Elektronika
Re: Elektronika
Én inkább a kurvára elszálló teló árakat látom mint az aránylag olcsót A privát telóm egy S10 plus ami tökéletesen ment csak a képernyője eltört. Szétnéztem mennyiért kapnék egy új ugyanolyat, és ilyen 250es ajánlatok vannak emagon, talán 170et mintha láttam volna valahol - újkorában fizettem érte 280at, bejelentése után nem sokkal… Inkább megjavíttattam a képernyőjét 80-ért.
Mai mobiltelefonok piacat nezve. lassan egy belepo kategoria telefon is 70-80 ezer. Ahhoz kepest nem olyan draga egy 190 ezres iphone sztem.Tjacks írta:Akkor jöhet a következő issue: aránylag olcsón?Sierra írta:
Sztem ez mar eleg regota nem igy van. Regebben talan tenyleg statusz szimbolum volt, de most mar aranylag olcson is hozzajuthatsz egy iPhone-hoz. Azert a technologiat is meg kell fizetni. Plusz a markat, na meg a szar forintot. Azert ennyi. Megnezed, hogy mit tud manapsag egy 14 pro, akkor valahol ertheto hogy miert kerul ennyibe.
Azert azt se feledjuk, hogy ezek mar rohadtul nem telefonok, hanem zsebszamitogepek telefonalasi funckioval. Plusz gratiszban eleg komoly foto+video masinak. Gyakorlatilag mindent el tudsz ezeken keresztul intezni, ami a napi rutinhoz kell. Sot meg azon felul is.
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Akkor jöhet a következő issue: aránylag olcsón?Sierra írta:Sztem ez mar eleg regota nem igy van. Regebben talan tenyleg statusz szimbolum volt, de most mar aranylag olcson is hozzajuthatsz egy iPhone-hoz. Azert a technologiat is meg kell fizetni. Plusz a markat, na meg a szar forintot. Azert ennyi. Megnezed, hogy mit tud manapsag egy 14 pro, akkor valahol ertheto hogy miert kerul ennyibe.Tjacks írta: Ha már hasonlítgatsz, akkor almát az almával. Telefonok között az iPhone az prémium kategória. Kicseszettül nem tud annyival többet mint amennyivel drágább a társainál. A márkát fizeted meg durván, a státuszt hogy neked iPhoneod van, te vagy valaki!
Persze hogy luxus nekik, én nem is állítottam ennek ellenkezőjét.Tjacks írta:Halfkey, ok, ez tök jó hogy te ezt vágod, tudatosan próbálsz befektetni/vásárolni. De azt hiszem kijelenthető hogy az átlag magyarnak még mindig annyira tellik hogy nyit egy bankszámlát magának+a párna alatt gyűjti a pénzt. Iphonera..... nah az ő tárcájukhoz képest luxus. Szerintem.Halfkey írta:
Te miről beszélsz? Van 600 ezer forintom, beteszem állampapírba, két év múlva kapok várhatóan kb 800 ezer forintot.
Kiadom a 600 ezer forintot most egyben, havi 25 ezret teszek félre két éven keresztül. 2 év múlva van kb 700 ezer forintom.
Ha valami luxus akkor ez az, homokba dugni a fejed és azt mondani nem számit 100 ezer forint ide vagy oda.
Az a baj az átlag magyar segghülye a pénzügyekhez. Az is aki felveszi a hitelt amire nem tellik, és nem akarok senkit megsérteni, de az is aki az asztalon hagyja az ilyen lehetőségeket mint amit lentebb vázoltam.
Sztem ez mar eleg regota nem igy van. Regebben talan tenyleg statusz szimbolum volt, de most mar aranylag olcson is hozzajuthatsz egy iPhone-hoz. Azert a technologiat is meg kell fizetni. Plusz a markat, na meg a szar forintot. Azert ennyi. Megnezed, hogy mit tud manapsag egy 14 pro, akkor valahol ertheto hogy miert kerul ennyibe.Tjacks írta: Ha már hasonlítgatsz, akkor almát az almával. Telefonok között az iPhone az prémium kategória. Kicseszettül nem tud annyival többet mint amennyivel drágább a társainál. A márkát fizeted meg durván, a státuszt hogy neked iPhoneod van, te vagy valaki!
-
Halfkey, ok, ez tök jó hogy te ezt vágod, tudatosan próbálsz befektetni/vásárolni. De azt hiszem kijelenthető hogy az átlag magyarnak még mindig annyira tellik hogy nyit egy bankszámlát magának+a párna alatt gyűjti a pénzt. Iphonera..... nah az ő tárcájukhoz képest luxus. Szerintem.Halfkey írta:Te miről beszélsz? Van 600 ezer forintom, beteszem állampapírba, két év múlva kapok várhatóan kb 800 ezer forintot.cart írta: Amit leirtal annak akkor van ertelme ha a hitelbe beforgatott havi 20 ezer forintodat be tudod ugy fektetni, hogy komoly pluszban jossz ki utana 1 ev alatt. ilyet max a kaszinoban tudsz csinalni ennyi penzbol, tehat ez papiron jol nez ki esetleg, gyakorlatban nem sok ertelme van ilyen osszegeknel.
