Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Marci77
Kedvenc játékosaid: Raúl.....Kocsárdi,Huszti.
Kedvenc csapatod: ZTE FC, Real Madrid, Juventus, Arsenal, Boston Celtics, NE Patriots

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Marci77 » 2022. augusztus 29., hétfő 10:18

hehetheoriginal írta: aki volt a tüzin - ne szegyelld, most nem ez a lényeg :mrgreen: - volt 350ert sör?
vagy atbasztak megint minden kis fityeszest :lol:
amugy siman kinezem ezt a toprongyos szerencsetlen tarsadalomból, hogy nagy resz a sörért ment ki, a többi az vagy metszet vagy masik reszhalmaz, a gyerekkel.

de amugy most hogy ilyen oroszbari a kormany, miert is unnepeljuk az aug 20-at?
kisebb ellentmondas, vagy inkabb alszentseg
Na várj,ez rendesen szervezett rendezvény sörrel stbvel? :lol: Én azthittem kimegy a parasztja oszt nézi a parton csak úgy.
Mikor korábban BPn laktam nem mentem ki,most hétvégén pont hazamentem,pedig felettem lövöldöztek.
Mindörökké KÉK-FEHÉR szív!

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. augusztus 29., hétfő 10:18

hehetheoriginal írta: de amugy most hogy ilyen oroszbari a kormany, miert is unnepeljuk az aug 20-at?
Boldog karacsonyt!

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. augusztus 29., hétfő 10:08

h3x0r írta: Látom ide senki nem írt :-( Csodálatos volt a tűzijáték, minden pénzt megért :sziv: :sziv: :sziv:

:mrgreen:
aki volt a tüzin - ne szegyelld, most nem ez a lényeg :mrgreen: - volt 350ert sör?
vagy atbasztak megint minden kis fityeszest :lol:
amugy siman kinezem ezt a toprongyos szerencsetlen tarsadalomból, hogy nagy resz a sörért ment ki, a többi az vagy metszet vagy masik reszhalmaz, a gyerekkel.

de amugy most hogy ilyen oroszbari a kormany, miert is unnepeljuk az aug 20-at?
thereisonly1ronaldo

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. augusztus 28., vasárnap 18:18

Látom ide senki nem írt :-( Csodálatos volt a tűzijáték, minden pénzt megért :sziv: :sziv: :sziv:

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. augusztus 27., szombat 16:37

En azert tudom, hogy az en igazam van kozelebb az igazsaghoz mert tomeny mennyisegu egeszsegugyi szakcikket olvasok, szociologiat es pszichologiat es nincs torzsi gondolkodasom. En jelentosen elvetem az ellenzeki es kormanyzati szuggesztiot. Felettem nincs hatalma se a bal se a jobb medianak.

Egy joval nagyobb buborekon keresztul pasztazom a vilagot mint más.

Abban erdemes belegondolni, hogy a politikai elit mennyit tesz az alsoosztaly felzarkoztatasaert, miert olyan az egeszsegugy amilyen, miert probalunk tamogatni mentalis beteg politikai szemelyeket es miert olyan a hazai emberek mentalis allapota amilyen.

A linkelt ted talkos eloadast erdemes meghallgatni.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. augusztus 27., szombat 16:14

füst írta:
kierkegaard írta:
Ez akkor lenne igaz, ha a a tema csak az egyen dontese/velemenye csak a sajat èletèt befolyásolná. Viszont a bepolitika kozugy. A te dontesed hatassal van ram, az en dontesem hatassal van rád. Ezert fontos a párbeszèd. Szukseges egy vitakuktura, mikor ugy tudjuk megbeszelni a dolgokat, hogy felrerakjuk a sajat hiedelmeinket.
Az én tapasztalataim mást mutatnak a gyakorlatról, pont mint ahogy alább is írták. Nincs gyümölcse egy politikai beszélgetésnek. Nem volt ugyan lentebb kimondva, de itt természetesen magánemberek beszélgetésére gondolok. Az én tapasztalatom az, hogy egy hosszú évek benyomásaira épülő politikai meggyőződést nem lehet egy beszélgetéssel megváltoztatni, teljesen mindegy milyen érvek hangzanak el.

Velem viszont jól jártál akkor, mert nem zavar hogy a döntéseddel milyen irányba kívánod befolyásolni az életemet. :D
Szerintem a közös nevezőt kell nézni, nyilván azért hiszed jó döntésnek a tiéd, mert szerinted attól lesz jobb mindenkinek. Na én is ezért döntök a saját belátásom szerint. Végső soron ugyanazt akarjuk. :D
Nem azért kell róla beszélni, hogy a másikat meg akard győzni a pártok helyességéről. És egy belpolitikai vita sem arról kell hogy szóljon, hogy Orbán vagy Gyurcsányt utáljuk-e jobban, hanem mindenkit érintő kérdésekről. Amikor arról beszélgettek, hogy kell e biciklisav a körútra, vagy jó rendszer-e a Csok akkor azok fontos témák és egyben politikai kérdések is amikről kell is beszélni, megprobalva függetleníteni attól, hogy épp ki tervezi (Fidesz vagy Karácsony).

