, ezek szerint a szakirányú okj-nél az is többet ér a szakmában
Végül sajnos a Logisztikus képzés nem indul Sopronban, úgyhogy ez felejtős.
Az Asztalos, Ács, Festő-mázoló-tapétázó, Bádogos, Burkoló, Szigetelő, Tetőfedő szakmákkal - ebből max előbbi érdekelne, plusz lenne segítség is benne, 4-5 asztalos is van a környezetemben, akinél esetleg lehetne betanulni. A Fodrász, Grafikus, Dekoratőr, Divatszabó, Ápoló megint olyan szakmák, amik nem érdekelnek, illetve ezekhez (szép)érzék kell.
Vannak mások is, amik nem jöhetnek szóba a listából: Kerámia és porcelánkészítő; Fémszerkezetfelület-bevonó, Mechatronikus karbantartó. Jó sok félét meghirdettek, de pár nem indul, a többi meg nem nekem való. Mert bár hiába lenne jó egy szakma ezek közül, az se mindegy, hogy az ember el tudja e képzelni benne magát sok-sok év(tized)en át.
Viszont valahol meg papírt kérnek a végzettségről, más lehetőség nincsen a megszerzésre. Mert pl 3-4-5 éves képzésre már nem igen van ideje az embernek beülni, főleg nem nappaliba, estibe is elég hosszadalmas lenne.Halfkey írta: sok felnőttképző cég csak üres pénzcsináló hozzá nem értő "oktatóknak", valós tudást nem adnak.
Csajos szakma alatt - bár tudom, nem feltétlen igaz ez már a mai világban, de számomra pl a fodrász az. Hiába a mesterfodrászok mind férfiak, de bárhova bemész szalonba, a nők vágják a hajat. Igen, tudom van barber shop is. Továbbá pl a Divatszabó, dekoratőr, ápoló is ilyen a szememben. na meg ugye a mani-pedi-kozmetikus.
Köszi az összefésülést, átláthatóbbá tevést, Halfkey. és a válaszokat is.
Az sem baj, ha ezt internet nélkül próbálod atgondolni, de legalábbis madridom nélkül.
Minden szart felsorolsz, ész nélkül. Megkoszonod a választ, de egy betűt nem fogtal fel belőle ezek szerint.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Én csak férfi szabókat ismerek például, a családunkban is van több._Bushido_ írta: Továbbá pl a Divatszabó, dekoratőr, ápoló is ilyen a szememben. na meg ugye a mani-pedi-kozmetikus.
- El Sie7e
- Kedvenc játékosaid: Raúl
Így van, a csúnyákat nem szoktak leápolniSüti írta: Igen, az ápolónak elengedhetetlen a szépérzék.
What did I just read.
Max pénzért
“Mindig emlékezz rá; a Real Madrid azért harcol, hogy megvédje a dicsőségét, a többi csapat pedig azért harcol, hogy felérjen a Real Madrid szintjére. Ez az igazság.”
egy 64 éves Real Madrid drukker
egy 64 éves Real Madrid drukker
- Süti
Igen, az ápolónak elengedhetetlen a szépérzék.
What did I just read.
What did I just read.
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
Sok ismerőstől hallom, hogy több olyan szakma is van már mostanában, manapság, hogy papírt, végzettséget nem kérnek, viszont érts az adott szakmához, tudd ellátni a feladatokat. Amolyan betanított munkás szindróma, de nem csak gyárban létezik ez. Nagybátyámnak pl nincs szakács papírja, de mégis min 20 éve szakácsként dolgozik, felét Ausztriában.realfan írta: nem tudom, hogy mennyit ér az okj-s papír, de több ismerősöm mindenfajta hasonló képzés nélkül dolgozik logisztikában (Bosch, Pöttyös, Audi), sima bölcsész diplomával, ezek szerint a szakirányú okj-nél az is többet ér a szakmában
Végül sajnos a Logisztikus képzés nem indul Sopronban, úgyhogy ez felejtős.
Az Asztalos, Ács, Festő-mázoló-tapétázó, Bádogos, Burkoló, Szigetelő, Tetőfedő szakmákkal - ebből max előbbi érdekelne, plusz lenne segítség is benne, 4-5 asztalos is van a környezetemben, akinél esetleg lehetne betanulni. A Fodrász, Grafikus, Dekoratőr, Divatszabó, Ápoló megint olyan szakmák, amik nem érdekelnek, illetve ezekhez (szép)érzék kell.
Vannak mások is, amik nem jöhetnek szóba a listából: Kerámia és porcelánkészítő; Fémszerkezetfelület-bevonó, Mechatronikus karbantartó. Jó sok félét meghirdettek, de pár nem indul, a többi meg nem nekem való. Mert bár hiába lenne jó egy szakma ezek közül, az se mindegy, hogy az ember el tudja e képzelni benne magát sok-sok év(tized)en át.
Viszont valahol meg papírt kérnek a végzettségről, más lehetőség nincsen a megszerzésre. Mert pl 3-4-5 éves képzésre már nem igen van ideje az embernek beülni, főleg nem nappaliba, estibe is elég hosszadalmas lenne.Halfkey írta: sok felnőttképző cég csak üres pénzcsináló hozzá nem értő "oktatóknak", valós tudást nem adnak.
Csajos szakma alatt - bár tudom, nem feltétlen igaz ez már a mai világban, de számomra pl a fodrász az. Hiába a mesterfodrászok mind férfiak, de bárhova bemész szalonba, a nők vágják a hajat. Igen, tudom van barber shop is. Továbbá pl a Divatszabó, dekoratőr, ápoló is ilyen a szememben. na meg ugye a mani-pedi-kozmetikus.