Kiadom a 600 ezer forintot most egyben, havi 25 ezret teszek félre két éven keresztül. 2 év múlva van kb 700 ezer forintom.
Ha valami luxus akkor ez az, homokba dugni a fejed és azt mondani nem számit 100 ezer forint ide vagy oda.
-
Ez van máshogy látjuk a dolgokat. Cart nézőpontját +nmate-ét osztom nagyjából - nem a 0thmes hitel részt.
A legtöbb ember a fizetéséhez mérten aránytalanul sokat költ ilyen termékekre. Az hogy jogászkodtok itt még 3 oldalt azon hogy ez most luxus vagy luxuscikk vagy csak drága azt még a továbbiakban letojom
A legtöbb ember a fizetéséhez mérten aránytalanul sokat költ ilyen termékekre. Az hogy jogászkodtok itt még 3 oldalt azon hogy ez most luxus vagy luxuscikk vagy csak drága azt még a továbbiakban letojom
Te miről beszélsz? Van 600 ezer forintom, beteszem állampapírba, két év múlva kapok várhatóan kb 800 ezer forintot.cart írta: Amit leirtal annak akkor van ertelme ha a hitelbe beforgatott havi 20 ezer forintodat be tudod ugy fektetni, hogy komoly pluszban jossz ki utana 1 ev alatt. ilyet max a kaszinoban tudsz csinalni ennyi penzbol, tehat ez papiron jol nez ki esetleg, gyakorlatban nem sok ertelme van ilyen osszegeknel.
Ez ez realis pelda? Vagy o is a havi 20 ezerrel kaszinozik?Halfkey írta:Teljes ellentmondásban vagy magaddal. Elon Musk hitelre vesz egy iphoneot az ne legyen már luxus, a saját definícóidba se illik ez.Telefont hitelre venni az luxus, ahogy autot meg TV-t meg masik 100 hetkoznapi dolgot is.
Amit leirtal annak akkor van ertelme ha a hitelbe beforgatott havi 20 ezer forintodat be tudod ugy fektetni egy osszegben, hogy komoly pluszban jossz ki utana 1 ev alatt. ilyet max a kaszinoban tudsz csinalni ennyi penzbol, tehat ez papiron jol nez ki esetleg, gyakorlatban nem sok ertelme van ilyen osszegeknel. Mas lenne ha peldaul lakashitelt irnal, ott meg lenne is ertelme tobb 10 millios nagysagrandnel.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára cart 2022. szeptember 8., csütörtök 20:07-kor.
Rendben. Akkor a logikad szerint fogadd el, hogy luxusban elsz.cart írta:Mar 3x leirtam, hogy a luxust az egyen sajat anyagi lehetosegeihez kell merni. Az egyik embernek igen, az 500 ezres telefon luxus, a masiknak meg a 100 millios auto se az.zsuninnyo írta:Szerintem ez nem igaz.
Telefont hitelre venni az luxus, ahogy autot meg TV-t meg masik 100 hetkoznapi dolgot is.
A hitelhez meg leirtam, hogy az nem hogy luxus, hanem egyenesen esszeru. Amellett, hogy megcsak semmi igazsag sincs abban amit irsz.
Teljes ellentmondásban vagy magaddal. Elon Musk hitelre vesz egy iphoneot az ne legyen már luxus, a saját definícóidba se illik ez.Telefont hitelre venni az luxus, ahogy autot meg TV-t meg masik 100 hetkoznapi dolgot is.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
De, a 100 milliós autó attól még luxus, hogy meg tudja venni.cart írta:Mar 3x leirtam, hogy a luxust az egyen sajat anyagi lehetosegeihez kell merni. Az egyik embernek igen, az 500 ezres telefon luxus, a masiknak meg a 100 millios auto se az.zsuninnyo írta:Szerintem ez nem igaz.
Telefont hitelre venni az luxus, ahogy autot meg TV-t meg masik 100 hetkoznapi dolgot is.
Valaki nemhogy 500ezres iphone-t, de 50ezres telefont sem tud venni, attól az még nem lesz luxuscikk.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Mar 3x leirtam, hogy a luxust az egyen sajat anyagi lehetosegeihez kell merni. Az egyik embernek igen, az 500 ezres telefon luxus, a masiknak meg a 100 millios auto se az.zsuninnyo írta:Szerintem ez nem igaz.