Sajnos ebben az ellenzék sem jó. Akármit csinál a Fidesz az azonnal rossz és támadni kell, akkor is ha egyébként jó. (Es természetesen fordítva is igaz)

Abban egyetértek, hogy téríteni nem kell, illetve mindenkinek tiszteletben kell tartani a véleményét, a a párbeszéd fontos.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2022. augusztus 27., szombat 16:03

kierkegaard írta:
Ez akkor lenne igaz, ha a a tema csak az egyen dontese/velemenye csak a sajat èletèt befolyásolná. Viszont a bepolitika kozugy. A te dontesed hatassal van ram, az en dontesem hatassal van rád. Ezert fontos a párbeszèd. Szukseges egy vitakuktura, mikor ugy tudjuk megbeszelni a dolgokat, hogy felrerakjuk a sajat hiedelmeinket.
Az én tapasztalataim mást mutatnak a gyakorlatról, pont mint ahogy alább is írták. Nincs gyümölcse egy politikai beszélgetésnek. Nem volt ugyan lentebb kimondva, de itt természetesen magánemberek beszélgetésére gondolok. Az én tapasztalatom az, hogy egy hosszú évek benyomásaira épülő politikai meggyőződést nem lehet egy beszélgetéssel megváltoztatni, teljesen mindegy milyen érvek hangzanak el.

Velem viszont jól jártál akkor, mert nem zavar hogy a döntéseddel milyen irányba kívánod befolyásolni az életemet. :D
Szerintem a közös nevezőt kell nézni, nyilván azért hiszed jó döntésnek a tiéd, mert szerinted attól lesz jobb mindenkinek. Na én is ezért döntök a saját belátásom szerint. Végső soron ugyanazt akarjuk. :D

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. augusztus 27., szombat 15:18

füst írta: Én tökre ki vagyok simulva, mert szerintem nincs szükség semmiféle párbeszédre. :D
Az a legjobb ha nem beszél az ember belpolról, főleg ha az lenne a célja hogy úgymond felnyissa a másik ember szemét. Nem szabad, mindenki meggyőződését tiszteletben kell tartani, akkor is ha nem tetszik. Ha mégis odakeveredik egy beszélgetés, akkor ez az egy aranyszabály létezik számomra, ne győzködd a másikat semmiről.

Olyat én még nem láttam, hogy valaki kifejezetten azért akar politikaról beszélgetni, mert ingatag álláspontja van, és igénye van arra, hogy másik a szellemi képességével a helyes útra térítse őt. :D

Pont emiatt nem szabad ilyen vitába keveredni, persze ha ugyanarra rezonál a másik tag, akkor lehet együtt egy jót szitkozódni vagy áradozni, de ha véleménykülönbség van, akkor azt nem kell piszkálni. Hagy legyen.

Van egy kurvajo video ami szerintem nagyon jol megvilagitja a globalis hekyzetet. Egy magyar orvos, terapeuta aki kanadaban tevekenykedik.

https://www.youtube.com/watch?v=66cYcSak6nE

12;09töl. Csak 6perc.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. augusztus 27., szombat 14:22

füst írta:
hehetheoriginal írta: Templom felujitva, csirkefarhat, benzin olcso, meg van vedve a csaladok a covidtol, rezsitol es a haborutol, persze, hogy ki vagy simulva, minden a legnagyobb rendben :lol:
Nem lettél te egy kicsit repetitív mostanában? :D
mint a kormány kommunikációja. :D
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. augusztus 27., szombat 12:30

hehetheoriginal írta: Templom felujitva, csirkefarhat, benzin olcso, meg van vedve a csaladok a covidtol, rezsitol es a haborutol, persze, hogy ki vagy simulva, minden a legnagyobb rendben :lol:
Nem lettél te egy kicsit repetitív mostanában? :D

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. augusztus 27., szombat 12:28

Templom felujitva, csirkefarhat, benzin olcso, meg van vedve a csaladok a covidtol, rezsitol es a haborutol, persze, hogy ki vagy simulva, minden a legnagyobb rendben :lol:
thereisonly1ronaldo

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. augusztus 27., szombat 12:22

füst írta: Én tökre ki vagyok simulva, mert szerintem nincs szükség semmiféle párbeszédre.
Pontosan ezt gondolja a pártod is. :)

füst

HozzászólásSzerző: füst » 2022. augusztus 27., szombat 12:13

Én tökre ki vagyok simulva, mert szerintem nincs szükség semmiféle párbeszédre. :D
Az a legjobb ha nem beszél az ember belpolról, főleg ha az lenne a célja hogy úgymond felnyissa a másik ember szemét. Nem szabad, mindenki meggyőződését tiszteletben kell tartani, akkor is ha nem tetszik. Ha mégis odakeveredik egy beszélgetés, akkor ez az egy aranyszabály létezik számomra, ne győzködd a másikat semmiről.