Köszi az összefésülést, átláthatóbbá tevést, Halfkey. és a válaszokat is.
- nzooli93
Érdekes dolog amúgy ez. Én még jó pár éve érvényes diákigazolvánnyal elmentem egy hiperbe kasszázni,árut tölteni. És egyszer miközben unalmamban töltöttem az üdítőt ,oda jöttek hozzám,hogy nem akarok e a széfszobában dolgozni,és a napi bevételt elszámolni. Pedig volt aki már évek óta rendes munkásként ott volt,jelentkezett az üres pozicióra, ő már látta a munkafolyamatokat mindent, nekem fogalmam sem volt semmiről,mégis engem kértek meg,mert az igazgató úgy vette észre,hogy alkalmas vagyok,meg tetszett a hozzáállásom. Végül úgy alakult ,hogy elfogadtam. Egyik nap még 4 órába diákként kasszáztam,másik nap számoltam a milliókat egy páncélozott szobába lehúztam ott pár évet, azóta meg egy maszek cégnél vagyok irodavezető féleség (itteni viszonylatban elég korrekt fizetésért) , számlázok,bevételezek, utalok, meg ilyen mindenféle irodai munka. És mindezt egy közgé érettségivel. Igazából semmi máson nem múlt ,csak megakartam felelni, meg jókor voltam jó helyen.
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio
ezt is mind megérteném, de mikor tapasztalat nélkül is felveszik őket? Egyik haverom 1 hónapot dolgozott benne, mint diákmunkás, ha többet számít, mint egy gyakorlattal összekötött képzés, gond van. de vannak olyanok is, akik kb sosem dolgoztak előtte benne. anno Győrben, a gimimben volt logisztikus képzés is, onnan kikerülő ismerőseim nem tudtak úgy elhelyezkedni, mint mások, szakirányú képzés és tapasztalat nélkül, vagy nagyon minimális tapasztalattal. nekem pusztán ez a furaANDS írta:Attól függ, van - e mögötte tudás!realfan írta: ….
nem tudom, hogy mennyit ér az okj-s papír, de több ismerősöm mindenfajta hasonló képzés nélkül dolgozik logisztikában (Bosch, Pöttyös, Audi), sima bölcsész diplomával, ezek szerint a szakirányú okj-nél az is többet ér a szakmában
Van olyan ember, aki évek óta dolgozik villanyszerelők között, mellett, és elmegy egy ilyen tanfolyamra, hogy legyen róla papírja IS!
Aki először tanfolyamot végez, és a papír birtokában elmegy dolgozni a szakmába, annak ugyanúgy alulról kell kezdeni a szakmát, hogy megtanulja.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Jogos. A válaszod minosege megfelelt a kérdés minőségének.raul 4 ever írta: Mi az, hogy mi bajom van? Elmondtam a saját véleményem/tapasztalatom.
Nálunk (közepes méretű győri gyár (tehát nem az audi, de nem is egy 2 fős valami)) akárhányszor voltak szakmai gyakorlaton ezek az okj-s fiúk/lányok, a román/bolgár árút vámkezeltetni akarták felbontás előtt, paritások, stb.. se mentek. Saját példából arra jutottam, hogy nagy respektje egy ilyen papírnak (nálunk) tuti nincs, de réj írta, hogy a pénz fontos.... -> alap irodai melóra (árúbeérkezés, kiadás (bár mondjuk a mieink a rakodást is SZÁMOLJÁK (raklapméret+tömeg), egyebek) persze ok lehet egy ilyesmi, de jól nem fizet (nálunk)..
Persze, egy fuvarszervező jól keres, de az nem egy 8 órás munka, minimum 16.
Én a rendszereinket bizergálom, nyilván nem én írom a kódot, de azért hasznos, hogy tudok beszélni "szakmailag" is az informatikusokkal, ha baj/fejlesztés van..
Meg azt is kérdezte, hogy van-e jövő a logisztikában.. Hát a piros lámpás lányok után kb. ez a második legősibb szakma.. De ha nem akar számolni, infót nem szereti/érdekli, akkor a tracking számok, készletek világában nehéz dolga lesz.
Szóval szerintem ha jól/jobban akar keresni, amit egy ilyen alap papírral reálisan elérhet, az nem lesz sok.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Raúl, Casillas, S.Taylor, Given, Krul, O.Bernard, Di Canio,Candreva
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Newcastle United,SS Lazio
Halfkey írta: Sajnos a diploma sok helyen kvázi intelligencia tesztként van kezelve, és nem azért mert azt feltételezné a cég, hogy az ott tanultakat tudod hasznosítani. SSC-k, irodai ügyintéző munkák, hivatali pozíciók ennek tipikus esete.
ezt értem én is, csak arra reagáltam, hogy okj-s logisztikai képzés nem ér sokat, de egy tök más irányú képzést meg simán elfogadnak nagyobb cégek is (havi millás keresettel), ami számomra viccesraul 4 ever írta:Nem akartam konkrétan azokba belerúgni, akik ilyesmi végzettséget szereztek és boldogan dolgoznak valahol.. Nekem sincs meg a diplomám és nem is én vagyok a gyárigazgató, a folyamattervező, a satöbbi.. De egy ilyen papírtól nem nyílnak meg a milliókat keresek 0 munkával ajtók.realfan írta: nem tudom, hogy mennyit ér az okj-s papír, de több ismerősöm mindenfajta hasonló képzés nélkül dolgozik logisztikában (Bosch, Pöttyös, Audi), sima bölcsész diplomával, ezek szerint a szakirányú okj-nél az is többet ér a szakmában
Mindegy, halfkey összeszedte a többit szépen.