Gondoltam hogy erre fog elkanyarodni, de ez egy fogalmi zavar. Más kérdés az, hogy ‘helyes döntés e 600 ezret telefonra költeni’ és az hogy ‘ha veszek egy 600 ezres telefont, hogyan tegyem’.
Az első kérdésre az ország nagy részének az kellene hogy legyen a válasza, hogy nem. Ha a válasz mégis az hogy igen, akkor a második kérdésre minden pénzügyekkel tisztában lévő embernek az kell hogy legyen a válasza, hogy hitelből.
Az első kérdésre az ország nagy részének az kellene hogy legyen a válasza, hogy nem. Ha a válasz mégis az hogy igen, akkor a második kérdésre minden pénzügyekkel tisztában lévő embernek az kell hogy legyen a válasza, hogy hitelből.
-
Spoiler veszély: az összes kibaszott mobil ami 500K vagy a feletti luxus nálam
Aránytalanul magas összeget fizetni egy eszközért aminek funkciói ráadásul nem alapvető szükségleteket elégít ki. Aztán meg sír hogy mennyibe kerül a kefir.
U.i: Nekem az 5K tv is luxus. Kitudom fizetni ha kell, de vannak prioritások, igyekszem nem elherdálni a pénzt.
Aránytalanul magas összeget fizetni egy eszközért aminek funkciói ráadásul nem alapvető szükségleteket elégít ki. Aztán meg sír hogy mennyibe kerül a kefir.
U.i: Nekem az 5K tv is luxus. Kitudom fizetni ha kell, de vannak prioritások, igyekszem nem elherdálni a pénzt.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
1. Drága javak bőséges birtoklása; a legjobb és legdrágább anyagi, illetve szellemi javak észszerű szükségletet jóval meghaladó felhalmozása, használata és élvezete, ami a legnagyobb kényelmet és élvezetet adja az embernek; fényűzés.
2. Túlzott költekezés; egy személy, közösség anyagi erejét túlhaladó kiadás.
Abba ne hagyjátok
2. Túlzott költekezés; egy személy, közösség anyagi erejét túlhaladó kiadás.
Abba ne hagyjátok
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Meg egyszer leirom, hogy attol mert vkinek vmi "luxus" azaz magyarul nem engedheti maganak, meg nem emeli luxustermekke azt, amit nem tud megvenni.Süti írta:És miért te definiálod másnak hogy mi a luxus?zsuninnyo írta:
Nem. Az a baj, hogy te mered a luxust relativnak. Egy ferrari luxus, tok mindegy ki veszi, Musk, Meszaros, en, te, vagy Toth Bela a 3. szalagos a legogyarbol.
A luxus abszolut, "van" relativ is, de azt ugy mondod nekem luxus, de valojaban az attol nem lesz luxuscikk, mert te nem tudod megvenni. Attol lesz luxuscikk vmi, hogy csak egy nagyon kis reteg engedheti meg maganak.
Ha valaki a havi fizetésénél többet kiad egy telefonra, az luxus. Akkor is, ha erőn felül nem csak egy kis réteg engedheti meg magának, mert hitelből mindenki rámegy.
Ha boldog boldogtalan ferrarit vehetne hitelből, minden sarkon azzal rohangálnának, ebben biztos lehetsz.
Ilyen alapon itt mindenki aki a forumra ir, luxusban el.
Rendben, akkor a logikad szerint, egy telefon amibol milliokat adnak el (magyarorszagra nem tudok adatot, de gyanitom tobb tizezer minimum) az luxusnak szamit.cart írta: Szerintem akkor nezz utana a szotarban a luxus szo jelentesenek. Van egy altalanosan elfogadott definicioja is a sajat ertelmezeseden kivul.
Amire te gondolsz az inkabb az exkluziv.
Szerintem ez nem igaz.
Ilyen alapon a mobil piac egy nagy szelete (Apple, Honor, Huawei, Samsung, Xiaomi) luxustelefonokat arul.
- Süti
És miért te definiálod másnak hogy mi a luxus?zsuninnyo írta:
Nem. Az a baj, hogy te mered a luxust relativnak. Egy ferrari luxus, tok mindegy ki veszi, Musk, Meszaros, en, te, vagy Toth Bela a 3. szalagos a legogyarbol.
A luxus abszolut, "van" relativ is, de azt ugy mondod nekem luxus, de valojaban az attol nem lesz luxuscikk, mert te nem tudod megvenni. Attol lesz luxuscikk vmi, hogy csak egy nagyon kis reteg engedheti meg maganak.
Ha valaki a havi fizetésénél többet kiad egy telefonra, az luxus. Akkor is, ha erőn felül nem csak egy kis réteg engedheti meg magának, mert hitelből mindenki rámegy.
Ha boldog boldogtalan ferrarit vehetne hitelből, minden sarkon azzal rohangálnának, ebben biztos lehetsz.
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.