kiserik írta:
Gyerekek! Aki szerint ez a Maverick nem 10/10 Topgun, az egyrészt vagy túl fiatal, vagy soha nem akart gyerekként vadászpilóta lenni (mert túl fiatal és nem a Topgunon nőtt fel (meg persze volt ott mellette egy jó kis Vasmadarak)). Így kell tökéletesen folytatni egy klasszikust 36 év után. Önálló filmnek is elmegy, de akkor üt igazán, mikor folyamatosan ugrálnak előtted a képek és érzelmek gyerekkorodból. Tökéletes fanservice. Olyan, amilyennek egy ilyen filmnek lennie kell.
Abszolút Blockbuster a Titanic óta a stúdiónál...
Meg is értem a sikerét, pont a fentiek miatt is.
Az ember beül a filmre, aztán viszi magával a feeling, az életérzés.
A sztori nem túl bonyolult, de sztm előre tudta mindenki, hogy Maverick az Maverick, Tom Cruise pedig remekül hozza ismét a karaktert, ÉN ezt is vártam tőle és a filmtől is, (egyébként fantasztikus, milyen formában van még mindig.)
A szerelmi szál sem volt számomra giccses nyáltenger, erőltetett sem... kellett a romantika, az elsőben is szerves része volt az egésznek, de igaz ez bizonyos szereplőkre is, akik visszaköszönnek, de gondolom ez is várható volt.
Ezek mellett pedig mint film, szakmailag sem piskóta. Hangzás, látványvilág, technikai megvalósítás, atmoszféra...Azért ilyen nem minden nap jön sztm, kifejezetten ebben a témában, ahogy az elődje is. Persze a pontatlanságokba most nem megyek bele, meg a túltolt dolgokba...én egyszerűen ezekkel nem foglalkoztam, nem gondoltam túl a dolgot miközben néztem.
Csak jó, kibaszott jó sztm. Mint mikor megnézem a Rambo után a John Rambot, vagy a Last Blood utso jelenetét. De igaz ez a Rocky filmekre is....
Így aztán számomra már az eleje telitalálat volt a filmnek,(az első "képkockáktól") onnantól már csak vigyorogtam....