Olyat én még nem láttam, hogy valaki kifejezetten azért akar politikaról beszélgetni, mert ingatag álláspontja van, és igénye van arra, hogy másik a szellemi képességével a helyes útra térítse őt. :D

Pont emiatt nem szabad ilyen vitába keveredni, persze ha ugyanarra rezonál a másik tag, akkor lehet együtt egy jót szitkozódni vagy áradozni, de ha véleménykülönbség van, akkor azt nem kell piszkálni. Hagy legyen.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. augusztus 27., szombat 11:33

Nekem is van mind a 2 oldalon ilyen ismerősöm. Párbeszéd lehetősége 0. Sőt olyan ismerősöm is van aki fanatikusan Gyurcsányista (ha van ilyen szó). Abszolút ideológiai/ érzelmi kérdést csinálnak belőle, és teljesen feleslegesek az érvek (akármiről akármilyen irányba).
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. augusztus 27., szombat 10:29

hehetheoriginal írta: Az oreg generacional ez vmilyen szinten ertheto, nekik egy ilyen ember kell kadarjancsi utan pl, aki megvedi oket a covidtol, haborutol, aki gondoskodik roluk, atyaskodik felettuk. Mikor ez a generacio kihal, akkor is lesz sajnos baj, mert a mostani fiatal generacio meg jobban elborult, es pluszban ostobasaggal es tajekozatlansaggal tarsitva frocsog egymasra, az meg meg veszelyesebb talan
Apam pl oriasi fideszes, az volt kb miota leteznek, melle nyilvan(?) gyuloli a komcsikat, multkor valahogy elojott, hogy kadarek hogy basztak at a nepet, hogy hogyan tartottak egy szinten mestersegesen a kenyer arat, hogy elhitessek a neppel hogy itt minden oke, es hogy tobbek kozott ezert milyen arat fizetett az orszag, ez a naaagy kadari politika, mekkora ballepes hiszen a piac egyszer ugyis visszaut. Aztan kerdeztem, hogy ez nem tok ugyanaz-e, amit pl a rezsivel csinaltak most.

“Nem.”

Imadom. :mrgreen: Amugy igen, durva amit mondasz, nekem 18 eves korom korul szent meggyozodesem volt, hogy ha kihal az akkori szektas buborekgondolkodasu reteg, normalisabb dontesek lesznek hozva az en generacion altal is, hat igy 32 evesen rettenetes megtapasztalni hogy ugyanaz a helyzet, ha nem rosszabb, fiatal, elmeletileg nyitottabb gondolkodasu es elvileg tajekozottabb emberek nyomjak ugyanazt a frocsogo, mindenfele konszolidaciora, kritikus gondolkodasra keptelen szektas agyfaszt, lenyegtelen, melyik oldalet. Remiszto.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. augusztus 27., szombat 9:42

https://youtu.be/-SRZFuDRfpE

thereisonly1ronaldo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. augusztus 27., szombat 9:19

Az oreg generacional ez vmilyen szinten ertheto, nekik egy ilyen ember kell kadarjancsi utan pl, aki megvedi oket a covidtol, haborutol, aki gondoskodik roluk, atyaskodik felettuk. Mikor ez a generacio kihal, akkor is lesz sajnos baj, mert a mostani fiatal generacio meg jobban elborult, es pluszban ostobasaggal es tajekozatlansaggal tarsitva frocsog egymasra, az meg meg veszelyesebb talan
thereisonly1ronaldo

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. augusztus 27., szombat 9:18

hehetheoriginal írta:
gutihaz14 írta:

akik itt feltettek a kezuket egybol el kene venni a szavazati jogot mert valszeg erettsegit sem tudtak megugrani
Meglepodnel, de sztem te is tudod, hogy erettsegis, diplomas, erett felnott emberek is ilyenek.
Tegye fel a kezet, akinek van alapvetoen normalis, az adott szakmajaban fullprofi, abszolut hozzaerto, ertelmes kollegaja, ismerose, aki megbolondul, mintha egy masik ember lenne, mikor a politika kerul szoba.
Az ilyenek nezik be, hogy ha tataroztak a templomtornyot, akkor viktor es a fityesz az o uruk es parancsolojuk
nekem mindegy csak a templom fel legyen ujitva. tobbi nem szamit
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. augusztus 27., szombat 9:13

gutihaz14 írta:
kierkegaard írta: https://www.youtube.com/watch?v=0AIEQRMsSH8

durva, hogy a szuggesztió mennyre bivaly erős módszer.
akik itt feltettek a kezuket egybol el kene venni a szavazati jogot mert valszeg erettsegit sem tudtak megugrani
Meglepodnel, de sztem te is tudod, hogy erettsegis, diplomas, erett felnott emberek is ilyenek.
Tegye fel a kezet, akinek van alapvetoen normalis, az adott szakmajaban fullprofi, abszolut hozzaerto, ertelmes kollegaja, ismerose, aki megbolondul, mintha egy masik ember lenne, mikor a politika kerul szoba.
Az ilyenek nezik be, hogy ha tataroztak a templomtornyot, akkor viktor es a fityesz az o uruk es parancsolojuk
thereisonly1ronaldo

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. augusztus 27., szombat 7:16

kierkegaard írta: https://www.youtube.com/watch?v=0AIEQRMsSH8

durva, hogy a szuggesztió mennyre bivaly erős módszer.
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Vissza: